ISKRENE FUDBALSKE PRIČE !

Avenija

Re: GOŠK GABELA

Post Postao/la Avenija »

slika

Zenička rivijera :rock:
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
phillies

Post Postao/la phillies »

Avenija je napisao/la: 10 kol 2025, 11:41 10.08.
Asim Bajrić - Babino, popis stanovništva :lol:
10.08.
Gile - Kamberovića polje, popis Kaknja :alkohol:

A jest nam rohanski grad :mrgreen:

Al hajd neka rulje nek se vrti pa ko voli nek izvoli

Moje misljenje da na gradskom summer festu na Kamberovića polju nemaju sta tražiti folk pjevači.
Nema jarane, ko ce ti pjevati onda? I prije rata folk pjevaci su nosili primat u popularnosti i broju prodanih ploca (izuzetak je bio mozda Zdravko Colic), dok je muzika koja "tjera na razmisljanje" i ima neki kulturni i muzicki uticaj odnosno bendovi tipa Azre, EKV-a, Buldozera, Leb i Sol..."gurnuti u ilegalu" ...Narod voli guzotres a ne da se muci dok razmislja.
U skladu sa danasnjim dobom, gdje dominiraju Zvijezde Granda i njihove varijacije na temu (koje pjevaju vise tudjih pjesama nego svojih autorskih, a uostalom tako su i stekle slavu, prepjevima Dzinovica, Sabana i sl), u odnosu na Letu stuke, Zoster...Jedino u ovom trenutku sto Dubioza moze parirati Grandasima, nazalost. A "noc rock and rolla" tradicionalno na tvrdjavi u Vranduku :D :D Nemoj da se mjesaju sa "ozbiljnim izvodjacima" :D :D :D
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Avenija

Post Postao/la Avenija »

phillies je napisao/la: 10 kol 2025, 12:43
10.08.

Moje misljenje da na gradskom summer festu na Kamberovića polju nemaju sta tražiti folk pjevači.
Nema jarane, ko ce ti pjevati onda? I prije rata folk pjevaci su nosili primat u popularnosti i broju prodanih ploca (izuzetak je bio mozda Zdravko Colic), dok je muzika koja "tjera na razmisljanje" i ima neki kulturni i muzicki uticaj odnosno bendovi tipa Azre, EKV-a, Buldozera, Leb i Sol..."gurnuti u ilegalu" ...Narod voli guzotres a ne da se muci dok razmislja.
U skladu sa danasnjim dobom, gdje dominiraju Zvijezde Granda i njihove varijacije na temu (koje pjevaju vise tudjih pjesama nego svojih autorskih, a uostalom tako su i stekle slavu, prepjevima Dzinovica, Sabana i sl), u odnosu na Letu stuke, Zoster...Jedino u ovom trenutku sto Dubioza moze parirati Grandasima, nazalost. A "noc rock and rolla" tradicionalno na tvrdjavi u Vranduku :D :D Nemoj da se mjesaju sa "ozbiljnim izvodjacima" :D :D :D
Tako nekako i jest ali moras priznati da moze i bolje. Moze proci Halid Bešlić, Dzinović i ekipa..
Pola noci folk muzika, pola ostale vrste, rock, DJ da se i narkomani imaju jednu noc izdrogirati, ovi novi treperi, reperi za omladinu. Ali fino je vidjeti i pored toga sto je izmješten festival na Kamberovića polje(i treba) da je čaršija bas puna i pored toga.
Avenija

Post Postao/la Avenija »

A pakla napolju i poskoci se sakrili ispod kamenjara.
Avenija

Post Postao/la Avenija »

Ako se ovo izdobri sa Čelikom i dodju jos ova dva imena ključno je Kalesić i zamjena Mašiću da moze igrati rasterećeno pun gas moramo konacno i mi svi i Zenica i okolina i dijaspora stati iza Čelika ali da Čelik i Robijaši pokrenu značajnu kampanju. Moramo prerasti 1500 ljudi u prosjeku i POVEČATI barem 50% a u slučaju da krenemo pobjedama i zauzmemo prvo mjesto sve ispod 5000 je razočaranje..Nekako mi mirise u zraku da je to ta godina..za eksploziju..a za poznati huk i pritisak na Bilinom je bas potrebna ta brojka. E onda gosti tesko disu. Delic Kalesić mogu sakriti sve ijednoj ekipi loptu i razigravati, Masić isto zna fino lopte, Sivac i Šero će silovati po desnoj strani. Mašetić Hodzic Horić kupe sve visoke. Čulov vrhunski golman. Jedino malo steka lijeva strana Smajlović los, Marin onako ali citava karijera je takva njegova, nigdje ga a nadaje se golova i asistencija ko Pipo Inzaghi.

