NK Čelik

Rz88

Re: NK Čelik

Post Postao/la Rz88 »

Truhlo je napisao/la: 02 lip 2025, 12:35 Pa nezavisan je klub, ne vidim da se politika miješa u rad kluba. Taj prihod od grada i kantona, je nužno zlo, kad Sarajevo krčmi budžete, a klub u privatnom vlasništvu, zašto bi Čelik bježao od toga?

Jedino je ovdje loše, što nam je trenutno novac iz budžeta grada i kantona 60% budžeta kluba i tu se uprava mora potruditi sa unosnijim, brojnijim sponzorima, a vala i navijači sa ulaznicama, članstvom, fan shopom, kako bi taj procenat bio ispod 25%.
Po rijecima mnogih 3-4 miliona KM je dovoljno za PL. Takodjer, po rijecima mnogih, grad i kanton trebaju godisnje u klub inkasirati 1,5-2m zajedno. Dakle, to je pola sredstava kluba kako neki ovdje kazu. Prema tome, klub itekako ovisi o politici. Naravno da ne treba nijedna stranka voditi klub, ali vidjeli smo koliko se mora "krvi propisati" da vam se netko smiluje, a jos nije ni kako treba (ovo se odnosi na grad). Zato je politika bitna klubu. Bilo bi super da na vlast dodje covjek koji voli zajednicu, klub i zeli pomoci pa da Celiku milion bez nekih ocekivanja da ce dobiti nesto nazad. Nazalost, mislim da takav covjek ne postiji, ili barem nece jos zadugo imati vlast. Socios model, sponzori, mediji, grad i kanton drugacije izgledaju i gledaju klub koji broji vise hiljada pravih navijaca i hiljadu. Svi prihodi se povecavaju, a tako se smanjuje ovisnost o politici koja opet vise pazi klub koji vise ljudi navija i zivi za njega. I sponzori se lakse privlace i daju vece cifre. OP mora biti zalog za buducnost kluba. Medjutim, potrebno je vrijeme. Moraju se izgraditi tereni i infrastruktura, dovesti i edukovati treneri pa tek onda sami igraci praviti. I ti prvi igraci ce proci "ispod radara" dok ne Celik ne stekne ime kluba koji proizvodi dobre igrace koje ce klubovi platiti. Socios model ce ostati jos u klubu, ali on ovisi prvenstveno o nama, o sponzorima pa bi tek onda trebao ovisiti o vlasti.
Guest.1945

Post Postao/la Guest.1945 »

KakhaKaladze je napisao/la: 02 lip 2025, 12:58 Mi ove godine nemamo osnovnu prednost tog modela. Clanovi nisu nista informisaniji od obicnog navijaca koji slusa press konferencije. To je moja velika zamjerka za ovu godinu. Kako su pristizali novi problemi i neostvarivanje ciljeva tako je informisanost clanova padala i to mi se ne svidja ni najmanje. Dok je sve islo prema planu izvjestaji su bili redovni a kako su se neke stvari izjalovile tako su i izvjestaji postali rjeđi. Ako necu imati redovan update o situaciji kluba koja je onda poenta clanskog modela? Mogu slusat press i bez da sam clan. Normalno da ima taj segment i pomoci klubu i to sve stoji ja govorim o nacelu modela kluba. Nemam namjeru da se kandidujem za bilo kakvu funkciju pa tako taj benefit sigurno necu koristiti ali pomognes koliko mozes. Izvjestaji moraju biti kvartalni i bez uvijanja. Jasni i tacni pa kakvog god bili oni sadrzaja. Kao clan kluba ne treba da saznajes iz prica po gradu da lupam kasne plate nego treba uprava da obavijesti clanove o tome.
Problem je taj trend koji ako ovako nastavimo ce biti samo gori sada kad se pojavi neka lova.
Mislim na to da ces imat lesinare u vidu menadzera koji ce htjeti da se okoriste.
Dugo je cekati godinu dana da dodje neki xy lik i uvali xy igraca i da ja nakon godinu dana dobijem izvjestaj da je taj uzeo toliko i toliko para.
Ja zbog toga predlazem da se pokrene inicijativa cescih sastanaka, skupstina i izvjestaja clanovima. Neke stvari je dugo cekati godinu dana a pogtovo ce to biti dug period kad se klub stabilizuje.
Ako mi je išta mrže a to je da moram slušati priče po gradu i tate kako kasne plate.Slažem se s tobom, mora taj izvještaj ići.
Guest.1945

Post Postao/la Guest.1945 »

Ponavljam, još ćemo "ovisiti" od politike.Naši juniori se ne takmiče dugo vec u PL.Plandilo neće doći sutra a i igračine zajedno s njim.To sve treba postepeno graditi.Kada budemo prodali mladog igrača za koji milion onda znaš da si napravio posao u OP.Sada gledaj u Fudu i hoce li odobriti milion.Tako je kako je bitno je da se dižemo.

