NK Čelik

Truhlo

Re: NK Čelik

Post Postao/la Truhlo »

phillies je napisao/la: 04 lip 2025, 21:12 Razumijem ja sta ti hoces reci, jednostavno Celik u ovoj konstalaciji "snaga" sto se tice finansija je u podredjenom polozaju. Ali opet, sumnjam da ce "gazde" klubova ulagati iste iznose kao sto je to bilo u PL-u. A s nase strane mozda najveci dio budzeta bude okrenut sportskom segmentu od kretanja iz kantona. Uglavnom vrelo ljeto pred nama.
Pa neće ko u PL, umjesto 250 000 mjesečno, trošit će 100 000 KM na plate :mrgreen: i opet mi 3x manje. Zato ba raja opušteno, nije realno da se traži borba za PL naredne sezone.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Redbull

Post Postao/la Redbull »

Truhlo je napisao/la: 04 lip 2025, 20:57 @phillies prošle sezone sloboda trošila 80 000 KM mjesečno na prvi tim, 4x više od Čelika. Tu se sva priča završava.

Sloboda - Husić
GOŠK - Lujo Ilić
Igman - Muratbegović (Igman konjic firma) tu je on iz sjene, još lovu uvaljuje Badžak (Garden Konjic)
Stupčanica - Degirmendžić (Alma Ras)

Mala bara puna krokodila :mrgreen:
Sloboda od proslije sezone nije mjerilo, jer su davali nepovoljne ugovore za klub igracima. Pa im Zeba uvalio sve sto je stigao, cak sta vise i zenu vlastitu.

To da ce biti konkurencija zestoka, sigurno da hoce, pogotovo i liga ce biti skracena. Opet, imamo i tu mnogo nepoznanica. Sloboda sa Husicem jos uvijek nije na cisto, izgleda ni on ne zna sta ce sa njima. Gosk standardno, opet ce novu ekipu praviti, koliko ce imati volje za povratak u pl vidjet cemo. Ostaju Igman i Stupcanica kao neke sigurice koje ce ici na prvo mjesto. Sve su ovo klubovi, koji zavise od jednog glavnog finansijera i nek tu dodje do nekog zastoja raspast ce se ko kula od karata. Ne kazem da ce se desiti, ali nije iskljuceno.

Mi smo prosle godine se zaletili malo sa napadom na pl, jos pogotovo poslije nekih izjava, tek nakon par kola smo vidjeli da to bas i nece biti tako i pomirili se sa tim. Sada ocekujemo finansijsku stabilnost i mogucnost kluba da dovede prave igrace za klub. Svi smo umorni sa amaterima, ali smo razumni bili zbog nedostatka novca. Sad kada su dobili novac, ako neko misli da ce ista reakcija vec umornih navijaca biti, varamo se svi. Samo cemo sami sebi jos veci problem napraviti. Vrijeme je da gledamo pravi fudbal sa Čelikom, pa ako ne budemo prvi na kraju nece nikome biti krivo, ali da se zadovoljavamo pojacanjima u vidu djece koja djaba igraju da upisu u cv NK Čelik, bgm bit ce jebeno. Ocekivanja nisu ista, a i sama uprava je to postavila tako na proslom pressu.
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Redbull je napisao/la: 04 lip 2025, 21:21
Truhlo je napisao/la: 04 lip 2025, 20:57 @phillies prošle sezone sloboda trošila 80 000 KM mjesečno na prvi tim, 4x više od Čelika. Tu se sva priča završava.

Sloboda - Husić
GOŠK - Lujo Ilić
Igman - Muratbegović (Igman konjic firma) tu je on iz sjene, još lovu uvaljuje Badžak (Garden Konjic)

Sloboda od proslije sezone nije mjerilo, jer su davali nepovoljne ugovore za klub igracima. Pa im Zeba uvalio sve sto je stigao, cak sta vise i zenu vlastitu.

