Guest.1945 je napisao/la: ↑03 lip 2025, 13:13
Savez čeka da slavni Čelik preda za licencu WWin PL.Predaj Čeliče pa da 10 000 sociosa i PL navijača pregaze kamenjare.
Ništa ove godine nismo zasluzili a i hocu da gledam kako @truhlo jos jednu sezonu traumatizira kozojebe
Ne vidim sta je negativna strana toga da predamo i ev odustane Stupcanica i da odigramo s Posusjem. Izgubimo nikom nista, pobijedimo kazemo necemo odustajemo i udjemo sljedece godine. Ne vidim apsolutno nijedan negativan segment. Odmjeris snage s premijerligasem da vidis gdje si i koliko ti treba do tog nivoa i imas sigurno 5k+ raje na tribini uberes solidnu pinku.
Vjerovatno ce sad rec da bi te Zenica razapela da izboris PL pa odustanes al razapinju te i ovako pa ko ih je*e.
Truhlo je napisao/la: ↑03 lip 2025, 12:10
@allguns zašto Durmiš i Karalić? Može se u vezu dovesti zenički McGregor, hrana mu ne treba, jede protivničke igrače
Zato sto su od svih nasih igraca koji su negdje otisli, ova dvojica nesto i pokazala. Opet, govorim logicki zasto bi klub mogao traziti njih dvojicu, nemam infromacije, odnosno vjerujem klubu i nek oni glavu o tome razbijaju.
Guest.1945 je napisao/la: ↑03 lip 2025, 13:13
Savez čeka da slavni Čelik preda za licencu WWin PL.Predaj Čeliče pa da 10 000 sociosa i PL navijača pregaze kamenjare.
Ništa ove godine nismo zasluzili a i hocu da gledam kako @truhlo jos jednu sezonu traumatizira kozojebe
Ne vidim sta je negativna strana toga da predamo i ev odustane Stupcanica i da odigramo s Posusjem. Izgubimo nikom nista, pobijedimo kazemo necemo odustajemo i udjemo sljedece godine. Ne vidim apsolutno nijedan negativan segment. Odmjeris snage s premijerligasem da vidis gdje si i koliko ti treba do tog nivoa i imas sigurno 5k+ raje na tribini uberes solidnu pinku.
Vjerovatno ce sad rec da bi te Zenica razapela da izboris PL pa odustanes al razapinju te i ovako pa ko ih je*e.
Trebas se zajebavat sa dokumentacijom i organizacijom utakmice, zatim pobjedis i kazes nećes.Imamo mi preča posla, a ovakvih protivnika ko Posusje ce biti pune pripreme.Nama je bolje pozvati za rođendan GAK i odigrati utakmicu umjesto ove.Napuniti ćeš više stadion i kasu kluba nego protiv Posušja.Samo ne znam da li klub neće ili nije našao atraktivnog protivnika za rođenda pa ne žele utakmicu, e u tome je razlika.Ne vidim razlog zašto nebi htjeli, preče mi je to od defilea omladinaca i ti zajebancija.Ako je ovo drugo da se nije našao protivnik onda ok.Svaka marka nam je bitna, a nema utakmica do augusta, od čega dovesti igrače.Iskoristiti rođendan i taj momentum 2. na tabeli i pozitivne priče u gradu.Dijaspora ima odmor kad je prvenstvo gotovo, a željni utakmica.To je bar još pola zapada pravih navijača koji su otišli vani.Gledas cijelu sezonu na YT utakmice dođeš ne možeš prisustvovati niti jednoj jer imaš nakaradan sistem i najduže pauze u evropi.
Idemo u subotu na Kembridzu pruziti podrsku nasim omladincima protiv Natron Maglaja.Pobjedom igramo protiv Batona za prvaka "Centra" pa poslije dvomec protiv Goska ...I onda finale aBd...Trnovit put,idemo stepenicu po stepenicu.Kembridz subota-pruzimo podrsku nasim buducim prvotivcima!
Klub mora imati jasnu viziju za minimalno narendih godinu dana. Naravno da ona varira od financija, ali neka okvirna slika mora se napraviti. Oni sami moraju znati hoce li i kada se racun odblokirati, koliko je realno da grad uplati prije pocetka sezone i koliko ce ostati od kantona. Prema tome se ravnaju ocekivanja za narednu sezonu. I moraju biti jasno iznesena. Receno je da cemo dovesti sportskog direktora pa se evo sada govori da ce to biti Horic. A vjerovatno ce Horic i igrati, a ima i svoje obaveze, dakle to nece biti kako treba. Budemo li dovodili igrace u rangu Durmisa moramo biti svjesni sta da ocekujemo od naredne sezone. Nije problem sredine tabele, ali mora se znati da se cilja na nju. Opet ponavljam da nakon uspostavljanja sportskog direktora, prvo se moraju dovesti kondicioni i trener golmana. Tek onda se gledaju igraci. Sto se tice igraca iz Zenice (ili okolice), ne bih vracao nijednog koji je otisao ljetos, eventualno Sivca ili Karalica mozda da pokrije poziciju desnog beka, a na proljece bude zamjena krilu. Kemal Mujaric je iz Zenice (barem tako pise na tm-u), protiv nas odlican, a i Regoje i Hora ga okarakterisali kao najboljeg igraca lige. Sigurno bi bio skuplji od Durmisa, ali i vrijedi vise nego duplo. Elvir Trako se vec spominjao ovdje. Dobra bi bio konkurencija Durmi. Amar Begic, veznjak takodjer iz Zenice. Ne znam je li realno da on igra PLFBiH, ali vrijedi pokusati. Vrsajevic mu je agent. Selmira Mahmutovica nisam pratio ovo proljece, ali moze pomoci u federalnoj. Ako nema stan neka zivi s bratom, a brata dovesti da trenira juniore.
