Njima je bolje da su u reflektore i tribine ulagali, da im ne bude ko i prosle sezone. Sad jedino ako imaju obecanje Vice da im se ove sezone nece tjerati mak na konac i da ce u najgorem slucaju moci Bilino Polje prijaviti.
Samo Čelik zenički !!!
"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Fizička sprema je danas najbitnija u svijetu fudbala. Bitnija od života. Ekipa koja je spremnija trčati 90 minuta ima ogromnu prednost.
Definicija toga su utakmice Sarajeva. A Ivica Osim davno rekao. Kada ne mozes vise da trcis pada sve, postavka, taktika, sve sto ima. I tako i bi. Sarajevo tehnički bolja ekipa ali sa fizickom spremom dovoljnom za taj nivo fudbala do 60 minute. Nakon toga potpuni kolaps u obje utakmice. Disanje na škrge i ruke na koljena. U sebi mole Boga da svira kraj sudija da prežive do svlačionice.
Ja ne znam ko je Čeliku kondicioni kojeg je Robert Jonjic pominjao jer da ga imamo valjda bi znali njegovo ime i prezime. Ako neko zna neka napise ime. Ali nadam se da barem Jusic i Regoje rade ozbiljne treninge iako imaju staff kao timovi iz 9 ranga evropskih liga. Nema tu realno ozbiljnog rada bez 7-8 pomoćnika. Od kondicije, prehrane, oporavka do analitike. Tuga me uhvati kad skontam gdje su ozbiljni timovi a gdje smo mi..
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Avenija je napisao/la: ↑31 srp 2025, 21:27
Fizička sprema je danas najbitnija u svijetu fudbala. Bitnija od života. Ekipa koja je spremnija trčati 90 minuta ima ogromnu prednost.
Definicija toga su utakmice Sarajeva. A Ivica Osim davno rekao. Kada ne mozes vise da trcis pada sve, postavka, taktika, sve sto ima. I tako i bi. Sarajevo tehnički bolja ekipa ali sa fizickom spremom dovoljnom za taj nivo fudbala do 60 minute. Nakon toga potpuni kolaps u obje utakmice. Disanje na škrge i ruke na koljena. U sebi mole Boga da svira kraj sudija da prežive do svlačionice.
Ja ne znam ko je Čeliku kondicioni kojeg je Robert Jonjic pominjao jer da ga imamo valjda bi znali njegovo ime i prezime. Ako neko zna neka napise ime. Ali nadam se da barem Jusic i Regoje rade ozbiljne treninge iako imaju staff kao timovi iz 9 ranga evropskih liga. Nema tu realno ozbiljnog rada bez 7-8 pomoćnika. Od kondicije, prehrane, oporavka do analitike. Tuga me uhvati kad skontam gdje su ozbiljni timovi a gdje smo mi..
Ja mislim da je kondicioni novi, onaj koji je bio u prvoj sezoni prve lige fbih nesto kratko, zove se Adi Bambur ako je to taj.
Mnogi otpisase Igman i Tuzlu pa i ja medju njima.
Ali zadnjih dana situacija se mijenja. Njihova pojacanja su kvalitetnija i zvučnija imena nego kod nas u Čeliku.
Liga nikad jača i kraća! Borba za opstanak.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA