NK Čelik

Avenija

Re: NK Čelik

Post Postao/la Avenija »

Ma imao si i zadnju protiv Stupčanice. Ne mozes ne računati 320 iskorištenih sezonskih ulaznica..i to je plaćena ulaznica.
2200, 2300 je ušlo ljudi na stadiona sa legalno kupljenim ulaznicama bilo pojedinačne bilo sezonske..

Ako ništa atmosfera je bila vrhunska koja je na kraju mozda i bila kljucni faktor za dobijemo utakmicu za jedan gol razlike.

Treba gledati u budućnost i gledati, šta kako i davati prijedloge i raditi na tome da se podrška Čeliku jos omasovi.

Ja sam optimista.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Allgunsblazing

Post Postao/la Allgunsblazing »

Generalno treba sve sezonske racunati, bez obzira da li su "iskoristene" ili ne. Mislim sve je to karta.
Crkvice88

Post Postao/la Crkvice88 »

Allgunsblazing je napisao/la: 02 lis 2025, 07:13 Je li vrijeme da stavimo tacku na pricu o posjeti? Ocigledno u gradu nema dovoljno sluha za ovo sto Celik nudi. Ne mozemo se cak vaditi ni na to da su mnogi doselili/odselili pa da zbog toga nemamo posjetu jer ocigledno ima interesa kad gostuje Zrinjski. Mnogo ljudi sto je islo na utakmice, a i dalje zivi u Zenici, ne dolazi vise iz svojih nekih (a ja bih rekao egoisticnih) razloga.

Problem je sto je i ova utakmica "vrhunac" ovog dijela sezone. Ide hladnije vrijeme, gori termini (mada postoji neka sansa da nece biti protiv Viteza u 15:00, ali cemo vidjeti) i vjerovatno gori rezultati jer su i gostujuci tereni sada natopljeni i uzasni. Brzo cemo se mi vratiti na 1500 karti.
Po mom misljenju za „slabu posjetu“ je najvise zasluzno sto je dosta ljudi koji vole Celik otislo iz Zenice, a naselili su ih ljudi sa sela koji nemaju sluha za Celik, al sam siguran kao vrijeme bude odmicalo, a mi budemo bodovno napredovali i udjemo u tu borbu za ulazak u plbih da ce se tribine znatno popunjavati. Ne mozes ti nikom seljaku objasnit sta je likce. Jer seljaka nije imo ko odvest na tekmu ko sto su nas nasi ocevi vodili i tako smo sticali tu ljubav, al doce i to sce na svoje. Dobro je ovo sve, a bice jos bolje ako Bog da
Dize se prasina
Crkvice88

Crkvice88 je napisao/la: 02 lis 2025, 11:03
Allgunsblazing je napisao/la: 02 lis 2025, 07:13 Je li vrijeme da stavimo tacku na pricu o posjeti? Ocigledno u gradu nema dovoljno sluha za ovo sto Celik nudi. Ne mozemo se cak vaditi ni na to da su mnogi doselili/odselili pa da zbog toga nemamo posjetu jer ocigledno ima interesa kad gostuje Zrinjski. Mnogo ljudi sto je islo na utakmice, a i dalje zivi u Zenici, ne dolazi vise iz svojih nekih (a ja bih rekao egoisticnih) razloga.

Problem je sto je i ova utakmica "vrhunac" ovog dijela sezone. Ide hladnije vrijeme, gori termini (mada postoji neka sansa da nece biti protiv Viteza u 15:00, ali cemo vidjeti) i vjerovatno gori rezultati jer su i gostujuci tereni sada natopljeni i uzasni. Brzo cemo se mi vratiti na 1500 karti.
Po mom misljenju za „slabu posjetu“ je najvise zasluzno sto je dosta ljudi koji vole Celik otislo iz Zenice, a naselili su ih ljudi sa sela koji nemaju sluha za Celik, al sam siguran kao vrijeme bude odmicalo, a mi budemo bodovno napredovali i udjemo u tu borbu za ulazak u plbih da ce se tribine znatno popunjavati. Ne mozes ti nikom seljaku objasnit sta je likce. Jer seljaka nije imo ko odvest na tekmu ko sto su nas nasi ocevi vodili i tako smo sticali tu ljubav, al doce i to sce na svoje. Dobro je ovo sve, a bice jos bolje ako Bog da
A pravi dokaz posjete koja nas sljeduje ce biti kup utakmica ako izvucemo nekog jakog iz pl, obicni ljudi su zeljni premijer lige. Kompleksasisma je ispod casti gledat celik u 1 federalnoj
Dize se prasina
Avenija

