NK Čelik

Na kojim se pozicijama treba Čelik pojačati za proljetni dio sezone u borbi za plasman u PL ?

Anketa je završila: 07 pro 2025, 14:44.

Krilo + napadač + zadnji vezni
22
65%
Napadač + bek + zadnji vezni
1
3%
Golman + napadač + krilo
1
3%
Ofanzivni vezni + krilo + napadač
1
3%
Stoper + zadnji vezni + napadač
0
Nema glasova.
U svakoj liniji po jednog provjerenog igrača
9
26%

Ukupno glasova: 34

Rz88

Re: NK Čelik

Post Postao/la Rz88 »

KakhaKaladze je napisao/la: 02 stu 2025, 19:18
Rz88 je napisao/la: 02 stu 2025, 18:42 Nastavljamo niz od 22 utakmice i postavljamo rekord Prve lige Federacije koji cemo dodatno podebljati u narednim utakmicama.
Imali smo i boljih izdanja, Hadzici relativno slabi. Moglo se ovo dosta lakse i brze rijesiti. Jednostavno se mi navijaci trebamo naviknuti da su nam treneri 2 bivsa stopera koja me gaje spanski ili njemacki koncept fudbala. Jaka odbrana osvaja titule, a mi imamo najbolju odbranu u ligi. Donosimo redovno bodove i moramo biti zadovoljni. Za nesto vise, moramo mijenjati igru u napadu koja je losa. Slozio bih se da je Durmis bio ocajan, Ali je danas odigrao solidno i ne moze u istu recenicu s Durmisem. Nazalost, ovo je Aliju jedna od boljih utakmica ove sezone i to je problem. Hora izvlacio u odbrani u par navrata. Durmo takodjer bez greske. Bekovi su nam opet ispodprosjecni. Nadam se da se Maske vraca protiv Konjica.
22 i idemo dalje.
Bil mi mogo samo objasniti koja su tvoja ocekivanja od bekova, odnosno sta trebaju uraditi da budu okej?
Daleko kd toga da su bili top ali se ponavljaju slicni komentari koje ja iskreno ne razumijem. Jel ocekujemo da bekovi probijaju naprijed vise nego krila? Pa vise je naprijed uradio Sivac kao bek nego Marin kao krilo.
Vec sam pisao o tome. Nije sve ni do jednog samo igraca, tim igra kao cjelina i cini pojedinca istaknutijim, boljim ili losijim. Nasa krila nisu brza. Zato jeste Sivac i treba koristiti brzinu u napadu za probijanje. Koliko centarusuteva je pogodilo naseg igraca u napadu? Koliko ih je islo po zemlji do prve stative? Koliko ih je centrirano iz korner zastavice? Nedim je na kraju utakmice dobro zaustavio napad po njihovoj desnoj strani. Sta on konkretno donosi u napadu ili distribuciji lopte? Gledajuci kroz citavu sezonu, bekovi jesu dio tima koji moze bolje. Nisu ni Sero ni Marin odigrali fantasticnu utakmicu, a pogotovo Jamakovic i Durmis. Opet ponavljam, tim pravi igrace boljima, ako nemamo Masketa, Sero i Marin trebaju ulaziti vise u sredinu i biti blizi golu, tako suziti odbranu i ostaviti prostor Sivcu i Smajlovicu da ga iskoriste.
KakhaKaladze

Post Postao/la KakhaKaladze »