Svaki igrač gleda gdje dolazi, kakvi su uslovi, grad, navijaci, stadion, kakav je imidz kluba itd kakav je projekat, ima li vizija..
Mislim na ozbiljnije malo igrače, ne na ove sto se vucaraju po ovoj i nizim ligama sto smo mi nakon 6 godina trebali prevazici. Čeliku bi jedan Ristic na posudbi bio zlata vrijedan ali sve je u tome koliko je Čelik trenutno ozbiljan klub i kakvu ideju ima za narednu sezonu. Pratimo.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Avenija je napisao/la: ↑03 lip 2025, 17:17
Svaki igrač gleda gdje dolazi, kakvi su uslovi, grad, navijaci, stadion, kakav je imidz kluba itd kakav je projekat, ima li vizija..
Mislim na ozbiljnije malo igrače, ne na ove sto se vucaraju po ovoj i nizim ligama sto smo mi nakon 6 godina trebali prevazici. Čeliku bi jedan Ristic na posudbi bio zlata vrijedan ali sve je u tome koliko je Čelik trenutno ozbiljan klub i kakvu ideju ima za narednu sezonu. Pratimo.
Ristica vise necemo gledati u Federaciji. Otici ce na posudbu u premier ligu. Sto se tice financija nije mu problem jer Sarajevo placa gdjegod da ode. Ove godine bio je najbolji strijelac u Federaciji i prerastao je. Zasto bi se vracao? Zasto bi lomio noge na oranicama? Zasto bi trenirao u jednom Celiku koji ima 3 trenera na treninzima? Celik treba nalaziti nove Ristice koji ce narednu sezonu eksplodirati i njih pokusati dovesti. Za ovog je kasno. Takodjer, bio bi na dvojnoj registraciji i Sarajevo ti ga moze uzet kadgod pozeli.
Moje misljenje je da treba pokusati dovesti dva igraca vrhunske klase prvenstveno veznjaka i golman na tri plus godine ali i iznadprosjecne plate za prvu ligu u ovom ljetnom prelaznom roku. Ove trenutne ostaviti sa izuzetkom par igraca koni su se pokazali kao promasaj.
Prilikom odblokiranja racuna krajem godine abd na zimskom prelaznompokusati jos dvojicu ,trojicu zavisno od trzista pa pokusati i sa strancima i uigrati ih i ujedno napadti prvomjesto.
I abd da 25/26 zavrsimo u PL te dodatno sa par igraca u PL ligi budemo konkuretni ostalim timovima.
Naravno uvjek pokusavati sa ovim mladim igracima tzv ne otkrivenim talentima njih ne racunam.
To je neka moje misljenje koje bi volio da SD primjeni.
AeroMs33 je napisao/la: ↑03 lip 2025, 18:29
Moje misljenje je da treba pokusati dovesti dva igraca vrhunske klase prvenstveno veznjaka i golman na tri plus godine ali i iznadprosjecne plate za prvu ligu u ovom ljetnom prelaznom roku. Ove trenutne ostaviti sa izuzetkom par igraca koni su se pokazali kao promasaj.
Prilikom odblokiranja racuna krajem godine abd na zimskom prelaznompokusati jos dvojicu ,trojicu zavisno od trzista pa pokusati i sa strancima i uigrati ih i ujedno napadti prvomjesto.
I abd da 25/26 zavrsimo u PL te dodatno sa par igraca u PL ligi budemo konkuretni ostalim timovima.
Naravno uvjek pokusavati sa ovim mladim igracima tzv ne otkrivenim talentima njih ne racunam.
To je neka moje misljenje koje bi volio da SD primjeni.
Golman i nije bas toliki prioritet,2 vezna i top spic bi ovu ekipu podigli za 50% minimum.
Valjda ce i grad dat ozbiljnije pare na zimu i kanton ce ic na 1milion 100% ,pa treba zarizikovat pa i posudit 200k ili 300k ,pa jb..mu vratices do kraja sezone,daj da taj Celik vise lici na klub i da se bar borimo za vrh.