Samo da završimo ova dva igrača Kalesica sto prije dobro se spremiti i pametno. A ovaj put moramo dignuti ljestvicu visoko sto se tiče posjete kako zapada tako i juga. Da ne moraju poloviti onolisni jug nego da pune cijeli sektor od stepenice do stepenica od vrha do dna..

I eto fale mi dva igrača ali posebno Kalesić da prekinem biti pesimista i da vjerujem u sve napisano.

Pokusavam sklopiti 11 al mi ne ide. Znam ko bi mi bio siguran.

Čulov
Horić
Mašetić
Sivac
Delić
Kalesić
Mašić

Ostale redajte.
Avenija

Post Postao/la Avenija »

Hodzić
Jamakovic
Smajlović

Moraju biti medju 11 zbog godista.
phillies

Avenija je napisao/la: 10 kol 2025, 13:36
phillies je napisao/la: 10 kol 2025, 12:43
10.08.

Tako nekako i jest ali moras priznati da moze i bolje. Moze proci Halid Bešlić, Dzinović i ekipa..
Pola noci folk muzika, pola ostale vrste, rock, DJ da se i narkomani imaju jednu noc izdrogirati, ovi novi treperi, reperi za omladinu. Ali fino je vidjeti i pored toga sto je izmješten festival na Kamberovića polje(i treba) da je čaršija bas puna i pored toga.
Hajd da ti prvo na ovo odgovorim. Naravno da moze bolje, ali nekako cini se po imenima izvodjacima da je iz godine u godinu sve slabiji izbor. Primjer 2019-te godine bili Joksimovic, Hanka Paldum, Maja Milinkovic (sa fado pjesmama), Helem Nejse...Pa unazad godina kad su bili Nina Badric, Jelena Rozga, Graso, Atomsko skloniste, Zabranjeno pusenje...ove godine bas mi je izbor tanak. Izgleda najzanimljivije bilo pogledati puzijadu :D

Jel to do para, pa nema ni bolje muzike, ili su se organizatori uvezali sa odredjenim menadzerima, pa guraju njihove izvodjace, ne bih da prejudiciram.

...............

Sto se tice Celikovih 11, ja sam bio uvjeren da ce Hodzica staviti na stopera, (jer tako samo Masetic ispasta) a da ce na zadnjem veznom forsirati Telalovica posto bi on trebao biti naredni klupski projekat za buducnost. Ovako, Masetic i Horic bi cinili stoperski par, Hodzic zadnjeg veznog, a Jamakovic na krilu, tako da bi i Vardo i Telalovic i Sero pocinjali utakmicu na klupi. Ne znam, nisam pametan :D jos ako dodje spic u21, mogu onda sebi priustiti da dobiju i poneki zuti karton, kad je klupa beton.

PS. Nego sta Celik treba vise da uradi da bi se ti vratio na "pravi put" i pravu temu???? Ne prigoni ni ti hahahaaha
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Avenija

Post Postao/la Avenija »

Okej onda evo prvih 11 od mene nekako da uklopim

...............Čulov
Sivac Horić Mašetić Smajlović
......Telalović...Kalesic
Šero.....Delić......Jamaković
............Mašić............

Onda na poluvremenu imas opcija jos Popovich, Vardo..da svezi rjese utakmicu.
phillies

A opet, dosta utakmica je Hodza pocinjao na zadnjem veznom :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Vidjecemo 23/24 08. na Piroti.
Samo Čelik zenički !!!

