NK Čelik

Na kojim se pozicijama treba Čelik pojačati za proljetni dio sezone u borbi za plasman u PL ?

Anketa je završila: 07 pro 2025, 14:44.

Krilo + napadač + zadnji vezni
22
65%
Napadač + bek + zadnji vezni
1
3%
Golman + napadač + krilo
1
3%
Ofanzivni vezni + krilo + napadač
1
3%
Stoper + zadnji vezni + napadač
0
Nema glasova.
U svakoj liniji po jednog provjerenog igrača
9
26%

Ukupno glasova: 34

likceze

Re: NK Čelik

Post Postao/la likceze »

Treba malo propratiti i juniore sigurno ima kvalitete,brzine,tehnike,golova,nekog potencijala za prvi tim mozda bi trebao neko novi bar da na klupi sjedi ili debituje kao nagrada neka
Delirijum1988

Post Postao/la Delirijum1988 »

Zamorano je napisao/la: 26 lis 2025, 22:11 Ako dovedes krilo tog Sadika iz Toška moraš otjerat Durmiša!
Ako dovedeš zadnjeg veznog koji ce ti klinac onda Vardo odmah i njeg otjerat. Ako dovedes lijevog beka onda otjerat Popovica. Tako pisite koga se dovidi a koga se tjera,ne mozete dovest jos 5 - 6 igraca na ovih 25 u rosteru,ne moze kolege strucnjaci :D Koliko desnih bekova vec imamo Sivac,Jusic,Burekovic? Da nije malo puno bekova vec sad?
Malo i o tjeranju pisite :D Ili nije vrijeme da se pise o tjeranju sad kad nam sve ide i sve se poslozilo kako na terenu tako i na tribinama ;) Pa se pise samo o dovodjenjima :mrgreen:
Burekovic je lijevi bek.
phillies
12. igrač

Post Postao/la phillies »

Zamorano je napisao/la: 26 lis 2025, 22:11 Ako dovedes krilo tog Sadika iz Toška moraš otjerat Durmiša!
Ako dovedeš zadnjeg veznog koji ce ti klinac onda Vardo odmah i njeg otjerat. Ako dovedes lijevog beka onda otjerat Popovica. Tako pisite koga se dovidi a koga se tjera,ne mozete dovest jos 5 - 6 igraca na ovih 25 u rosteru,ne moze kolege strucnjaci :D Koliko desnih bekova vec imamo Sivac,Jusic,Burekovic? Da nije malo puno bekova vec sad?
Malo i o tjeranju pisite :D Ili nije vrijeme da se pise o tjeranju sad kad nam sve ide i sve se poslozilo kako na terenu tako i na tribinama ;) Pa se pise samo o dovodjenjima :mrgreen:
Svaka nadogradnja postojeceg sastava za mene ce uvijek imati zeleno svjetlo.

Trenutno taj Sadik izgleda nadogradnja na Durmisa, tako da ako ostane u ovoj formi, ne bih okom trepnuo da ih zamjenimo. Na lijevom beku, koji ce biti konkurencija Smajlovicu (a to je na pocetku sezone trebao biti Burekovic, ali izgleda nista od toga), tako da bi ovdje Burekovic bio visak.
Sto se tice zadnjeg veznog Telalovic, Vardo, Babic. Kad bi doveli nekog kvalitetnog zadnjeg veznog, teska srca bi se ovdje razisao sa Vardom. Na desnom beku trenutno imamo samo Sivca. Pitanje je kakav ce Jusic doci nakon rehabilitacije i da li ce pokazati dovoljan kvalitet za visi rang (aBd). Zato bi trebali gledati nekog ko ce biti bara bara sa Sivcem, pa i bolji od njega, ako se situacija sa Jusicem izjalovi. Dakle tu bi Jusic otpao.
U sredini ne bih nikog dovodio, jer imas Kalesica, Delica, Palackica i Medjuseljca, a u slucaju promjene tijesna trka je izmedju Alija i Emraha. Prvi sto odavno ne pokazuje ono sto se od njega ocekuje (mada mozda njemu i nije mjesto na sredini terena, on je nesto vise kao drugi napadac sa dobrim osjecajem za gol). Emrah nije imao mnogo prilike da pokaze sta moze, pa bih njega jos ostavio.
Zaboravio sam spomenuti stopere jer slijedecu sezonu ne mozemo uci samo sa Maseticem i Hodzicem. Moramo imati jos dvojicu stopera, jer cisto sumnjam da ce Horic igrati i slijedecu sezonu, a o Isakovicu da ne govorimo.
Takodjer napadacki par Masic Spahic nece biti dovoljan da se napadaju ekipe iz viseg ranga.
I na kraju golmani Durmo i Culov su podjednakog kvaliteta, a nama ce trebati bolji od obojice. Posto neko od njih bio visak, naravno da cu birati nase dijete da ostane.

