NK Čelik

Rz88

Re: NK Čelik

Post Postao/la Rz88 »

Mislim da smo svi nekako razocarani nakon prozivke, ali da nije prozivka kao prozivka odgovorna. Netko napisa da je red prema bivsim igracima da se potvrdi na drustvenim mrezama da su otisli. Nije red prema igracima, red je prema nama, navijacima. U nekakvom smo strahu, a strah je najvise izazvan nenznanjem po meni. Prosle godine klub je kroz prste provukao tezu da se napada PLBiH, a mediji pisali naslove o toj, fakticki neizrecenoj recenici. Ove godine je Regoje kazao da je cilj gornji dio tabele. To je neka realnost. Neki to mozda nece prihvatiti, ali realnost je da smo mi u mnogim segmentima nazadovali u zadnje 2 godine. U nekim drasticno. Ne zeli nitko da gleda Celika u ovoj ligi dugorocno, ali sve i da se moze napasti PLBiH sada, nazalost preveliki bi to bio skok, naravno ako to zelimo napraviti kako treba, a mislim da trenunta garnitura ljudi to ne bi mogla uraditi za godinu dana, jer klub u svakom segmentu mora rasti. Nadam se da ljudi u klubu imaju plan i energiju jer osim rasta kluba koji neminovno pada u posljednje vrijeme treba planirati kako napraviti sistem za premier ligu. Velez ima proracun 8 miliona KM, a sredina je tabele. Ako mi planiramo milion od kantona i od grada, milion od navijaca kroz fan shop, ulaznice, clanske i ostale akcije, znaci da bez klasicnog investitora klub mora obezbjediti ostatak i to bez ijedne zenicke firme koja jace stoji iza njega.
Sto se tice prozivke imamo za sada 18 igraca (s tim da sam ja na slici izbrojao 19, mislim da je Haris Heco bio, a da nije spomenut. Ako netko zna neka potvrdi ili ispravi). Izlazenje u medije i najavljivanje sportskog direktora bez nekog dogovora ili kontakta je bila greska. Horic pomaze strucnom stabu, ali prvim potezima se nije proslavio. Durmis nema sta da trazi u Celiku. Sivca i Bureka cemo vidjeti na pripremama. Pripreme su fino rasporedjene, volio bih da je put duzi od 5-6 dana, ali vjerovatno se nema sredstava za vise. O kondicionom treneru nema ni rijeci koji je bitan kao i veznjak koji se ceka. Volio bih da klub ozvanici saradnju s nekom teretanom. Igraci moraju imati pristup i treninge. 3-4 termina od sat i po sedmicno teretanama ne znaci, a reklama bi im sigurno dobro dosla pa cak i neka vrsta saradnje sa zajednickim clanskim karticama. Ovom timu za gornji dio tabele potrebni su napadac, rezervni napadac, krilo, 2 vezna i stoper. O U21 pravilu mora se razmisljati. Dovedemo li top veznog i centarfora (ne vidim takve igrace koji su U21) to pravilo popunjavaju Smajlovic, Hodzic/Babic i vezni (Telalovic/Kadric). Naravno da se mora razmisljati o povredama, kartonima, padu forme pa bih volio da krilo i rezervni centarof budu U21 da zamijene trenutne. Aldin Efendic vratio se u Zelju. Dao je 6 golova prosle sezone, a Adzem ne racuna na njega. Stupcanica je dovela 2 krila pa vjerovatno nece i njega vracati. Harun Ploco je takodjer otpisan u Sarajevu. Prosle sezone dao je 5 golova u Radniku, a jedan od njih bio je i na Bilinom. Msilim da ce Masetic imati manju minutazu jer nije u21. Vidim ga kao rezervu Hori. Hodzic ce malo mijenjati i Sivca prvi dio sezone i mislim da treba dovesti U21 stopera, uprkos ostanku Babica. Ako zeli minutazu, neka je zasluzi, sretno mu bilo. Patrik Zrnic odgirao je jako dobru polusezonu u Dugopolju. Bio je zimus ili ljetos s ekipom, ali nije potpisao ugovor. Opet, ponavljam, navijaci su na neki nacin zapostavljeni, ne bi to bio problem da imaju vjeru u klub, ali polako je gube. Nadam se svemu najboljem. Nadam se dobrim pojacanjima koja su najavljena, ali su najavljena i prosle godine, da se cekaju, pa ih nikada docekati. Nadam se deblokadi, ali i ona se vec dugo ceka. Nadam se i dresovima novim koji se takodjer dugo cekaju.
Zna li se sta je s Jusicem. Hoce li on ostati ili je napustio klub?
prisonbreak

Post Postao/la prisonbreak »

Truhlo je napisao/la: 07 srp 2025, 21:25
prisonbreak je napisao/la: 07 srp 2025, 20:41
Truhlo je napisao/la: 07 srp 2025, 18:04 Naloži nas frajer, sad očekujem Miralema Pjanića a tamo će se pojaviti Edin Biber i svi ćemo biti razočarani :(
Jest Edin, pogodio si. Imas prave informacije :pivo:
Kakve informacije :lol: :lol:

Biber mi je ko Bureković, mačak u vreći, bez utakmice 18 mjeseci, ne vjerujem da je išta bolji od proljetnog Varde. Može eksplodirati, a može biti i premijerligaški flop ko Džanković.

