NK Čelik

Guest.1945

Re: NK Čelik

Post Postao/la Guest.1945 »

Bati ne može s nama u istu rečenicu Sloboda.Ti igraš 6. godina niže lige nisi ulazio ispadao kao Sloboda pa da si navalio da uđeš.Nama treba da je cilj 1. mjesto a onda da bi bili negdje u vrhu.Ove godine smo se izvukli kroz iglene uši.Treba da znaš da se zagovara sve više jedinstvena 2. liga a ovo da bude 3. rang.Ova sad sezona koja kreće možda neće ali kod nas je sve moguće sa se u po pauze uradi, ali onu tamo možeš uzeti u obzir da će se ići na to.Vico je TITO u savezu RS, može tamo pričat ko šta hoće njegova je zadnja a UEFA isto gura da se osnuje 2. rang plus da se usvoji da predsjednik može ima 3. mandata za redom sto UEFA trazi .To ti je naredni korak NFSBiH.Te dvije stvari će ti biti u fokusu u ova dva mjeseca jer čini mi se sad imaju uskoro negdje skupstinu, mora da se vidi hoće li stranci da budu zaduženi za sudije.
Redbull

Post Postao/la Redbull »

AeroMs33 je napisao/la: 28 lip 2025, 13:05 Ljudi moji sportski aspekt kluba jos nije na redu.
Ljudi su rekli sve i ako zvuci bolno mora se priznati najbolji put.
Rjesimo dugovanja,racun finansije pa prelazak na sportski segment.
Nemoze kuca od krova se zidati. Racun je temelj.
Abd brzo ce se privesti kraju finansije pa onda ganjati kratkorocne dugorocne strategije razvoja kluba.
Ekipa je slaba ali uz nasu podrsku uvjek moze se opstanak izboriti. Bitno je da idemo naprijed da ne stojimo i mozemo reci od sljedece sezone ovo,ono . Dobro je ovo sve. Bolno jeste cekati ali moramo tako. Kad se sagleda sve najpametnije .
Ovo znamo svi, ali ovo boldirano ti se upravo desava. Novac za dugove je osiguran, pitanje deblokade racuna zavisi od suda i banke, realno mozemo ocekivati ukoliko se nesto ne "izjalovi" kao sto kaze ovaj nas portal, deblokadu racuna do pocetka sezone. Tako da za ocekivati je ove sezone sportski dio da pocne funkcionisati iz vise do sad nabrojanih razloga.
Almir2018

Post Postao/la Almir2018 »

Ljudi ovdje niko ne govori da mi želimo u pl da uđemo ali sam na istom fonu kao redbul u narednih 6 mjeseci klub će dobiti 900 hiljada msm u toku ove godine sveukupno za vraćanje dugovanja starih bar kako sam skontao po izvještajima 600-700 hiljada je trebalo i nek je de u prošloj sezoni napravilo novih dugovanja prema igračima plate dobavljači 200-300 hiljada zbog problema racuna i sve sto ćemo dobiti od kantona ili grada nek ode na sva dugovanja trebali bi biti na 0 sa dugovanja
Ehh ovdje redbul govori o sredstvima koje klub generiše po izvještaju mi sami po 700-800 hiljada u sezoni stvorimo e to bi voljeli da se ulozi u bolje igrače tj.u sportski segment i organizaciju kluba
Ti sad možeš u tim uložiti 5 milona niko tebi ne garantuje prvo mjesto
Ali svi želimo da vidimo napredak u igri
E to mi neki ovde govorimo a ne da strahujemo dođe ti npr.travnik u Zenicu ti strahujes hoćemo li pobijediti
Jer imao si los tim
Ovdje svi spominjete gosk slobodu stupcanicu kao favorite
Ali svi vi zaboravljate i Vitez koji će imati siguran sam top ekipu jer sam siguran da će Vito fino uložiti u ekipu im
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

A jest vas srklet uhvatio ljudi dragi :lol:

Opušteno, nama je i naredne sezone liga bez briga :grljenje: Davno sam pisao da se moramo strpiti još jednu sezonu, napad na PL, onaj pravi ide u sezoni 26/27.

@redbull budžet 800 000 KM, ali.... Pola ide na prvi tim, dakle oko 400 000 KM, od toga odbiji otprilike 20% porez koji se plaća na amaterske ugovore, dođemo do cifre od 320 000 KM. To je brojka od 26 000 KM mjesečno neto. Kada tu brojku podijelimo na 22 igrača u rosteru, to je 1181 mjesečno u prosjeku. To je apsolutno nedovoljno za borbu za vrh, to su budžeti svih osrednjih ekipa u ligi.

Da bi se borili za vrh treba bar duplo od ovog, prosjek mora ići preko 2000 sigurno.

Inače fina se ekipica pravi, ko zna možda i sa limitiranim budžetom ubodemo pa budemo konkurentni na jesen, koliko toliko.

