NK Čelik

Da li je sadašnja ekipa bolja od prošlopolusezonske?

Anketa traje do: 04 vel 2026, 18:47.

DA
25
64%
NE
5
13%
ISTA JE
9
23%

Ukupno glasova: 39

Avenija
Policija

Re: NK Čelik

Post Postao/la Avenija »

Ja jos nisam cuo, vidio, upoznao, pronašao, naišao na nekoga ko je protiv da u UO ili rukovodstvo udje 10 Vita a ne jedan. Što jači UO jači Čelik. Što jača administracija jači Čelik. Svi hoćemo pojačanja i evo čekamo ih a svi znamo kako se dovode, ko to treba plaćati itd..
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Sabani_Nonda

Post Postao/la Sabani_Nonda »

Avenija je napisao/la: 27 pro 2025, 13:45 Ja jos nisam cuo, vidio, upoznao, pronašao, naišao na nekoga ko je protiv da u UO ili rukovodstvo udje 10 Vita a ne jedan. Što jači UO jači Čelik. Što jača administracija jači Čelik. Svi hoćemo pojačanja i evo čekamo ih a svi znamo kako se dovode, ko to treba plaćati itd..
Plaćat će onaj ko ima interes. Ozbiljan biznis zahtjeva ogromna odricanja. Nema tu rada 40 sati sedmicno. Ko radi 60-80 sati ima uspješan biznis, ali i ozbiljni lovu. Mislim da od ljubavi prema klubu kao motivu da se radi od Jura do sutra nema ništa. Jasno mi je da su moje ideje gotovo nemoguce, ali isto tako je iluzija očekivati da imamo ozbiljan klub čiji će uspjeh biti zasnovan na entuzijazmu pojedinaca. To nefunkcionise nigdje na svijetu, u bilo kojoj oblasti, pa neće ni u fudbalu. Kako kažu, samo je interes vječan.
phillies
12. igrač

Post Postao/la phillies »

Pa i ako bude dolazio u Celik Vito nece to uraditi na nacin na koji je npr. Azmir usao u Slobodu odnosno nece se Viti dati kljucevi kluba i eto ti na upravljanje a mi odosmo i gledacemo sa strane. Ako to tako neki vide. Uostalom ko kaze da bi Vito na Skupstini dobio dovoljnu vecinu da udje u klub?
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
JonSnow
12. igrač

Post Postao/la JonSnow »

Ljudi stvarno nisu pročitali statut.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
Brotherze
12. igrač

Post Postao/la Brotherze »

I navijaci Zelje su bili protiv ulaska investitora pa na kraju ipak skontali da samo tako mogu biti stabilan premijerligas.
Ali nisu predali klub da investitor radi sta hoce nego imaju svoje ljude koji mogu blokirati stetne odluke po klub.

I kod nas se moze sigurno nesto slicno napraviti
Kome smeta ulazak Vite ima skupstina pa nek dodje i kaze sta misli. Ali vjerojatno ovi sto najvise laprdaju protiv nisu ni clanovi kluba pa sigurno nista od tog.
Luis Nazario da Lima

Post Postao/la Luis Nazario da Lima »

Opaaa 511 clanova 👌

Bit ce ovo rekordna godina za Čelik na svakom polju.
KakhaKaladze

Post Postao/la KakhaKaladze »

