Ovo su i nase pare, okruglo 14 % iz kantona Zenica. idu u KK Bosna.Finansijska injekcija
Nikšić: Bosna će igrati ABA ligu, dobit će 1,3 miliona KM od BH Telecoma i Vlade FBiH
Nadam se da je iduci fokus uprave podrska Čeliku sa federalnog nivoa.
Ovo su i nase pare, okruglo 14 % iz kantona Zenica. idu u KK Bosna.Finansijska injekcija
Nikšić: Bosna će igrati ABA ligu, dobit će 1,3 miliona KM od BH Telecoma i Vlade FBiH
Malo je neumjesno porediti se sa KK Bosna koji ce igrati najvisi rang regionalnog takmicenja i boriti se sa Zvezdom Partizanom koji imaju budzete od 20 30 miliona. Non stop se igrate procenata te ovoliko te onoliko je doslo iz Zenice. Hajd da mi prvo rijesimo grad i kanton gdje smo najbitniji pa cemo onda gledat dalje. Mi na nivou federacije trenutno nemamo nikakvih argumenata da nesto trazimo.
Ja ba, sta ljudi i pisu, nisi bitan dvije ulice pored stadiona, da si bitan u vladi federacijeKakhaKaladze je napisao/la: ↑18 lip 2025, 13:29Malo je neumjesno porediti se sa KK Bosna koji ce igrati najvisi rang regionalnog takmicenja i boriti se sa Zvezdom Partizanom koji imaju budzete od 20 30 miliona. Non stop se igrate procenata te ovoliko te onoliko je doslo iz Zenice. Hajd da mi prvo rijesimo grad i kanton gdje smo najbitniji pa cemo onda gledat dalje. Mi na nivou federacije trenutno nemamo nikakvih argumenata da nesto trazimo.
Neka ima šahovski klub Čapljina i boćarski klub Grude argumente. Stadioni Zelje, Veleža, Zrinjskog, RK Izvidjac, folklorno drustvo Fojnica i ostali samo Čelik Zenica je nebitan i mi nećemo tražiti marku. Klasični kompleksi niže vrijednosti u Zenici decenijama zato i jesmo tu gdje jesmo. Čim neko traži neki iskorak ti si tu ga poklopiš da smo mi sirotinja, nemamo para i da moramo igrati niželigaški fudbal vjerovatno jos 180 godina i puniti konstantno stadion.KakhaKaladze je napisao/la: ↑18 lip 2025, 13:29Malo je neumjesno porediti se sa KK Bosna koji ce igrati najvisi rang regionalnog takmicenja i boriti se sa Zvezdom Partizanom koji imaju budzete od 20 30 miliona. Non stop se igrate procenata te ovoliko te onoliko je doslo iz Zenice. Hajd da mi prvo rijesimo grad i kanton gdje smo najbitniji pa cemo onda gledat dalje. Mi na nivou federacije trenutno nemamo nikakvih argumenata da nesto trazimo.
