NK Čelik

Da li je sadašnja ekipa bolja od prošlopolusezonske?

Anketa je završila: 04 vel 2026, 18:47.

DA
25
63%
NE
5
13%
ISTA JE
10
25%

Ukupno glasova: 40

Rz88

Re: NK Čelik

Post Postao/la Rz88 »

AeroMs33 je napisao/la: 28 pro 2025, 16:49 De ba ljudi kakve mreze mi se vracamo unazad.
Ljudi rjesili problem
Kamere ,brojaci, karta sa numerisanom stolicom i opalis po džepu i zabrana ulaska i da vidimo ko ce . Kad lupis sa par stoja po dzepu i zabranom ima da ti porodice sa djecom dolaze bez problema
Koliko znam te kamere su bile dio paketa potpisanog 2024. godine od strane grada i saveza u vrijednosti od 1 milion KM za obnovu i sredjivanje stadiona. Jedna kamera vrijedi 50k, ali su najbolje na trzistu i koriste se na svim najvecim stadionima. Zasto se od toga odustalo i gdje su sada te pare ne znam.
BatistutA19

Post Postao/la BatistutA19 »

Almire protiv Sarajeva je prekinuto a vodili 1-0;i sa Istoka je pogodjen sudija mislim a u ponovljenoj utakmici 1-3 za Sarajevo.Sijever bio pun ko sibica Hordi bilo ih vise od 2000 Za Celik dao Amir Japaur i poveli 1-0 i posle 3 primili posle.
Almir2018

Post Postao/la Almir2018 »

BatistutA19 je napisao/la: 28 pro 2025, 18:01 Almire protiv Sarajeva je prekinuto a vodili 1-0;i sa Istoka je pogodjen sudija mislim a u ponovljenoj utakmici 1-3 za Sarajevo.Sijever bio pun ko sibica Hordi bilo ih vise od 2000 Za Celik dao Amir Japaur i poveli 1-0 i posle 3 primili posle.
E upravu si Bati Musemic ih vodio msm tada,a iste sezone bio sam i protiv Zelje nekako ubrzo poslije te tekme i sjećam se da su sa zapada gađali Osima puno i da je cini mi se tad i pokazao navijačima prst srednji ili pomoćnik njegov i tad nas zapad poludio bas ono 🤣🤣
Crkvice88

Post Postao/la Crkvice88 »

Almir2018 je napisao/la: 28 pro 2025, 18:41
BatistutA19 je napisao/la: 28 pro 2025, 18:01 Almire protiv Sarajeva je prekinuto a vodili 1-0;i sa Istoka je pogodjen sudija mislim a u ponovljenoj utakmici 1-3 za Sarajevo.Sijever bio pun ko sibica Hordi bilo ih vise od 2000 Za Celik dao Amir Japaur i poveli 1-0 i posle 3 primili posle.
E upravu si Bati Musemic ih vodio msm tada,a iste sezone bio sam i protiv Zelje nekako ubrzo poslije te tekme i sjećam se da su sa zapada gađali Osima puno i da je cini mi se tad i pokazao navijačima prst srednji ili pomoćnik njegov i tad nas zapad poludio bas ono 🤣🤣
Pa od kad je Saban jeb* osimu mater na razglasu, od tad se isti ni ne koristi 🤣🤣🤣
Dize se prasina
BatistutA19

Ne znam ko je tad ni Celik vodio a ni Sarajevo ,znam samo da smo u prvoj vodili 1-0 mislim da je Brkic dao a nisam siguran a u ponovljenoj u prvih 10 minuta poveli Japaur zabio gol na Sjeveru a posle nas pregazili tad bio onaj crnac dobar u Sarajevu i Dzemal Smijecanin i 1-3 na kraju.Tad je u mene rahmetli otac mozda bio jedini na Sjeveru navijac Celika kreno na poso pa usput na Sjever uso 😂😂.
Sa Zeljom uvjek bilo problema sa Osimom ali nije nikad prekinuta utakmica bila i niskim vise nije prekinuto..
RubikovaKocka

Post Postao/la RubikovaKocka »

Jest, sigurno je iste sezone :pray:
BatistutA19

Crkvice88 je napisao/la: 28 pro 2025, 19:22
Pa od kad je Saban jeb* osimu mater na razglasu, od tad se isti ni ne koristi 🤣🤣🤣
Joj i one psovke posle jbemo vam oba Osima a Ivica umro bio je bilo bas ruzno ,to nikad nisam mogo pjevat i to ni slicne neke pjesme pa za Matiju Matka ,Matija dabogda ti mati umrla ,bilo je bas tih bezveznih skandiranja.
072

Post Postao/la 072 »

Veze vi nemate o cemu pricate :D
Kada nas je ‘nas’ Valentic povaljao u ponovljenoj protiv Sarajeva, tome ima preko 25 godina.
Osim i Zeljo su bili ‘nedavno’. Bati, uozbilji se :D
pasha
12. igrač

Post Postao/la pasha »

Dobro si napisao "naš". Iz Orahovice, a cijelii život navijao za Sarajevo. Amar Osim mislim da je još igrao tada...

