ISKRENE FUDBALSKE PRIČE !

Avenija

Re: GOŠK GABELA

Post Postao/la Avenija »

slika

Meni je mijenjanje ovog šablona i rasporeda boja na dresu kao da Zrinjski ukloni lentu. Historija i tradicija se vratila.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Redbull

Post Postao/la Redbull »

Avenija je napisao/la: 06 kol 2025, 22:55 Ono sto mi je jako bitno kod dresa da se vratilo izvornom šablonu dresa a to je pola pola, pola crno pola crveno! I nikada vise se ne treba vraćati trakama crno crvenim, nikad nismo imali taj stil u historiji kao Milan i npr Sloboda. Pola crno i pola crveno to je Čelikov dres. Vratili smo se na pravi kolosijek.
Zato sto nije sablonski dres, vjerovatno iz tog razloga se pocelo i nositi u pruge. Koliko godina ga tako nosimo i postao je tradicija :mrgreen:
Redbull

Post Postao/la Redbull »

@avenija sta se zalis, evo kr000lj najavio novu autobusku stanicu, pravit ce je ispred ove trenutne 😂😂
Avenija

Post Postao/la Avenija »

Redbull je napisao/la: 07 kol 2025, 12:35 @avenija sta se zalis, evo kr000lj najavio novu autobusku stanicu, pravit ce je ispred ove trenutne 😂😂
Uvijek sam za šalu i zajebanciju sto pokazuje i ova tema ali Bogami iskreno nije mi šala ovo što mi se radi od voljenog rodnog grada za kojeg bi poginuo tako da neću zbijati šalu na taj račun.

Težak je ovo period za Zenicu iako ekonomski i po standardu nikad bolje ne stoji kao danas. Nesposobni političari na prvom mjestu Kasumović koji sam kontrolise bukvalno zivot u Zenici demolira cijeli grad, administraciju, upravu, javne institucije, objekte koje grad održava koji su VLASNISTVO grada itd.

Eto samo dokaz da čovjek može pomisliti graditi a.stanicu do a.stanice samo da bi se inatio iako je svakog četvrtka na sudu zbog iste stanice pa i danas. I vjeruj da će baciti 200 k naših para iz budzeta na idejni i glavni projekat ali da nikad nista nece biti.

Ali nije meni vise on krivac, vidjeli smo ko je, kakav je i koliko je sposoban. Opet je izabran. On je ogledalo PROSJECNOG građanina Zenice. Zato treba edukacija i mijenjanje mentaliteta a seljaka koji se prodaje za 2 cm asfalta POSTAVITI NA SVOJE MJESTO jer mi ga je on nametnuo.
Zadnja izmjena: Avenija, dana/u 07 kol 2025, 16:11, ukupno mijenjano 1 put.
Avenija

Post Postao/la Avenija »

Da smo majstori za NE UZETI PARE(problem Zenice broj 1) pokazuje i fundus sport koji vodi Čelikov fan shop. Kada dopustis da imas 10x veću potražnju od ponude koju ti osiguravas jasno je da ne radis dobar posao.

Minimalno je trebalo biti u prvoj turi 500 dresova tj oko 50 000 prometa ali su se pogrešno preračunali pa već nakon nekoliko sati Zenica i dijaspora ostadoše bez mogućnosti da kupe novi dres.

Sve to Čelik treba preuzeti i profesionalizirati i hitno uvesti online sve, ne koristi se potencijal ni 10%, problem je samo što je i Čelik na amaterskim osnovama. Treba mjenjati.

Generalno fan shop je jako slabe ponude umjesto da je pun ko šibica.
Avenija

Post Postao/la Avenija »

slika

Čelikova dijaspora se mora licno uvjeriti kada dodje u Zenicu da su dobili ono što su uplatili jer iz Čelika ne dobijaju odgovore na upite. Ova praksa se mora hitno mjenjati ako želimo zadržati prvo ljude a onda i širiti se na veće brojke.
Ovakav odnos se mora hitno mjenjati. Nadam se da će neko iz uprave uozbiljiti klub.
Avenija

Post Postao/la Avenija »

Čelik treba urgirati na bilo koji način da roba dodje sto prije jer je trenutno špica sezone i sada roba ide ko luda.Grad je pun i ljudi i para. Ne smije se čekati početak sezone jer će interes javnosti opasti. Špica. Sada.
Zadnja izmjena: Avenija, dana/u 07 kol 2025, 16:30, ukupno mijenjano 1 put.
Avenija

Post Postao/la Avenija »

Gošk je imao svaki dan izvjestaj i 20 storija sa priprema na Kupresu. Čelik dva dana već na priprema. Nijedne slike, storija, nista. MI SMO ČELIK ZENICA SA TRECOM NAJVECOM BAZOM NAVIJACA U CIJELOJ DRZAVI koji su gladni svake informacije iz kluba, videa, slike, intervjua. Omogućite to vjernim navijačima. Zaslužili su.
KenoRob

