Obrazlozi, zasto?
NK Čelik
Re: NK Čelik
Svi bi ovdje voljeli da imamo samo domace igrace i trenere al ne ide to tako. I koliko puta su igraci sa strane ginuli za Celikov dres dok bi nasi domaci otisli u dr klubove pa govorili kako su to najveci bh klubovi, da navijaju za njih..., primjer su i Adilovici koji se spominju.
Nasa omladinska skola vec godinama stagnira a imali smo samo domace trenere i zato sretno Vucini da napokon krenemo naprijed.
Pojedinci ovdje bi naravno rado vidjeli svoje jarane kao trenere al srecom se ne pitaju nista i dobro je da je tako.
Nasa omladinska skola vec godinama stagnira a imali smo samo domace trenere i zato sretno Vucini da napokon krenemo naprijed.
Pojedinci ovdje bi naravno rado vidjeli svoje jarane kao trenere al srecom se ne pitaju nista i dobro je da je tako.
Sad se ocekuje Masic kad dodje da ce biti level kao svojevremeno Sasa Kajkut.
-
Masic igracina??? Mozete ga zvat i igracina i super sonicni velemajstor ali lik centarfor koji igra samo u napadu je dao slovima i brojevima 2 pisljiva gola!!!
2 gola i igracina,kako se zovu oni s 10 i vise golova koji daju po sezoni?
Sretno Vucini u omladinskom pogonu,dobar je igrac bio vjerovatno i kao covjek i trener nije los.
Prizivaju se Zenicani.Pa Celik je najbolje igrao i najbolji tim imao kad bi u timu medju 16 bilo najvise 3 - 4 igraca iz Zenice! Uzmite sastave bilo koje generacije Celika od 1945 do 2020 i samo ce vam se kazati koliko je rodzenih Zenicana
igralo u tim sastavima.Pa pogledajte mural legendi Celika pa cete vidjet na njemu koliko je rodzenih Zenicana!
Nemojte mi sad Lašvu,Kakanj,Kacune,Travnik brojat pod Zenicu
Sretno Vucini u omladinskom pogonu,dobar je igrac bio vjerovatno i kao covjek i trener nije los.
Prizivaju se Zenicani.Pa Celik je najbolje igrao i najbolji tim imao kad bi u timu medju 16 bilo najvise 3 - 4 igraca iz Zenice! Uzmite sastave bilo koje generacije Celika od 1945 do 2020 i samo ce vam se kazati koliko je rodzenih Zenicana
igralo u tim sastavima.Pa pogledajte mural legendi Celika pa cete vidjet na njemu koliko je rodzenih Zenicana!
Nemojte mi sad Lašvu,Kakanj,Kacune,Travnik brojat pod Zenicu

-
Ako se klub ne bude borio za ulazak i za prvo mjesto nece biti ni publike. Svima je preko glave i nizih liga i sela, tako da ..
Zamorano je napisao/la: ↑03 srp 2025, 21:34 Masic igracina??? Mozete ga zvat i igracina i super sonicni velemajstor ali lik centarfor koji igra samo u napadu je dao slovima i brojevima 2 pisljiva gola!!!
Nemojte mi sad Lašvu,Kakanj,Kacune,Travnik brojat pod Zenicu![]()
U odnosu na ostale nase napadace jeste sigurno igracina.
Masic bi sigurno zabio dosta vise golova da je igrao samo u napadu i da je imao ko da mu doda loptu a ne da se on vraca stalno nazad.
Prvu sezonu kod nas je zabio 13 golova i imao 4-5 asistencija, sto to ne spominjes.
Nakon tog je odigrao losiju polusezonu sa 2 gola ali je tu propustio nekoliko tekmi radi povrede i kartona.
Ali tada je citava ekipa igrala katastrofalno pa se samo uklopio u sivilo.
Kritika je u redu ali ne treba pretjerivat.
-
Svake godine se uvode ogromni uslovi i za omladinske selekcije kao što su ozbiljnije licence itd, a koliko znam, od trenutnog rostera, samo Pavle ima ozbiljniju licencu, a naši neće da ulažu u sebe, to me može Laudrup ispravit ako griješim.asimdemineri je napisao/la: ↑03 srp 2025, 08:24 Skini gaće Vučina da se vidi ...
Jel fakat nema niko u Zenici da vodi juniore nego se mora dovoditi neko sa strane ?
Malo.,malo citam otpisani i raskinuli ugovori sa PL ekipama ev danas Velez 5trca.