Edit provjerio. Nije, a mogao je po godinama. Samo nije imao kvalitet
R0B1J4SH

Post Postao/la R0B1J4SH »

Kako ste vi došli do Sarajeva a gadjo se Osim :lol: :lol: :lol:
Evo link te utakmice:
BatistutA19

072 je napisao/la: 28 pro 2025, 20:26 Veze vi nemate o cemu pricate :D
Kada nas je ‘nas’ Valentic povaljao u ponovljenoj protiv Sarajeva, tome ima preko 25 godina.
Osim i Zeljo su bili ‘nedavno’. Bati, uozbilji se :D
Znam da je sa Zeljom poslije bilo sa Osimom nisam ni reko tada da je Osim vodio ,samo neke detalje sa tom ponovljenom utakmicom piso 😁😁Ne moze covjek sve ni zapamtit sve se to izmijesa ,ima preko 20 god toj utakmici 😁😁.Sta ces kad su o tome poceli pisat zavrsena je tema investitori i Vito,sad nostalgije doci cemo i kad smo dobili Zvezdu 1-0 kad je Nestorovic dao gol iz penala tek je 28 Decembar a kad 11.Februar 😁😁
BatistutA19

R0B1J4SH je napisao/la: 28 pro 2025, 20:45 Kako ste vi došli do Sarajeva a gadjo se Osim :lol: :lol: :lol:
Evo link te utakmice:
Ona ponovljena bolan 1-3 sa Sarajevom a Osim je dodat usput onako 😁😁
Sabani_Nonda

Post Postao/la Sabani_Nonda »

FliX je napisao/la: 28 pro 2025, 13:57
Sabani_Nonda je napisao/la: 28 pro 2025, 10:48 Problem je sto bi Čelik bio mrtav bez grada. Dug prema poreznoj vraća grad. Nije to bilo nikakvo ekonomsko ili neko drugo umijeće uprave. Većina prihoda je opet iz države (grad i kanton). Sada malo filozofije. Nekome je čelik svetinja pa bi prije bio gladan, a Čeliku dao pare. Prosječan građanin Zenice ne bi to uradio, a po nekoj logici su to pare svih građana. Koliko su ljudi spremni dati svojih para vidimo kroz skupštinu, donacije, Fan šop Itd. Eh sada se postavlja pitanje da li je prioritet praviti infrastrukturu po gradu, ulagati ubposlovne zone, dati milion da se spasi nekom život, Itd Itd ili Čeliku koji je profesionalni klub, predstavlja neku vrstu zabave, a Plate će biti velike sljedeće godine u premijer ligi ( vjerovatno 5, 10 hiljada i vise) . Mislim da je jedino pravedno tržišno poslovanje, jer bujrum ko voli Čelik neka plati kartu 20 km, neka daje Donacije, kupuje dresove Itd. Sve drugo je ljubav na silu. Daj pare iz budžeta jer to hoće 1000 zenicana koji fanatično voli Čelik (ekipa koja je tu svaku utakmicu bez obzira na rezultat). Složeno je ovo pitanje sa vise aspekata. Ja kada sam odrastao sam skontao da mi nemamo potencijal za neke ozbiljnije uspjehe, nas nema na mapi evrope. Naši resursi u navijačkom, ekonomskom i svakom drugom smislu su neuporedivo sa npr Beogradom i Zagrebom pa ni oni nemaju ništa ozbiljno na evropskoj sceni. Odoh ja predaleko, ali Ponte je da ne treba previše očekivati i treba biti realan.
Celik prije svega da se uzdao taj "grad" kojeg spominjes, vec bi bio pod "dirigovanim stecajem" kojeg je isti taj grad zagovarao Celiku. Celik je spasio NG, UO, Robijasi i svi ostali koji jesu da nekog ne preskocim nenamjerno.
Sto se tice "prosjecnog gradjanina", evo ni ja (a nisam jedini ima nas jako mnogo), ne podrzavamo da se lijepi asfalf na asfalt :lol: Mjenja vanjska rasvjeta za led rasvjetu, tamo gdje je led rasvjeta izmisljati senzore. Ma hajde molim te. Napravi anketu sta misli prosjecan "gradjanin" u gradskim naseljima o poticajima za traktore i plastenike..
Dalje za tvoj info protiv GOSK-a je bilo preko 10 hiljada ljudi, a imas ih jos kamaru koji ne idu a tema im je Celik. Prvi moj otac koji je usao u devedesetu godinu (zadnja ganeracija sto je biciklo na jug vezala :mrgreen: ) prati, a ne ide vise na utakmice odavno, a kamara je takvi.
Vezano za europu, ne moramo u europi biti nista, ali mozemo u ovoj svojoj drzavi.
Ti stvarno u istu kategoriju stavljaš sport, poticaj za poljoprivredu, rasvjetu, pravljenje puta i dr? Akonje tebi sport važniji od ovoh stvari stvarno nema potrebe za daljom diskusijom.
Almir2018

Post Postao/la Almir2018 »

R0B1J4SH je napisao/la: 28 pro 2025, 20:45 Kako ste vi došli do Sarajeva a gadjo se Osim :lol: :lol: :lol:
Evo link te utakmice:
Ma ovo je ta utakmica o kojoj govorim
Na ovoj sam bio i sjećam se prekid bio moja prva utakmica kotam prvi put došao gledam sta je ovo jbt
Neću valjda kući nazad odmah
A iste godine i sa Sarajevom se kuhalo bio i na toj utakmici
Mene Bati skroz zbuni 🤣🤣
BatistutA19

Almir2018 je napisao/la: 28 pro 2025, 21:45
Evo link te utakmice:
Ma ovo je ta utakmica o kojoj govorim
Na ovoj sam bio i sjećam se prekid bio moja prva utakmica kotam prvi put došao gledam sta je ovo jbt
Neću valjda kući nazad odmah
A iste godine i sa Sarajevom se kuhalo bio i na toj utakmici
Mene Bati skroz zbuni 🤣🤣
Jedno je Almire bio prekid i nastavljena utakmica sa Zeljeznicarom a drugo je prekinuta i ponovljena utakmica sa Sarajevom 😂😂
Odluci se je li prekinuta utakmica ili je bio samo prekid utakmice pa cemo onda vidjet koja je to utakmica 😂😂
Odgovori