Post Postao/la KenoRob »

Avenija je napisao/la: 07 kol 2025, 16:18 Gošk je imao svaki dan izvjestaj i 20 storija sa priprema na Kupresu. Čelik dva dana već na priprema. Nijedne slike, storija, nista. MI SMO ČELIK ZENICA SA TRECOM NAJVECOM BAZOM NAVIJACA U CIJELOJ DRZAVI koji su gladni svake informacije iz kluba, videa, slike, intervjua. Omogućite to vjernim navijačima. Zaslužili su.
Necu da gledam pripreme, hocu da me pozitivno iznenade kad sakriju loptu Tomislavu na Bilinom.
Avenija

Post Postao/la Avenija »

KenoRob je napisao/la: 07 kol 2025, 16:22
Avenija je napisao/la: 07 kol 2025, 16:18 Gošk je imao svaki dan izvjestaj i 20 storija sa priprema na Kupresu. Čelik dva dana već na priprema. Nijedne slike, storija, nista. MI SMO ČELIK ZENICA SA TRECOM NAJVECOM BAZOM NAVIJACA U CIJELOJ DRZAVI koji su gladni svake informacije iz kluba, videa, slike, intervjua. Omogućite to vjernim navijačima. Zaslužili su.
Necu da gledam pripreme, hocu da me pozitivno iznenade kad sakriju loptu Tomislavu na Bilinom.
Najvažnija utakmica sezone je u Travniku jer tu ako Čelik pobjedi onda Tomislav nema sta da izlazi na travnjak Bilino Polja pred 6000 ženturača i rutonja. Toliko nemaju stanovnika. Strah. Jos im upali reflektore. 3-0 u tunelu.
Avenija

Post Postao/la Avenija »

@KenoRob sretan put u svoj grad preko oceana se pazi. :like:
Avenija

Post Postao/la Avenija »

Ima li toga veznjaka kad već napadača nema. Jel se priključio na Kupresu ili ? Ne znam ime jedini jer su svi razmijenili porukama, mene zanima samo kad ga klub predstavi..
Daj ga da se uklopi malo je jos ostalo 15 dana...ako već nije kasno.
KenoRob

Post Postao/la KenoRob »

Avenija je napisao/la: 07 kol 2025, 16:30 @KenoRob sretan put u svoj grad preko oceana se pazi. :like:
Hvala puno, necu otvarat prozore. Uvijek slobodan za vopi samo javi gdje i kad na PP (ako mognes).
phillies

Post Postao/la phillies »

Kad se vec spominje drzava preko bare, moze li mi neko odgovoriti, u cemu je fazon dovuci automobil iz Amerike u Bosnu? Vidjao sam dosta auta sa registracijama Missouri-ja, Ohio-ja....Mislim kako se to isplati, samo da bi se ovdje vozalo svoje auto? Hvala unaprijed.

@KenoRob
Samo krajem i cuvaj se onih sto preticu na punoj :D :D
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Avenija

Post Postao/la Avenija »

Slučaj “Zenicatrans”: U toku iznošenje završnih riječi, presuda u septembru!

07.08.2025.

Jedno od najsloženijih suđenja ikad pred Kantonalnim sudom u Zenici, koje se tri godine vodi protiv gradonačelnika Fuada Kasumovića i još deset optuženih osoba, ušlo je u svoju završnu fazu.

Danas, (četvrtak, 7. avgust 2025.) održano je ročište na kojem je tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, Adina Karadža, završila iznošenje završne riječi Tužilaštva, nakon čega su advokati odbrane započeli iznošenje svojih završnih izjava.

Optužnica: Udruženi poduhvat s ciljem razvlašćivanja Zenicatransa

Prema optužnici Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, koja je potvrđena 23. marta 2022. godine, Fuada Kasumovića i još deset osoba tereti se da su, u svojstvu gradonačelnika, pravobranioca, članova nadzornih i upravljačkih tijela i revizora, u periodu od januara 2017. do decembra 2020. godine, djelovali kao organizovana kriminalna grupa, s ciljem da se Grad Zenica nezakonito domogne najvrijednije imovine JKP “Zenicatrans – prevoz putnika” d.d. Zenica – Autobuske stanice.

U optužnici se navodi da je Kasumović, koristeći svoj položaj gradonačelnika i predstavnika većinskog vlasnika u Skupštini preduzeća, još do maja 2017. godine osmislio plan da imovina Zenicatransa bude prenesena na Grad Zenicu, pod izgovorom namirenja tzv. starog duga u visini od 1.121.222,52 KM. Iako je, prema važećim zakonima, taj iznos trebao biti tretiran kao osnov za povećanje kapitala Grada u preduzeću, optuženi su, tvrdi Tužilaštvo, lažno prikazali da se radi o dugovanju.