To da ce biti konkurencija zestoka, sigurno da hoce, pogotovo i liga ce biti skracena. Opet, imamo i tu mnogo nepoznanica. Sloboda sa Husicem jos uvijek nije na cisto, izgleda ni on ne zna sta ce sa njima. Gosk standardno, opet ce novu ekipu praviti, koliko ce imati volje za povratak u pl vidjet cemo. Ostaju Igman i Stupcanica kao neke sigurice koje ce ici na prvo mjesto. Sve su ovo klubovi, koji zavise od jednog glavnog finansijera i nek tu dodje do nekog zastoja raspast ce se ko kula od karata. Ne kazem da ce se desiti, ali nije iskljuceno.

Mi smo prosle godine se zaletili malo sa napadom na pl, jos pogotovo poslije nekih izjava, tek nakon par kola smo vidjeli da to bas i nece biti tako i pomirili se sa tim. Sada ocekujemo finansijsku stabilnost i mogucnost kluba da dovede prave igrace za klub. Svi smo umorni sa amaterima, ali smo razumni bili zbog nedostatka novca. Sad kada su dobili novac, ako neko misli da ce ista reakcija vec umornih navijaca biti, varamo se svi. Samo cemo sami sebi jos veci problem napraviti. Vrijeme je da gledamo pravi fudbal sa Čelikom, pa ako ne budemo prvi na kraju nece nikome biti krivo, ali da se zadovoljavamo pojacanjima u vidu djece koja djaba igraju da upisu u cv NK Čelik, bgm bit ce jebeno. Ocekivanja nisu ista, a i sama uprava je to postavila tako na proslom pressu.
80 000KM su trošili u federaciji, prije zebe i ekipe na prvi tim. Provjerena informacija, neka ti @prisonbreak potvrdi on je imao krticu u Slobodi :lol: :lol:

Ovo boldirano, dobili novac, zatvorit će se dugovanja i to je to. Ako si pažljivo pratio press, samo su najavili jačanje adminstracije, između ostalog i sportski direktor. Nisam nigdje upratio neke najave za ulaganje u prvi tim, igrački kadar, jer jasno je da prostora i novca za to nema.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Cinvict35

Post Postao/la Cinvict35 »

Truhlo je napisao/la: 04 lip 2025, 21:13
Cinvict35 je napisao/la: 04 lip 2025, 21:06

Sloboda - Husić
GOŠK - Lujo Ilić

To je na papiru ,toje 3cina menadzeru 3cina upravi i ono igracu ,a pricao sam sa Dilaverom plate su max prvotimcima bile 3000km ostali kao i kod nas 500 do 1500km( na papiru)
Ali da treba 1milion godisnje za dobru ekipu treba ,ali zasto mi to nebi mogli ispostovat,pa eto samo kanton ce dat iduce godine milion,a gdje nasa zarada ,a grad pritisnut za taj milion,pa bar pola da da a morace ako budemo u vrju i ako bude raje na utakmicama i pritisak bude veci na grad
Pa nama je 3000 misaona imenica :mrgreen: Tih 80 000 KM to je sa porezom.

Pa zato i pišem od sezone 26/27 možemo se popišat po prvoj ligi. Ova naredna 25/26 nije vrijeme, jer očigledno ovih 900 000 KM od grada i kantona ode na dugove, a sa preostalih 800 000 KM koliko klub otprilike sam napravi, možeš biti ovo što sad gledamo zadnje dvije sezone, sredina tabele, liga bez briga :srce:
Pa nisi uracunao iduce god pare od kanton 1 milion i grad mora dat 500k do 1 milion,jedino je zeznuto ako bude opet kasnilo do april maj pa omda te pare sto kazes idu za onu tamo sezonu,sto je normalno i realnije da se pravo napadne PL.
Niko ne ocekuje ulazak u PL ove godine,nego hocemo konkurentnost borbu ,bolje igrace ljepsu igru,i da si gore u vrhu da i raja dolazi da se nalozimo na Celik da se ustvari pripremimo za tu sezonu 26/27 u svim segmentima
Almir2018

Post Postao/la Almir2018 »

