NK Čelik

Avenija

Re: NK Čelik

Post Postao/la Avenija »

Rz88 je napisao/la: 21 svi 2025, 22:20 Tko je zabio drugi gol? Koliko sam vidio Hora je strijelac, ali pri slavlju sam primjetio da Benjo place i da mu je posebno drago. Klub je objavio da je Benjo zabio, a sofa i transfermarkt da je Hora.
https://www.facebook.com/share/r/1AjTsr ... tid=D5vuiz

Vrhunski izvjestaj utakmice ali nemoguce je vidjeti i na snimku ko je zadnji udario loptu, Horić ili Ahmetspahić.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
FRLegioen

Post Postao/la FRLegioen »

Avenija je napisao/la: 21 svi 2025, 22:30
Rz88 je napisao/la: 21 svi 2025, 22:20 Tko je zabio drugi gol? Koliko sam vidio Hora je strijelac, ali pri slavlju sam primjetio da Benjo place i da mu je posebno drago. Klub je objavio da je Benjo zabio, a sofa i transfermarkt da je Hora.

Vrhunski izvjestaj utakmice ali nemoguce je vidjeti i na snimku ko je zadnji udario loptu, Horić ili Ahmetspahić.
Horic dao gol!Igrao Isakovic odlicno,sta sam ti rekao?
Allgunsblazing

Post Postao/la Allgunsblazing »

Joj sta nam je sudija radio. Do gola TOSKa relativno korektan, nakon gola katastrofa. Svirao nam je faul samo kad je bas bas morao, tj. skoro pa nam slome igraca. Njima je pak poklonio jedno 10 faula i jedno 5 auta. Katastrofalno sudjenje. Tacno bi svi poludili da je TOSK dosao do izjednacenja.

Sto se utakmice tice, teren je ocajan i nije dopustio bolju igru. U jednom trenutku je lopta pala u baru i u tome su ispali i nasi i njihovi igraci iz igre. Tacno komedija.

Tosk nije napravio prilike do gola, a onda su pogodili i stativu dva puta i imali su jedno pet odbijanaca koji bi u nekoj drugoj utakmici bili cisti golovi. Lopta je isla preko gola, pored gola, u stopere i u Durmu, ali nije htjela u gol, sreca za nas.

Momci su poginuli na terenu. Cak smo i imali precku i jednu odlicnu sansu (gdje nas je opet bara sprijecila da Tolja izadje 1na1 sa golmanom). Imali smo potpunu kontrolu igre do njihovog gola. Poslije smo imali puno srece, ali se i ta sreca morala zasluziti. Bacali su se pred svaku loptu, cistili, izbijali.

Tribina je sve to pratila fantasticnim navijanjem, ali i mukom ako bi Tosk dosao do neke dobre prilike. Zavrsnica za srcanog, ali smo prezivjeli.

Sto se tice publike, bez razdvajanja na navijace i simpatizere, mi nismo normalni. Radni dan, nas onoliko, pa atmosfera. Fantasticno.
schalke 04

Post Postao/la schalke 04 »

FRLegioen je napisao/la: 21 svi 2025, 22:35

Meni više djeljuje da je Ahmetspahić dao gol
FRLegioen

schalke 04 je napisao/la: 21 svi 2025, 23:05
FRLegioen je napisao/la: 21 svi 2025, 22:35

Meni više djeljuje da je Ahmetspahić dao gol
Bio u Tesnju, sve se odigralo ispred nas!Horic dao gol glavom!
schalke 04

Post Postao/la schalke 04 »

Potvrdili su mi i iz kluba, da je ipak Horić dao gol.
Mada bi mi bilo draže, da je Ahmetspahić dao gol. Zbog samopouzdanja...
FRLegioen

schalke 04 je napisao/la: 21 svi 2025, 23:33 Potvrdili su mi i iz kluba, da je ipak Horić dao gol.
Volio sam I ja radi samopouzdanja kod Benje,a i
da je ona precka zavrsila u golu kad je Jahija opucao...Fali im taj gol da psihicku barijeru probiju.Vidjelo se kod postignutih golova Celika koliko se obojica raduju.Protiv Banovica kompletni osim Dzankovica zavrsena sezona vjetovatno I mozda Martinovica.Prvi sam bio kriticar igraca zbog kurcobolje,ali sad im odajem priznanje na pozrtvovanosti,tako se bori za dres!
Brotherze