Post Postao/la Avenija »

Kad je izvlačenje parova Kupa? I kad se igra ta utakmica?
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Avenija je napisao/la: 02 lis 2025, 11:11 Kad je izvlačenje parova Kupa? I kad se igra ta utakmica?
Igra se 29.10, nakon utakmice sa Tuzla City, izvlačenje vjerovatno 7 ili 15 dana prije termina odigravanja.
Guest.1945

Post Postao/la Guest.1945 »

Tako je, a gledaj sad i ovog apsurda.Liga ti počinje krajem augusta kad ti se dijaspora vraća nazad a gore škola počinje.Najgluplji sistem takmičenja u Evropi.Nemoguće je doći pogledati utakmicu i to cijelo ljeto te prođe u pauzi a ti u Zenici.
Cinvict35

Post Postao/la Cinvict35 »

Kqkvo crno iseljavanje pa najvise je i otislo raje bas ti koje ti zoves "seljake" sto radit sto zivjet u EU.Drugo ko voli Celik nije bitno jel sa sela ili je iz grqda on ce doc na tekmu jer pola ovi zenicki frajera gradzanski ustvari sa sela , roditelji im doselili poslije rata u grad.Malo je ljudi da se mogu zvat prqvim Zenicanima ( ovo sam napisao da ne vrijedzas ljude po mjestu rodzenja jer brijedzas 70% Zenice)
Raju i posjetu ce donijet pravi rezultat i borba za titulu kad se najavi i kad se pojacas da si najaci u ligi i kad budes derao ekipe na gostovanjima i kuci kao npr Tosk, spucaj 3 ili 5 komada na gostovanjima i kuci pa ces vidjet kako se raja vraca i kad budemo bas ali bas igrali za ulazak.Ovo je sve jos uvijek hajmo rec na silu.
Zalosno ali je tako , raja ce ispostovat bolje to je sigurno
BatistutA19

Post Postao/la BatistutA19 »

Ima itekako dobrih navijaca i sa sela koje znam licno koju svaku utakmicu gledaju i dobrih navijaca i prigradskih naselja koji prate Celik a znam i momaka i djece iz Blatuse i iz centra grada koji imaju 25 god ali oni su opredjeljeni za Barselonu i slicne tako da je nebitno je li neko sa sela ili iz Lamele,nekom je stadion 100 metara nece da dodje a neko sasela dodje svaku utakmicu.
A sad vadit se otisli pa eto omaju sad priliku pomoc Celiku iz dijaspore a iz dijaspore vecinom.isti ljudi pomazu kupuju .
Mi smo nerealni sa brojkama pogledaj ostale pogledaj region uz par stadiona ovo ostalo sve u 5 grama.Jedno Sarajevo ima 3000 i nesto i mi cemo pricat nesto i koji nam bjeze par stotina i sto ih izvlace ponekiji derbiji ..Mi imamo samo jedan derbi i to je Sloboda i Jedinstvo pod uvjetom da je jako Jedinstvo ,ovo ostalo nista.
Zadnja izmjena: BatistutA19, dana/u 02 lis 2025, 13:00, ukupno mijenjano 1 put.
Crkvice88