Kad sam to sad spomenuo, zamislite kad i ako ovaj sastav izbori plasman u Premijer Ligu. Za Upravu postoje dva puta. 1. Ici u avanturu sa istim igracima, time ih nagradjujuci za izboren plasman a neke zato sto su u Čeliku od kantonalne lige, i to je jako rizican poduhvat.
2. Strateski napraviti plan sa strucnim stabom i Horicem kao buducim sportskim direktorom, procjeniti koje pozicije su nam deficitarne i vape za pojacanjem, koje pozicije su pokrivene dovoljno dobrim igracima i kojima mozda ne treba visak igraca, i na kojim pozicijama imamo igrace koji pokazuju potencijal za napredak i u koje se treba uloziti malo vremena.

Naravno da se ogradim, ni za jednog igraca gore pomenutog ne mislim da je zalutao u Celik i da treba odmah da ide. Svaki od njih daje veliki doprinos kako bi se Čelik vratio na staze stare slave u sto skorije vrijeme. Kao takvi ce i biti upamceni kod svih navijaca, kao sto su proteklih godina ostali Mahmutovic, Salcinovic, Smajic, Zuna, Salkic, Kolic, Arnautovic... i mnogi drugi koji su dali svoj obol na Celikovom trnovitom putu od Kantonalne Lige do trenutno prvog mjesta Prve Lige Federacije. Ali Čelik je na prvom mjestu i ispred svih. I igraca i navijaca i ljudi u Upravi ili bilo koga drugog. Zato u buducnosti treba biti "samo najbolje je dovoljno dobro za Čelik" sto ce reci, samo kvalitet igraca da se cijeni i da je jedino to mjerilo (naravno uz ljudske i moralne karakteristike)

Uglavnom velika su pitanja pred nama. Tesko je ocekivati da cemo sa svakim pojacanjem "ubosti" kao sa Kalesicem npr, kao i to koliko cemo novca imati na raspolaganju za dovodjenje imena.
Zadnja izmjena: phillies, dana/u 26 lis 2025, 23:35, ukupno mijenjano 1 put.
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
R0b
12. igrač

Post Postao/la R0b »

Redbull
12. igrač

Post Postao/la Redbull »

R0b je napisao/la: 26 lis 2025, 23:18
Hakeru...

Pojasni sta mjerimo ovdje :mrgreen:
sale
12. igrač

Post Postao/la sale »

Guest.1945 je napisao/la: 26 lis 2025, 22:20 Nama prvo treba pojačanje van zelenog terena.Ne pravi se pita od g.ovana.Pričamo o neki strancima itd.Gdje ti je sportski direktor, gdje ti je skauting tim itd.Hajmo prvo posložiti neke stvari po redu a ne preskakati.Volio bi da na polusezoni dignemo klub na još veći nivo i imamo pojačanja van zelenog terena prvo da bi onda ti isti radili zajedno sa stručnim štabom i tražili igrače.Ima još dosta da se igra nismo se odvojili na tabeli liga je dosta izjednačena.
Ma ne treba nama to, evo imamo forum. Raju malo ponijela euforija a mi nismo ni svjesni koliko smo daleko od PL u svakom smislu.
Sad smo u pravoj prilici da postavimo klub na zdrave noge i da se neke stvari izdefinisu.Sutra nekad kad udjes u PL 95% energije ces morati trošiti samo na trenutne rezultate pa kad skontas da ti fali psiholog, video analitičar, nutricionista, scouting tim i milion nekih drugih stvari puno teze ce se biti baviti tim jer imas pritisak rezultata.
Ja bih volio bas da vidim anketu ovdje na forumu u fazonu
Da li je Celik spreman za PL 27/28
R0b
12. igrač

Post Postao/la R0b »

Redbull je napisao/la: 26 lis 2025, 23:27
Hakeru...

Mjerit cemo damu :mrgreen:
Jesi u Zenici da kafu rokneMo
Redbull
12. igrač

Post Postao/la Redbull »

R0b je napisao/la: 26 lis 2025, 23:44
Redbull je napisao/la: 26 lis 2025, 23:27
Hakeru...

Mjerit cemo damu :mrgreen:
Jesi u Zenici da kafu rokneMo
Jesam, aj javim se ovo dana. Mozda u srijedu prije utakmice.
R0b
12. igrač

Post Postao/la R0b »

moze...jbg admine malo spama nema veze :shock:
AeroMs33

Post Postao/la AeroMs33 »