Post Postao/la Brotherze »

FRLegioen je napisao/la: 22 svi 2025, 00:02
schalke 04 je napisao/la: 21 svi 2025, 23:33 Potvrdili su mi i iz kluba, da je ipak Horić dao gol.
Volio sam I ja radi samopouzdanja kod Benje,a i
da je ona precka zavrsila u golu kad je Jahija opucao...Fali im taj gol da psihicku barijeru probiju.Vidjelo se kod postignutih golova Celika koliko se obojica raduju.Protiv Banovica kompletni osim Dzankovica zavrsena sezona vjetovatno I mozda Martinovica.Prvi sam bio kriticar igraca zbog kurcobolje,ali sad im odajem priznanje na pozrtvovanosti,tako se bori za dres!
Kakvi su bili Jahja i Benjo jucer, tesko su mogli puno pokazati na takvom terenu ali bitno je makar da su se borili
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

limvolikce je napisao/la: 21 svi 2025, 22:25
Rz88 je napisao/la: 21 svi 2025, 22:12 Nevjerovatno je prije svega koliko je ova liga ujednacena i koliko voljni momenat igra ulogu. Mi kondiciono nismo napredovali, ne vide se ni neki automatizmi u igri (jedino odbrana izgleda uvjerljivije i ulijeva povjerenje). Voljni momenat je ono sto pravi razliku. Velika vecina momaka je poginula danas na terenu, ostavila zadnji atom snage na Bilinom u subotu i lopta ih je nagradila. Sudija je katastrofalan bio, svojim neznanjem ili namjerno ne bih otvarao tu temu, ali ako nista tko god je gledao mislim da mu je jasno da nema nista od onih prica kako Celik kupuje pobjede. Pohvale idu timu kao cjelini jer ova pobjeda je zajednicka, i nas navijaca i igraca i trenera. U nedjelju, Zenico, ne sramoti se i napuni Bilino. 5000 minimum.
Tačno tako. Motivacija je ključna kad imaš ovako neke prosječne igrače u timu. Šta kaže Čerim na jednom pressu, zavaralo ih prošle godine što su bili 4. pa odlučili zadržati kostur tima, a uslijedila borba za opstanak. Treba biti pametan i dobro razmisliti koga od njih zadržati i gdje su najveće rupe koje treba popuniti, ne treba nas ovo na kraju ponovo zavarati pa se zajebati za narednu. Jusića obavezno ostaviti u stručnom štabu, nadam se da je Regoje jedan od onih trenera koji će se na svojim trenerskim počecima proslaviti u Čeliku. Rijetko koji trener koji se ovdje učio raditi da je i valjao.
Evo trenutno smo 2. na tabeli, još nismo sigurni u opstanak :lol: i neka završimo 2. zbog svih razloga, ali to apsolutno ne treba da nas zavara, jer od tog 2. mjesta pa sigurno do 12. razlika će biti 5, 6 bodova, baš pokazatelj da je liga u 5 deka.

Ozbiljno analizirati ekipu na kraju sezone, ruku na srce, ne znam ni sam kako su ovo izvukli, zadnjih 6 utakmica, jer potanak nam je roster skroz. Hajd ko prvih 11 ko može proći, a klupa nam ne postoji. Sigurno će nam trebati 5, 6 provjerenih prvoligaških rutonja za narednu sezonu, a nadam se da ćemo finansijski biti u prilici da to ostvarimo, a trebali bi ako uđemo čisti, bez dugova, a onda je nebo granica.