Cinvict35 je napisao/la: 02 lis 2025, 12:17

Kqkvo crno iseljavanje pa najvise je i otislo raje bas ti koje ti zoves "seljake" sto radit sto zivjet u EU.Drugo ko voli Celik nije bitno jel sa sela ili je iz grqda on ce doc na tekmu jer pola ovi zenicki frajera gradzanski ustvari sa sela , roditelji im doselili poslije rata u grad.Malo je ljudi da se mogu zvat prqvim Zenicanima ( ovo sam napisao da ne vrijedzas ljude po mjestu rodzenja jer brijedzas 70% Zenice)
Raju i posjetu ce donijet pravi rezultat i borba za titulu kad se najavi i kad se pojacas da si najaci u ligi i kad budes derao ekipe na gostovanjima i kuci kao npr Tosk, spucaj 3 ili 5 komada na gostovanjima i kuci pa ces vidjet kako se raja vraca i kad budemo bas ali bas igrali za ulazak.Ovo je sve jos uvijek hajmo rec na silu.
Izvini ako si se pronaso, al ja stvarno ne znam za drugi izraz za covjeka sa sela nego seljak. Nije sigurno onag iz Babina tata vodo po Bilinom ko sto je mene moj iz Crkvica, jbg blize mu, a cisto sumnjam da se u istoimeneom selu likce spominje ko u gradu. Razumijes sad na sta mislim. Nemam ja nista protiv ljudi sa sela, al ov ti je brate realnost. Budi mi pozdravljen
Dize se prasina
FliX

Post Postao/la FliX »

Bezveze se prica o posjeti. Koja smo liga ovo je top. Realno je ocekivat da jacu posjetu imaju i Zeljo i Borac i Sarajevo i Zrinjski i Velez i da si cike sa Slobodom. Realno mislim zbog lige koju igramo. Uglavnom po meni je ovo zadovoljacajuce i ne dizat cijene karata dok ne bude ispunjenost stadiona prosjecna barem 60% ako ne i vise.
Rz88

Post Postao/la Rz88 »

FliX je napisao/la: 02 lis 2025, 13:46 Bezveze se prica o posjeti. Koja smo liga ovo je top. Realno je ocekivat da jacu posjetu imaju i Zeljo i Borac i Sarajevo i Zrinjski i Velez i da si cike sa Slobodom. Realno mislim zbog lige koju igramo. Uglavnom po meni je ovo zadovoljacajuce i ne dizat cijene karata dok ne bude ispunjenost stadiona prosjecna barem 60% ako ne i vise.
Cak jug i spustiti na 5KM. Pa nas jug je skuplji od Zeljinog prije gradnje. Da smo prvaci ne dizati jug preko 5 dok zapad ne bude 20, a standard u Zenici duplo veci.
Allgunsblazing

Post Postao/la Allgunsblazing »

Crkvice88 je napisao/la: 02 lis 2025, 12:57 Izvini ako si se pronaso, al ja stvarno ne znam za drugi izraz za covjeka sa sela nego seljak. Nije sigurno onag iz Babina tata vodo po Bilinom ko sto je mene moj iz Crkvica, jbg blize mu, a cisto sumnjam da se u istoimeneom selu likce spominje ko u gradu. Razumijes sad na sta mislim. Nemam ja nista protiv ljudi sa sela, al ov ti je brate realnost. Budi mi pozdravljen
Moracu se osvrnuti na ovo, posto sam sad jedan od "seljaka" :mrgreen:

Prosto nije tacno. Pogledaj 12. igraca ili vjernog navijaca. Klopce, Gracanica, Gradisce i jos mnoga mjesta. Recimo evo sad sta je Dolaca uradila nedavno sa onim grafitima.

Mislim, sama sva prica selo/grad u vremenu gdje maltene svaka osoba ima auto i gdje se danas na selu zivi maltene isto kao i u gradu (pod ovim mislim da si svakodnevno na kafi u gradu i slicno), nema bas pretjerano smisla.

Nije uopste pitanje selo ili grad, vec je pitanje da li volis Celik ili ne. Mnogi koji se kunu u Celik jednostavno to ne pokazuju djelima. Ili im je zao dati 8 KM za kartu ili se ne mogu pomiriti da se Celik bori sa jednim Gornjim Rahićem (uz dužno poštovanje) ili jednostavno "nemaju vremena". Puno smo izgubili u borbama sa raznoraznim hostaplerima u klubu. Bojkoti su ubili barem 5-10 godina nekakvih navijaca (tipa rodjen 2000. i tamam kad je trebao poceti gledati Celik, mi nismo bili na tribinama, vec smo furali gostovanja, a to je samo po sebi malo teze za stvaranje nekih pouzdanih navijaca). To su sve izgovori sad.