Svako ko da marku ocekuje nesto da dobije za tu marku. Kupis kartu pa ocekujes da dobijes dobru utakmicu. Platis sponzorstvo ocekujes reklamu i dobru promociju. Tako ce svaki investitor gledati svoju stranu i to je sasvim normalno. Ja samo ne volim price o ljubavi u biznisu. Svako ko voli moze otic u klub i rec evo 10 maraka pa do 10 miliona maraka i hocu da se reklamira moje ime/brend. Ako Vito zeli da pomogne klubu, sta ga tacno sprijecava da plati sponzorstvo milion maraka lupam i da bude generalni sponzor kluba? Ako nece to onda zeli da se nesto pita. I to je sasvim normalna stvar meni i generalno ce vecina htjet da se pita bio to Vito il neko deseti. Samo mi nemojte te price ja sam tu iz ljubavi i de mu u upravu iz ljubavi. Zna se ko je tu bio i dokazao da je iz ljubavi. Svi novi koji dolaze trebaju dobrih govana pojesti da bi to dokazali. Sad je crno crveno srce moje a pola sezone pare Vitezu. Pukla tikva i sad Celik broj jedan. Mene taj segment nervira a necu dusu grijesit rec da je covjel los jer ga ne poznajem. Ovo sve sto sam napisao su cinjenice i sigurno za njih ims neko objasnjenje. Ako su iskrene namjere bez nula interesa ( a ja vjerujem da to ne postoji ni kod kog u svijetu biznisa ) nek skine BetOle izvsli lovu i nek bude njegova firma. Mirna Bosna, pomogao Celiku dao lovu a pokszao da ne zeli da upravlja klubom. Eto BetOle anonimusi za nas dali lovu klubu i ne uticu na rad kluba van dogovrene saradnje. Bujrum svakome da gurne pare u Klub ali ne u Upravu putem novca. To je moj stav. Ni Viti ni petom ni desetom. Ne pod krinkom ljubavi i sarenih laza, doci ce vrijeme fa ce vjerovatno se morat pristat na to da imas nekog ali ja necu da mi se maze oci s pricom o ljubavi. Bujrum kazes ja cu dat pare i hocu da se pitam. To puno.vise postujem nego ja to volim pa guram al eto de nek sam ja malo i u upravi nek ja malo sta i odlucim. Ne zelim ljigavost. Kszes jasno i glasno, ka vu dat 3 miliona 5 10 nebitno totalno al pod uslovom da se pitam puno. To je sasvin posteno i legitimno traziti a onda nek uprava odluci hocel to prihvatit.
Guest.1945

Post Postao/la Guest.1945 »

Al valjate gluposti bože dragi i dođete mi pričati o pripremema.Jeste li vi ikad išta pročitali, jeste li ikad bacili oko na statut kluba?Ne postoji to "da se pita Vito puno", nego jasno definisano šta može a šta ne.Jeste li do sada naučili ko je najveći organ kluba stručnjaci?Skupština, a skupštinu čine članovi kluba.Član Upravnog odbora, recimo Predsjednik kluba može sazvati vandrenu sjednicu.Dakle nema ništa na svoju ruku da neko nešto radi, a upravljačka prava gdje statut kluba jasno kaže da Članovi kluba posebno trebaju voditi računa o tome da zadrže kontrolu nad određenim procesima u Klubu pronalaskom efikasnog rješenja u skladu sa zakonom, odnosno da nastoje da zadrže minimalno 51% kapaciteta za donošenje odluka u Klubu.
Eugen

Post Postao/la Eugen »

Guest.1945 je napisao/la: 27 pro 2025, 18:29 Al valjate gluposti bože dragi i dođete mi pričati o pripremema.Jeste li vi ikad išta pročitali, jeste li ikad bacili oko na statut kluba?Ne postoji to "da se pita Vito puno", nego jasno definisano šta može a šta ne.Jeste li do sada naučili ko je najveći organ kluba stručnjaci?Skupština, a skupštinu čine članovi kluba.Član Upravnog odbora, recimo Predsjednik kluba može sazvati vandrenu sjednicu.Dakle nema ništa na svoju ruku da neko nešto radi, a upravljačka prava gdje statut kluba jasno kaže da Članovi kluba posebno trebaju voditi računa o tome da zadrže kontrolu nad određenim procesima u Klubu pronalaskom efikasnog rješenja u skladu sa zakonom, odnosno da nastoje da zadrže minimalno 51% kapaciteta za donošenje odluka u Klubu.
Svi koji pisu nebuloze nisu ni clanovi kluba a kamo da su Statut procitali. Svako dan nove gluposti po forumu kao da nam neko hoce ukrast klub. Pa trebamo biti zahvalni Viti sto je preuzeo Akademiju kluba i za kratko vrijeme napravio velike rezultate.
RubikovaKocka

Post Postao/la RubikovaKocka »

Eto nek si ti član, možda ove dvije godine unazad :roll:
Ima mnogo pametnjakovića koji su pokupili svu pamet što se tiće Čelika, a kad smo bili u kantonu u qrcu ste bili članovi i išli po gostovanjima. Haj vooz!
PonosniSmogovci

Post Postao/la PonosniSmogovci »

Ovo samo pokazuje gdje smo i šta smo s mentalitetom. Pa sutra da nam se predstavi opet neki Olgun vol. 2 investitor 60% ovih forumaša bi poletilo za tim.

