NK Čelik

Na kojim se pozicijama treba Čelik pojačati za proljetni dio sezone u borbi za plasman u PL ?

Anketa je završila: 07 pro 2025, 14:44.

Krilo + napadač + zadnji vezni
22
65%
Napadač + bek + zadnji vezni
1
3%
Golman + napadač + krilo
1
3%
Ofanzivni vezni + krilo + napadač
1
3%
Stoper + zadnji vezni + napadač
0
Nema glasova.
U svakoj liniji po jednog provjerenog igrača
9
26%

Ukupno glasova: 34

R0B1J4SH

Re: NK Čelik

Post Postao/la R0B1J4SH »

sale je napisao/la: 26 lis 2025, 23:33
Guest.1945 je napisao/la: 26 lis 2025, 22:20 Nama prvo treba pojačanje van zelenog terena.Ne pravi se pita od g.ovana.Pričamo o neki strancima itd.Gdje ti je sportski direktor, gdje ti je skauting tim itd.Hajmo prvo posložiti neke stvari po redu a ne preskakati.Volio bi da na polusezoni dignemo klub na još veći nivo i imamo pojačanja van zelenog terena prvo da bi onda ti isti radili zajedno sa stručnim štabom i tražili igrače.Ima još dosta da se igra nismo se odvojili na tabeli liga je dosta izjednačena.
Ma ne treba nama to, evo imamo forum. Raju malo ponijela euforija a mi nismo ni svjesni koliko smo daleko od PL u svakom smislu.
Sad smo u pravoj prilici da postavimo klub na zdrave noge i da se neke stvari izdefinisu.Sutra nekad kad udjes u PL 95% energije ces morati trošiti samo na trenutne rezultate pa kad skontas da ti fali psiholog, video analitičar, nutricionista, scouting tim i milion nekih drugih stvari puno teze ce se biti baviti tim jer imas pritisak rezultata.
Ja bih volio bas da vidim anketu ovdje na forumu u fazonu
Da li je Celik spreman za PL 27/28
Sve si ti u pravu nema sta.
Al koliko si siguran da svi klubovi u Premijer ligi imaju nutricionistu,analitičare i sva ta sranja?
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

Avenija je napisao/la: 27 lis 2025, 08:55 Protiv Posusja samo 1 igrač mora biti u-21.
Vraćaju se Horić i Telalović.
I onakva bakljada kao protiv Tuzle ovdje košta 8000 KM kazne jer je savez BIH nadležan za takmičenje.
Baš sam pogledao, u Travniku smo za pirotehniku dobili 1500KM, protiv Gorkog u Tuzli 500KM. Vidjet ćemo ostatak kad izađe bilten za oktobar. Kazne su ok u prvoj ligi oko 1000KM nije neka šteta, a protiv Posušja se obavezno suzdržati bilo kakve bakljade jer će nam izbiti iz kase kluba sigurno 10 000KM.

Svi uzimaju pare na nama, hajmo mi jednom klub ispoštovati kako treba, bez kazni i da se uzme barem 30 000KM na ulaznicama za ovu utakmicu.
samocelik
12. igrač

Post Postao/la samocelik »

Samo Maške brat se podredio timu. Kakva frajerksa asistencija kod prvog gola :rock:
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

samocelik je napisao/la: 27 lis 2025, 09:29 Samo Maške brat se podredio timu. Kakva frajerksa asistencija kod prvog gola :rock:
Ma sve što se kaže je zaista malo. Uživam biti igrač Čelika, uživam igrati pred ovim navijačima i nadam se da će to traje još dugo. Hvala vam!
:pray:
Redbull
12. igrač

Post Postao/la Redbull »

Truhlo je napisao/la: 27 lis 2025, 09:33
samocelik je napisao/la: 27 lis 2025, 09:29 Samo Maške brat se podredio timu. Kakva frajerksa asistencija kod prvog gola :rock:
Ma sve što se kaže je zaista malo. Uživam biti igrač Čelika, uživam igrati pred ovim navijačima i nadam se da će to traje još dugo. Hvala vam!
:pray:
Uzivaju svi, bas se to moze vidjeti. Igraju i uzivaju, zasluzili su.

Koju bi Sero gresku napravio da je ljetos slusao svog mAnagera. U svojim karijerama nisu igrali u ovakvoj atmosferi i 'ludilu'.
Avenija
Global moderator

Post Postao/la Avenija »

I brojke na mrežama nam rastu. Malo sam pregledao, 27k pratilaca na Facebooku predjeno. Ova utakmica protiv Tuzle na YouTube skoro 15k pregleda, najgledanija zadnjih godinu dana i više. Kanal Čelikov na youtube 6700 subscribe. Tiktok se ne koristi sto je greška.