Rz88 je napisao/la: 02 stu 2025, 19:27
Rz88 je napisao/la: 02 stu 2025, 18:42 Nastavljamo niz od 22 utakmice i postavljamo rekord Prve lige Federacije koji cemo dodatno podebljati u narednim utakmicama.
Imali smo i boljih izdanja, Hadzici relativno slabi. Moglo se ovo dosta lakse i brze rijesiti. Jednostavno se mi navijaci trebamo naviknuti da su nam treneri 2 bivsa stopera koja me gaje spanski ili njemacki koncept fudbala. Jaka odbrana osvaja titule, a mi imamo najbolju odbranu u ligi. Donosimo redovno bodove i moramo biti zadovoljni. Za nesto vise, moramo mijenjati igru u napadu koja je losa. Slozio bih se da je Durmis bio ocajan, Ali je danas odigrao solidno i ne moze u istu recenicu s Durmisem. Nazalost, ovo je Aliju jedna od boljih utakmica ove sezone i to je problem. Hora izvlacio u odbrani u par navrata. Durmo takodjer bez greske. Bekovi su nam opet ispodprosjecni. Nadam se da se Maske vraca protiv Konjica.
22 i idemo dalje.
Bil mi mogo samo objasniti koja su tvoja ocekivanja od bekova, odnosno sta trebaju uraditi da budu okej?
Daleko kd toga da su bili top ali se ponavljaju slicni komentari koje ja iskreno ne razumijem. Jel ocekujemo da bekovi probijaju naprijed vise nego krila? Pa vise je naprijed uradio Sivac kao bek nego Marin kao krilo.
Vec sam pisao o tome. Nije sve ni do jednog samo igraca, tim igra kao cjelina i cini pojedinca istaknutijim, boljim ili losijim. Nasa krila nisu brza. Zato jeste Sivac i treba koristiti brzinu u napadu za probijanje. Koliko centarusuteva je pogodilo naseg igraca u napadu? Koliko ih je islo po zemlji do prve stative? Koliko ih je centrirano iz korner zastavice? Nedim je na kraju utakmice dobro zaustavio napad po njihovoj desnoj strani. Sta on konkretno donosi u napadu ili distribuciji lopte? Gledajuci kroz citavu sezonu, bekovi jesu dio tima koji moze bolje. Nisu ni Sero ni Marin odigrali fantasticnu utakmicu, a pogotovo Jamakovic i Durmis. Opet ponavljam, tim pravi igrace boljima, ako nemamo Masketa, Sero i Marin trebaju ulaziti vise u sredinu i biti blizi golu, tako suziti odbranu i ostaviti prostor Sivcu i Smajlovicu da ga iskoriste.
Slazem se ja s tobom u ovom sto si sad napisao ali je njihov primarni zadatak odbrana. A naprijed je bonus. Ne mogu se iz kola u kolo kritikovat bekovi jer su tanki naprijed sto i jesu ne sporim, a Marin ne uradi apsolutno nista. Nemam ja nista protiv Marina licno nego ga navodim kao primjer. Meni je glupo da se vise ocekuje od Nedima da nesto uradi naprijed s beka, nego od Marina koji igra ispred njega.
Normalno da moze bolje prema naprijed i to se slazem sa svim sto si napisao. Jedina je razlika sto je moj neki kriterij, ako su odigrali dobro nazad onda ne mogu bit ispodprosjecni, nego su mi okej. Konkretno za danasnju utakmicu, nista specijalno al nije ni prelose.
Rz88

Post Postao/la Rz88 »

KakhaKaladze je napisao/la: 02 stu 2025, 19:36

Slazem se ja s tobom u ovom sto si sad napisao ali je njihov primarni zadatak odbrana. A naprijed je bonus. Ne mogu se iz kola u kolo kritikovat bekovi jer su tanki naprijed sto i jesu ne sporim, a Marin ne uradi apsolutno nista. Nemam ja nista protiv Marina licno nego ga navodim kao primjer. Meni je glupo da se vise ocekuje od Nedima da nesto uradi naprijed s beka, nego od Marina koji igra ispred njega.
Normalno da moze bolje prema naprijed i to se slazem sa svim sto si napisao. Jedina je razlika sto je moj neki kriterij, ako su odigrali dobro nazad onda ne mogu bit ispodprosjecni, nego su mi okej. Konkretno za danasnju utakmicu, nista specijalno al nije ni prelose.
Ako cemo pricati o defanzivi, ovu utakmicu korektni, ali vec protiv Posusja muka. Sivca 2 puta pretrcava igrac u prvom poluvremenu zbog lose postavke. Nedim ne izlazi na sut da blokira, u drugom poluvremenu proklizao u sesnaestercu, muku mucio s njihovim krilom. Jeste Posusje premijer liga i ne treba mozda uzimati u obzir trenutno, ali vec u Tesnju slicna prica gdje i Skrijelj, ali i Mujkic (20) prolazi Sivca 2 puta u prvom poluvremenu.
Sivom na proljece dolazi Jusic i sigurno ce tjerati jedan drugog da budu sto bolji jer samo za jednog ima mjesta u premijer ligi. Nedimu bi trebao doci igrac koji moze vezati 3 treninga da se ne povrijedi pa mu ne bi trebalo biti svejedno kako ce pristupati svakom duelu, treningu i utakmici do iduceg ljeta.
Cinvict35

Post Postao/la Cinvict35 »