Pošto će ispasti 6 ekipa po svemu sudeći, Radnički otpiši, tamo nema niko da zna igrati lopte, a ovi ostali 5 ekipa, pa sigurno u svakoj ima po jedan igrač koji bi nama dobro došao.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

@avenija daj prognozu za nedjelju, izgleda sunčano za 5000 sociosa :alkohol:
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Allgunsblazing

Post Postao/la Allgunsblazing »

Premier je napisao/la: 21 svi 2025, 11:01 Pa eto I ti sad pises o tome kako je mentalitet prije bio 0 a prelistao sam malo postove i vidim da si aktivan kako sam kazes od 2012 i kako ti mozes reci sta je bilo prije ili opisati jedno gostovanje ako nisi bio? Spominjes cifre u Banja Luci jel znas sta se sve desavalo prije? Jel znas da su lesinari jedne godine bacani sa tribine i dobili takve batine u autobusu a ti imas kup 3 dana poslije sta mislis ko ce ti dati autobus? Tad je otislo 25 robijasa u BL policija ti kaze mi vam ne mozemo garantovati sigurnost a ti opet odes. Valjalo je doci prije do BL nije bilo autoputa. Prevoz za dalja gostovanja je bio najveci problem jer je skoro svako gostovanje autobus bio polupan kad ga i ako uspijes dobiti. Nekad od domacih navijaca a nekad od nas samih jer vozac npr nece da otvori vrata a tebe napadaju moras se braniti. Jel znas da je tuzla imala "istok" nekad tu nas je bilo uvjek puno. Po vecini gradova smo se setali nekad i bez pratnje policije ako ti neko napadne verbalno ili slucajno baci kamen iz daljine ides i ganjas ga izmedju zgrada. Zamisli sa zeljeznicke do Koseva/Grbavice doci nije blizu. Od rata Robijasi su imali reputaciju gdje god da odes svi su imali hajde da kazemo respekt. Nije bilo lako zaletit se na nekog a znas da su sedmicu prije polomili sve u Bugojnu ljudi i dan danas traume imaju. Previse je gostovanja i belaja bilo da bi ja tebi sad ovde pisao i objasnjavao al vjeruj mi bilo ih je. Danjasnja ekipa Robijasa nikad nista nisam lose mislio niti cu brojka je manje oni su kompaktniji i svaka im cast za sve sto rade ali meni je samo zapalo za oko to "zlatno doba" ja smatram da je ono proslo ali se iskeno nadam da ce ponovo doci. I veliki broj Robijasa na gostovanjima je starijih momaka koji su trenutno na zapada i dizu atmosferu na utakmicama i dobar dio njih je bio u BL. I ponavljam na daljim gostovanjima najveci problem je bio prevoz zbog toga manja brojka ali domace su uvjek bile 80% tribine popunjeno momcima a i curama od 15-30 godina naravno bilo je i starijih bilo je i djece ali neka ih oni su buducnost tribine!
Cisto da ne preskocim, pitaj Mirsu sa juga. Mislim da ti on moze dati najbolji odgovor.

Kada sam ja rekao da sam aktivan bio od 2012? Tekst o zlatnom dobu nisam pisao ja, vec momak koji je preko 20 godina na tribini. Kao sto rekoh, dao izuzetan doprinos u izgledu tribine.
Avenija

Post Postao/la Avenija »

Truhlo je napisao/la: 22 svi 2025, 08:19 @avenija daj prognozu za nedjelju, izgleda sunčano za 5000 sociosa :alkohol:
slika

Zavisi od termina. Ali svakako i ako bude padavina ništa specijalno. Koja kap samo. Više su igrači jucer krvi ostavili na stadionu Luke nego sto će u nedelju poprskati kiše Bilino Polje. :mrgreen:

Inače ovaj momentum moramo svi iskoristiti i čak pojačati takozvani marketing ili promociju utakmice pa više nego protiv Stupčanice. Nikad zadnjih 5-6 godina nismo bili u većem fokusu javnosti i medijski ispraćeni, gleda se posjeta Čelika, rezultati u većini sportske javnosti širom Bosne i Hercegovine ne samo u Zenici.
.
Zato od danas treba kad se sazna satnica utakmice brutalnu kampanju da probijemo i tih 5000 u drugoj ligi. Čelik je sada u modi i samo budale to ne bi iskoristile za širenje baze.

