NK Čelik

Na kojim se pozicijama treba Čelik pojačati za proljetni dio sezone u borbi za plasman u PL ?

Anketa traje do: 07 pro 2025, 14:44.

Krilo + napadač + zadnji vezni
22
65%
Napadač + bek + zadnji vezni
1
3%
Golman + napadač + krilo
1
3%
Ofanzivni vezni + krilo + napadač
1
3%
Stoper + zadnji vezni + napadač
0
Nema glasova.
U svakoj liniji po jednog provjerenog igrača
9
26%

Ukupno glasova: 34

AeroMs33

Re: NK Čelik

Post Postao/la AeroMs33 »

Ptice na grani znaju da smo losi prema naprjed.
Da kojim slucajem Masic nije proradio sad bi bili u rangu Slobode bodovno.
Pa kolko puta smo u zadnjim trenutcima osigurali bodove samo ove polusezone i koliko puta su nas ekipe nadigrale a sredine kao da nismo imali.
Umaci osim Masica i Kalesica ostali kolko igraca ajmo teci najmanje sedam lupam od krila do sredine vrlo prosjecni igraci i to najblaze receno .
Zato se i prizivaju stranci jer koga dovesti provjerenog na polusezoni i dati mu platu cetverostruku naspram Masica a da nemas pobunu i losu atmosferu u klubu.
Zadnja izmjena: AeroMs33, dana/u 27 stu 2025, 13:59, ukupno mijenjano 1 put.
Rz88

Post Postao/la Rz88 »

Sto se tice transfera igraca, a narocito u Celik, ja to gledam na sljedeci nacin. Naravno da ce svaki igrac birati bolju platu, uslove, ligu i da je blize kuci. U vecini slucajeva ne moze sve dobiti odjednom. Mora nesto zrtvovati. Ima dosta primjera u fudbalu gdje igraci idu iz vecih klubova u manje da bi mogli napredovati i imati vecu ulogu u boljim klubovima. Dosta igraca izabere losiji klub da bi povratili formu, a dosta igraca ode u bolji klub zbog plate ili ugleda pa na kraju si nanese vecu stetu. Naravno da sada nijedan premijerligaski igrac koji odigra 50% ili vise minuta nece doci u Celik. Igrat ce slabiju ligu za manje ili jednako para. Upitni su nam i igraci iz ove lige. Vecina ih zeli bjezati odavde i ne gleda u tolikoj mjeri ambijent. Ono sto je najvaznije kod izbora igraca jesu same ambicije istih. Pametan i ambiciozan igrac spreman je napraviti korak unazad da bi mogao dva unaprijed. Spreman je igrati i za manje finansije u sredini koja mu daje priliku za veci napredak. Mi takve igrace trebamo loviti. Ne igram profesionalno fudbal, ali smatram da svaki igrac treba birati uslove u kojima se moze bolje ostvariti i napredovati nego finansije ako nije prevelika razlika u ponudi. Tu bi mi vec trebali prednjaciti u nasoj ligi sa Stupcanicom. Ali kako dovesti igraca iz vana koje ce dignuti kvalitet? Treba traziti igrace s "greskom". Igraci koji su vec izabrali pogresan klub pa ne igraju, nisu placeni ili je opcenito lose stanje, gledat ce da sto prije idu iz takvih klubova. Igraci koji su povrijedjeni pokusat ce se vratiti, najbitnija im je minutaza. Igraci kojima je karijera u silaznoj putanji, ali mogu i zele se vratiti. Mladi igraci koji se ne mogu ili ce se teze nametnuti u svojim ligama ili klubovima. Stranci kojima je ovo podneblje obecana zemlja i kojima je fudbal sve u zivotu i jedini nacin za opstanak. Svima njima Celik moze i mora ponuditi sigurna i transparentna primanja, dobre navijace, gotovo siguran ulazak u premijer ligu, a samim dolaskom na zimu imaju vecu sansu nametnuti se i biti starteri, relativno dobre uslove za napredak (na ovom se segmentu mora dobro poraditi, ali to nam je svakako obaveza). Svjestan sam ja da vecina igracane gleda ovako, ali sam siguran da kao i u vecina profesija ima izuzetaka, onih koji se ne zadovoljavaju prosjekom, a Celik im mora ponuditi nadprosjecno. Moramo biti spremni ponuditi igracima plan razvoja kluba, tima i samih njih kao dijelova te zajednice ako zelimo da ih pridobijemo.
KakhaKaladze

Post Postao/la KakhaKaladze »

