NK Čelik

Truhlo

Re: NK Čelik

Post Postao/la Truhlo »

Redbull je napisao/la: 05 lis 2025, 17:38 Tosk kiksa sljedece 3 utakmice, preuzimamo prvo mjesto za ludnicu na BP :mrgreen:
Ma pusti tošk, gledam radnik bijeljinu, nevjerovatna je razlika između PL i prve lige. Garantujem da niko od naših trenutnih prvih 11 ne bi mogao biti starter u PL, jedino Telalović i to zbog U21 pravila.
prisonbreak

Post Postao/la prisonbreak »

Redbull je napisao/la: 05 lis 2025, 17:39 Polusezona ostala na jos 6. kola. Nadam se 4 od 6 pobjede da ce biti i vjerujem da mozemo biti zadovoljni.
Koliko smo mi tezak raspored imali. Trebalo bi ovo biti dobro do polusezone.
Rz88

Post Postao/la Rz88 »

Truhlo je napisao/la: 05 lis 2025, 17:54
Redbull je napisao/la: 05 lis 2025, 17:38 Tosk kiksa sljedece 3 utakmice, preuzimamo prvo mjesto za ludnicu na BP :mrgreen:
Ma pusti tošk, gledam radnik bijeljinu, nevjerovatna je razlika između PL i prve lige. Garantujem da niko od naših trenutnih prvih 11 ne bi mogao biti starter u PL, jedino Telalović i to zbog U21 pravila.
Trazio sam, ali nisam uspio pronaci cifru kojom Radnik raspolaze. Kako onda s istim budgetom kao mi imaju 11 igraci boljih od nasih? Moze li se s razlikom koja ide na dugove platiti njihovi igraci i slicni njima? Ne znam plate igraca u PL osim Ljajica i jos par igraca, vjerujem da i Talha ima bolju platu kao rezerva u Radniku nego sto je imao kod nas kao starter.
Redbull

Post Postao/la Redbull »

Kada napokon dobijemo izvjestaj, znat cemo koliko trosimo na dugove. Ja vjerujem da nemamo problem sa dugovima u ovom momentu 350.000-400.000 vise bi novca ostalo u ovoj kalendarskoj godini, a i sljedecoj.
Redbull

Post Postao/la Redbull »

Sta mislite je li dovoljno 1 mil. KM budjeta samo za igrace? Da budemo neka solidna sredina na tabeli, naravno uz zdrav klub i redovna primanja igraca.
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Rz88 je napisao/la: 05 lis 2025, 18:09
Trazio sam, ali nisam uspio pronaci cifru kojom Radnik raspolaze. Kako onda s istim budgetom kao mi imaju 11 igraci boljih od nasih? Moze li se s razlikom koja ide na dugove platiti njihovi igraci i slicni njima? Ne znam plate igraca u PL osim Ljajica i jos par igraca, vjerujem da i Talha ima bolju platu kao rezerva u Radniku nego sto je imao kod nas kao starter.
Radnik "u papirima" ima budžet milion KM, dok sigurno ispod stola navuku još toliko. Mi ove kalendarske godine ćemo sigurno završiti sa 1,7 miliona KM. Naš najveći problem je što 60% ode na dugove, a i naredne kalendarske dobra porcija će otići na dugove.

@redbull za sredinu tabele (top 8) na plate u klubu moraš skršiti preko 2 miliona KM da bi bio konkurentan. Sloboda ti je imala preko milion KM za plate prošle sezone pa bili svima kanta za nabijanje gol razlike.
Redbull

Post Postao/la Redbull »

Velez u 2024 na plate dao 2 mil., Siroki 1,5 mil., Sloboda 1.1 mil., Posusje prijavilo 400k :mrgreen:

Uz zdrav klub, zdravo okruzenje, redovna primanja, dobar skauting, mozemo navuci sa max. 1.5 mil. sredinu tabele sigurno. Za pl moramo navuci kanton i grad po 1 mil. i mi jos 2 generisati sigurno mozemo. Dovoljno za stabilne sredine u PL.
AeroMs33

Post Postao/la AeroMs33 »

S duznim postovanjem za Radnik i ostale klubove mi pored novca igracu nudimo nesto vise. Abd kad sve legne na svoje stadion,kamp,publika i atmosfera. Treba par godina ali bitno je da svaku godinu napredujemo
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Redbull je napisao/la: 05 lis 2025, 18:53 Velez u 2024 na plate dao 2 mil., Siroki 1,5 mil., Sloboda 1.1 mil., Posusje prijavilo 400k :mrgreen:

Uz zdrav klub, zdravo okruzenje, redovna primanja, dobar skauting, mozemo navuci sa max. 1.5 mil. sredinu tabele sigurno. Za pl moramo navuci kanton i grad po 1 mil. i mi jos 2 generisati sigurno mozemo. Dovoljno za stabilne sredine u PL.
Sve koje si nabrojao daju ogroman keš na ruke igračima pored tih prijavljenih plata, a kod nas nema ko, jbg. Teško da ćemo moći ozbiljnog igrača dovest, isto ko one jedne godine u federaciji, mi ko šaljemo ponude, svi odbijaju, tako da ta prva godina je baš yebena. Gledam često PL i stvarno ovi naši teško da bi kome gol mogli dati a pogotovo nešto više, što znači da bi u slučaju ulaska morao dovest najmanje 15 PL igrača, a svi ozbiljniji traže po 40, 50k "na ruke", ono što Stupčanica daje u ovoj ligi..
Cinvict35

Post Postao/la Cinvict35 »

Truhlo je napisao/la: 05 lis 2025, 18:38
Radnik "u papirima" ima budžet milion KM, dok sigurno ispod stola navuku još toliko. Mi ove kalendarske godine ćemo sigurno završiti sa 1,7 miliona KM. Naš najveći problem je što 60% ode na dugove, a i naredne kalendarske dobra porcija će otići na dugove.

