Sivcu zelim dobrodoslicu nazad. Igrac u najboljim fudbalskim godinama te ce nam jacati poziciju desnog beka.
Nas trenutni roster izgleda ovako:
GK: Durmo
RB: Sivac, Jusic?, Hodzic U21
LB: Smajlovic U21, Burekovic
CB: Horic, Isakovic?, Masetic, Hodzic U21, Babic U21
DM: Vardo, Kadric U21, Telalovic U21, Tolja? U21
AM: Medjuseljac
W: Šero, Popovic, Martinovic U21
CF: Martinovic U21
Jos ce neki juniori biti prikljuceni prvom timu, ali sumnjam da ce se izboriti za neku znacajniju ulogu.
U prvom planu potrebna su nam 2 vezna i centarfor. Od ta dva vezna jedan mora biti zasticeno godiste umjesto Talhe. U nasoj ligi mislim da je najbolji Mahir Rizvic iz Buducnosti Banovica. Lijepo je igrao na Bilinom, bio standardan i skupio iskustvo. Druga opcija mi je Hamzic iz Sarajeva ako bi se to moglo dogovoriti. Drugi vezni mora biti ono sto svi cekamo vec dugi niz vremena. Netko tko ce privlaciti ljude na Bilino, netko tko nosi prevagu. Takvi igraci su skupi, a jos je veci problem sto mnogo njih ne zeli igrati ovu ligu. Teski ce biti pregovori za takvog igraca. Moje su zelje Anes Vazda, Blaz Boskovic, Petar Bojo, Amar Begic, Nikola Dujakovic i Emanuel Madjaric. Ipak, osim Vazde koji je idalje povrijedjen i Dujakovica ne vjerujem da ostali zele igrati Federalnu, pa makar i ovu nikada jacu Federalnu. Mora se dovesti dobar centarfor. Prva zelja mi je Selmir Mahmutovic. Mislim da idalje moze biti odlican centarfor u ovoj ligi. Neki su spominjali Sijamiju, ali on ima ugovor do 2026. i Hasukica koji je suspendovan zbog dopinga do 2026. Racunamo da ce startni napad biti Sero, Popovic i novi napadac (Mahmutovic?). Uz Martinovica potrebna su jos 2 igraca rezervna, a od toga bar jedan U21. Sto se tice stopera mislim da ce Masetic igrati dosta manje jer nije vise zasticeno godiste. Uz Horu bi trebao igrati Hodzic ispred Masetica jer je U21. Ako imamo sredstva doveo bih jos jednog U21 stopera, ali ne vidim nekoga tko je realan za dovesti, a da donese prevagu. Mozemo okusati srecu s nekim neprovjerenim, ali sreca nas do sada nije bas pratila u transferima. Nanic vjerovatno odlazi pa treba i Durmi gledati konkurenciju.
Ipak, pored svih igraca, jos jednom apelujem, treba nam napredak u strucnom stabu. Moramo dovesti pomoc Jusicu i Regoji. Barem kondicionog trenera ako zelimo nesto vise.
Ovo cijenim, vratio se iz mrtvih sada ide još jače prije priprema, ima da jede malu djecu na terenu. Burek majstore ugledaj se, valjda si svjestan kolika su očekivanja od tebe a ne bi ti vala trpio @zamorana na ledjima za 10 000 eura plate ukoliko te proglasi djedom
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Redbull je napisao/la: ↑26 lip 2025, 16:44
Mi imamo samo 4 sigurna igraca: Sivac, Burekovic, Horic i Popovic. Ovo ostalo sve visi u zraku. Ode lec, opet sam pao u dubiozu, puca me na depresiju
I meni sjebes dan kada tako pises
Tebe iz depre vade samo Bojo, Mašić i Mahmutović.
Mislim da nece biti puno novih igraca kao prethodnih sezona.Pretpostavljam jos 2-3 igraca na pozicijama na kojima smo tanki I to je to! Iskreno ne nadam se nekom bum prelaznom roku.
Ahmetspahić napustio klub. Neće biti jedini, tu su i na izlaznim vratima i Džanković, Bajrić i Nanić. Puce se već ranije vratio s posudbe. Tako da smo zvanično bez ijednog napadača.
Molba za moje forumaše. Hoću da mi vjerujete za jednog igrača, a to je mali Rijad Telalović. Nadam se da klub neće dovoditi nikoga na pozicju zadnjeg veznog i da će momku dati šansu u prvom timu.
