NK Čelik

Cinvict35

Re: NK Čelik

Post Postao/la Cinvict35 »

Truhlo je napisao/la: 02 lip 2025, 09:25
Eugen je napisao/la: 02 lip 2025, 07:48 Bez jace podtske grada i sponzora iz Zenice nemamo.mi sta traziti u Premijer ligi. Bez 5 miliona po sezoni nemas sta traziti u Ligi 10
A pretjera ga i ti vala. Još koji mjesec pa će trebati 20 miliona da se igra liga 10 :lol:

3 miliona KM je sasvim dovoljno i ostvarivo da se bude konkurentno Rudar Prijedoru, Posušju, Radniku, Slogi Doboj, itd. Klub u ovoj ligi bez grada i kantona napravi 800 000 KM godišnje i to sa svim tekućim problemima , a u PL sigurno može generasati milion i po. Pa samo na osnovu plasmana u PL među prvih 8 dobiješ od saveza i uefe preko 300 000 KM, rasti će sponzorstvo i prihod od ulaznica duplo sigurno.
Tako je kad bi se dobacilo do 3 ili 4 miliona sa transparentnim trosenjem ( ne ugovor igracu 10 000km a pola igracu a ovo taljenje menadxeti uprava i sl) moze se konkurirat svima osim Borcu Zrinjskom i Sarajevu
RubikovaKocka

Post Postao/la RubikovaKocka »

Eugen je napisao/la: 02 lip 2025, 07:48 Bez jace podtske grada i sponzora iz Zenice nemamo.mi sta traziti u Premijer ligi. Bez 5 miliona po sezoni nemas sta traziti u Ligi 10
Kako sad ne mozemo opet bez politike i gradskih para !? Bilo je na pocetku da cemo biti neovisni od politike s ovim sistemom ?
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Cinvict35 je napisao/la: 02 lip 2025, 11:37
Truhlo je napisao/la: 02 lip 2025, 09:25
A pretjera ga i ti vala. Još koji mjesec pa će trebati 20 miliona da se igra liga 10 :lol:

3 miliona KM je sasvim dovoljno i ostvarivo da se bude konkurentno Rudar Prijedoru, Posušju, Radniku, Slogi Doboj, itd. Klub u ovoj ligi bez grada i kantona napravi 800 000 KM godišnje i to sa svim tekućim problemima , a u PL sigurno može generasati milion i po. Pa samo na osnovu plasmana u PL među prvih 8 dobiješ od saveza i uefe preko 300 000 KM, rasti će sponzorstvo i prihod od ulaznica duplo sigurno.
Tako je kad bi se dobacilo do 3 ili 4 miliona sa transparentnim trosenjem ( ne ugovor igracu 10 000km a pola igracu a ovo taljenje menadxeti uprava i sl) moze se konkurirat svima osim Borcu Zrinjskom i Sarajevu
Ma smiješno, pa neće ni Radnici, Prijedori, Doboji, Posušja i ostali moći pratiti tako jak finansijski tempo. Čelik sa 2,5 do 3 miliona KM bez dugovanja, hladno među 7, 8 na tabeli, bez ikakve borbe za opstanak.

Nama je još teška ova godina što se tiče budžetskih para, jer idu na dugove, al od naredne sezone mi smo real madrid finansijski za ovu ligu :mrgreen:
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Rz88

Post Postao/la Rz88 »

RubikovaKocka je napisao/la: 02 lip 2025, 12:03
Kako sad ne mozemo opet bez politike i gradskih para !? Bilo je na pocetku da cemo biti neovisni od politike s ovim sistemom ?
Pa hocemo s 5000+ clanova, punim stadionom gdie svaki clan godisnje kupi sezonsku, clansku, 3 artikla iz fan shopa i ucestvuje u 2 akcije. Mozemo bez grada i kantona kada od tih 5000 clanova 3 su vlasnici velikih firmi koje sponzorisu Celik, jos 3-4 velike zenicke firme pomazu Celiku i par njih sa strane. Tako ovaj model uspjeva.
KakhaKaladze