Avenija

Post Postao/la Avenija »

phillies je napisao/la: 10 kol 2025, 18:04 A opet, dosta utakmica je Hodza pocinjao na zadnjem veznom :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Vidjecemo 23/24 08. na Piroti.
Nema brate kvalitet realno on je tu vecinom jer je zaštićeno godiste. Na zadnjem veznom je tek katastrofa dok na stoperu i beku je bas znao odigrati dobre utakmice. Mlad je naravno njega ne otpisujem ima on jos dvije godine lufta da pokaze sta zna i da napreduje pa da donesem sud. Kao sto sam vidio da je od Alija to to nažalost.
Avenija

Post Postao/la Avenija »

Hodzića pamtim po dvije odlične partije i to oba puta na beku
Debi protiv Slobode 1-0
Bratstvo Čelik 0-2

I na zadnjem veznom pamtim samo katastrofu.
Mehić truhlin je kreativniji.
R0B1J4SH

Post Postao/la R0B1J4SH »

Avenija je napisao/la: 10 kol 2025, 18:06
phillies je napisao/la: 10 kol 2025, 18:04 A opet, dosta utakmica je Hodza pocinjao na zadnjem veznom :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Vidjecemo 23/24 08. na Piroti.
Nema brate kvalitet realno on je tu vecinom jer je zaštićeno godiste. Na zadnjem veznom je tek katastrofa dok na stoperu i beku je bas znao odigrati dobre utakmice. Mlad je naravno njega ne otpisujem ima on jos dvije godine lufta da pokaze sta zna i da napreduje pa da donesem sud. Kao sto sam vidio da je od Alija to to nažalost.
Što se njega tiče on je uvijek najbolje igro na beku,al kako ga stavit na beka ima Sivac koji ga moze ucit :D
Sa druge strane na stoperu uvijek nesiguran,trom,spor,ne zna sta ce sa lopte,na zadnjem veznom odigro 1 dobru utakmicu protiv Tomislava,ostalo katastrofa.
Tkd u pravu si,da nije U21 već bi bio na posudbi u Nemili al evo daje golove na pripremnim mozda I proradi čak.
KenoRob

Post Postao/la KenoRob »

Pozdrav svima iz najljepseg grada usijanog Celika. Avenija hvala na savjetima :)
Neka avenija nek se pjeva ko pjeva zlo ne misli mora se negdje i izac. Limvo likCe
Avenija

Post Postao/la Avenija »

KenoRob je napisao/la: 10 kol 2025, 19:13 Pozdrav svima iz najljepseg grada usijanog Celika. Avenija hvala na savjetima :)
Neka avenija nek se pjeva ko pjeva zlo ne misli mora se negdje i izac. Limvo likCe
Bas će te poslužiti vrijeme, nema kise iducih 15 dana. Samo sunce i to kakvo +35.

Razvalili smo Igman dok si letio, Kalesić u dresu Čelika starter, kada potpise idemo na prvo mjesto. :alkohol:

I Mašiću treba partner/zamjena u napadu i to je to.

Idemo u bitku :rock:
Avenija

Post Postao/la Avenija »

Nakon više od dva mjeseca ljetne pauze, vraćamo se onome što najviše volimo - utakmicama našeg Čelika!

Klub je u ovoj pauzi napravio ono što se od njega očekivalo - prije svega odblokirao račun nakon 20 godina i pobrinuo se da formira konkurentan tim koji će se boriti za najbolje sportske rezultate, što svakako i očekujemo od Čelika i igrača koji nose sveti dres.

Deblokadom računa stvoreni su preduslovi za sportski i poslovni iskorak kluba, ali moramo biti svjesni da svi klupski problemi nisu riješeni i da moramo i dalje biti na raspolaganju svom klubu kako bi se dodatno unaprijedio, modernizirao, očistio od preostalih repova iz prošlosti i uskoro ostvario svoj puni potencijal na svim poljima.

Na nama je da, kao i do sada, budemo najveći mogući vjetar u leđa svom klubu, primjer svim ostalim navijačima i simpatizerima Čelika i 12. igrač u punom smislu te riječi!

Prvenstvo otvaramo gostovanjem u Travniku za koje želimo da bude najmasovnije koje je Čelik ikada imao u tom gradu. Zbog sudijske lakrdije, nosimo gorka sjećanja s prošlog gostovanja na Piroti i zato ovoga puta želimo još masovnije okupirati Travnik, te odličnim izdanjem i na terenu i na tribinama napraviti uvod za sve velike stvari koje planiramo ostvariti ove sezone.

Pozivamo sve navijače Čelika da vrijeme do početka sezone iskoriste za učlanjenje u klub i grupu te da napune baterije za sve ono što nas čeka.

Grupa će do prve utakmice blagovremeno objaviti sve detalje oko organizacije ovog masovnog gostovanja.

DIŽE SE PRAŠINA!
Odgovori