5 kolo: Bratstvo Gračanica : Čelik Zenica

Iz kola u kolo WWIN Prve lige Federacije BIH

Čelik u Gračani osvaja:

Anketa je završila: 20 ruj 2025, 10:45.

3. boda
15
63%
1. bod
5
21%
0. bodova
4
17%

Ukupno glasova: 24

Redbull

Re: 5 kolo: Bratstvo Gračanica : Čelik Zenica

Post Postao/la Redbull »

Treba sve iz vise uglova gledati. Igra nije onakva kakvu zelimo i ima druga jedna stvar. Znamo sta igraci mogu i koliko mogu, iz tog razloga nismo igrom zadovoljni, da su su igraci losi, rekli bi, ovo je dobro s kim igramo. Zato dobro je dok ima i igrom nezadovoljnih, samim tim imamo povjerenje u igrace i smatramo da mogu puno vise.
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Redbull je napisao/la: 23 ruj 2025, 10:14 Treba sve iz vise uglova gledati. Igra nije onakva kakvu zelimo i ima druga jedna stvar. Znamo sta igraci mogu i koliko mogu, iz tog razloga nismo igrom zadovoljni, da su su igraci losi, rekli bi, ovo je dobro s kim igramo. Zato dobro je dok ima i igrom nezadovoljnih, samim tim imamo povjerenje u igrace i smatramo da mogu puno vise.
Ima puno prostora za napredak, ova ekipa još nije ni na 50%. Čekamo Delića, Kalesića i Šeru da podignu formu, još se traži najboljih prvi 11, evo u Gračanici uletio Mašetić i sjajno odigrao, slatke muke na sve strane. Po svemu sudeći najbolja izdanja tek dolaze.
phillies

Post Postao/la phillies »

Samo se sjetite proslih sezona, kad su "oci krvarile" od Celikove igre. Ovo sad je nebo i zemlja, a uvijek moze bolje...nadocemo i na taj nivo.
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

phillies je napisao/la: 23 ruj 2025, 10:26 Samo se sjetite proslih sezona, kad su "oci krvarile" od Celikove igre. Ovo sad je nebo i zemlja, a uvijek moze bolje...nadocemo i na taj nivo.
Meni je nevjerovatno da u gostima sakrivamo loptu :lol: :lol: Sloboda i Bratstvo se branili životom :mrgreen:
Cinvict35

Post Postao/la Cinvict35 »

Truhlo je napisao/la: 23 ruj 2025, 10:25
Redbull je napisao/la: 23 ruj 2025, 10:14 Treba sve iz vise uglova gledati. Igra nije onakva kakvu zelimo i ima druga jedna stvar. Znamo sta igraci mogu i koliko mogu, iz tog razloga nismo igrom zadovoljni, da su su igraci losi, rekli bi, ovo je dobro s kim igramo. Zato dobro je dok ima i igrom nezadovoljnih, samim tim imamo povjerenje u igrace i smatramo da mogu puno vise.
Ima puno prostora za napredak, ova ekipa još nije ni na 50%. Čekamo Delića, Kalesića i Šeru da podignu formu, još se traži najboljih prvi 11, evo u Gračanici uletio Mašetić i sjajno odigrao, slatke muke na sve strane. Po svemu sudeći najbolja izdanja tek dolaze.
Bas tako nasi hajmo rec najbolji igrqci sa najvise iskustva Sero Marin Delic Kalesic nisu na nivou, sto kazes svi znamo da smo na 50% nogucnosti ekipe i to svi vide.
Bitno je da se bodovi uzimaju a kad se dignemo onda ce bit ludilo
Brotherze

Post Postao/la Brotherze »

Cinvict35 je napisao/la: 23 ruj 2025, 09:50
Brotherze je napisao/la: 23 ruj 2025, 09:42
Redbull je napisao/la: 23 ruj 2025, 08:56 Ljudi 3 boda smo donijeli iz gostujuce utakmice 😍
Ma dzaba 3 boda kad neki nisu zadovoljni jer nismo igrali leprsavo, zabili 4-5 komada, pogodili isto toliko stativa i izveli 15 kornera. Onda bi vjerojatno nasli nesto drugo po cemu ce pljuvat.
Pa neki dan Zrinjskom dodje duplo slabija ekipa na papiru i uzme bod, jos ih nadigra jedno poluvrijeme.