Više bi volio ako ikako možemo Delića zaganjati, on bi nam baš sjeo u vezi, provjeren prvoligaški rutonja sa dosta utakmica u nogama, u dobroj formi, itd.

Pošto svi odlaze iz Tuzle, ne bi loša opcija bila Emir Halilović, jest da ima godina, ali ima i odličnu sezonu iza sebe, baš dobro držao vezu Tuzle kad su nam gostovali na proljeće. Hoće se i potuči, ući u duel, nije lijen veznjak.
Ma zajebajem se.
schalke 04

Post Postao/la schalke 04 »

Martinović nije potpuno izgubljen. Sa njim se pregovara oko produženja, a trenutno se i oporavlja od povrede...
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

prisonbreak je napisao/la: 07 srp 2025, 22:22
Truhlo je napisao/la: 07 srp 2025, 21:25
prisonbreak je napisao/la: 07 srp 2025, 20:41

Jest Edin, pogodio si. Imas prave informacije :pivo:
Kakve informacije :lol: :lol:

Biber mi je ko Bureković, mačak u vreći, bez utakmice 18 mjeseci, ne vjerujem da je išta bolji od proljetnog Varde. Može eksplodirati, a može biti i premijerligaški flop ko Džanković.

Više bi volio ako ikako možemo Delića zaganjati, on bi nam baš sjeo u vezi, provjeren prvoligaški rutonja sa dosta utakmica u nogama, u dobroj formi, itd.

Pošto svi odlaze iz Tuzle, ne bi loša opcija bila Emir Halilović, jest da ima godina, ali ima i odličnu sezonu iza sebe, baš dobro držao vezu Tuzle kad su nam gostovali na proljeće. Hoće se i potuči, ući u duel, nije lijen veznjak.
Ma zajebajem se.
Samo nam je to ostalo, zajebancija.

Možemo i radikalnim putem ko @avenija :lol: Čekam tog veznog i napadača, budemo li trube, ide tema NK Vitez i veličanje Vite :lol:
Guest.1945

Post Postao/la Guest.1945 »

laudrup je napisao/la: 07 srp 2025, 20:18
Guest.1945 je napisao/la: 07 srp 2025, 20:14 Gledaj kako štela radi kako se ubacuje u omladinski pogon.Akademija se prošrila sa ljudima koji veze sa fudbalom nemaju.Još se mi pure moramo najest da bi imali "A" od Akademija.
Nemoj mi se ljutit al…

Pa neće niko treninge vodit, ljudi rade na organizaciji Akademije. Jel to mora biti neko iz fudbala da organizuje finansije, pomaže u administraciji i slično?
Nije to problem ali kako se radi sve ispod rukavica imal nekakav konkurs ko se traži, koje pozicije išta?Niko tu nema iskustva u organizaciji akademije nisu u organozaciji Kikača.Reci mi njihove prijašnje poslove.Mi konstantno imamo taj luzerski mentalitet kijeg nikako da se riješimo.Al sve je to ovaj dobar sa ovim ovaj sa ovim, sve znam ko je s kim dobar.Al eto vidjet ćemo hoće li neko ozbiljan doći u Akademiju.
prisonbreak

Post Postao/la prisonbreak »

Martinovic je fin momak, moze popuniti vise pozicija,ogroman plus ako je u 21. Ne bi to trebalo ispusttiti.
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

schalke 04 je napisao/la: 07 srp 2025, 22:30 Martinović nije potpuno izgubljen. Sa njim se pregovara oko produženja, a trenutno se i oporavlja od povrede...
Momak je potencijal, nema na tržištu ni blizu igrača njegovih kvaliteta a da su U21 ove sezone. Na tim igračima se ne štedi, valjda ga nećemo izgubiti. Riješili bi U21 napadača, plus bonus krilo za rotacije, otvara nam mnoge taktičke opcije.
PatrickBateman

Post Postao/la PatrickBateman »

Martinovic je dobar igrac. Ima i brzinu i visninu, a te dvije karakterisktike su jako cijenjene u modernom fudbalu. Na krilu je doduse bio neubjedljiv jer nema bas dobru igru 1v1 i u uskim prostorima. Ali je zato ko spica bio jako dobar, odlicno napada dubinu, a pri tome je i u pritisku koristan, sto recimo kod Masica nije bio slucaj, like je u tom segmentu bio igrac manje.
Srce, čast i ponos!
Cinvict35