Imamo najbolji sistem organizacije kluba na Balkanu. Dinamo i Bojsi se za takav model bore sigurno dvije decenije. Izbore se i slave to kao najveću pobjedu kluba u historiji, a imali su mnoge...
BatistutA19

Post Postao/la BatistutA19 »

Oj boze dragi samo podjele prvo Robijasi i simpatizeri tj bivsi Robijasi sa Zapada i sad clanovi i koji nisu clanovi e jos malo bice podijela izmedju clanova ko je bolji clan 😂😂
Apsolutno za Vitu da udje u upravu,itekako je digo omladinski pogon ,ne sto smo usli samo i prije smo mi bili na pragu ulaska nego sto si konkurentan i dizes akademiju iz dana u dan,tako bi vjerujem i sa seniorima bilo.Za investitora da se sve pita ne bih nikad poput onog turcina,Azmira i slicno ne bih nikad,za Sarajevo i Zelju je druga prica mislim.Kod nas uvjek mora bit sistem da taj ko investira sve ne odlucuje,mora se i klub pitat.
Dobar broj clanova 500 smo presli sto ni u snu nisam mislio da cemo imat taj broj do Nove godine.
Da pohvalim odlican potez clanske Robijasa u fan shopu ,to sam mislio uvjek da treba i tu bit mogucnost uclanjenja a ne da neko hoda po kaficima da se uclani.Ovako ce usput neko kupit clansku Robijasa kad dodje u fan shop.Ja nemam clansku Robijasa dugo godina a vijerovatno cu uzet da mi ovi ne mogu rec nisi Robijaš 😂😂
PatrickBateman

Post Postao/la PatrickBateman »

Za Olguna se od pocetka znalo da je ublehas i prevarant. Vito se cini ko normalan i ozbiljan covjek, pored toga obozava fudbal. Eto usao je u Akademiju pa se odmah vidi napredak.

Realnost je da je fudbal danas cisti biznis i da se bez kapitala ne moze napredovati. Daj Boze da nekad dobijemo normalan Zakon o sportu, pa da se klubovi mogu registrovati ko d.o.o. ili cak d.d.

Ne treba zatvarati vrata opciji njegovog ulaska u klub, ali isto tako treba vidjeti koji su dometi sociosa, sa zdravijim klibom tek trebamo vidjeti njegov puni potencijal.
Srce, čast i ponos!
PonosniSmogovci

Post Postao/la PonosniSmogovci »

Bati nije nas Vito uveo s juniorima u PL. Uvela nas je generacija koja je pobjeđivala i reprezentativne selekcije na čelu s Telalovićem koji je vanserijski igrač.

Nakon toga je tek došao Vito koji je doveo vrhunskog trenera juniora koju je tu generaciju samo još nadogradio i naravno učinio našu Akademiju puno profesionalnijom ali da se ističe po nekim vrhunskim rezultatima daleko od toga. Ostale selekcije nam nikad nisu lošije bile na tabelama svojih liga.

I da se zna, lično nemam ništa protiv bilo kakvog pojačanja u odborima koje će doprinjeti razvoju našeg kluba ali nakon svega što smo prošli, razmišljati uopće o ponovnom davanju moći odlučivanja jednom čovjeku "investitoru" mi je vrijeđanje zdravog razuma i pišanje po borbi koju smo prošli.
Kontras'88

Post Postao/la Kontras'88 »

Kakva budala moraš biti porediti turčina i Vitu?
Kako možeš porediti situaciju i glasanje za turčina i da dodjesš u situaciju da glasaš za Vitu?

Informišeš se sta je taj socios i kako funkcioniše i onda komentariši po fb i forumu ko sta moze sa svojim parama i koliko u jednom socios Čeliku.

Do jučer suze niz leđa idu kako ćemo u premijer ligu bez jakog čovjeka i moliš Boga da "vip Fudo" uplati milku i kanton sta para pa da moze igrat kako treba, a sad sto ce jednom socios Čeliku Vito?

Čudan smo mi narod.. Al nikako da ne zaslužujemo jednog čovjeka kao sto je Vito, hvala Bogu pa je tu.
Odgovori