Nezz jel ko upratio ali na zadnjem press-u Robert je rekao jednu stvar vrlo važnu da je postignut dogovor sa jednim povjeriocom gdje bi klub tim dogovorom uštedio 150-200 hiljada tako da bi moglo bar po mojoj računici moglo ostat od kantona nesto novca za ekipu
Sto se ostalog tiče slažem se @redbulom nisu ista očekivanja od nove sezone i od predhodne kod navijača kada vide koliko se novca dobilo
Ja se nadam da ce klub moći obezbijediti novca za ovo pola godine za fina pojacanja
Sa rezultatima i dolaze i punije tribine i bolji sponzori itd
Sto bi rekao neko iz kluba na pressu skoro
Navijače ne zanimaju realno koliko si vratio dugova nego hoce rezultate i to je tačno
Avenija

Post Postao/la Avenija »

A sto mi nismo 8 godina igrali samo kantonalnu ligu, do sad bi se stabilizovali. :lol: Nadam se da je naredni korak istupanje u kanton da smanjimo troškove jer Lujo i Gabela su nešto veliko za zenički Čelik. Koliko je narodu preko kurca ove lige pokazuje i atmosfera sa zapada zadnjih 5-6 utakmica osim Stupčanice gdje 80% tribine sjedi i kad damo gol :lol: . Dokurčilo više i Bogu i narodu. Nedo Bog tavorenje iduce godine repriza x3, bolje bjezati u kanton.

Imamo komplekse niže vrijednosti. :srce:

Lujo bujrum ovdje ne plaćaš 100 k ni održavanje terena 12 mjeseci. :lol:
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Almir2018

Avenija je napisao/la: 04 lip 2025, 21:47 A sto mi nismo 8 godina igrali samo kantonalnu ligu, do sad bi se stabilizovali. :lol: Nadam se da je naredni korak istupanje u kanton da smanjimo troškove jer Lujo i Gabela su nešto veliko za zenički Čelik. Koliko je narodu preko kurca ove lige pokazuje i atmosfera sa zapada zadnjih 5-6 utakmica osim Stupčanice gdje 80% tribine sjedi i kad damo gol :lol: . Dokurčilo više i Bogu i narodu. Nedo Bog tavorenje iduce godine repriza x3, bolje bjezati u kanton.

Avenija jesi li vidio projekte za izgradnju sportske infrastrukture od vlade fbih opet za nas nema ništa 🤣🤣
Osim za bazen u Zenici 2 milona
phillies

Post Postao/la phillies »

Sto se izjava tice, one su mislim vise bila reakcije na politikanske izjave tipa "izdvojicu milion maraka, kad bude borba za PL", pa je vjerovatno i zbog toga izjavljivano da se vidi drzi li ta prica vodu. Kad su vidjeli da ne drzi, vjerovatno su i oni skontali kakva nas sezona ceka... Pa i dovodjenje igraca kao sto su Prguda (dosao na posudbu), Tolja, Dzankovic, pa i Martinovic, moglo se naslutiti u kojem smjeru ce ici sezona. Kasnije jos i Zaimovic sto je doveo talente PuceTa i Bratovcica, ali to ionako nista ne bi promjenilo.

Ko prati Celika u ovom rangu, vidi koji tip igraca Celiku treba. Prije svega neko ko ce znati drzati sredinu terena, neko ko ce znati smiriti i naci rjesenje zadnjim pasom. Dalje, napadac koji ce znati koristiti lopte sto Marin, Sero, Smajlovic salju u kazneni prostor, a druga stvar da kao takvom pripadne primarna paznja odbrane protivnika, da bi Medjuseljac mogao djelovati iz drugog plana.
Bek(ovi) kvaliteta Jusica i vise, i mozda jos jedan stoper da moze uskociti u slucaju kartona ili ozljede...
I klupa nam mora bolje izgledati, a ne da na njoj sjede Benjo, Puce, Tolja, Kadric, Dzanki, Isakovic...i bez obzira kakav je rezultat dal vodis ili gubis ti nemas koga uvesti da zadrzis rezultat ili napravis preokret. Sto je najgore, najvise bih imao povjerenja u dedu Isakovica :D :D :D

Ali za sve ovo treba para, treba znanja i iskustva koga dovesti, jer u ovih dvije sezone imali smo fula na izvoz. Nadam se da je "treca-sreca" pa da cemo i u ovom segmentu krenuti naprijed.