Klub svoje, Robijaši svoje, simpatizeri svoje, mediji svoj dio posla, tri dana vremena ima za pozive, reklame, promociju, marketingi da se opet pise o velikom nizu pobjeda, zahuktalom Čeliku i najposjećenijem stadionu u državi.

Dugo smo čekali ovaj momentum.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Avenija je napisao/la: 22 svi 2025, 09:40
Truhlo je napisao/la: 22 svi 2025, 08:19 @avenija daj prognozu za nedjelju, izgleda sunčano za 5000 sociosa :alkohol:
slika

Zavisi od termina. Ali svakako i ako bude padavina ništa specijalno. Koja kap samo. Više su igrači jucer krvi ostavili na stadionu Luke nego sto će u nedelju poprskati kiše Bilino Polje. :mrgreen:

Inače ovaj momentum moramo svi iskoristiti i čak pojačati takozvani marketing ili promociju utakmice pa više nego protiv Stupčanice. Nikad zadnjih 5-6 godina nismo bili u većem fokusu javnosti i medijski ispraćeni, gleda se posjeta Čelika, rezultati u većini sportske javnosti širom Bosne i Hercegovine ne samo u Zenici.
.
Zato od danas treba kad se sazna satnica utakmice brutalnu kampanju da probijemo i tih 5000 u drugoj ligi. Čelik je sada u modi i samo budale to ne bi iskoristile za širenje baze.

Klub svoje, Robijaši svoje, simpatizeri svoje, mediji svoj dio posla, tri dana vremena ima za pozive, reklame, promociju, marketingi da se opet pise o velikom nizu pobjeda, zahuktalom Čeliku i najposjećenijem stadionu u državi.

Dugo smo čekali ovaj momentum.
Slažem se, došlo je to vrijeme, momentum koji smo dugo čekali. Svako ko prati priču od kantona, sada se mora angažovati, dovući bar jednog rutonju sa sobom što od Klisa nije bio na Bilinom i koju ulaznicu više uzeti u skladu sa mogućnostima.

Prevažan je rasplet sad na terenu i tribinama. Drugo mjesto na tabeli daje samopouzdanje za narednu sezonu, a pune tribine dobru reklamu klubu za pregovore sa potencijalnim sponzorima. Kad ti odeš na pregovore pa fino pokažeš protiv Tuzle 2500, Stupčanice 4000, Banovića 5000, Gradine 4000, itd puno će lakša i bolja pozicija za pregovore biti. Tu je i finansijski aspekt od ulaznica, a da ne pričamo o nadolazećem 80. rođendanu, deblokadi računa, ima da klub iskače iz paštete i da ova priča obiđe region, evropu i svi možemo i moramo biti dio toga.
disara

Post Postao/la disara »

Posto sam ja pokrenuo temu, pa da se i oglasim i ne zelim vise o tome. Ja sam kopirao komentar od momka koji je tu dugo vremena, zna slike i prilike tribine. Ono sto sam htio reci je to da pored svega sto se desava oko kluba, losih i dobrih stvari, ta tribina bez obzira na brojnost raste u svakom smislu, a na kraju krajeva doci ce i do omaslovljenja iste i to je ono sto me raduje, sto napredujemo u svim segmentima, nekad brze, nekad sporije, ali ide na bolje.
Inace ja sam istocnjak bio godinama, siliom prilka sam na zapadu od kako smo krenuli iz kantona.
Aa vidim zadnji post kluba o navijacima, prvi komentar je dao Edis Smajic, da li to znaci nesto, hmm, vidjeti cemo.
Inace i ovaj vikend me nema, jer sam proslu subotu nocna bio, a ovu nedjelju opet isto.
Šta zna hrđa kako se kalio ČELIK!!!
AeroMs33

Post Postao/la AeroMs33 »

Trebalo bi de aktivirati uprava i grad sad prije ugovora o nacionalnom stadionu za plandilo da se sta na papir stavi i u vezi toga projekta. Vrjerovatno uprava nesto radi po tome . Vilo bi sjajno cuti dobre vjesti o tome.
Odgovori