Jedna lagana o merhametli Bosnjaku, moze i Bosancu što će mu opet doci glave. 11.7.
Mi u Bosni i Hercegovini vječni merhametli mirotvorci, uvijek spremni da se izvinimo jer, znaš, nekako smo uvijek krivi za sve jelte i svako nama i o nama moze po Europi? S jedne strane, imamo naših “500 tisuća spremnih” komšija,, dok s druge strane, preko Drine, studenti u Srbiji na protestima protiv vlasti izvlače nacionalističke relikvije od prije 100 godina, kao da su se probudili u muzejskoj vitrini. Pa dok se oni dokazuju čiji je četnički ili ustaški duh jači, mi u BiH fino pijemo kafu, gledamo Grand i čekamo da nas opet neko proglasi za most ljubavi i razumijevanja, a bome i nagazi dobro taj most da zatreba. Thompsonu svaka čast čovjek je sigurna sam manji nacionalista 90% prisutnih na koncertu kojima tako vjesto i pametno prodaje priču i nakon 30 godina od rata od kojeg mnogi ocito nisu odmakli daleko.
Lujo je gospodin ispred vremena i nikada ga ne bi ubrajao u ove sto bi nas ponovo klali. Njegovi stavovi su takvi da više postuje Bosnu i dobročinstvo nego 99% ostalih. Zato mu je Bog dao sve pa i uspješan klub.