PS. Sto se tice novca od gradskih i kantonalnih institucija, na njih se ne moze racunati u ovoj sezoni. Zbog cega? Pa vidi se iz prilozenog kad institucije daju novce. Dakle, sad smo dobili ove novce od kantona i nadati se da ce u isto doba slijedece godine doci opet na naplatu ovaj zakon i da ce iznos biti veci. Ali on kad bude isplacen vec ce biti juni 2026 i mi cemo se spremati za sezonu 2026/2027 i zato ova Truhlina prica i ima smisla, da sa tim parama napadnemo Premijer Ligu. Cisto sumnjam da ce Uprava zazmiriti i jurnuti grlom u jagode, da se zaduzi na bilo koje nacine, racunajuci na te pare od kantona i da nam se onda sve obije o glavu.

I sto se tice Uprave, zaista se nadam da ce na kraju prvenstva i ove turbulentne sezone smoci snage i clanovima poslati izvjestaj o proteklom periodu, cisto da vidimo na cemu smo i cemu da se nadamo.
Samo Čelik zenički !!!
Avenija

Post Postao/la Avenija »

Almir2018 je napisao/la: 04 lip 2025, 21:50
Avenija je napisao/la: 04 lip 2025, 21:47 A sto mi nismo 8 godina igrali samo kantonalnu ligu, do sad bi se stabilizovali. :lol: Nadam se da je naredni korak istupanje u kanton da smanjimo troškove jer Lujo i Gabela su nešto veliko za zenički Čelik. Koliko je narodu preko kurca ove lige pokazuje i atmosfera sa zapada zadnjih 5-6 utakmica osim Stupčanice gdje 80% tribine sjedi i kad damo gol :lol: . Dokurčilo više i Bogu i narodu. Nedo Bog tavorenje iduce godine repriza x3, bolje bjezati u kanton.

Avenija jesi li vidio projekte za izgradnju sportske infrastrukture od vlade fbih opet za nas nema ništa 🤣🤣
Nisam vidio de posalji a sta reći SDP i Niksic vladaju zajedno sa HDZ krmojedi usrani zato nas nema nigdje.Od 8 milijardi budzeta 12 KM i 60 feninga za Zenicu. :tobože:

Posto ćemo ubrzo deblokirati račun ne bude li iduce godine u budzetu 1 milion za Čelik ima da mi svaki post počinje sa pišam SDP i Niksica :mrgreen:

Ako jedna popisana zvaljava Žbanjić moze sebi izlobirati 600 k, moze nas na hiljade barem jedan milioncic :srce:
phillies

Post Postao/la phillies »

Al kako je ovo moguce :D :D :D

Kod: Označi sve

NK TOŠK - NK ČELIK (27. kolo)

Komisija za sudije i suđenje NS FBiH je utvrdila kako je sudija asistent Avdić Haris napravio pogrešku u suđenju i primjeni PNI u 15. minuti kada je signalizirao nedozvoljenu poziciju te poništio pogodak gostujuće ekipe. 

Također, Komisija za sudije i suđenje NS FBIiH je utvrdila kako je glavni sudija Osmanović Edin napravio pogrešku u suđenju i primjeni PNI u 68. minuti kada je dosudio prekršaj za domaću ekipu ven kaznenog prostora te nije bilo intenziteta za prekršaj.

Imajući u vidu navedeno, Komisija za sudije i suđenje NS FBiH potvrdila je nižu ocjenu sudiji asistentu Avdić Harisu, te je izvršila korekciju ocjene na više glavnom sudiji Osmanović Edinu. 

Sudija aistent Avdić Haris sankcioniše se sa 3 kola nedelegiranja.
Dakle, pomocni sudija napravio gresku i kaznjen sa 3 kola nedelegiranja. Glavni sudija napravio gresku i komisija mu korektuje ocjenu na vise :lol: :lol: :lol:
Samo Čelik zenički !!!
Guest.1945

Post Postao/la Guest.1945 »

Ljudi nas zovu sad da uđemo u PL.Svamo hoće da gleda slavni Čelik u PL u grotlu Bilinog polja.Samo čuješ ako ne može Stupčanica daj Čelik.Mi moramo ovu sezonu ići napad na PL a iduće ljeto se pojačat za PL.