Mi poderali prve 3 u ligi gdje smo sve 3 trebali dobiti, protiv Buducnosti nesto slabije odigrali ali smo ipak dominirali i nasim greskama su nam uzeli bod. U Gracanici ubjedljivo bolji gdje su se oni 80 minuta branili sa 11 igraca ali opet smo pobijedili.

Ali dzaba sve, opet se to sve omalovazava i uvijek imas ove koji ce naci nesto za sta ce se uhvatiti da palamude.
Druze samo zapamti da je Gracanica najslabija ekipa lige uz et Buducnost koja nas je mogla i dobit, zaboravio si onaj izlet njihovog igraca u 92 minuti sam na golmana 1na1 i neznqm kako je ono fulao.
Niko nekaze da nije dobro i da nismo bolji nego prosle godine i rezultati su odlicni osim Buducnosti ali svi vide da ta igra nije na nivou kakvi igraca imamo i kako su duze zajedno.
Ma ovdje su sve ekipe tu negdje, Bratstvo nije nista slabije od pola lige. Falilo im je nekoliko igraca protiv nas ali oni su se branili skoro sa 11 citavo vrijeme i tu nema puno igre. Pa kolo prije nas su u Hadzicima uzeli bod, jel sad ni oni ne valjaju.
I ekipa nije uopste godinu na okupu, cijeli vezni red je novi plus Jamakovic, Sivac, Masic.
A u ekipi imas igrace tipa Sere koji voli sve sam a koji je isto tako tek pola godine tu i naravno da treba vremena dok se to sve poslozi.
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Cinvict35 je napisao/la: 23 ruj 2025, 10:49
Truhlo je napisao/la: 23 ruj 2025, 10:25
Bas tako nasi hajmo rec najbolji igrqci sa najvise iskustva Sero Marin Delic Kalesic nisu na nivou, sto kazes svi znamo da smo na 50% nogucnosti ekipe i to svi vide.
Bitno je da se bodovi uzimaju a kad se dignemo onda ce bit ludilo
Pored njih ima i Jamaković, koji polako ulazi u formu, imao je dobar onaj centaršut, kad je Mašić pucao glavom. Nisu za baciti ni ovi sa klupe, Durmiš, Međuseljac, Vardo, treba i njima vremena i minuta da podignu formu, kup ovaj u pravo vrijeme, očekujem dobre partije Durmiša i Međuseljca.

Imamo valjda i tog Bureka i Jusića za proljeće... Ako od Bureka ne bude ništa, odmah raskid ugovora na zimu i dovesti Jašarevića iz filijale. Na zimu zaganjati jednog dobrog U21 i još kojeg rutonju pa pomesti sve redom na proljeće :srce:
Avenija

Post Postao/la Avenija »

Meni je Sivac najvise od svih van forme. Mislim da mu je i pritisak nabijen zbog onoga incidenta(koji mu je oprošten) i da zbog toga igra pod ručnom zbog straha da dodatno ne pogreši pa da mu se publika ne popne na kosti još vise.
Igraj majstore opusteno daj te prodore kao nekad i daj uvjezbate na treningu kada prodjes i dodjes na 16 sam da znas gdje te čekaju napadači da ih uposliš.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Cinvict35