Vidim da je pretplata na YouTube kanal 9.99 KM mjesečno.
Mislim da bi se rad marketinga mogao finansirati od toga. Samo je potrebno uvesti jos dva nivoa pretplata( kod ostalih vidio sam najčešće da ima 3.99 KM/mjesec što mislim da bi skupilo nekoliko stotina članova odmah na početku) i obavijestiti javnost da mogu postati članovi Youtube kanala kroz jednu dvije objave mjesecno.

Baš imamo mogućnosti i potencijala nevjerovatno mnogo samo da izguramo sezonu do kraja kako je i do sada bilo ovih 10 kola a onda vjerujem da će Robert u miru sa ekipom u ova tri mjeseca pauze mnoge stvari posložiti u našem klubu i dignuti na veći nivo. A sigurno je ljepše i raditi kada je ovakva atmosfera oko kluba, više motiva, želje, inspiracije. Vidimo to i po igračima.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Guest.1945

Post Postao/la Guest.1945 »

sale je napisao/la: 26 lis 2025, 23:33
Guest.1945 je napisao/la: 26 lis 2025, 22:20 Nama prvo treba pojačanje van zelenog terena.Ne pravi se pita od g.ovana.Pričamo o neki strancima itd.Gdje ti je sportski direktor, gdje ti je skauting tim itd.Hajmo prvo posložiti neke stvari po redu a ne preskakati.Volio bi da na polusezoni dignemo klub na još veći nivo i imamo pojačanja van zelenog terena prvo da bi onda ti isti radili zajedno sa stručnim štabom i tražili igrače.Ima još dosta da se igra nismo se odvojili na tabeli liga je dosta izjednačena.
Ma ne treba nama to, evo imamo forum. Raju malo ponijela euforija a mi nismo ni svjesni koliko smo daleko od PL u svakom smislu.
Sad smo u pravoj prilici da postavimo klub na zdrave noge i da se neke stvari izdefinisu.Sutra nekad kad udjes u PL 95% energije ces morati trošiti samo na trenutne rezultate pa kad skontas da ti fali psiholog, video analitičar, nutricionista, scouting tim i milion nekih drugih stvari puno teze ce se biti baviti tim jer imas pritisak rezultata.
Ja bih volio bas da vidim anketu ovdje na forumu u fazonu
Da li je Celik spreman za PL 27/28
Realno daleko smo od PL.Imali smo sliku i priliku Slobode i njihov bodovni saldo na kraju sezone u PL a prošetali se 1. FL a mi se prvo ovde nismo odmakeli na tabeli, tako da visoko letimo.Dosta stvari se mora poklopiti na polusezoni.Prva stvar da ostanemo prvi na tabeli, a druga stvar finansijski kako stojimo i šta je sa Gradom hoće li dati 1M.Ti na polusezoni nemaš šta tražiti igrača tj. slab je taj prelazni rok i tu ćemo moći samo da nadogradimo ovaj tim sa stručnim ljudima koji će im pomoći sa radom tj. sve ono što fali jednom profesionalnon klubu.Ti ako ne možeš imati najveću platežnu moć u 1.FL i ne možeš uzeti igrača iz TOŠKA šta ćeš ti u PL.Ako kojim slučajem ostanemo do kraja prvi u FL ugrabit ćemo priliku, ali 24h će bukvalno trebati raditi u klubu, jer klub treba dizati do početka sezone PL što igrači što van zelenog terena, a vremena je malo.
Guest.1945

Post Postao/la Guest.1945 »

Avenija je napisao/la: 27 lis 2025, 08:49 slika

Dobro jutro 8-)

2 dana do Posusja. Evo motivacije za dolazak na stadion. :srce:
Istu takvu tabelu napraviti samo ovo postaviti ove podatke jer slikovitije je privlačnije nego kad samo napišeš.
Više je privlačnije kada vidiš da piše Dinamo,Hajduk,Crvena Zvezda nego TOŠK,Stupčanica...
slika
KakhaKaladze

Post Postao/la KakhaKaladze »