Rz88 je napisao/la: 02 stu 2025, 19:46
KakhaKaladze je napisao/la: 02 stu 2025, 19:36
Ako cemo pricati o defanzivi, ovu utakmicu korektni, ali vec protiv Posusja muka. Sivca 2 puta pretrcava igrac u prvom poluvremenu zbog lose postavke. Nedim ne izlazi na sut da blokira, u drugom poluvremenu proklizao u sesnaestercu, muku mucio s njihovim krilom. Jeste Posusje premijer liga i ne treba mozda uzimati u obzir trenutno, ali vec u Tesnju slicna prica gdje i Skrijelj, ali i Mujkic (20) prolazi Sivca 2 puta u prvom poluvremenu.
Sivom na proljece dolazi Jusic i sigurno ce tjerati jedan drugog da budu sto bolji jer samo za jednog ima mjesta u premijer ligi. Nedimu bi trebao doci igrac koji moze vezati 3 treninga da se ne povrijedi pa mu ne bi trebalo biti svejedno kako ce pristupati svakom duelu, treningu i utakmici do iduceg ljeta.
Bekovi su vrhunski kao sto napisa neko gore, primarno je njihovo da sprecavaju prolazke krila i golove a mi smo najbolja odbrana lige pa tako znaci da su bekovi ok, nasa krila su kriminalna pogotovo Marin koji ima jedan go koji mu je Maske servirao i mozda 2 asistencije znaci katastrofalno izdanje na skoro svakoj tekmi( na beku bio beton, sve pohvale jer je i zasluzio), nama je pod moranje lijevo krilo i to nam najvise skripi u ekipi, e sad Sero isto statistika nije nesto ali on i nesto probija razigrava i bar neato doprinosi ekipi.Nije na mjestu kritika za bekove mada moze bolje normalno pogotovo ako i sredina malo bolje kombinuje i duze cuva loptu a ne da Hora i Masetic ispucavaju na krila i sl.
Dobri smo i skupljamo bodove ali ima normalno i igraca koji moraju na klupu i da sedovedu PL pojacanja i da se igra popravlja.
To je normalan put kojim ide svaka ekipa mora ici
R0B1J4SH

Post Postao/la R0B1J4SH »

Pa ja ne mogu da vjerujem sta čitam.
Ako su ovakvi komentari sa preko 20+ neizgubljenih utakmica,prvim mjestom,osmini finala Kupa,ja ne smijem zamislit sta bi bilo da igramo ko gorki.
Tako da ljudi opustite se i uživajte u pogledu sa vrha tabele.

PS: Telalovic igrač utakmice,al svaka čast Delicu na asistenciji,ovo je taj Delic kojeg čekamo mada moze on to jos puno bolje.
sale
12. igrač

Post Postao/la sale »

Samo da dodam isti ovaj radnik je u kupu napravio više prilika protiv Sarajeva nego danas protiv nas.
Ne kažem da smo bili perfektno, al momci su odradili ono što je trebalo 3 boda.
Ono što mi je interesantno kod trenutne ekipe jest što mi nikog nismo izdominirali, možda jedino TC al i to je rezultat više plod njihove loše zadnje linije i golmana i naša dobra realizacija nego neka giga mega dominacija, al zato nekako mi izgleda da rutinski se odrađuju utakmice sto nas nikad nije krasilo :)
KakhaKaladze

Post Postao/la KakhaKaladze »

sale je napisao/la: 02 stu 2025, 21:11 Samo da dodam isti ovaj radnik je u kupu napravio više prilika protiv Sarajeva nego danas protiv nas.
Ne kažem da smo bili perfektno, al momci su odradili ono što je trebalo 3 boda.
Ono što mi je interesantno kod trenutne ekipe jest što mi nikog nismo izdominirali, možda jedino TC al i to je rezultat više plod njihove loše zadnje linije i golmana i naša dobra realizacija nego neka giga mega dominacija, al zato nekako mi izgleda da rutinski se odrađuju utakmice sto nas nikad nije krasilo :)
Na ovakvim utakmicama se uzima prventstvo. Prosle godine smo ovakve utakmice uglavnom gubili ili izvlacili bod. Mislim na kraju krajeva, mozes gledati jednu utakmicu po jednu ali kad pogledas da cijele sezone nemamo poraza, to jako puno govlri.
Prosle sezone nismo bili blizu ovog nivoa u gostima i to najbolje govori koliko je ekipa napredovala.
Na stranu sad jbg ponese nas sve kritika, prvog mene ali realno prosle gpdine smo na bilo koje gostovanje isli ako bude bod nije lose, sad smo razocarani sto dobijrmo samo 1 0 u gostima. To najbolje opisuje nas napredak.
FRLegioen

Post Postao/la FRLegioen »

Zadovoljan rezultatom,igrom I podrskom svih 90 minuta.Prekucali navijanjem,a posebno mi se svidja sto je I drugi megafon otisao na "mirniji" dio tribine ,da I simpatizeri se vise aktiviraju.Atmosfera stvarno bila TOP!Kad sam na tribini vidio Borisa Pavica kako navija,odusevio sam se!
Zenicanin988

Post Postao/la Zenicanin988 »

sale je napisao/la: 02 stu 2025, 21:11 Ono što mi je interesantno kod trenutne ekipe jest što mi nikog nismo izdominirali, možda jedino TC al i to je rezultat više plod njihove loše zadnje linije i golmana i naša dobra realizacija nego neka giga mega dominacija, al zato nekako mi izgleda da rutinski se odrađuju utakmice sto nas nikad nije krasilo :)
Svaku tekmu osim protiv Toska smo bili bolji protivnik. Niko nam nije napravio vise od dvije prilike
Čelik Zenica, bosanski gigant!!!