Avenija je napisao/la: 23 ruj 2025, 13:17 Meni je Sivac najvise od svih van forme. Mislim da mu je i pritisak nabijen zbog onoga incidenta(koji mu je oprošten) i da zbog toga igra pod ručnom zbog straha da dodatno ne pogreši pa da mu se publika ne popne na kosti još vise.
Igraj majstore opusteno daj te prodore kao nekad i daj uvjezbate na treningu kada prodjes i dodjes na 16 sam da znas gdje te čekaju napadači da ih uposliš.
Ma prodze on uposli ali pogledaj vecinom je samo Maske gore i tesko to ide et nabacio je i protiv Buducnosti 4 ili 5 top brzi centarsuteva na peterqc ali nikog nema ili nasi profulajukao sto je Maske fulao onaj volej sad u Gracanici.
Defanzivno dobar mora i Seru pazit onaj dosta gubi lopti pa moras bit pod rucnom ali da moze i mora bolje mora ali sporo se gradi i napad da se izbaci krilo ili bek al i to ce akB bolje
KakhaKaladze

Post Postao/la KakhaKaladze »

Cinvict35 je napisao/la: 23 ruj 2025, 13:22
Avenija je napisao/la: 23 ruj 2025, 13:17 Meni je Sivac najvise od svih van forme. Mislim da mu je i pritisak nabijen zbog onoga incidenta(koji mu je oprošten) i da zbog toga igra pod ručnom zbog straha da dodatno ne pogreši pa da mu se publika ne popne na kosti još vise.
Ma prodze on uposli ali pogledaj vecinom je samo Maske gore i tesko to ide et nabacio je i protiv Buducnosti 4 ili 5 top brzi centarsuteva na peterqc ali nikog nema ili nasi profulajukao sto je Maske fulao onaj volej sad u Gracanici.
Defanzivno dobar mora i Seru pazit onaj dosta gubi lopti pa moras bit pod rucnom ali da moze i mora bolje mora ali sporo se gradi i napad da se izbaci krilo ili bek al i to ce akB bolje
Ovaj put se slazem s tobom. Dosta se gledaju stvari povrsno. Sivac kad dobije loptu dvije sekunde kasnije od stopera pravi drasticnu razliku u odnosu na to kad je dobije dvije sekunde ranije. Kad je dobijes na vrijeme imas 2 sekunde vise da krenes, pogledas i smislis rjesenje. Kad dobijes kasno pas, krilo je vec na tebi, mozes driblati i mozda proci ali rizikujes izgubljenom loptom da otvoris kontru ili mozes vratiti je nazad stoperu pa da ti onda svi kazu nisi nista uradio samo je vracas nazad. Ista stvar po meni vazi i za lijevu stranu, gdje je taj problem mozda i izrazeniji sa sporim i nepravovremenim pasovima na stranu.
Dzaba promjena strane ako je mijenjas 3 minute i protivnicka odbrana se pomjeri, nista nisi postigao. Radi tih stvari Masetic treba da igra jer je dosta brzi u tom segmentu od Hodzica.
Cinvict35

KakhaKaladze je napisao/la: 23 ruj 2025, 14:25
Cinvict35 je napisao/la: 23 ruj 2025, 13:22
Ovaj put se slazem s tobom. Dosta se gledaju stvari povrsno. Sivac kad dobije loptu dvije sekunde kasnije od stopera pravi drasticnu razliku u odnosu na to kad je dobije dvije sekunde ranije. Kad je dobijes na vrijeme imas 2 sekunde vise da krenes, pogledas i smislis rjesenje. Kad dobijes kasno pas, krilo je vec na tebi, mozes driblati i mozda proci ali rizikujes izgubljenom loptom da otvoris kontru ili mozes vratiti je nazad stoperu pa da ti onda svi kazu nisi nista uradio samo je vracas nazad. Ista stvar po meni vazi i za lijevu stranu, gdje je taj problem mozda i izrazeniji sa sporim i nepravovremenim pasovima na stranu.
Dzaba promjena strane ako je mijenjas 3 minute i protivnicka odbrana se pomjeri, nista nisi postigao. Radi tih stvari Masetic treba da igra jer je dosta brzi u tom segmentu od Hodzica.
Ma jasta taj segment nam je katastrofa izbacivanje krila i bekova da su sami i da imaju cist centarsut, uvijek se pate jedan na jedan ili na 2 igraca i to me najvise zivcira a to je zato sto nam je vezni red spor i defanzivan i nije nesto kreativan aman.
Imas Hodzica i povrijedzenog Vardu i premladog Telalovica i Delica van forme i Kalesica koji dobija po poluvrijeme i kao jos nije spreman i kad saberes dobri smo kao su nam igraci van forme.Kad udzemo u formu bicemo top ekipa bolji za 50% i to me raduje sto ima toliko prostora za napredak
habuba