Svako od nas se treba malo potruditi. Imamo u prijateljima ljudi koji su dolazili na utakmice, sada vise ne dolaze. Moramo ih malo animirati. Ljudi moraju shvatiti da ovo nije vise Hamkin Celik, vec da je Celik sad klub svih onih koji zele to da i bude.

Evo jedan glup primjer: kako je poceo raditi ovaj nas fan shop, pojavile su se i one zastavice za auta. Danas u gradu svako peto auto ima tu zastavicu Celika, znaci sigurno 5000 auta, a mozda i vise. Po jedna osoba i ima vise nego sto nas dodje na utakmicu. Zasto? I kako?
phillies

Post Postao/la phillies »

@Crkvice88

Hoces reci da ovo sto dodje na utakmice Celika, toliko je gradjana ostalo u Zenici? Jadni smo onda mi.

Kao sto Bati rece, mnogi zenicani koje su ocevi dovodili na Bilino, sada gledaju Juventus,Real, Barsu, govore: Jesi vidio JESMO sinoc oderali Atalantu, Getafe i sl. iako su pomenute klubove vidjeli na Areni Premium i to ako imaju uplacen paket :D drugima je opet "ispod casti" gledati 1LF, kao eto kakav je to fudbal, kao da su odrasli pored Old Traforda, a ne Bilinog Pojla, na kojem se i kad je Celik igrao PL, budimo iskreni znao igrati antifudbal. A opet je stadion bio dobrano popunjen.

A onda si imao primjere Mirse Fieste, ili imas primjer covjeka iz Vozuce, kojem je domaca Celikova utakmica ustvari gostovanje, ali ljudi dolaze. Ne zato sto ce vidjeti tika-taku, ne zato sto nema kod kuce nista raditi, ne zato sto voli trosit pare "onako", vec sto vole ovaj klub, vole Celik i spremni su zrtvovati i svoje vrijeme i svoj novac, a cesto i svoje zivce, da bi dozivjeli onu radost i euforiju kad igrac Celika zatrese protivnicku mrezu a huk sa zapada preplavi tvoje tijelo i ponese te da bi najradije istrcao na teren. E to odvaja neke ljude od onih drugih, a ne mjesto rodjenja ili stanovanja.

Istina je, ljudi su otisli i ljudi odlaze iz ove zemlje, ali odlaze ljudi i iz grada i sa sela. Ali vjeruj mnogo vise ima ljudi koji su u Zenici, koji su nekad bili redovni na stadionu, ali sada zaobilaze stadion u sirokom luku, kahvenisu i "bistre visoku politiku". Isto tako, istina je da je Celik kroz godine bojkota kao i borbe od kantona, izgubio jednu generaciju navijaca, koja jednostavno nije isla na utakmice i nema to u krvi jos...ali doci ce vrijeme kad ce i oni spoznati moc Celika i moc Bilinog.

Zato se ne treba previse opterecavati brojkom na stadionu i prodatim ulaznicama. Ono nama je bitno, jer gledamo da klub sto bolje prodje i sto vise zaradi, posto su nam finansije prijeko potrebne, ali gledajuci s aspekta drugih klubova, koji cu cak i rang vise, onda ova posjeta je sasvim zadovoljavajuca. Ali treba ici naprijed i teziti boljem.

NAPRIJED ČELIK!!!
SVANI SUBOTO!!!

:D
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Cinvict35

Post Postao/la Cinvict35 »

Crkvice88 je napisao/la: 02 lis 2025, 12:57
Cinvict35 je napisao/la: 02 lis 2025, 12:17

Izvini ako si se pronaso, al ja stvarno ne znam za drugi izraz za covjeka sa sela nego seljak. Nije sigurno onag iz Babina tata vodo po Bilinom ko sto je mene moj iz Crkvica, jbg blize mu, a cisto sumnjam da se u istoimeneom selu likce spominje ko u gradu. Razumijes sad na sta mislim. Nemam ja nista protiv ljudi sa sela, al ov ti je brate realnost. Budi mi pozdravljen

Crkvice su naseljene iz Babina hahah i sve dosle vecinom dok je moja jalija i moje prezime u zenici 300 i vise godina.
Nebitno ja kazem dobar rezultat donosi sve
Odgovori