Post Postao/la KakhaKaladze »

Rz88 je napisao/la: 02 lip 2025, 12:27
Pa hocemo s 5000+ clanova, punim stadionom gdie svaki clan godisnje kupi sezonsku, clansku, 3 artikla iz fan shopa i ucestvuje u 2 akcije. Mozemo bez grada i kantona kada od tih 5000 clanova 3 su vlasnici velikih firmi koje sponzorisu Celik, jos 3-4 velike zenicke firme pomazu Celiku i par njih sa strane. Tako ovaj model uspjeva.
Pa onda ovaj model nece nikad uspjeti ako je tako. Ja ne vidim scenario u kojem ces imat 5k clanova i 5k sezonskih pa taman da Ligu sampiona igramo na Bilinom.
Guest.1945

Post Postao/la Guest.1945 »

Pa nije to politika.Nije ti klub u privatnom vlasništvu pa da investitora radi šta hoće uzima i ulaže kako hoće a da ti tražiš nešto od grada.Neovisni od politike se misli, da nas se j.ebe koja će stranka danas sutra doći na vlast jer smo mi nezavisni i da koja god dođe nema uplitanja u Čelik, kao što su evo i do sada vidili.Cilj je ujediniti stranke oko Čelik a ne da bude društvo jednog lica tj. neke stranke.Gradska uprava prvenstveno trebaju kao navijači stati iza kluba.
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Pa nezavisan je klub, ne vidim da se politika miješa u rad kluba. Taj prihod od grada i kantona, je nužno zlo, kad Sarajevo krčmi budžete, a klub u privatnom vlasništvu, zašto bi Čelik bježao od toga?

Jedino je ovdje loše, što nam je trenutno novac iz budžeta grada i kantona 60% budžeta kluba i tu se uprava mora potruditi sa unosnijim, brojnijim sponzorima, a vala i navijači sa ulaznicama, članstvom, fan shopom, kako bi taj procenat bio ispod 25%.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Guest.1945

Post Postao/la Guest.1945 »

Ovaj model nismo još isprobali, na to misleći nismo ga iskoristili u punome kapacitetu, a to je igranje PL sa čistim računom.Vidjet ćemo gdje smo šta smo sa ovim modelom u Premier ligi i koji su prihodi-rashodi.Ovaj model pored snažnih sponzora i strateškog partenera može samo daleko dogurati uz jak omladinski pogon i transfere mladih igrača, gdje bi pravio milionske transfere.
Članske, ulaznice ...to je malo, od toga ne trebaš očekivati ništa veliko da će donjeti klubu,nije to socios model.Zna se po koji principima funkcioniše.Nama prvih par godina u PL trebaju iskusne rutonje u timu dok ne izgradimo akademiju i izbacimo kojeg juniora kojeg cemo ubacivati pomalo sa rutonjama da igra u PL.Nema prako noći igrača, na to ćemo se još načekati.Kod nas je najbolje u omladinski pogon dovesti stranca jer ovde slabo kome možeš vjerovati, uvijek će biti de ga malo poguraj, a to nam baš ne treba.
KakhaKaladze

Post Postao/la KakhaKaladze »