Isplatilo bi se sigurno
Da malo skrenemo temu sa transfera, sportskog direktora i ostalog. Na stranici Meridianbet Prva liga FBiH imate glasanje za igraca mjeseca, tu je i nas Marin, pa bujrum glasajte, u par glasova je sa drugoplasiranim.
Ne znam šta bi rekao za narednu sezonu, bezveze se nabija pritisak, al eto kad dođe vrijeme prozivke, nadam se da će uprava bolje iskomunicirati ciljeve u narednoj sezoni, pa ne samo naredna nego naredne dvije, malo dugoročnije. Prošlo ljeto je poprilično maglovito i mutno bilo, te napadamo PL ako grad da milion KM, a pošto nije dao, ambicije se nisu iskomunicirale ni prema članovima, ni široj javnosti. Evo sad će dobiti skoro milion KM, je li to znači da se napada PL?
Iskreno pratim finansijski ovaj oporavak, prihode, izvještaje, poreze oko kluba, manje više tu sliku znam, mislim da bi pošteno od uprave bilo da se jasno kaže kako jest, pa po cijenu paljbe, razočarenja rutonja, ženturača, šire javnosti. Jasno je svakom da se PL ne može napadati sa budžetom od 800 000 KM, pod uslovom da sva sredstva od grada/kantona odu na dugovanja.
Strateški bi bilo pametno napraviti ekipu za sredinu tabele sa ovim budžetom od 800k KM, a onda u sezoni 26/27 napasti PL svim silama, ako bude ista dinamika uplata grada i kantona kao ove godine, to znači da bi pred sezonu imali 900 000 KM keša da se uloži u prvi tim, klub isto toliko može napraviti u toku sezone, pa tih 1,8 miliona KM bi bilo beton u ovoj ligi, da se prekuca ono baš.
Nadam se da će klub malo razbiti ovu šutnju, desetine upitnika i barem informisati članove o planovima. Red je da se i skupština organizuje, da se na pravom mjestu postavljaju pitanja i razgovara o svim temama koje zanimaju članove/navijače.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Od strepnje za ispadanje vi odmah mastate nesto puno ,piso sam sezona iz snova opstanak,porez,deblokada,plandilo,novac grad kanton i trebalo bi to bit sve i veci broj sponzora i clanova naravno.
Iduca sezona po meni napadat ce 1 mjesto Igman,Stupcanica/Posusje,Gošk pa mozda i Sloboda ali sve zavisi od Husica ,ja licno ne vidim nas u borbi za 1 mjesto i nema potrebe letit visoko na silu i glavom u zid udarat ,mislim i ja bi volio ali nije realno i nece sigurno bit ovako mala razlika bodovno od 2 mjesta do 10.kao sad bice izrazen kvalitet.
Od pojacanja moja zelja je prvo dobar vezni play tipa Filipa Rezine ,napadac koji ce davat golove i golman Tomislava da ima, mada Durmo moze i mora bolje savladat istrcavanje.Sa Regojem i Jusicem krenut u novu sezonu zasluzili su a od vracanja igraca samo cu rec nema ljubavi tu i naravno bi vratio Sivca br 1 a sad Karalic ,Durmis i ostali ima trener nek procijeni a ne da navijaci tu se mjesaju za sve .Sto se tice sportskog direktora uprava je se ucila nek se i novi direktor uci,samo mi bitna stavka da je castan,posten,da voli Celik i da zeli da se usavrsava
Ja bi bio zadovoljan da budemo blize vrhu oko 5 mjesta a nikakva borba za opstanak ili na silu i i na 1 mjesto jer nije realno i stacda udjes bice liga 10 bit kanta za nabijanje kao Sloboda a bice jos jaca liga 10.
Sto se tice rodjendana volio bi utakmicu neki klub iz ex juge,posto je tesko dovest Dinama,Hajduka,Zvezdu i Partizan moja je zelja Rijeka iz Hrvatske i Radnicki Kg iz Srbije.
Liga Federacije vrlo moguće da ce joj sledece sezone biti posljednja u ovoj formi
Vrlo moguće da od sezone 2026/2027 ide spajanje drugih liga u jednu
Tako što se tiče računanja oko ulaska u pl treba voditi računa i o toj činjenici
Po meni ukoliko do početka nove sezone uspije se odblokirati racun treba napasti pl pa ako uspije se uspije
Jer i kanton i grad neće ovakve cifre davati klubu koji tovari Po ovoj ligi
Svi žele da se vratimo u pl
Druga stvar i navijačima ce doći do zamora tovareci u ovoj ligi
Pogledajte evo ove godine primijeti se kad s mo počeli sa pobjedama i publike više na tribini
Sto se tice PL za opstanak u ligi 10 otprilike treba 3 miliona
Nek grad i kanton daju 1,5 miliona a drugu polovicu ja mislim da klub moze obezbijediti kroz ulaznice sponzorstva jača tv prava itd..
Sto se tice pojačanja ja bi volio vidjeti u napadu Fačića iz Zvijezde ako ništa da bude 2 treći napadac
I naravno veznjaka bar dva napokon da se dovedu