Post Postao/la Cinvict35 »

Slazem se i ja za Martinovica da boljeg u21 tesko mozemo nac a za te pare ,moze igrat dosta pozicija a nije pokazao puni potencijal jer je vecinom bio ili igrao povrijedzen pod inekcijama i opet je uvijek bio najeksplozivniji i ima prostora za napredovat.
asimdemineri

Post Postao/la asimdemineri »

Ne može od Martinovića ništa bolje na tržištu ali ne može ni puno gore, realno...
Alija Izetbegović Čelik
Redbull

Post Postao/la Redbull »

Crni oblaci su se nadvili nad forumom, samo dobar start sezone i nada da ce se pokusati nesto na rezultatskom planu moze to popraviti. Ne smijem ni pomisliti sta ce biti ako u sezonu ne udjemo dobro i pocnu trzavice kao sa damjanovicem. Kad najvise trebamo zapeti, mislim na sve nas, mi smo jednostavno izgorili.
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Redbull je napisao/la: 07 srp 2025, 23:14 Crni oblaci su se nadvili nad forumom, samo dobar start sezone i nada da ce se pokusati nesto na rezultatskom planu moze to popraviti. Ne smijem ni pomisliti sta ce biti ako u sezonu ne dujemo dobro i pocnu trzavice kao sa damjanovicem. Kad najvise trebamo zapeti, mislim na sve nas, mi smo jednostavno izgorili.
Kad bi Martinović ostao, samo Sivac i zamjena za Talhu bi bile promjene u prvih 11. Iskreno se nadam da će nas neka nafaka i sreća pomazit sa tim veznjakom kojeg čekamo 2 godine, ostatak ekipe nam je baš uigran, uzeli su bodova na proljeće, poprilično smo čvrsti taktički, ima elemenata za optimizam, fale nam te 2, 3 kockice da se poslože.

Malo i sreće na žrijebu, neki solidan raspored, kad je lester one godine prosralo u PL može i nas u federaciji :mrgreen:
Redbull

Post Postao/la Redbull »

Truhlo je napisao/la: 07 srp 2025, 23:23
Redbull je napisao/la: 07 srp 2025, 23:14 Crni oblaci su se nadvili nad forumom, samo dobar start sezone i nada da ce se pokusati nesto na rezultatskom planu moze to popraviti. Ne smijem ni pomisliti sta ce biti ako u sezonu ne dujemo dobro i pocnu trzavice kao sa damjanovicem. Kad najvise trebamo zapeti, mislim na sve nas, mi smo jednostavno izgorili.
Kad bi Martinović ostao, samo Sivac i zamjena za Talhu bi bile promjene u prvih 11. Iskreno se nadam da će nas neka nafaka i sreća pomazit sa tim veznjakom kojeg čekamo 2 godine, ostatak ekipe nam je baš uigran, uzeli su bodova na proljeće, poprilično smo čvrsti taktički, ima elemenata za optimizam, fale nam te 2, 3 kockice da se poslože.

Malo i sreće na žrijebu, neki solidan raspored, kad je lester one godine prosralo u PL može i nas u federaciji :mrgreen:
Ma joj, nas sve i da krene, mi se ne bi znali ponasati u takvoj situaciji 😂
RubikovaKocka

Post Postao/la RubikovaKocka »

Ovakvim radom mi necemo biti spremni i biti konkurentni za PL za 20 godina. Bez ozbiljnog novca i kapitala ovaj klub ce tavoriti ovako u federalnoj ligi ili u najboljem slučaju biti jojo klub relacija federalna-pl.
Svakodnevni i jedan od glavnih zadataka uprave bi trebao biti da trazi ljude koji su jaki finansijski i da ih privole da udju i ulazu u klub, ovo ovako postaje besmisleno. Uz Čelik sam od prvog dana i prve utakmice u kantonalnoj ligi ali u globalu ja ne vidim za ovih 5-6 godina neki veliki i drastični pomak u klubu.
Allgunsblazing

Post Postao/la Allgunsblazing »

Veca drama nego meksicke sapunice.

Problem na kraju dana je sto se vodite zeljama, a ne mogucnostima. Klub iz svojih sredstava vrati preko milion KM duga, kaze Kockica da ne vidi veliki napredak u ovih 5 godina. Mislim prvo ni to nije istina, ali eto nek bude, kako ces vidjeti veliki napredak ulozio si milion KM u vracanje duga?

Tacno ne zasluzujemo bolje od onoga sto smo imali do 2020. godine. Jebo dugove i licencu... I naravno finansijski jaki ljudi. I naravno nasi bivsi fudbaleri. Poserem i jedne i druge.
Odgovori