Hajde račune odlokiraj se da sljedeću sezonu rušimo PL po posjeti.
Almir2018

Avenija je napisao/la: 04 lip 2025, 22:04

Nisam vidio de posalji a sta reći SDP i Niksic vladaju zajedno sa HDZ krmojedi usrani zato nas nema nigdje.Od 8 milijardi budzeta 12 KM i 60 feninga za Zenicu. :tobože:

Posto ćemo ubrzo deblokirati račun ne bude li iduce godine u budzetu 1 milion za Čelik ima da mi svaki post počinje sa pišam SDP i Niksica :mrgreen:

Ako jedna popisana zvaljava Žbanjić moze sebi izlobirati 600 k, moze nas na hiljade barem jedan milioncic :srce:
Ukucaj samo federalno ministarstvo sporta imaš tu spisak projekata neki bas zanimljivi poput za Radnik H. 🤣🤣
I ja ću morati sledece godine prozivati hahaha
Almir2018

Almir2018 je napisao/la: 04 lip 2025, 22:15

Ukucaj samo federalno ministarstvo sporta imaš tu spisak projekata neki bas zanimljivi poput za Radnik H. 🤣🤣
Sto se tice Zbanjic nemoj tako pisat mislim da znam o kojem je filmu riječ nastavak filma o genocidu u Srebrenici
Da su joj za to odobrili 600 hiljada
Ali eto nek nogometni savez ova 2 milona ulozi u gradnju BP i dosta haha
Avenija

Post Postao/la Avenija »

Almir2018 je napisao/la: 04 lip 2025, 22:15

Bolje da mi nisi ovo rekao da gledam jebem ti sunce jos 3 miliona Zrinjskom i Veležu za gradnju stadiona, Niksicu, Ramo i kompanijo ne bude li Čelik dobio milion kad zatraži idu kletve ko od ludog Fače sa tiktoka.

Sunce ti jebem za Bilino Polje gdje reprezentacija države igra 30 godina nisu nikad 20 feninga dali ovima od našeg novca stadione izgradiše.
Zadnja izmjena: Avenija, dana/u 04 lip 2025, 22:25, ukupno mijenjano 1 put.
KakhaKaladze

Post Postao/la KakhaKaladze »

R0B1J4SH je napisao/la: 04 lip 2025, 19:55
Avenija je napisao/la: 04 lip 2025, 18:18
Transfermarkt.de danas je osvježio vrijednosti fudbalera u Prvoj ligi Federacije BiH. Pored pomenute dvojice čija vrijednost je 200.000 evra u vrhu je 11 igrača koji vrijede po 150.000 evra. U pitanju su Aldin Efendić, Kenan Delić, Kemal Mujarić, Anes Vazda, Anes Imočanin, Mahir Imamović, Nihad Šero, Adi Durmo, Talha Tabaković, Tarik Saletović i Edis Smajić.

Dosta igrača je napredovalo ili nazadovalo ove sezone i to je uticalo i na njihovu vrijednost. Gledajući samo to najveći skok je napravio Seid Pramenković koji sada vrijedi 100.000 evra i toliko je i skočila cijena ovog 19-godišnjeg ofanzivca Radnika iz Hadžića.

Kada je u pitanju pad tu prednjače dvojica fudbalera i to Edin Durmiš i Irman Sejmenović. Fudbaler Tuzla Sitija i TOŠK-a iz Tešnja cu na cijeni izgubili po 75.000 evra.

Šero, Durmo i Talha medju 11 najskupljih u ligi.
Durmiš najveci pad od svih igrača lige.
Zanimljivo da Smajlovic nakon prve sezone u profi fudbalu vrijedi već 100 hiljada
Mislim da bi vrijednost bila i veca da pozicija stoji kako treba. Kad uporedis kako algoritam transfermarkta funkcionise, godine, odigrane minute i ucinak statisticki trebao bi da vrijedi vise od Jusica. Jusic 4 godine stariji, isti broj manje vise minuta, isti broj golova a Smajlovic ima 3 asistencije u poredjenju sa Jusicevih nula.
Odgovori