S 3 krila ne mozemo uci u sezonu. Neka je Sero kartoniran, igrat ce ili Durmis ili Marin neprirodnu poziciju, a na klupi nemas nikoga. Sta ako se Nedim ili Telalovic povrijedje na 2-3 sedmice? Nedima se moze zamijeniti jedino da na drugoj poziciji igra U21. Za golmane znam da su svi vezani osim Sablje. Mozda zato pokusati i s posudbama jer mislim da jedino nabrojani mogu biti prvi izbor od svih U21 golmana sto postoje.Cinvict35 je napisao/la: ↑18 srp 2025, 19:37Nije nikako lahko sa tim u21 igracima ,ti golmani su dobri sto si nabrojao ali vecina ima jake ugovore gledao sam na tm.Rz88 je napisao/la: ↑18 srp 2025, 19:21Vec sam pisao o U21 igracima, ali eto da ponovim. Najbolje je imati jednog u svakoj liniji. Nama u napadu tesko da ce biti mjesta, ali zato u odbrani se 2 otvaraju. Smajlovic i Hodzic/Babic. Bas zbog toga ce Masetic najvise izvisiti koji bi trebao biti rezerva Horicu. Uz njih bi 3. trebao biti u sredini uz Delica i jos jednog top veznog. Telalovic zasluzuje sansu, ali mora imati i konkurenciju. Rizvic je produzio ugovor s Buducnoscu. Hamzic bi bio odlican izbor, ali ako ga Sarajevo bude slalo na posudbu poslat ce ga u Radnik. Mislim da je potreban jos jedan igrac u odbrani. 4 pozicije i trenutno 7 igraca nije dovoljno (ne racunam Jusica prvi dio). Kao U21 opciju vidim Patrika Zrnica. Krilo ako ce se dovoditi isto treba biti U21. Aldin Efendic, Kenan Lamadzema i Irfan Ramic mogu pruziti ozbiljnu konkurenciju Marinu i Seri. Nijedan od njih nije zvanicno potpisao za neki klub u ovom prelaznom roku, a nece nastaviti suradnju sa sadasnjim. Jamakovic moze biti U21 opcija ako ostane. Od golmana, Durmu jedino mogu ugroziti Melvudin Ikanovic, Arman Sutkovic, Ivan Sabljo i Sanin Musija. Golman Laktasa Pavle Glisic ima 21 godinu i 73 utakmice u RS-u, ali ga nikada nisam gledao pa ne znam kakav je (odnosno jesam u prijateljskoj na zimu, ali se ne sjecam). Moramo paziti na kartone, povrede, ali i formu i da mladji igraci variraju iz utakmice u utakmicu. Stoper, lijevi bek i vezni moraju biti dobra U21 rjesenja, ali isto tako imati i zamjene na svojim kao i drugim pozicijama.Cinvict35 je napisao/la: ↑18 srp 2025, 18:46
Bas bi Maske dosao da se mjenja sa nakim a u napad sa golobradim mladicima,pa vidjeli smo to ovu polusezonu 0 bodova.
Ja bi ipak isao na to veznjaka il da se mjenja sa Alijem il dobrog da igra citavu tekmu ali tesko je nac inace kvalitetnog u21 za citave tekme pa na bilo kojoj poziciji.
U sustini treba dosta solodni u21 pa mjenjaj ko nije u formi ili dobije zuti ili povredica i sl situacije.
Malo smo tu zeznuli sa Martinovicem ali et SS valjda najbolje zna
Pa tesko da ces Marinu i Durmisu dovodit jos u21 to zaboravi jedino nam ostaje ta sredina kao uz golmana jajbezbolnija opcija jer ni Sero ni Maske nisu sad igraci za poluvrijeme ,tako ni Ovamo Marin I Durmis guzva vec npr po poluvrijeme.
Ni Sivac sad nije bas da ga cuvas za to drugo poluvrijeme.
Samo vezni jedan top uz Delica i kretat sa jednim u21 (Telalovic ,Hodzic ili Tabakovic il bilo ko u21) i mjenjat ga sa Alijem a spustat nekog iz veze na zadnjeg veznog npr Delicai tako igrat drugo poluvrijeme.
Znaci igras npr Smajlovic beka, stopera ili Babic/Hodzic a Telalovic ili neki drugi u21 kao zadnji vezni.
Po meni i trenutnom rosteru mozda najlogicnije ako ne klepimo u21 golmana
Pitanje za Nedimov ugovor. Sta tacno predstavlja razliku ovaj ugovor? Talha je imao 1+1 pa Celik nije ni marke koliko znam dobio. Koja je konkretna razlika u odnosu na druge ugovore osim sto moze na vise godina, ali to kod nas nije slucaj?