AeroMs33 je napisao/la: 27 stu 2025, 13:57 Ptice na grani znaju da smo losi prema naprjed.
Pa kolko puta smo u zadnjim trenutcima osigurali bodove samo ove polusezone i koliko puta su nas ekipe nadigrale a sredine kao da nismo imali.
Umaci osim Masica i Kalesica ostali kolko igraca ajmo teci najmanje sedam lupam od krila do sredine vrlo prosjecni igraci i to najblaze receno .
Zato se i prizivaju stranci jer koga dovesti provjerenog na polusezoni i dati mu platu cetverostruku naspram Masica a da nemas pobunu i losu atmosferu u klubu.
Koliko su nas puta ekipe nadigrale? Koje utakmice? Ja cu samo reci da nas je TOSK nadigrao i to je to. Volio bih da cujem tvoje misljenje ko nas je to nadigrao. Ispade sad mi na srecu prvi bez ijednog poraza jer nam se eto potrefilo 20 utakmica.
Avenija
Global moderator

Post Postao/la Avenija »

MrAdislic je napisao/la: 27 stu 2025, 13:39 Screenshot_20251127_133619_YouTube.jpg

Danas malo palamude o nama :pivo: :pivo:
Postavi link gdje će biti emisija da pogledamo
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
AeroMs33

KakhaKaladze je napisao/la: 27 stu 2025, 14:03
AeroMs33 je napisao/la: 27 stu 2025, 13:57 Ptice na grani znaju da smo losi prema naprjed.
Koliko su nas puta ekipe nadigrale? Koje utakmice? Ja cu samo reci da nas je TOSK nadigrao i to je to. Volio bih da cujem tvoje misljenje ko nas je to nadigrao. Ispade sad mi na srecu prvi bez ijednog poraza jer nam se eto potrefilo 20 utakmica.
Slaba sredina drug,Vitez prvo poluvrjeme ,Sloboda u gostima prvo,Tosk,Gosk bilino ,Posusje kup , i jos par gostovanja gdje nemezemo nista u sredini. Krila nikad nisu ni proradila ,napadac ne postoji da Masica nema nula bodova u pola utakmica
Dobro previse ih kudim ima Riki,Sero,Jamakovic,Delic ali mislkm da smo tanki prema naprjed i da se tu puno moze napredovati
Allgunsblazing

Post Postao/la Allgunsblazing »

Bubas gluposti. Pricas eto da se nesto prica.

Opet se ponavlja ona prica o tome kako mi sve moramo izdominirati jer u suprotnom kao nismo zasluzili. Ovi se bodovi ne prenose u sljedecu sezonu. Nama je dosta da budemo bod ispred drugog, da imamo gol vise dat i gol manje primljen i gotovo. Navijaci jesu nas adut, ali zasto je to losa stvar?
AeroMs33

Ma drug dodem na Bilino Vitez nam sakrije loptu pa kako ce Zrinski,Sarajevo,Zeljo a rezultat jedan nula ili nula nula u devedeset posto utakmica pa jel tako bilo.
Ne serem po igracima al zamisli da Masic nije ovako maestralno polusezonu odigrao
Svi ostali ofanzivci ako su po jedan go dali puna saka brade
Allgunsblazing

Post Postao/la Allgunsblazing »

Sad vec i lazes. Kakvo ba sakrivanje lopte? Das im tri gola i na kraju se prica o tome kako je dosao Vitez i sakrio nam loptu. Daj ba.
AeroMs33

Allgunsblazing je napisao/la: 27 stu 2025, 14:40 Sad vec i lazes. Kakvo ba sakrivanje lopte? Das im tri gola i na kraju se prica o tome kako je dosao Vitez i sakrio nam loptu. Daj ba.
Govorim o prvom poluvremenu
R0B1J4SH

Post Postao/la R0B1J4SH »

Avenija je napisao/la: 27 stu 2025, 14:12
MrAdislic je napisao/la: 27 stu 2025, 13:39 Screenshot_20251127_133619_YouTube.jpg

Ma samo ukucaj na YT Marjan Mijajlovic i biće live.
R0B1J4SH

Post Postao/la R0B1J4SH »

AeroMs33 je napisao/la: 27 stu 2025, 14:48
Allgunsblazing je napisao/la: 27 stu 2025, 14:40 Sad vec i lazes. Kakvo ba sakrivanje lopte? Das im tri gola i na kraju se prica o tome kako je dosao Vitez i sakrio nam loptu. Daj ba.
Nama Vitez sakrio loptu?
Ne znam ne mogu se sjetit detalja baš al da su nam sakrili loptu to nema šanse,jer nam niko nije sakrio loptu.
I samo da vas pitam sta je za vas sakrivanje lopte?
Ako je to sto imaju veći posjed,znaci za vas ne postoji onda svjesno davanje lopte protivniku i čekanje kontre al eto...
AeroMs33