Nije brate stvar u velicini jer je to kategorija koja je metricki nemjerljiva. Normalno da si veci klub od svakog protiv kojeg ces igrati sljedece sezone. Ja ti samo govorim da Stupcanica na papiru znaci kazem na papiru ne da govorim da je to stvarno tako ima jace argumente da trazi podrsku nego Celik. Zbog cega to kazem jer realno kako gleda neko sa strane Stupcanica prosle sezone najbolja ekipa u ZDK i to ne moze niko osporiti. Mi treba na terenu pokazemo da smo mi nivo iznad te Stupcanice a ne da se pozivamo na historiju. Hvala Bogu da Celik i Stupcanica ne mogu u istu recenicu a da ne pominjem druge klubove. Ali je cinjenica da Stupcanica zadnje dvije tri sezone ima znacajno bolje rezultate od nas i sa punin pravom mogu reci ee mi prvi a vi gurate Celik.Avenija je napisao/la: ↑18 lip 2025, 16:13Neka ima šahovski klub Čapljina i boćarski klub Grude argumente. Stadioni Zelje, Veleža, Zrinjskog, RK Izvidjac, folklorno drustvo Fojnica i ostali samo Čelik Zenica je nebitan i mi nećemo tražiti marku. Klasični kompleksi niže vrijednosti u Zenici decenijama zato i jesmo tu gdje jesmo. Čim neko traži neki iskorak ti si tu ga poklopiš da smo mi sirotinja, nemamo para i da moramo igrati niželigaški fudbal vjerovatno jos 180 godina i puniti konstantno stadion. :lol:KakhaKaladze je napisao/la: ↑18 lip 2025, 13:29Malo je neumjesno porediti se sa KK Bosna koji ce igrati najvisi rang regionalnog takmicenja i boriti se sa Zvezdom Partizanom koji imaju budzete od 20 30 miliona. Non stop se igrate procenata te ovoliko te onoliko je doslo iz Zenice. Hajd da mi prvo rijesimo grad i kanton gdje smo najbitniji pa cemo onda gledat dalje. Mi na nivou federacije trenutno nemamo nikakvih argumenata da nesto trazimo.
Ne znam sta imamo rješavati grad i kanton kad je to završeno i potpisano i ide svojim tokom. Kako rekoše kada vratimo dugovanja(900 000 je i previše) ulaze se u ekipu. Došlo vrijeme nakon 5-6 godina.
Ali Čelik je ustrojen demokratski kao i država pa tako kao sto ti imas legitimno pravo na svoje misljenje imam i ja. Sve osim borbe za prvo mjesto je sezona za zaborav, sezona bez smisla i sezona koja pokazuje da smo nesposobni i za mene je eventualno igranje 4 sezone u nizu u ovoj ligi ravno ispadanju u kanton. Ako ne znamo ima Lujo i slicni penzioneri po fudbalu u BiH sam vodi klub bez sponzora i navijaca, ičega pa ga treba pitati daj savjet kako se vodi sportski segment.
U suštini otisao sam od teme, a tema je da Čelik mora lobirati na federalnom nivou i federalnih državnih preduzeća novac jer te budzete punimo najvise mi nakon kantona Sarajevo i Tuzla. Sa 14%. Što znaci da mi finansiramo KK Bosnu sa 14% od ovih 1.5 miliona od FBIH sto su izlobirali kao i već ranije spomenuti klubovi koji grade stadione itd i svi sirom BiH osim Zenice.
I da, samo da dodam, Čelik je veci klub u ocima ljudi van Zenice i vise se cijeni nego u samoj Zenici. Nas je neko ubjedio da smo mi niželigaš bez posebnih ambicija i da nam je Stupčanica ekvivalent.
Ustvari ne mislim da je dovoljno 900 000 KM od grada i kantona mislim da grad MORA IZDVAJATI mimo ostalog(reprogram, teren) 500 000 KM i da klub dobije kanton 700 000 i grad 500 000 godisnje. Tj 1.2 miliona. Objektivno.
Ako su nam to pojacanja bolje da nikog ne dovodimo.Avenija je napisao/la: ↑18 lip 2025, 18:21 Što se tiče veznjaka ne treba pucati na nesto visoko sada nego za level više od trenutnog. Naprimjer ja sam gledao utakmicu Vitez Rudar i tu sam vidio da Belmin Kobilica iz Rudara i Vlado Grahovac naše dijete iz Viteza su fizicki i na svaki drugi način i tehnički za koplje ispred svakog našeg veznjaka. Ne bi trebali imati problema sa dpvodjenjem takvih igrača.
Dobra vijest da su juniori preokrenuli u Gabeli.