Previse se polemise da nismo spremni bez nekog objektivnog pokrica. Sve zavisi s kim se poredis. Sloga Doboj, Posusje, Rudar Prijedor sigurno nisu organizacijski ispred nas ni u jednom segmentu. Ispada da PL igraju Barselona i Real sa sve timovima skauta, video analiticar i sa po 50 peofesionalaca u klubu. To apsolutno nije tacno. Zeljeznicar, Borac, Zrinjski i Sarajevo jesu daleko ispred nas i bice sigurno jos nekoliko godina. Oni imaju ove sve gore navedeno ali se trenutno ni trebamo porediti s njima. Sve se vrlo lako i vrlo brzo rjesava kad imas pare. Mozemo mi pricati treba ovo treba ono ali je istina samo jedna. Lova otvara sve. Karikiram i naravno da je nerealno ali recimo ti imas kamaru i javis se XY skautu, XY kondicionom treneru ili video analiticiru gore pomenutih ekipa i ponudis mu vece pare. Normalno da ce doci. Dakle sve se te stvari rjesavaju jako brzo pod uslovom da imas da platis. Buduci da nemamo taj scenario je nemoguc i nece se desiti sigurno u prvoj sezoni naseg ulaska u PL kadgod to bilo.
Svodi se prica na to ako ovaj da milion ako onaj da 2 miliona uci cemo. Koji nam je garant da evo oducimo ove godine necemo, da cemo te pare dobiti sljedece godine? Apsolutno nemas nikakvu garanciju. AKo dobijes ove godine od njih obecanje da ces dobit taj novac ulaskom u PL, moras uci htio ili ne. Sta evo hipoteticki ti ne udjes ove godine jer neces, pa ti sljedece ispadne Posusje ili lupam Velez i oni odluce da hoce odmah da se vrate i upumpaju pare? Sta onda? Lako je reci necemo ove godine treba skupit pare. I to zvuci super u teoriji. U praksi nemas nikakav garant toga jer da se ne lazemo mi bi i dalje bili u ku*cu da ti nisu dali pare kanton i grad.
Opet da ponovim jednu jedinu stvar, gledamo Posusje, Prijedor i Slogu Doboj a ne Zeljo Sarajevo i Borac. I onda pravite poredjenja.
Pa nije se Rudar Prijedor spremao 5 godina i dovodio ljude da udju u PL. Ljudi za mjesec dana napravili ekipu, nisu bili ni prvi u RSu pa usli. I igraju nisu kanta za nabijanje, nije ih niko deklasirao.
Ali45

Post Postao/la Ali45 »

Na zimu Škrijelj,Hegić i pokušat zaganjat iz stupčanice Temima a dat im Vardu i PL je na 80% :rock:
c'mon likČe
Avenija
Global moderator

Post Postao/la Avenija »

Dajte ljudi jos 20 dana borbe ostalo do polusezone da se fokusiramo na utakmicu po utakmicu kao do sada da završimo sto bolje plasirani i sa što više bodova pa onda 3-4 mjeseca o organizaciji, finansijama, akcijama, predlozima i svemu ostalom pišite i rezimeu polusezone.
Ta priča sada samo skreće fokus sa posjete, rezultata zadnjih 20 dana, nije završena polusezona.
Crkvice88

Post Postao/la Crkvice88 »

KakhaKaladze je napisao/la: 27 lis 2025, 13:38 Previse se polemise da nismo spremni bez nekog objektivnog pokrica. Sve zavisi s kim se poredis. Sloga Doboj, Posusje, Rudar Prijedor sigurno nisu organizacijski ispred nas ni u jednom segmentu. Ispada da PL igraju Barselona i Real sa sve timovima skauta, video analiticar i sa po 50 peofesionalaca u klubu. To apsolutno nije tacno. Zeljeznicar, Borac, Zrinjski i Sarajevo jesu daleko ispred nas i bice sigurno jos nekoliko godina. Oni imaju ove sve gore navedeno ali se trenutno ni trebamo porediti s njima. Sve se vrlo lako i vrlo brzo rjesava kad imas pare. Mozemo mi pricati treba ovo treba ono ali je istina samo jedna. Lova otvara sve. Karikiram i naravno da je nerealno ali recimo ti imas kamaru i javis se XY skautu, XY kondicionom treneru ili video analiticiru gore pomenutih ekipa i ponudis mu vece pare. Normalno da ce doci. Dakle sve se te stvari rjesavaju jako brzo pod uslovom da imas da platis. Buduci da nemamo taj scenario je nemoguc i nece se desiti sigurno u prvoj sezoni naseg ulaska u PL kadgod to bilo.
Svodi se prica na to ako ovaj da milion ako onaj da 2 miliona uci cemo. Koji nam je garant da evo oducimo ove godine necemo, da cemo te pare dobiti sljedece godine? Apsolutno nemas nikakvu garanciju. AKo dobijes ove godine od njih obecanje da ces dobit taj novac ulaskom u PL, moras uci htio ili ne. Sta evo hipoteticki ti ne udjes ove godine jer neces, pa ti sljedece ispadne Posusje ili lupam Velez i oni odluce da hoce odmah da se vrate i upumpaju pare? Sta onda? Lako je reci necemo ove godine treba skupit pare. I to zvuci super u teoriji. U praksi nemas nikakav garant toga jer da se ne lazemo mi bi i dalje bili u ku*cu da ti nisu dali pare kanton i grad.
Opet da ponovim jednu jedinu stvar, gledamo Posusje, Prijedor i Slogu Doboj a ne Zeljo Sarajevo i Borac. I onda pravite poredjenja.
Pa nije se Rudar Prijedor spremao 5 godina i dovodio ljude da udju u PL. Ljudi za mjesec dana napravili ekipu, nisu bili ni prvi u RSu pa usli. I igraju nisu kanta za nabijanje, nije ih niko deklasirao.
Rece covjek od a do ž 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
Dize se prasina
Sabani_Nonda