Vanserijski talenat, igrač za kojeg Mirvić, Zrinjski, Borac i ostali zovu svakodnevno.
Tako da, ako ga budemo gledali naredne sezone u prvom timu, a vjerujem da hoćemo, istrpimo ga, vrijedi
laudrup je napisao/la: ↑26 lip 2025, 19:19
Ahmetspahić napustio klub. Neće biti jedini, tu su i na izlaznim vratima i Džanković, Bajrić i Nanić. Puce se već ranije vratio s posudbe. Tako da smo zvanično bez ijednog napadača.
Molba za moje forumaše. Hoću da mi vjerujete za jednog igrača, a to je mali Rijad Telalović. Nadam se da klub neće dovoditi nikoga na pozicju zadnjeg veznog i da će momku dati šansu u prvom timu.
Vanserijski talenat, igrač za kojeg Mirvić, Zrinjski, Borac i ostali zovu svakodnevno.
Tako da, ako ga budemo gledali naredne sezone u prvom timu, a vjerujem da hoćemo, istrpimo ga, vrijedi
Our first one milion vjerujte
Momka treba forsirati, slazem se ali I dovesti jos nekog na tu poziciju,nekog rutonju.Za mene to je najvaznija pozicija u fudbalu!Povrede (ne daj Boze),kartoni,losa forma zbog pritiska...Ne treba rizikovati,bice liga .ebena
Sto ti nebi vjerovali laudrop kada i mi svi očekujemo da ga se lagano ukljucuje medju 11 ali ne moze preko noći. Ova sezona lagana priprema za prvih 11, dati mu po 30 minuta, poluvrijeme uvesti ga u seniorski fudbal, pravilno ga razvijati i onda iduce godine ako Bog da da bude nosioc ako se pokaže..
Ne treba forsirati da pregori i da ga polome samo strpljivo.
Nama fali osmica, desetka i CF pod moranje i to ne bilo kakvi nego igrači da naprave razliku i jos ovih Karalića Durmisa da imas 19-20 igrača a ne da ides sa 14-15 igrača na gostovanje.
Tipa Bojo, Mašić, Mahmutović. Prekaljeni zajebanti kad govorim pod moranjem.
Hodzica se ni pod razno ne smije otpisati kao ni Mašetića.
Oni su po meni tu medju 14 standardnih.
Uglavnom dobro je sto ima vremena a i iskustva da polovnjaci i djeca razna menadzerska koja će sjediti na klupi nemaju šta tražiti u Čeliku.
Žao mi redbulla ne brini nada umire posljednja, dobit ćemo pojačanja i Čelik koji je gledljiv
Nikome ja ne vjerujem nista dok ga ja ocima ne vidim na terenu. Takve hvalospjeve je i Ahmetspahic imao masina za golove,ubica,talenat,vanserijski napadac.
Poslije jedne sezone u seniorima ucinak sve nule!
A cim sam ga prvi put vidio kako trci jasno mi je bilo da je samo zesci promasaj. On se od lopte hljeba nece najest.
Koliko god treniro,trco i ko eto trudio se!!!
Dobro dosl Sivi nazad ,za mene odlicno pojacanje,jos treba nam dobar napadac ,dobar play igrac u sredini e sad ovo sta se bude moglo.
Juniore nisam gledo nijednu osim ove u Olovu ali ako kazu za tog momka talenat i treba ga gurat ,i ja bi Masetica i Hodzica ostavio..Vidjet cemo nadam se da je pametnija iskusnija uprava za dovodjenja igraca
Od čega drugo da klub živi nego od takvih? Valjda bi trebali akademiju da mogu danas sutra ući u prvi tim i odmah zaigrati. Ali pored toga ja bih baš volio da dovedemo nekog rutonju koji je spreman za pola pola. Zašto ovo govorim? Zato što smo potorošili i Alija i Talhu budi zašto i ne možeš nikoga kriviti, jebiga trebali i mlađi ali trebi i rezultat. Samo zamisli da je Arežina ostao uz Alija ili možda da je Talha imao nekog Jamaka. Uz dužno poštovanje, svima nama, Jamak je Čelikov najbolji veznjak zadnjih 15 godina.
Btw gdje nam je Vedran Vrhovac?