A selekcija BiH
Re: A selekcija BiH
"BiH je igrala agresivno, a sudija nije imao ujednačen kriterij. Draguš nije vidio Katića, dovoljan je bio žuti karton."

Nije imao ujednačen kriterij, kod nas su petorica dobila žuti karton i to trojica koji neće igrati protiv Austrije. Draguš je fino poletio kao karate kid ili kao onaj logo Bundeslige
. Hvala im što su nam dali tri boda.
Nije imao ujednačen kriterij, kod nas su petorica dobila žuti karton i to trojica koji neće igrati protiv Austrije. Draguš je fino poletio kao karate kid ili kao onaj logo Bundeslige
Utakmica u Becu je za nas biti ili ne biti sto se tice ovih kvalifikacija i tu nam je mozda jedina sansa za SP.
Ovo pisem iz razloga sto ovaj baraz i nije neka sreca. Prije sve igrace se polufinale i finale, dakle 4 utakmice do moguceg plasmana na SP. Druga stvar je da smo mi u trecem od cetiri sesira i vec u polufinalu necemo biti favoriti.
Zato beckih 90 minuta odigrati muski i all in sto bi volio reci Barbarez
Ovo pisem iz razloga sto ovaj baraz i nije neka sreca. Prije sve igrace se polufinale i finale, dakle 4 utakmice do moguceg plasmana na SP. Druga stvar je da smo mi u trecem od cetiri sesira i vec u polufinalu necemo biti favoriti.
Zato beckih 90 minuta odigrati muski i all in sto bi volio reci Barbarez
Samo Čelik zenički !!!
"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Evo i ovdje jedna anketa
Ide hat-trick za produzeni vikend
Posto sam vec i prenocio u Becu, dakle tamo sam vec, treba li za portal kakvi autenticni snimaka (mada ne znam ni gdje bi uploadovo)?
- objektivnost
To je to, umjesto da poginu ovdje, oni ni pritisak ne mogu napraviti pred kraj utakmice.
Od baraza nema nista
Od baraza nema nista
- objektivnost
Ma ne znam, toliko nelogičnih poteza je bilo, nerealno… A baraž isfurana priča - treba biti realan i reći da mi nemamo šanse sekunde. Ali eto, o tom potom.
ᴏɴᴏ ꜱᴛᴏ ᴄᴇʟɪᴋ ᴄᴇᴋᴀ ɴɪᴊᴇ ᴛᴏ ᴛᴀᴊɴᴀ ɴᴇᴋᴀ...

Bilo je nekog materijala koji sam i uploadovo na free hosting i mislio link poslat na pp, ali nije ova stranica radili, a nije ni forum. Pokusavo sam s vremena na vrijeme sat vremena i nista.
Pogotovo sto vise nije onaj klasicni baraz, vec moras igrati dvije utakmice protiv dva favorita. Pa ako prodjes Vels, Poljsku, Slovacku ili Cesku (u gostima), onda ces vjerovatno igrati protiv Turske, Italije, Danske ili Ukrajine. Malo li je.
Ovo veceras je bila sansa za prolaz, ali nazalost propustili smo je. Nismo mogli odgovoriti na austrijski pritisak, vrlo lako smo gubili lopte panicnim izbijanjima. I kod gola bila je konfuzija nasih igraca. Nije bio niko u sredini da stane na loptu, da se malo organizujemo...Ljudi su kvalitetnije odigrali i to je to.
Vjerujem da je trebao prije ubaciti Hadziahmetovica umjesto Tahirovica ali lako je sad biti "pametan". Steta sto se Karic povrijedi pa morade Mujakic uci, nije ono kalibar za reprezentaciju.
Iako je imao dosta gresaka, Barbarezu u ovim kvalifikacijama i opcenito u njegovom "mandatu" skidam kapu jer smo dobili Alajbegovica, Bajraktarevica, Kospu, Muharemovica...Nadam se da ce i Bazdar napredovati i da cemo u buducnosti i od njega imati koristi. Vjerujem da su za ova imena najzasluzniji Spahic i Barbarez.
Eto, sad u cetvrtak je zrijeb, pa vidjecemo.
Samo Čelik zenički !!!
Ma realno igracima na terenu se nema sta zamjeriti, dali su svoj max. Strucni stab je vrlo vjerovatno napraivo odredjene pogresne poteze al Boze moj, i nisu nesto strucni. Ide baraz novo razocarenje i to je to
Naravno, evo pogledaj ovu sad generaciju i strucni stab, a pogledaj jedinu generaciju koja je otisla na SP do sad i kako su se plasirali.
Po imenima i trenutnoj formi tada, sa Misimovicem, Dzekom, Ibisevicem, Lulicem, Spahicem Bicakcicem Begovicem...bili su dosta kvalitetniji nego sto su trenutno ovi momci. Slicno kao i sada, i tada nas je sreca u zrijebu pomazila pa smo iz prvog sesira dobili Grcku koja je bila najslabija repka prve grupe. Slovacka (najslabija reprezentacija iz drugog sesira) je bila u rasulu, selektora mjenjali, i imali smo 3 L reprezentacije, Latviju Litvaniju i Lihtenstajn. I kako smo na kraju prosli? Jedva. Na gol razliku. Imali isto bodova kao i Grcka, samo sto smo mi tukli ove L reprezentacije za 8-1 i 5-0 a Grci ih dobijali 1-0 i 2-0. Al eto otisli smo. I zato Susic nosi titulu najuspjesniji trener BiH svih vremena.
Po meni je Barbarez uradio veci posao jer je napravio smjenu generacija na nacin koji niko nije ocekivao, jer svi smo mislili kad odu Pjanic i Dzeko i jos par njih, da cemo se boriti sa Farskim ostrvima u 3 ili 4 grupi Lige Nacija. Ali nije tako.
Zato, idemo odigrati i ovaj baraza, pa kako bude. Ako nista, onda spremamo repku za predstojece kvalifikacije za EP. Nije da nismo navikli to raditi
Samo Čelik zenički !!!
Još nešto da zaključimo kako smo mi od poraza protiv Njemačke 7-0 na njihovom stadionu došli do baraža za svjetsko( ili čak direktnim plasmanom), a da nas niko nije stavljao uopšte da ćemo biti drugi, bili smo autsajderi u ovoj našoj grupi. Svaka čast momcima, koliko nas sreća prati nadamo se da ćemo proći baraž.