R0B1J4SH je napisao/la: 27 stu 2025, 14:51
AeroMs33 je napisao/la: 27 stu 2025, 14:48
Nama Vitez sakrio loptu?
Ne znam ne mogu se sjetit detalja baš al da su nam sakrili loptu to nema šanse,jer nam niko nije sakrio loptu.
I samo da vas pitam sta je za vas sakrivanje lopte?
Ako je to sto imaju veći posjed,znaci za vas ne postoji onda svjesno davanje lopte protivniku i čekanje kontre al eto...
Karikiram sa Vitezom i mnogo smo se popravili sa Rikijem,Dinom i Delicem donekle i ne moramo dominirati ali moramo mnogo bolje sredinu drzati i proigravati kroz sredinu . To samo zelim reci. Ja fino kazem da nije Masica bilo umjesto 5 imali vi 10 tak nerjesenih utakmica kako smo igrali ofanzivno
KakhaKaladze

Post Postao/la KakhaKaladze »

AeroMs33 je napisao/la: 27 stu 2025, 14:15
KakhaKaladze je napisao/la: 27 stu 2025, 14:03
Slaba sredina drug,Vitez prvo poluvrjeme ,Sloboda u gostima prvo,Tosk,Gosk bilino ,Posusje kup , i jos par gostovanja gdje nemezemo nista u sredini. Krila nikad nisu ni proradila ,napadac ne postoji da Masica nema nula bodova u pola utakmica
Dobro previse ih kudim ima Riki,Sero,Jamakovic,Delic ali mislkm da smo tanki prema naprjed i da se tu puno moze napredovati
GOSK 2 suta 0 u okvir gola - o cemu pricas? To sto smo mi bili slabiji neg inace ne znaci da te neko nadigro. Posusje nije tvoj rang takmicenja. Al evo nek je i ovako kako si napisao. To su 4 poluvremena za polusezonu. Koja je ekipa na nivou polusezone bila bolja od nas? TOSK ima ovoliko bodova na konto terena domaceg koji je kriminal i na kojem se niko ne snalazi. Travnik ima puno vise bodova nego sto realno zasluzuju, bili su bolja ekipa na 3 utakmice ovo ostalo tanko ko lizalo.
Stoji kritika da moze bolje al moras imat neku mjeru za poredjenje. Ne mozes se poredit sa ekipom PL, al mi daj taj sastav iz nase lige koji mislis da je bolji. Bilo koju poziciju osim lijevog krila cu ti osporiti da postoji puno bolji igrac u ovoj ligi na toj poziciji. Ima prostora moze se diskutovati al da lupam kazes da postoji desni bek koji je klasa za Sivca il nemam pojma desno krilo koje je izmislilo fudbal za Seru i tako za svaku poziciju. Smatram da svaki igrac iz nasih prvih 11 moze igrat u svakoj drugoj ekipi, dok obratno ne vrijedi. Na svakoj poziciji ti igra ko je u top 3 ove lige na toj poziciji. Volio bih da me ubijedis u suprotno.
Ispada mi sad trebamo dva sastava napravit, dovest Jattu i Gulijasvilija iz Sarajeva, Vukovica iz Borca i Bilbiju iz Zrinjskog da bi bili sigurni. Pa ne borimo se mi ove sezone s Velezom, Slogom i Prijedorom nego se borimo s TOSKom Travnikom i Stupcanicom.
MrAdislic
12. igrač

Post Postao/la MrAdislic »

Avenija je napisao/la: 27 stu 2025, 14:12

Marjan na yt
Avenija
Global moderator

Post Postao/la Avenija »

Svaki prelazni rok od zimskog sada pa 100 godina u budućnost klub mora rasti i dizati kvalitet, konkurenciju. Kao što teče Bojan Regoje 2-3 provjerena imena su nam potrebna na ovu ekipu i to su činjenice. Odbrana nam je čvrsta i najbolji dio tima napad malo slabiji i zato treba dovesti napadača i krila. Pristao bi sada da dodju samo Hegić, Šrijelj i Mujarić. :D
Ako neko misli da bi mi bili finansijski na gubitku kada bi Tošku plaćali mjesecno odštetu po 10 000 KM mozda 6 mjeseci, vara se. Klub samo dobija jos vise na popularnosti, posjeti, atraktivnosti, rezultatima, plasmanu, finansijama ma na svemu mogućem .To studenti prve godine na sportskom menadžmentu uče.
Čak sta više mislim da se i više sredstava isplati uložiti u Hegića jer u-21 napadač njegovih karakteristika je mozda i spreman da bude napadač u PL i potencijalni veliki transfer naravno ako ga krene. Ako ubodemo. Real dovede Hazarda za 100 miliona pa bude fail jebiga. Nikad ne znas sta sutra nosi. Mozda od njega dobijes 1 milion KM a od Telalovića 0 KM. Čelik ne smije stagnirati nigdje a pogotovo u igračkom kadru.
Svježa krv mora prostrujati prvim timom na proljeće.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Odgovori