NK Čelik

Koliko članova će Čelik imati do 01.01.2026.?

Anketa traje do: 30 pro 2025, 15:15.

<300
1
6%
300-500
10
56%
500+
7
39%

Ukupno glasova: 18

Avenija
Global moderator

Re: NK Čelik

Post Postao/la Avenija »

DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
samocelik
12. igrač

Post Postao/la samocelik »

Privilegija članstva je nešto zbog čega smo se borili. Svako ima pravo na svoje mišljenje. Moj izbor moja odgovornost članstvo kluba i biti na skupštini.
KakhaKaladze

Post Postao/la KakhaKaladze »

Sta je poenta clanstva bez prava glasa? Pa valjda clanstvo i postoji zbog prava glasa. Uvodjenje i omasovljavanje clanstva bez prava glasa urusava sistem za koji smo se borili. S tim clanstvom ti prodaje popust karticu a ne clansku. Nije ovo zeka almy pa da imas one kartice za majstore s popustom. Konstantno se ponavlja jedan te isti obrazac a to je da je napuhat brojke. Tokom polusezone svima da je 10k a klub objavi 5k, tako sad i s clamstvom da je nekako 5 hilajda preko noci. Nece to tako ici i ne treba, sve je islo postepeno pa nek ide i clanstvo. Neces bit clan ne moras, dodji na tekmu kupi ulaznicu pa ces dogodine se uclanit. Ove gpdine se uclani pa ces sljedece donirat krpz akcije itd itd to je prirodan rast. Sta nama vrijedi ove gpdine 4k clsnova na hajp pa da sljedece padnemo na 2k lupam.
Redbull
12. igrač

Post Postao/la Redbull »

Nego kad se otvara ovo online uclanjenje, od 00h ili nekad sutra tokom dana? Da mi tu izdominiramo, a ostalo prepustimo ljudima u klubu.
Rz88

Post Postao/la Rz88 »

KakhaKaladze je napisao/la: 16 pro 2025, 23:28 Sta je poenta clanstva bez prava glasa? Pa valjda clanstvo i postoji zbog prava glasa. Uvodjenje i omasovljavanje clanstva bez prava glasa urusava sistem za koji smo se borili. S tim clanstvom ti prodaje popust karticu a ne clansku. Nije ovo zeka almy pa da imas one kartice za majstore s popustom. Konstantno se ponavlja jedan te isti obrazac a to je da je napuhat brojke. Tokom polusezone svima da je 10k a klub objavi 5k, tako sad i s clamstvom da je nekako 5 hilajda preko noci. Nece to tako ici i ne treba, sve je islo postepeno pa nek ide i clanstvo. Neces bit clan ne moras, dodji na tekmu kupi ulaznicu pa ces dogodine se uclanit. Ove gpdine se uclani pa ces sljedece donirat krpz akcije itd itd to je prirodan rast. Sta nama vrijedi ove gpdine 4k clsnova na hajp pa da sljedece padnemo na 2k lupam.
Sve se slazem, jedini je problem sto nama broj clanova vec 3 godine pada. Pogotovo je to neuspjeh za trenutnu kalendarsku godinu. Zbog toga neke novine u ovom segmetnu moraju biti vidjene. Po tvom principu moze se razmisljati da onaj tko ove godine uzme bez prava glasa ce sljedece s pravom glasa jer je to prirodan rast. Vidjet cemo, sve ce pokazati prva 2 mjeseca kako stojimo.

Obzirom da je krenuo novi krug, volio bih da klub objavi rezultate proslogodisnjeg clanstva.
Almir2018

Post Postao/la Almir2018 »

Znaci kako sam skontao ko nije član kluba nije navijac celika
Po meni lose razmisljanje
Jer imaš ljudi koji jednostavno ne žele biti članovi i to je tako generalno i u našoj zemlji jer kad pogledaš i brojke i zelje Sarajeva koju imaju bazu navijača imaju mal broj članstva
Sarajevo je čak imalo ko se učlani nezz sad tavno koliko da dobija neku nagradu bas dobru da li je auto bilo ili tako nesto pa nisu nikada došli do tog broja tako da generalno slabo je to kod nas
U regionu samo u tom segmentu dominira Hajduk
Za mene je svaki navijač kluba onaj koji dolazi na utakmice plati kartu ode na gostovanje učestvuje akcijama kluba itd..
A da budu članovi kluba ne možeš ti nikog natjerati nažalost
I ovo sto imaš članova evo jedan je ovdje pisao kvorum na sjednicama skupštine kluba visi o koncu neće ljudi da učestvuju
Ja se nadam opet ove godine članova dosta vise ali realno očekujem između 1000-1500
Ali u jednom segmentu bi volio da nagaramo bar 100 VIP članova nadam se da je i klub oko toga nesto smislio dobro
Kao sto je i sa istokom bio pun pogodak da nesto slično da odradi i sa VIP članovima
KakhaKaladze