Post Postao/la Sabani_Nonda »

KakhaKaladze je napisao/la: 27 lis 2025, 13:38 Previse se polemise da nismo spremni bez nekog objektivnog pokrica. Sve zavisi s kim se poredis. Sloga Doboj, Posusje, Rudar Prijedor sigurno nisu organizacijski ispred nas ni u jednom segmentu. Ispada da PL igraju Barselona i Real sa sve timovima skauta, video analiticar i sa po 50 peofesionalaca u klubu. To apsolutno nije tacno. Zeljeznicar, Borac, Zrinjski i Sarajevo jesu daleko ispred nas i bice sigurno jos nekoliko godina. Oni imaju ove sve gore navedeno ali se trenutno ni trebamo porediti s njima. Sve se vrlo lako i vrlo brzo rjesava kad imas pare. Mozemo mi pricati treba ovo treba ono ali je istina samo jedna. Lova otvara sve. Karikiram i naravno da je nerealno ali recimo ti imas kamaru i javis se XY skautu, XY kondicionom treneru ili video analiticiru gore pomenutih ekipa i ponudis mu vece pare. Normalno da ce doci. Dakle sve se te stvari rjesavaju jako brzo pod uslovom da imas da platis. Buduci da nemamo taj scenario je nemoguc i nece se desiti sigurno u prvoj sezoni naseg ulaska u PL kadgod to bilo.
Realno gledano, sve što si napisao ima smisla, ali ja bih dodao da dugoročni uspjeh jednog kluba ne zavisi samo od para, nego od tržišta na kojem klub djeluje — tj. broja navijača, omladinskog pogona, tradicije i lokalne privrede koja stoji iza njega.

Pare su svakako važne, ali novac uvijek dođe tamo gdje postoji masa ljudi, emocija i energija. Kad imaš stadion pun, omladince koji izlaze iz svog pogona i nose grb s ponosom, kad se stvori pozitivna atmosfera u gradu – sponzori sami dolaze, jer žele biti dio toga. UEFA prihodi i medijska pažnja dolaze tek nakon toga, kao posljedica.

Klubovi poput Sloge, Rudar Prijedora ili Posušja mogu trenutno izgledati organizovanije, ali to su manja tržišta i bez ozbiljne navijačke baze teško mogu dugoročno opstati. Oni mogu ući, pa ispasti, pa opet ući – ali to nije stabilnost. Čelik ima prednost jer ima ime, tradiciju i grad iza sebe. To su temelji koje drugi klubovi nemaju i ne mogu kupiti ni za milion maraka.

Uz to, opstojnost kluba ne zavisi samo od sportskog dijela. Bitni su i:
• transparentno upravljanje (da ljudi vjeruju u ono što se radi),
• ozbiljna infrastruktura (stadion, trening kamp),
• odnosi s lokalnom zajednicom i privredom,
• te jasna vizija – da znamo gdje idemo, a ne da svake sezone počinjemo ispočetka.

Zato je po meni pravi put da gradimo sistem koji traje, ne samo da “pogodimo sezonu” i uđemo u PL. Kad imaš osnovu, novac i rezultati uvijek dođu – možda malo sporije, ali sigurno.
phillies
12. igrač

Post Postao/la phillies »

Mali offtopic:

Sejo Tukar pronasao "anamo onaj" forum i Čelikovu temu na njemu :pray: :pray: :pray: :pray: :pray:
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Avenija
Global moderator

Post Postao/la Avenija »

slika

Kalesić igrač utakmice protiv TC.

Ja cu dodati samo da sam prvi put zadovoljan Sivcem. Nadam se da se vratio u formu a bio je do sada jedan od najlosijih.
30 puta je probio po strani i centrirao.
Opet cu napisati mislim da je problem njegov pritisak sa tribina koji nosi na ledjima ako pogreši i da mu je još u mozgu ono sa Željom. Opusti se momak cim si doveden u Čelik nazad halalilo ti se. Igraj opusteno i probijaj tu stranu kao nekad bez ikakvog straha i zadrške.
Odgovori