Nemogu svi u PL malo je ekipa sad je 10 to je cirka 230 igraca,dok je prije islo do 350 do 400 igraca,pa sad bice tamo na kraj prelazni rokova igrqca koji nisu uspjeli uletit u PL ya nas u Federalnoj,pa nadat se nekim jacim igracima tek za mjesec
Nemogu svi u PL malo je ekipa sad je 10 to je cirka 230 igraca,dok je prije islo do 350 do 400 igraca,pa sad bice tamo na kraj prelazni rokova igrqca koji nisu uspjeli uletit u PL ya nas u Federalnoj,pa nadat se nekim jacim igracima tek za mjesec
Čitam kako je Borac zaradio 1,4m od Evropskih takmičenja,i te pare ce se podijelit svakoj ekipi koja je prošle godine igrala u PL.
Znaci Igman Sloboda i Gosk će dobit dobrih para.
Znaci Igman Sloboda i Gosk će dobit dobrih para.
Baš tako, biti strpljiv, mogu se slobodni igrači dovesti do sredine septembra. Ja bih za sad samo tražio solidnog prvoligaškog veznjaka da popuni tu rupu Talhe i to je to.Cinvict35 je napisao/la: ↑04 srp 2025, 11:31 Malo.,malo citam otpisani i raskinuli ugovori sa PL ekipama ev danas Velez 5trca.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Ma kad sam pricao sa Horicem i on tako nekako razmislja ,svi fora kaze nesto ganjaju ovo ono pa ce na kraju ovde,ponude smo slali kako sam skontao pa vidjece se sta se bit do pocetka sezone.Truhlo je napisao/la: ↑04 srp 2025, 12:29Baš tako, biti strpljiv, mogu se slobodni igrači dovesti do sredine septembra. Ja bih za sad samo tražio solidnog prvoligaškog veznjaka da popuni tu rupu Talhe i to je to.Cinvict35 je napisao/la: ↑04 srp 2025, 11:31 Malo.,malo citam otpisani i raskinuli ugovori sa PL ekipama ev danas Velez 5trca.
Najbitnije je da zadrzimo 80% kostura ekipe a kako vidim bice akB tako i samo upgrade sa jos 3 ili 4 tutonje i eto borbe za vrh tabele
Ma ja, bitno je da sad imamo okosnicu, lako je to nadopuniti kasnije sa 3, 4 igrača. Durmo, Sivac, Horić, Mašetić(Hodžić), Smajlović (Bureković), Vardo, ? (Kadrić), Međuseljac, Popović, Šero, Martinović.Cinvict35 je napisao/la: ↑04 srp 2025, 12:37Ma kad sam pricao sa Horicem i on tako nekako razmislja ,svi fora kaze nesto ganjaju ovo ono pa ce na kraju ovde,ponude smo slali kako sam skontao pa vidjece seTruhlo je napisao/la: ↑04 srp 2025, 12:29Baš tako, biti strpljiv, mogu se slobodni igrači dovesti do sredine septembra. Ja bih za sad samo tražio solidnog prvoligaškog veznjaka da popuni tu rupu Talhe i to je to.Cinvict35 je napisao/la: ↑04 srp 2025, 11:31 Malo.,malo citam otpisani i raskinuli ugovori sa PL ekipama ev danas Velez 5trca.
Bukvalno cijela prva postava od proljeća je tu, plus Sivac i Bureković. Kad bi doveli tog jednog veznog i eventualno napadača, uz Babića iz juniora, mi bi imali neku okosnicu od 15ak igrača da startaju pripreme i spremaju se za prvenstvo.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
-
Teško da može iz 1.FL u PL.To samo ako si indivudualno baš dobro zapao za oko skautima ozbiljnog kluba kao Zrinjski i gdje te on vidi nekad kao igrača na daleke staze i tu ti je odma ugovor na 3 godine.Eno šta sam vam rekao i za onog iz Jedinstva Salkanovića.Velika je razlika u kvaliteti 1. FL ili 1.RS i PL.Sa zajedničkom 2. ligom malo će se to promjeniti.Najozbiljnije iduće godine ligu je shvatilo Posušje, komplet remont ekipe a sa onakvom ekipom proše sezone bi tukli najbolje u 1.FL i eto ti šta dalje pričati.Ovde ti igrač može pristati samo za velike pare, ne da mu nudiš pare na nivou naše lige nego PL ili ko završava sa fudbalom.Ovde je najbolje dovoditi strance koji ne znaju gdje dolaze u koju ligu, naš neće da lomi noge po livadama, malo je i skraćenje na 14 klubova pored ovakve infrastrukture.Sve dok klubovi tipa Stupčanice više daju od Čelika nema od toga ništa da se nadaš 1. mjestu mi prvo taj korak trebamo ostvariti.
-
Raduje ova selektivna utakmica za juniore. Dobra prilika da se privuku potencijalni talenti van Zenice i nadam se da ce i odziv biti dobar.