@redbull za sredinu tabele (top 8) na plate u klubu moraš skršiti preko 2 miliona KM da bi bio konkurentan. Sloboda ti je imala preko milion KM za plate prošle sezone pa bili svima kanta za nabijanje gol razlike.
Mislim da je malo pretjerano 2 mil na plate, to mozda daju ovi iz vrha 4, mozes placat 11 top igraca po 10k i jos ove zamjene po 3 ljami treneri ito da budes siguran odma iza ove 4tvorke
prisonbreak

Post Postao/la prisonbreak »

Truhlo je napisao/la: 05 lis 2025, 19:40
Redbull je napisao/la: 05 lis 2025, 18:53 Velez u 2024 na plate dao 2 mil., Siroki 1,5 mil., Sloboda 1.1 mil., Posusje prijavilo 400k :mrgreen:

Sve koje si nabrojao daju ogroman keš na ruke igračima pored tih prijavljenih plata, a kod nas nema ko, jbg. Teško da ćemo moći ozbiljnog igrača dovest, isto ko one jedne godine u federaciji, mi ko šaljemo ponude, svi odbijaju, tako da ta prva godina je baš yebena. Gledam često PL i stvarno ovi naši teško da bi kome gol mogli dati a pogotovo nešto više, što znači da bi u slučaju ulaska morao dovest najmanje 15 PL igrača, a svi ozbiljniji traže po 40, 50k "na ruke", ono što Stupčanica daje u ovoj ligi..
A mi to ne mozemo. :D i da imamo para od kantona ne mozes tek tako dati na ruke, moras prijaviti prema poreznoj.

Mi nemmao prljavog kesa, i to je donekle problem. Sarajevo ured sve minimalce prijavio :pray:
Cinvict35

Post Postao/la Cinvict35 »

Truhlo je napisao/la: 05 lis 2025, 17:05
Cinvict35 je napisao/la: 05 lis 2025, 16:35
Avenija je napisao/la: 05 lis 2025, 16:25

Šta kaže delegat je li koze gledalo više od 300 ljudi? :lol:
Ako je delegat upisao 300 znaci nije prodato 100 ulaznica :mrgreen:

E, ko je nama konkurent. Grdne rane.

Ovaj Škrijelj nije normalan nikako. Smijesi mu se Bilino na zimskom prelaznom roku :D
Pisao sam za momka bar 5 puta , sam siluje citavu ligu bez njega Tosk bi bio sredina tabele.Tesko cemo ga dovest , vjerovatno ce bit trazen na vise strqna
Dobar Sadik, ima i PL iskustva, ako budemo prvi ili u 3 boda na zimu, obavezno dovesti. Igrač kvaliteta Šere, imali bi dva krila za klupe u PL.
Kakav kvalitet Sere bolan Truhlo momak siluje ligu 8 golova, neznam imal Sero 1 cini mi se, ovaj momak je nivo vise od svih igraca Celika
Rz88

Post Postao/la Rz88 »

Pa to je sto sam ranije napisao da imamo duplo ili troduplo manji budget od Radnika i slicnih. Mozda je troduplo previse, ali duplo sigurno. Samo oni ne prijave sve. S tim njihovim milionom ako izuzmemo sve ostale troskove i racunamo da su im jedini rashodi plate igraca i trenera trenutnih zakljucujemo da je prosjecna plata 2500KM sto sigurno nije, a gdje su svi ostali troskovi.
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Cinvict35 je napisao/la: 05 lis 2025, 19:45

Mislim da je malo pretjerano 2 mil na plate, to mozda daju ovi iz vrha 4, mozes placat 11 top igraca po 10k i jos ove zamjene po 3 ljami treneri ito da budes siguran odma iza ove 4tvorke
Sloga plaća preko 2 milona na plate, Igman dok je bio u PL trošio preko 2 miliona na plate, itd. Ovi iz vrha rokaju po 7, 8 milki na plate. Imaš prijatelju izvještaje zvanične, sve dostupno pa pogledaj.

Mislim 2 miliona čini se ko neka cifra, a uopšte nije. 25 igrača, 5 stručni štab, 10 omladinska škola i 10 administracija to ti je 50 ljudi. To ti je u prosjeku 40 000 KM godišnje po čovjeku, izbij 35% poreza i doprinosa koji su uključeni u ovu cifru, to ti je prosjek plate oko 2000 neto. Eto ta famozna 2 miliona, pa to je minimum minimuma da izgledaš ko normalan klub.
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Cinvict35 je napisao/la: 05 lis 2025, 19:48
Truhlo je napisao/la: 05 lis 2025, 17:05
Cinvict35 je napisao/la: 05 lis 2025, 16:35
Pisao sam za momka bar 5 puta , sam siluje citavu ligu bez njega Tosk bi bio sredina tabele.Tesko cemo ga dovest , vjerovatno ce bit trazen na vise strqna
Dobar Sadik, ima i PL iskustva, ako budemo prvi ili u 3 boda na zimu, obavezno dovesti. Igrač kvaliteta Šere, imali bi dva krila za klupe u PL.
Kakav kvalitet Sere bolan Truhlo momak siluje ligu 8 golova, neznam imal Sero 1 cini mi se, ovaj momak je nivo vise od svih igraca Celika
Ma prosralo ga ko i tošk, ništa posebno. Šero ima 3x više nastupa u PL od Sadika, imaju isto godina, tako da je neka ubica uzeo bi ga Radnik iz Bijeljine u PL da valja, uzeli ga već bili, za sezonu 9 nastupa, 0 golova 0 asistencija.

Dobar za ove lige, al ništa bolji od Šere.
Odgovori