Ja cu samo reci da je bolje da imamo 500 clanova na skupustini a 700 clanova ukupno, nego da imamo 10k clanova pa ne mozes imat kvorum i nista ne mozes uradit. Clan kluba ima prava da ucestvuje u uredjenju kluba za razliku od svih gore pomenutih klubova. Clanstvo u tim klubovima su popust kartice i nisu za poredjenje s onim sto clanstvo predstavlja kod nas. Shodno tome ja cu ponovit jos jednom da ne vidim nikakav problem da imamo 1000 clanova koji ve se ukljuxit u rad kluba. Odnosno bolje je imat 1000 ukljucenih nego 20k koji ce platit clansku i zavrsit s clanstvom za tu godinu i ne ukljucit se nikad ni u sta. Takvi je bolje da kupe donatorski kupon 50KM i cao.
PonosniSmogovci

Post Postao/la PonosniSmogovci »

Svaka čast na poentiranju. Naše članstvo se ne može porediti ni s jednim klubom u BiH pa čak i na Balkanu jer i u Hajduk i u Dinamu koji imaju slične modele statuta, članovi nemaju prava kao kod nas.

Zato te floskule ja ne želim biti član radi obaveza, skupštine i itd. su izlizane, jadne i primjer mentaliteta koji je Čelik bio odveo do dna. Znači, ja volim Čelik ali iako imam priliku da znam šta se dešava interno u klubu, da primam izvještaje, baratam informacijama, a ne tračevima ali me to ne zanima. WTF?!

Očekujemo danas red u Shopu. Sada ni dijaspora nema opravdanja da se ne učlane jer sve je omogućeno, a istinu za volju ne pokazuju se baš ažurni na kupovini online ulaznica. Nadam se da će me ušutiti na članstvu.
Eugen

Post Postao/la Eugen »

Sad im je prica presla na fan shop kao kad ce biti moguce kupovati online u fan shopu, vise ne spominju to sto je omoguceno clanstvo i kupovina ulaznica online
Guest.1945

Post Postao/la Guest.1945 »

Jest omogućeno dijaspori ali većina dijaspore ne može platiti stranom karticom jer sam provjeravao kod ljudi koji imaju različite ili iste kartice, a možeš platit neki k.určić s pijace koji imaju online plaćanje.Sistem za plaćanje nije baš 100% dobar.Nadam se da će se to u skorije vrijeme poboljšati.
KakhaKaladze

Guest.1945 je napisao/la: 17 pro 2025, 10:54 Jest omogućeno dijaspori ali većina dijaspore ne može platiti stranom karticom jer sam provjeravao kod ljudi koji imaju različite ili iste kartice, a možeš platit neki k.určić s pijace koji imaju online plaćanje.Sistem za plaćanje nije baš 100% dobar.Nadam se da će se to u skorije vrijeme poboljšati.
Nije tu problem sistem placanja kod nas nego da tebi banka odobri to placanje. Mislim da je vecina ino placanja problem radi banke a ne radi naseg sistema. Monri je itekako rasprostranjen sistem i nije nesto eksperimentalno nego najpopularnija platforma kod nas.
Guest.1945

Post Postao/la Guest.1945 »

KakhaKaladze je napisao/la: 17 pro 2025, 11:48
Guest.1945 je napisao/la: 17 pro 2025, 10:54 Jest omogućeno dijaspori ali većina dijaspore ne može platiti stranom karticom jer sam provjeravao kod ljudi koji imaju različite ili iste kartice, a možeš platit neki k.určić s pijace koji imaju online plaćanje.Sistem za plaćanje nije baš 100% dobar.Nadam se da će se to u skorije vrijeme poboljšati.
Nije tu problem sistem placanja kod nas nego da tebi banka odobri to placanje. Mislim da je vecina ino placanja problem radi banke a ne radi naseg sistema. Monri je itekako rasprostranjen sistem i nije nesto eksperimentalno nego najpopularnija platforma kod nas.
Monri je jedan od payment gateway i banka ako ne radi sa njima nece proci.Mislim da bi klub trebao i PayPal da uvede i onda nema problema.Upravo zbog ovakvih slučajeva da ne ovisiš da li neka banka ima ugovor tj. je li kompatibilna.
KakhaKaladze

Guest.1945 je napisao/la: 17 pro 2025, 12:12
KakhaKaladze je napisao/la: 17 pro 2025, 11:48
Monri je jedan od payment gateway i banka ako ne radi sa njima nece proci.Mislim da bi klub trebao i PayPal da uvede i onda nema problema.Upravo zbog ovakvih slučajeva da ne ovisiš da li neka banka ima ugovor tj. je li kompatibilna.
Bice paypal ubrzo. A to jest za monri al opet ne moze klub uvodit neki njemacki monri pa da ti domace uplate budu problem.
Avenija
Global moderator

Post Postao/la Avenija »

DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
phillies
12. igrač

Post Postao/la phillies »

Pa mogu reci da sam iznenadjen guzvom koja je bila oko 12. Ako se ovako nastavi do 18 ide brojka preko 100 danas :D
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Odgovori