Mi ove godine nemamo osnovnu prednost tog modela. Clanovi nisu nista informisaniji od obicnog navijaca koji slusa press konferencije. To je moja velika zamjerka za ovu godinu. Kako su pristizali novi problemi i neostvarivanje ciljeva tako je informisanost clanova padala i to mi se ne svidja ni najmanje. Dok je sve islo prema planu izvjestaji su bili redovni a kako su se neke stvari izjalovile tako su i izvjestaji postali rjeđi. Ako necu imati redovan update o situaciji kluba koja je onda poenta clanskog modela? Mogu slusat press i bez da sam clan. Normalno da ima taj segment i pomoci klubu i to sve stoji ja govorim o nacelu modela kluba. Nemam namjeru da se kandidujem za bilo kakvu funkciju pa tako taj benefit sigurno necu koristiti ali pomognes koliko mozes. Izvjestaji moraju biti kvartalni i bez uvijanja. Jasni i tacni pa kakvog god bili oni sadrzaja. Kao clan kluba ne treba da saznajes iz prica po gradu da lupam kasne plate nego treba uprava da obavijesti clanove o tome.
Problem je taj trend koji ako ovako nastavimo ce biti samo gori sada kad se pojavi neka lova.
Mislim na to da ces imat lesinare u vidu menadzera koji ce htjeti da se okoriste.
Dugo je cekati godinu dana da dodje neki xy lik i uvali xy igraca i da ja nakon godinu dana dobijem izvjestaj da je taj uzeo toliko i toliko para.
Ja zbog toga predlazem da se pokrene inicijativa cescih sastanaka, skupstina i izvjestaja clanovima. Neke stvari je dugo cekati godinu dana a pogtovo ce to biti dug period kad se klub stabilizuje.
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

KakhaKaladze je napisao/la: 02 lip 2025, 12:58 Mi ove godine nemamo osnovnu prednost tog modela. Clanovi nisu nista informisaniji od obicnog navijaca koji slusa press konferencije. To je moja velika zamjerka za ovu godinu. Kako su pristizali novi problemi i neostvarivanje ciljeva tako je informisanost clanova padala i to mi se ne svidja ni najmanje. Dok je sve islo prema planu izvjestaji su bili redovni a kako su se neke stvari izjalovile tako su i izvjestaji postali rjeđi. Ako necu imati redovan update o situaciji kluba koja je onda poenta clanskog modela? Mogu slusat press i bez da sam clan. Normalno da ima taj segment i pomoci klubu i to sve stoji ja govorim o nacelu modela kluba. Nemam namjeru da se kandidujem za bilo kakvu funkciju pa tako taj benefit sigurno necu koristiti ali pomognes koliko mozes. Izvjestaji moraju biti kvartalni i bez uvijanja. Jasni i tacni pa kakvog god bili oni sadrzaja. Kao clan kluba ne treba da saznajes iz prica po gradu da lupam kasne plate nego treba uprava da obavijesti clanove o tome.
Problem je taj trend koji ako ovako nastavimo ce biti samo gori sada kad se pojavi neka lova.
Mislim na to da ces imat lesinare u vidu menadzera koji ce htjeti da se okoriste.
Dugo je cekati godinu dana da dodje neki xy lik i uvali xy igraca i da ja nakon godinu dana dobijem izvjestaj da je taj uzeo toliko i toliko para.
Ja zbog toga predlazem da se pokrene inicijativa cescih sastanaka, skupstina i izvjestaja clanovima. Neke stvari je dugo cekati godinu dana a pogtovo ce to biti dug period kad se klub stabilizuje.
16 mjeseci prošlo od zadnjeg izvještaja, 3 bajrama, uskoro i 4.
Avenija

Post Postao/la Avenija »

Valjalo bi da klub napravi jedan promo filmić od 10 tak minuta povodom 80 godina Čelika. Naš Dado Ruvić tj dron.ba bi to izveo siguran sam fenomenalno. Ili 8 minuta za 80 godina.. :pray:

Velikan to zasluzuje.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Eugen

Post Postao/la Eugen »

Odlicna ideja za neku najavu koju Dado moze odraditi vrhunski
RealMadrid

Post Postao/la RealMadrid »

Hoće li biti rođendanske utakmice?
Eugen

Post Postao/la Eugen »

Nece
Redbull

Post Postao/la Redbull »

Vidim u dosta premijerligasa ciste, da li cemo imati mogucnost nekog igraca potpisati? Ovcina, Prses...
Odgovori