U obavezama sam preko glave, nemam vremena da pišem. Ljubi vas brat, svi pod jorgane i saburati da legendarni slavni Čelik iz Zenice zaigra rok n roll :srce:
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
bihacusrcu

Post Postao/la bihacusrcu »

Truhlo je napisao/la: 28 lip 2025, 15:19 A jest vas srklet uhvatio ljudi dragi :lol:

Opušteno, nama je i naredne sezone liga bez briga :grljenje: Davno sam pisao da se moramo strpiti još jednu sezonu, napad na PL, onaj pravi ide u sezoni 26/27.

@redbull budžet 800 000 KM, ali.... Pola ide na prvi tim, dakle oko 400 000 KM, od toga odbiji otprilike 20% porez koji se plaća na amaterske ugovore, dođemo do cifre od 320 000 KM. To je brojka od 26 000 KM mjesečno neto. Kada tu brojku podijelimo na 22 igrača u rosteru, to je 1181 mjesečno u prosjeku. To je apsolutno nedovoljno za borbu za vrh, to su budžeti svih osrednjih ekipa u ligi.

Da bi se borili za vrh treba bar duplo od ovog, prosjek mora ići preko 2000 sigurno.

Inače fina se ekipica pravi, ko zna možda i sa limitiranim budžetom ubodemo pa budemo konkurentni na jesen, koliko toliko.

U obavezama sam preko glave, nemam vremena da pišem. Ljubi vas brat, svi pod jorgane i saburati da legendarni slavni Čelik iz Zenice zaigra rok n roll :srce:
Ma upravo si pogodio. Ispada zavisi 1-2 ili 3 ekipe vise ne. Imaš Tuzla City koji pitanje kakvu će ekipu imati i to je to manje vise oko ispadanja. Tek one tamo sezone će poceti priča o ujedinjenju liga pa mislim da nas to čeka za 3 godine, ali ako se Srbi slože a to je pitanje jer je kvalitet liga prevelik
BatistutA19

Post Postao/la BatistutA19 »

RED BULL pa to i ja kazem realno nesto ,temelje pravit tj pravimo ,nisam ni ja da si u ovoj ligi vjecno naravno da ce se morat napast Wwin liga BiH .Uvjek sam piso doci ce vreme i test za upravu da li to mogu da li ovaj sistem ce moci to uradit jer svi mi znamo od ljubavi ,donacija,clanskih ,karti za utakmicu fan shopa ,12 igraca ti ne mozes veci iskorak napravit jer za vise treba novac.
Slobodu sam uzeo primjer da ne budemo Sloboda 2 na zelenom terenu a ne to sto pricas adminstrativno to nisam ni spomenuo ni mislio menDjeri i taj lopovluk.

GUEST treba naravno ici na mjesto ali trebas obezbjedit materijal a ne rec idemo na 1 mjesto.a slican igracki kadar i lagat samog sebe .
Kakva god bude reorganizacija mi ne smijemo ispast taman da 3 tima ostaju .Mislim da se to mora znati pred pocetak sezone sta i kako i da ne moze u toku sezone mjenjat nista a znam za go sta Uefa trazi za mandate i za 2 ligu jedinstvenu oba entiteta sto bi extra bilo e sad jedino politika da ne sjebe vec opozicija RS prica prenos nadleznosti je to i izdaja isto sto je za SDA sve izdaja taman kD bi zavrsio 5 V koridor izdaja bi bilo.
phillies

Post Postao/la phillies »

Nama treba jos malo sabura. Razumijem razmisljanja ljudi koji jedva cekaju da Celik krene i zasija punim sjajem. Vide dosta pozitivnosti oko kluba i osjecaju da je to to i da sad treba ici all in. Isto tako razumijem i strahove ovih drugih, da pored svih ovih godina borbe nekim nesmotrenim potezima ne ostanemo zedni iako smo dosli do potoka.
Celik mora u svakoj sezoni dok je u 1LF biti u borbi za vrh i tako graditi ekipu i njen karakter i mentalitet. Ovdje nije presudan ni finansijski aspekt nego vise psiholoski, jer i igraci koji "manje" vrijede i niza im je cijena na trzistu, uz voljni momenat i, sto bi rekao pokojni Ciro, galvanizaciju ekipe, mogu napraviti dobar rezultat. Jer ne mozemo se mi toliko pouzdati da ce sve ici po loju, i kad po nasem misljenju, budemo spremni napasti ulazak u Premijerku, sa pozitivnim poslovanjem i budzetom dovoljnim da se to uradi, nije sigurno da cemo u tome i uspjeti.

Sto se tice spajanja drugih liga, budite sigurni da ce to vrlo brzo doci. UEFA to trazi, a na tome ce Zeljkovic pokazati da li mu je drazi treci mandat prvog covjeka Saveza ili entitetska liga. Licno mislim da ce prevagnuti fotelja, a da ce se nezadovoljni iz njihovog Saveza nekako vec usutkati. Isto tako, ako to ne dodje za vrijeme mandata Vice, cisto sumnjam da ce doci ako na celu Saveza bude neki Bosnjak ili Hrvat. Kao sto do sad nije bilo ni govora o ovoj temi. Samo se nadam da ce Celik, kad ta sezona dodje, vec biti u PL-u.
Samo Čelik zenički !!!
Odgovori