Takvi igraci ne dolaze u obzir ,nemas od njih nikakve koristi u buducnosti ,mors bit pametniji i dovest neke igrace koji mogu bit u buducnosti pa makar za rotacije u PL.Avenija je napisao/la: ↑18 lip 2025, 18:21 Što se tiče veznjaka ne treba pucati na nesto visoko sada nego za level više od trenutnog. Naprimjer ja sam gledao utakmicu Vitez Rudar i tu sam vidio da Belmin Kobilica iz Rudara i Vlado Grahovac naše dijete iz Viteza su fizicki i na svaki drugi način i tehnički za koplje ispred svakog našeg veznjaka. Ne bi trebali imati problema sa dpvodjenjem takvih igrača.
Nemas nista ni od mladih igrača sve dok si u ovoj sugavoj ligi iz koje niko nikad nije prodao igrača za 20 KM. Tek kada budes igrao PL mlad igrač ima smisla jer ga mozes prodati ako ubodes.Cinvict35 je napisao/la: ↑18 lip 2025, 18:52Takvi igraci ne dolaze u obzir ,nemas od njih nikakve koristi u buducnosti ,mors bit pametniji i dovest neke igrace koji mogu bit u buducnosti pa makar za rotacije u PL.Avenija je napisao/la: ↑18 lip 2025, 18:21 Što se tiče veznjaka ne treba pucati na nesto visoko sada nego za level više od trenutnog. Naprimjer ja sam gledao utakmicu Vitez Rudar i tu sam vidio da Belmin Kobilica iz Rudara i Vlado Grahovac naše dijete iz Viteza su fizicki i na svaki drugi način i tehnički za koplje ispred svakog našeg veznjaka. Ne bi trebali imati problema sa dpvodjenjem takvih igrača.
Igraci od 23 do 25god max a najbolje ganjat mladze tipa Masetic ,Martinovic ,eventualno jedan u vezi prekaljen Kalesic Bojo i sl
Meni samo onda nije jasno sto Kobilica nikad nije mrdnuo iz Rudara i sto Grahovac igra u Vitezu. Po toj logici bi mogli igrati u bilo kojem klubu u prvoj ligi fbih. Sto igraju onda drugu ligu ili kanton? Igraju zato sto su taj tip igraca u Rudaru majstor a svjestan da u drugoj sredini ce bit jedan od mnogih odnosno vode se onom logikom bolje prvi u selu nego zadnji u gradu. Moze se desiti da neko iz druge lige ima kvalitet za vise ali to je jedna sezona u drugoj ligi maksimum, sve preko toga je pokazatelj da nisi za viseAvenija je napisao/la: ↑18 lip 2025, 19:07Nemas nista ni od mladih igrača sve dok si u ovoj sugavoj ligi iz koje niko nikad nije prodao igrača za 20 KM. Tek kada budes igrao PL mlad igrač ima smisla jer ga mozes prodati ako ubodes.Cinvict35 je napisao/la: ↑18 lip 2025, 18:52Takvi igraci ne dolaze u obzir ,nemas od njih nikakve koristi u buducnosti ,mors bit pametniji i dovest neke igrace koji mogu bit u buducnosti pa makar za rotacije u PL.Avenija je napisao/la: ↑18 lip 2025, 18:21 Što se tiče veznjaka ne treba pucati na nesto visoko sada nego za level više od trenutnog. Naprimjer ja sam gledao utakmicu Vitez Rudar i tu sam vidio da Belmin Kobilica iz Rudara i Vlado Grahovac naše dijete iz Viteza su fizicki i na svaki drugi način i tehnički za koplje ispred svakog našeg veznjaka. Ne bi trebali imati problema sa dpvodjenjem takvih igrača.
Igraci od 23 do 25god max a najbolje ganjat mladze tipa Masetic ,Martinovic ,eventualno jedan u vezi prekaljen Kalesic Bojo i sl
Ne mislim ja da treba ovu dvojicu dovesti nego da bi i Ali i Talha grijali klupi Grahovcu i Kobilici odmah od prvog kola da su u Čeliku. Siguran sam u to.