Ne znam vala trebali su naći atraktivnog protivnika za rođendan, dijaspora dolazi pun grad.Nema više utakmica, manje prihoda.Svaka marka nam je bitna.Ja ne vidim od kojih para ce dovesti bilo kakvo pravo pojačanje.
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Durmiš :?
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
prisonbreak

Post Postao/la prisonbreak »

Truhlo je napisao/la: 02 lip 2025, 19:58Durmiš :?
?
Avenija

Post Postao/la Avenija »

Kada se deblokira račun Čelikova prica u bh javnosti će dobiti jos vise simpatija i jos više će se pozitivno gledati na nju.

Siguran sam da sa ovim zastupnicima iz Zenice a ima ih Bogami dosta moze se pričati sa Niksicem i dobiti milion.

Realno gledajući to je i vraćanje samo malog dijela sredstava kojeg mi iz Zenice uplatimo kroz namete i fiskalni promet.

Jedini smo klub koji marke nije dobio od smrti Hadzipašića sa nivoa Federacije.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
FRLegioen

Post Postao/la FRLegioen »

I Karalic...Ne trebaju nam!
prisonbreak

Post Postao/la prisonbreak »

FRLegioen je napisao/la: 02 lip 2025, 20:08
I Karalic...Ne trebaju nam!
Za mene Karalic ima mjesta.
Avenija

Post Postao/la Avenija »

Ma neka dodju tanka nam je klupa dobri za rotacije ali bez dva vezna igrača PL kvalitete i jednog napadača koji će isporučiti 25 golova tj bez ta tri kapitalca unaprijed se popisam na još jednu sezonu antipropagande fudbala.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
FRLegioen

Avenija je napisao/la: 02 lip 2025, 20:19 Ma neka dodju tanka nam je klupa dobri za rotacije ali bez dva vezna igrača PL kvalitete i jednog napadača koji će isporučiti 25 golova tj bez ta tri kapitalca unaprijed se popisam na još jednu sezonu antipropagande fudbala.
Durmis povrijedjen,nije igrao polusezonu nikako,a treba se sjetiti I izjava njegovog oca !Karalicu ne mogu halaliti radovanje,skajsnje sa ostalim igracima Zvijezde kad su nas pobjedili 3-1.Nisam vidio da je imao postovanje prema dresu,da je bio suzdrzan. TO SE NE ZABORAVLJA!
Redbull

Post Postao/la Redbull »

slika
RubikovaKocka

Post Postao/la RubikovaKocka »

Alaselamet ..
bartoli

Post Postao/la bartoli »

FRLegioen je napisao/la: 02 lip 2025, 20:32
Avenija je napisao/la: 02 lip 2025, 20:19 Ma neka dodju tanka nam je klupa dobri za rotacije ali bez dva vezna igrača PL kvalitete i jednog napadača koji će isporučiti 25 golova tj bez ta tri kapitalca unaprijed se popisam na još jednu sezonu antipropagande fudbala.
Durmis povrijedjen,nije igrao polusezonu nikako,a treba se sjetiti I izjava njegovog oca !Karalicu ne mogu halaliti radovanje,skajsnje sa ostalim igracima Zvijezde kad su nas pobjedili 3-1.Nisam vidio da je imao postovanje prema dresu,da je bio suzdrzan. TO SE NE ZABORAVLJA!
Sta je izjavio otac od Durmisa?
LimVo likČe
FRLegioen

bartoli je napisao/la: 02 lip 2025, 21:02
Da mu sin nikad vise nece zaigrat u Celiku,.Ljut bio kritikama publike prema njemu,a imao je sansu kao nijedam igrac kao I Karalic.Ne trebaju nam takvi igraci!
Cinvict35

Post Postao/la Cinvict35 »

FRLegioen je napisao/la: 02 lip 2025, 21:21
bartoli je napisao/la: 02 lip 2025, 21:02

Da mu sin nikad vise nece zaigrat u Celiku,.Ljut bio kritikama publike prema njemu,a imao je sansu kao nijedam igrac kao I Karalic.Ne trebaju nam takvi igraci!
Iako nisu to pojacanja koja bi mi zeljeli za tu borbu za sami vrh,Durmis takav kakav jest je Yamal za Dzankovica i ekipu na njegovim pozicijama plus neplacas hranu stan.
Do povrede nije bio los u TC dao je nesto i golova i asistencija,ponavljam nebi ni ja njega bolje bi volio Gasala ili nekog boljeg ali et opet je bolji nego ovo sto smo doveli.
Ev sad vidio 4 gola i asistencija za polusezonu plus cini mi se jos ce bit u21 ovu sezonu
Odgovori