Na osnovu takvih tvrdnji, neosnovano su obračunate i zakonske zatezne kamate u iznosu od 629.610,48 KM, čime je navodni dug porastao na 1.750.833,00 KM. Zatim je zaključen Ugovor o prijenosu prava na nekretnini umjesto izmirenja duga, kojim je Grad Zenica postao vlasnik Autobuske stanice, čija tržišna vrijednost, prema procjeni sudskog vještaka, iznosi 5.325.027,00 KM.

Tužilaštvo tvrdi da je kompletna operacija provedena kako bi se izbjegla registracija hipoteke koju je tražila Porezna uprava FBiH radi osiguranja svojih potraživanja, koja su na dan otvaranja stečajnog postupka iznosila 7.887.053,71 KM. U optužnici se navodi da su tužioci bili svjesni ovog duga, ali su svjesno postupali s ciljem da onemoguće Poreznu upravu da dođe do naplate putem zaloga.

Dodatno, optužnica detaljno opisuje kako su pojedinci iz Gradske uprave i Zenicatransa namjerno onemogućili provođenje Skupštinske odluke o povećanju kapitala, retroaktivno izvršili fiktivna knjigovodstvena knjiženja i priznali nepostojeće dugove, a sve u cilju prikazivanja obaveze prema Gradu kao osnove za kompenzaciju imovine.

Navedeno je i da su optuženi, uključujući tadašnjeg gradskog pravobranioca i šefa zemljišno-knjižnog ureda, brzo proveli upis Grada kao vlasnika Autobuske stanice, dok su istovremeno ignorisali i odgađali ranije zaprimljen zahtjev Porezne uprave za upis hipoteke.

Tužilaštvo smatra da su svi optuženi, svjesno i koordinirano, preduzeli niz nezakonitih koraka, od kadrovskih postavljenja i lažnih finansijskih izvještaja, do donošenja skupštinskih i nadzornih odluka, s ciljem razvlašćivanja preduzeća i pribavljanja koristi Gradu Zenica kao povezanom licu.

Prema optužnici, Zenicatrans je kao posljedicu opisanih radnji ostao bez svoje najvrednije imovine – Autobuske stanice, čime je izgubio ključni izvor prihoda i osnov za poslovnu održivost.

Tužilaštvo navodi da su činom prenosa vlasništva nad stanicom, optuženi svjesno umanjili imovinu preduzeća.

U trenutku otvaranja stečajnog postupka, dugovanja preduzeća iznosila su oko osam miliona KM.

Stečaj Zenicatransa zvanično je otvoren 21. decembra 2020. godine, na osnovu prijedloga tadašnjeg v.d. direktora, a preduzeće je time prestalo obavljati svoju osnovnu djelatnost – javni gradski i prigradski prevoz. Time je grad Zenica ostao bez gradskog prevoznika, a preko 150 radnika je ostalo bez posla, neisplaćenih plata i neuvezanog radnog staža.

Tužilaštvo tvrdi da je sve to posljedica sistematskog i planskog umanjenja imovine firme, odbijanja pomoći i onemogućavanja poslovne sanacije, uprkos brojnim upozorenjima uprave, radnika i Gradskog vijeća. U optužnici se navodi i da je Gradska uprava, umjesto restrukturiranja i pomoći firmu gurnula u stečaj.

U optužnici se navodi više od 750 dokumenata i više od 12.000 stranica dokaznog materijala, što ovaj predmet čini jednim od najsloženijih ikada vođenih pred Kantonalnim sudom u Zenici.

Osim Kasumovića, optuženi su i:

Drino Vahdet (bivši predsjednik Nadzornog odbora),
Besim Husaković (bivši direktor Zenicatransa),
Zlatko Osmanović (gradski pravobranilac),
Almira Baručija Kapidžić (predsjedavajuća Skupštine preduzeća),
Asmir Mašić (interni revizor Grada Zenica),
Edin Mehić (revizor i eksterni konsultant),
Mesud Ormanović i Amel Krivdić (članovi nadzornog odbora),
Abdulah Kratina (šef ZK ureda),
Amela Đozo (zemljišnoknjižna referentica).
Svi su, u različitim ulogama, optuženi za:

Udruživanje radi činjenja krivičnih djela (član 340. KZ FBiH),
Zloupotrebu položaja ili ovlaštenja (član 383),
Krivotvorenje službene isprave (član 389),
Prouzrokovanje stečaja (član 243),
Nesavjestan rad u službi (član 387 – samo Đozo Amela).

NEKA SVAKO ODGOVARA ZA SVOJA ZLA - NEKA BUDE PRAVDA - POSLJEDNJA ŠANSA ZA ZENICU - SUDE SPASI NAS- PRESUDI KRIMINALCA
Odgovori