@ philles slazem se sa prvom rjecenicom i sve prilike da ce se odvijati proces nadogradnje sto je logicno jer i klub ce jacati i imati ambicije i samo najbolji igrači ce dolaziti abd u nas klub a mi moramo izgraditi njima uslove za napredak i da su primanjima zadovoljni. Smatram da je dovoljno pet do sest profesionalaca koji bi imali mjesto u timu
Sto se toga tice moja je zelja da nekako uprava pomjeri granicu te da pokusaju stupiti u kontakt sa nekim evropskim klubom ili pojedincem koji vidi mogucnosti i neki interes za svoju karijeru ili nekog hajmo reci partnera ako imamo iz svjeta fudbala da nam bude neki kontakt za par igraca. Evo ovo sa Kingom tim napadacem je primjer o cemu pisem.
To je naravno neka moja zelja da vidim da se bas opredjelimo za neku taku strategiju
Druga strategija isto nije ne prihvatljiva da ukoliko nemamo mogucnosti za taj napredak u kontaktima i dovodenju cetri,pet sest igraca profesionalaca da ove momke koje imamo plus par opet ciljanih izmjena osposobimo da zavrse prvo sezonu i ako se izbore za visi rang dati im sansu uz naravno par provjerenih pojacanja
phillies
12. igrač

Post Postao/la phillies »

Sale, vjeruj da sam maloprije o tome razmisljao koji bi idealan scenario za Celik na proljece bio...Mi zavrsimo polusezonu kao prvi, u decembru idu izglasavanje budzeta Grada i Kantona. Grad u budzet ubaci /davno obecani / milion KM za Čelik, Kanton poveca iznos sa 700.000 na 1.200.000 (ministar pominjao ovu cifru nicim izazvan), mi se borimo cijelu proljetnu polusezonu za prvo mjesto i na kraju u zadnjem kolu nekako izgubimo.

Naravno, ostala bi zal za ulaskom u PL, ali bi ostala pozamasna svota na racunu kluba, koja bi vjerovatno omogucila da se u sezoni 2026/2027 prosetamo ligom i sa dosta vise kapitala na racunu upustimo u fajt sa premierligasima.

Ovo bi bio idealan scenario, ali bi zavisio od mnogih faktora. Prije svega, ako bi i uspjeli se prosetati ligom, pitanje je koliko bi klubovi iz PL napredovali u ovom razmaku od godine dana. Vjerujem da bi se razlika u kvaliteti u korist PL jos vise povecala nego sada, pa bi automatski bilo teze i izboriti opstanak. Dalje ne treba ni potcijeniti hajp kod zenicke publike, koji ne znam da li bi bio slijedece sezone ovoliki kad bi se ponovo borili protiv Tomislava, Rahica, TOSK-a i sl. Sto se finansijske strane tice, vrlo je moguce da bi onda i Grad i Kanton smanjili transe prema klubu, jer "jednom si ih ...presao, drugi put neces" Tako da ne znam, sve ima svoje pluseve i minuse ali, pred nama je put i vrijeme pa vidjecemo sta ce nam donijeti.

A da nam pored igrackog trebaju i administrativna pojacanja, to je sasvim ocito. Nadam se da ce uskoro uslijediti imenovanje generalnog sekretara, i mozda jos kojeg covjeka u operativi...i da ce se nastaviti u hodu i radu pojacavati sve vise i vise kadrom za koji se smatra da je potreban jednom klubu kao sto je Čelik.

PS. A sad se sjetih, u proslom postu nisam ni spomenuo strucni stab :D Sta cemo sa njima? Ostaju li ako se plasiramo u visi rang? Mogu li ostati odnosno hoce li imati potrebne licence i da li ce ih moci dobiti do pocetka slijedece sezone? Ako ne, sta onda, koga dovesti? :D Ma veselo ce biti ovo sto je pred nama.
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Eugen

Post Postao/la Eugen »

Opet letimo u oblake trnovit je put do Premijer lige polako malo s najavama. Korak po korak
Cinvict35

Post Postao/la Cinvict35 »

Eugen je napisao/la: 27 lis 2025, 04:58 Opet letimo u oblake trnovit je put do Premijer lige polako malo s najavama. Korak po korak
Ma to je bas zeznutq situacija imamo mogicnost i sansu da izborimo rezultatski PL a ovamo da li smo spremni.
Ja mislim da bez milion kanton i milion grad mi tesko da mozemo opstanak ganjat a sa tim parama od institucija i mislim da mi mozemo kao klub sa Robertom napravit glat milion a i publika ce donijet sigurno milion ako samo ne bedemo kantq za nabijanje i onda se moze igrat na neku sredinu i donji dio PL.
Sa 4 miliona nasih koja su usmjerena kako ttrba i ne krade se i ne potpisuju dupli ugovori talovi moze se sigirno opstat u PL i onda idu pare od NS TV prava na kraju godine i onda je lakse sa finansiske strane
Avenija
Global moderator

Post Postao/la Avenija »

slika

Dobro jutro 8-)

2 dana do Posusja. Evo motivacije za dolazak na stadion. :srce:
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Avenija
Global moderator

Post Postao/la Avenija »

Protiv Posusja samo 1 igrač mora biti u-21.
Vraćaju se Horić i Telalović.
I onakva bakljada kao protiv Tuzle ovdje košta 8000 KM kazne jer je savez BIH nadležan za takmičenje.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Odgovori