Sanjam sretno Bilinooo!!!
Redbull
12. igrač

Post Postao/la Redbull »

Samo jedan podsjetnik, u toku je akcija Čelično dijete, koju klub pravi svake godine. Cilj je pred kraj godine, kao i svaki put, uclaniti sto vise djece u klub.

slika

Ucestvovati mozete kupovinom kupona putem online shopa: https://nkcelik.ba/product/12-igraci-za-celicno-dijete/

1 kupon = 1 dijete član kluba
Tito1945
12. igrač

Post Postao/la Tito1945 »

Od mene 100km , cetri nova Roba , uplaćeno je već 🖤❤️
Zadnja izmjena: Tito1945, dana/u 02 stu 2025, 22:16, ukupno mijenjano 2 puta.
sale
12. igrač

Post Postao/la sale »

Zenicanin988 je napisao/la: 02 stu 2025, 21:24
sale je napisao/la: 02 stu 2025, 21:11 Ono što mi je interesantno kod trenutne ekipe jest što mi nikog nismo izdominirali, možda jedino TC al i to je rezultat više plod njihove loše zadnje linije i golmana i naša dobra realizacija nego neka giga mega dominacija, al zato nekako mi izgleda da rutinski se odrađuju utakmice sto nas nikad nije krasilo :)
Svaku tekmu osim protiv Toska smo bili bolji protivnik. Niko nam nije napravio vise od dvije prilike
Slažem se u potpunosti, nego mi je fascinantno kako nas je krenulo, evo primjer radnik i Posušje na obje utakmice imali smo 2-3 šanse i obje utakmice smo dobili, sjecam se vremena kad na utakmici napravis 5 prilika protivnik jednu i izgubiš.
Baš zbog ovakvih utakmica i jesmo u vrhu
RealMadrid

Post Postao/la RealMadrid »

Cestitao nam trener Veleza Rahimic na korektnoj igri na Grbavici :lol: :lol:
072-ZE

Post Postao/la 072-ZE »

RealMadrid je napisao/la: 02 stu 2025, 22:44 Cestitao nam trener Veleza Rahimic na korektnoj igri na Grbavici :lol: :lol:
Celik je opet IN. Sportska tema broj 1 u drzavi trenutno, tako da ne cudi ova izjava Rahimica.
Celik prikazan u najljepsem svjetlu posljednih sedmica. Svaka cast svima na tome.

Samo jos da spomenem naseg Esnafa brata sa tribina koji je preminuo jucer. Da mu dragi Allah podari dzennet.
PonosniSmogovci

Post Postao/la PonosniSmogovci »

Mi generalno kao sredina i navijaci imamo ogroman problem s visokim ocekivanjima. Ko ne bi volio da prsti od ljepote i kombinatorike ali ljudi do unazad godinu dana primali smo golove kad nam se stoperi sudare ili kad nam stoper doda protivnickom napadacu loptu u for...

Defanzivno izgledamo prejaki. Masetic i Hodzic uz Horica su bas napredovali i pruzaju itekako kvalitetne partije, a prvi ima 22 drugi 21 godinu. Igramo muski cvrsto i disciplinovano. Osvajamo bodove u kontinuitetu. Nismo mogli imat tezi raspored od ovog i siguran sam da s ovakvom igrom i dobra 2 3 pojacanja na zimu bi trebali zasigurno biti najkvalitetnija ekipa u ligi.

I jos nesto. Durmo na dva najbitnija gostovanja u dosadasnjem dijelu Tesanj i Hadzici, odbranama donosi bodove. Da zatvori usta mnogim kriticarima po forumu i tribinama. Zbog visine tesko da ce ikad bit neki ozbiljan golman ali zasluzuje postovanje a ne gnusne rijeci.

Opet nam predstoji desant na Konjic. Jos jedno gostovanje s 750+ navijaca i na kraju proslava jesenje titule pred nadam se 10 000 ljudi.

Čelik je opet in!
Odgovori