Post Postao/la habuba »

Moja poenta i jeste da se previse patimo. Bili smo mi realno bolji od sve i jednog protivnika u ovih pet kola. Niko nas nije nadigro, ali nismo mi bili ni toliko bolji, a da se strepilo gotovo u svakoj utakmici do zadnje minute, strepilo se. Ovo sto cu sada napisati stoji za ovaj nivo takmicenjima, sa ovim igracima. Znaci i za ovu ligu (ukoliko zelimo biti konkurentni) Imamo uzasnu tranziciju, veoma los prenos lopte tj. organizaciju napada, sutevi van kaznenong gotovo da ne postoje, pasovi u srednjem dijelu terena truba, a svake prestupne godine jedan pas sa strane dodje za koji se moze reci da je upotrebljiv.

I ono sto meni posebno smeta jeste generalna bezmudost u igri. Preko nekog tog valjanja mogu da predjem ponekad ali mi smeta ukoliko to postane konstanta. Mi imamo tim i igrace koji mogu da dominiraju nad polovinom ove lige, da imaju kvalietet nad 1/4 lige i da su bara bara ili malo bolji od zadnje cetvrtine. Medjutim to ne pokazuju na terenu. Na terenu je to sve s mukom popola. Sad to se moze gledati kao vidi supka samo se nesto zali, ali i isto tako i da je to realno sagledano stanje naseg tima koje mora da napreduje iz utakmice u utakmicu i da polahko rjesava te nedostatke.
Avenija

Post Postao/la Avenija »

habuba je napisao/la: 23 ruj 2025, 23:07 Moja poenta i jeste da se previse patimo. Bili smo mi realno bolji od sve i jednog protivnika u ovih pet kola. Niko nas nije nadigro, ali nismo mi bili ni toliko bolji, a da se strepilo gotovo u svakoj utakmici do zadnje minute, strepilo se. Ovo sto cu sada napisati stoji za ovaj nivo takmicenjima, sa ovim igracima. Znaci i za ovu ligu (ukoliko zelimo biti konkurentni) Imamo uzasnu tranziciju, veoma los prenos lopte tj. organizaciju napada, sutevi van kaznenong gotovo da ne postoje, pasovi u srednjem dijelu terena truba, a svake prestupne godine jedan pas sa strane dodje za koji se moze reci da je upotrebljiv.

I ono sto meni posebno smeta jeste generalna bezmudost u igri. Preko nekog tog valjanja mogu da predjem ponekad ali mi smeta ukoliko to postane konstanta. Mi imamo tim i igrace koji mogu da dominiraju nad polovinom ove lige, da imaju kvalietet nad 1/4 lige i da su bara bara ili malo bolji od zadnje cetvrtine. Medjutim to ne pokazuju na terenu. Na terenu je to sve s mukom popola. Sad to se moze gledati kao vidi supka samo se nesto zali, ali i isto tako i da je to realno sagledano stanje naseg tima koje mora da napreduje iz utakmice u utakmicu i da polahko rjesava te nedostatke.
Jedan odličan dobronamjeran kritički post i generalno bi bilo dobro čitati ovako kvalitetne rasprave i postove. Sve je rečeno za ovu utakmicu, sutra nakon KUP-a ostvaramo temu za 6 kolo a ovi ključamo i arhiviramo.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Zaključano