GOŠK GABELA

Truhlo

Re: GOŠK GABELA

Post Postao/la Truhlo »

Avenija je napisao/la: 01 kol 2025, 13:57 Kako smo i najavili

Faris Zubanović na treninzima FK Igman Konjic, a tu su i Kerim Tatar te Adis Hadžanović

Igman su mnogi otpisali u borbi za vrh tabele, ali čini se da će se pokajati

:vješanje:
Jaču će ekipu za 10 dana od nas napraviti :(
Rz88

Post Postao/la Rz88 »

Truhlo je napisao/la: 01 kol 2025, 14:03

Faris Zubanović na treninzima FK Igman Konjic, a tu su i Kerim Tatar te Adis Hadžanović

Koji su to igraci koje imaju Travnik, Tuzla, Igman, Jedinstvo, Vitez, Hadzici i Bratstvo, a da naci svoje mjesto u ekipi Celika trenutno medju 11 startnih igraca? Po meni su to Ordagic, Panjeta, mozda Softic, Sadikovic, Garcevic, Cosic iako nije prevaga u odnosu na Smajlovica i vjerujem da bi se Hebibovic nametnuo. Dakle 7 igraca iz 7 nabrojanih timova. Ima Celikov tim problema, nedostaje mu igraca, fizicke spreme i napretka u igri, ali poprilicno i u fudbalskoj inteligenciji. Ipak, uz dobar menadzment ovaj tim s pojacanjima na golu i u vezi pa cak i bez krila koje je potrebno moze na jesen osigurati 18-22 boda i sigurnu sredinu. Naravno, to se moze postici samo u slucaju da povrede budu minimalne, sudijske greske svedene na minimum te da se igraci ne potuku svaku 2 utakmicu i dobiju 3 nepotrebna zuta kartona. Velicanje timova poput Igmana i Tuzle je besmisleno. Nas je problem sto nismo u nivou Stupcanice, a ove timove mozemo pobjediti. Da Celik dovede Hadzanovica kao zadnjeg veznog, svi bi se prebacili na ovu temu i plakali. Svjesni smo svi da necemo uci ove godine, koliko god to tesko bilo. Svjesni smo da cemo gledati patnju od igre, mozda malo blazu verziju, ali svakako patnju. Tu patnju u vecini slucajeva su izazvali nasi igraci jer ne znaju sta ce s loptom, a ne protivnici koji igraju kao Barcelona.
Avenija

Post Postao/la Avenija »

bartoli je napisao/la: 31 srp 2025, 22:10
Avenija je napisao/la: 31 srp 2025, 21:27 Fizička sprema je danas najbitnija u svijetu fudbala. Bitnija od života. Ekipa koja je spremnija trčati 90 minuta ima ogromnu prednost.

Definicija toga su utakmice Sarajeva. A Ivica Osim davno rekao. Kada ne mozes vise da trcis pada sve, postavka, taktika, sve sto ima. I tako i bi. Sarajevo tehnički bolja ekipa ali sa fizickom spremom dovoljnom za taj nivo fudbala do 60 minute. Nakon toga potpuni kolaps u obje utakmice. Disanje na škrge i ruke na koljena. U sebi mole Boga da svira kraj sudija da prežive do svlačionice.

Ja ne znam ko je Čeliku kondicioni kojeg je Robert Jonjic pominjao jer da ga imamo valjda bi znali njegovo ime i prezime. Ako neko zna neka napise ime. Ali nadam se da barem Jusic i Regoje rade ozbiljne treninge iako imaju staff kao timovi iz 9 ranga evropskih liga. Nema tu realno ozbiljnog rada bez 7-8 pomoćnika. Od kondicije, prehrane, oporavka do analitike. Tuga me uhvati kad skontam gdje su ozbiljni timovi a gdje smo mi..
Ja mislim da je kondicioni novi, onaj koji je bio u prvoj sezoni prve lige fbih nesto kratko, zove se Adi Bambur ako je to taj.
Nije, jer vidim da je taj momak na moru danas a Čelik se sprema evo u punom jeku, sutra i prijateljska utakmica.

Zna li neko ime tog kondicionog sto je angazovan?
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Avenija

Post Postao/la Avenija »

Rz88 je napisao/la: 01 kol 2025, 14:27
Truhlo je napisao/la: 01 kol 2025, 14:03

Koji su to igraci koje imaju Travnik, Tuzla, Igman, Jedinstvo, Vitez, Hadzici i Bratstvo, a da naci svoje mjesto u ekipi Celika trenutno medju 11 startnih igraca? Po meni su to Ordagic, Panjeta, mozda Softic, Sadikovic, Garcevic, Cosic iako nije prevaga u odnosu na Smajlovica i vjerujem da bi se Hebibovic nametnuo. Dakle 7 igraca iz 7 nabrojanih timova. Ima Celikov tim problema, nedostaje mu igraca, fizicke spreme i napretka u igri, ali poprilicno i u fudbalskoj inteligenciji. Ipak, uz dobar menadzment ovaj tim s pojacanjima na golu i u vezi pa cak i bez krila koje je potrebno moze na jesen osigurati 18-22 boda i sigurnu sredinu. Naravno, to se moze postici samo u slucaju da povrede budu minimalne, sudijske greske svedene na minimum te da se igraci ne potuku svaku 2 utakmicu i dobiju 3 nepotrebna zuta kartona. Velicanje timova poput Igmana i Tuzle je besmisleno. Nas je problem sto nismo u nivou Stupcanice, a ove timove mozemo pobjediti. Da Celik dovede Hadzanovica kao zadnjeg veznog, svi bi se prebacili na ovu temu i plakali. Svjesni smo svi da necemo uci ove godine, koliko god to tesko bilo. Svjesni smo da cemo gledati patnju od igre, mozda malo blazu verziju, ali svakako patnju. Tu patnju u vecini slucajeva su izazvali nasi igraci jer ne znaju sta ce s loptom, a ne protivnici koji igraju kao Barcelona.
Joj brate ja sam i pobjegao da ne pisem o Čeliku jer znam sta nas, mene i tebe i sve čeka kao sto si napisao patnja jos 12 mjeseci i svjesni da nemas nikakvih ambicija osim opstanka zato daj ove teške teme tamo na temu Čelika Ne mogu ja to podnijeti ni čitati ni pisati.

Neko ima veci prag tolerancije nego manji.
Avenija

Post Postao/la Avenija »

Kako prikazuju kamere HAK vec sada na svih 6-7 graničnih prelaza na sjeveru i zapadu BiH su guzve. Iako se spica očekuje tek večeras jer od danas na zapadu traju kolektivni godišnji odmori. Od sutra će znaci i Zenica dosegnuti pik maksimalni sto se tiče i potrosnje i ljudstva. Uputite ih da ostavljaju novac u našem gradu. Kad svi budemo radili jedan za drugog bit će selameta u ovom gradu. Ima nas bruka za BiH standarde! Moramo posljedicno biti i grad sa najboljim standardom uz najvece.
Avenija

Post Postao/la Avenija »

slika

Dajte nam barem najavljene nove dresove povodom 80 godina dok je kešovine u gradu..
Odgovori