NK Čelik

KakhaKaladze

Re: NK Čelik

Post Postao/la KakhaKaladze »

Allgunsblazing je napisao/la: 20 svi 2025, 11:10
Premier je napisao/la: 20 svi 2025, 09:38 Organizacijski nivo se ne moze mjeriti uopste sad i tad kad se svi slazu da je bilo ludilo Na tribinama i protiv slabijih protivnika. Kako je bilo tesko napraviti koreografiju sa par hiljada ljudi, paliti baklje a da ne Gore samo Na jednom mjestu organizovati prijevoz ili bilo sta slicno a opet se sve radi ko. I prije je bilo pritisaka, povlacenja nozeva, tuca na tribini i izvan nje Ali si uvjek u jedno bio siguran gdje god da ides bio si strah i trepet! Korteo vise puta kroz Sarajevo o drugim gradovima da ne pricamo! Trenutna ekipa Na jugu je dobra u svakom smislu Ali kad se zapad aktivira onda to svuci Puno bolje jer pola juga je Na zapadu! Koliko puta je istok i zapad izvlacio navijanje protiv zeljeznicara npr kad smo igrali 1 kolo ja mislim zadnji put u premier Ligi. Navija jug al kad se aktivira istok i povede navijanje ori se sve!Jug je dobar trenutno u svakom smislu samo reci da je Ovo Zlatno doba robijasa ispada da sve prije njih Nije valjalo. Ali Svako Ima pravo Na svoje misljenje.
Reci da je ovo zlatno doba ispada da prije njih valjalo? Ko je to rekao? Gdje to pise?

Prije 2 godine je bilo 35 godina Robijasa. Ne 5 ili 10 godina, vec 35. To pokazuje da trenutni Robijasi itekako cijene sve ono sto je bilo prije njih. Medjutim, cinjenica je da su ovo momci kojima su prolazile transe za klub kroz ruke, a nisu marke uzeli. Cinjenica je da nisu odustali ni u Kantonalnoj ligi od Celika. "Kad si na dnu, kad ne ide, zelim da znas da i tada ce..." To su zivjeli. Mnogi nisu, mnogima je bilo iz ponizenja ici na utakmicu protiv Novog Sehera ili Vares. Opet, mnogi od tih sto vode Robijase su bili tu i prije 10 i prije 15 pa i vise godina. Sa stotinama gostujucih utakmica. I vjerujte da vece postovanje imaju oni prema svima koji su nekada bili Robijasi nego sto ti sto su nekada bili Robijasi, a vise nisu spremni da nose taj teret, imaju prema njima.

Do najvecih problema i dolazi kada se ti "stariji" Robijasi sjete da bi mogli doci na jug pa onda zahtjevaju neko postovanje, a nece da postuju ljude koji obidju Bosnu uzduz i poprijeko. Ako neko drugi sada radi koreografije, neko drugi radi grafite, neko drugi se brine o bubnju ili se brine o kopu ili se brine o transparentima pa glavu razbija gdje i kako proci da se ne desi neka "sramota", zasto onda mi ne postujemo takve ljude? Zato sto su mladji? Dobro, ali oni se sad o tome brinu, oni su tu svaku utakmicu, oni nose to breme i nose to ime koje su generacije Robijasa gradile.
Brate realno zlatno doba moze biti samo u ocima ljudi koji su trenutno na jugu i ja necu sporiti ove stvari koje ti pises jer se s njima djelimicno i slazem. Ono sto je cinjenica jeste da se navijacka grupa cijeni primarno po brojci na tribini. Ja sad ne diskutujem o organizaciji grupe, vjernosti klubu i radu za klub. Taj dio ostavljam po strani i govorim iz perspektive nekog ko nije navijac Celika nego pripadnik neke druge xy navijacke grupe. Postovanje i strah od Robijasa ne postoji ni za jednu ozbiljniju grupu u BiH. To prije nije bilo tako. Okolnosti su drugacije i nije ni realno da bude kao sto je nekad bilo i to sve stoji. Ali cinjenice su cinjenice, da si nekad bio rame uz rame s najjacima u drzavi. Sada to nisi. Mislim da bi se to najbolje vidjelo kada bi ti dosla neka ozbiljnija grupa u goste na Bilino. Zivim u Sarajevu i hajmo reci prilicno sam upucen u njihove trenutne sastave grupa i ima svega kao i uvijek sto je bilo ali da budemo posteni mi ne mozemo s njima trenutno u istu recenicu ni na ulici ni na tribini. A nekada smo mogli. Vremena su takva rezultati smjene generacija i to je sve razumljivo, ali ne treba sad preuvelicavati neke stvari. Ja se slazem sto ti govoris da je sada grupa zdrava i da ima neki prirodan rast ali budimo posteni da sada svi sa zapada predju na jug opet nemas tu brojku koju si nekad imao. Nije brojka sve ali pogled na navijacku scenu se bazira na tome i da sad zaustavis nekog random da nije iz Zenice a da ti nabroji top 5 navijackih grupa u BiH rijetko ko ce navest Robijase.
SVakako prica nije crna daleko od toga ali ne treba ni uzdizati neke stvari u nebesa. Lakse je urediti grupu od 200 ljudi nego od 2000.
Avenija

Post Postao/la Avenija »

Jel to gotova sezona pa se prica o iducoj sezoni i sitnicama poput ulaznica ili Čelik sutra gostuje u Tešnju :lol:

Vrijeme je da Martinović, Ali, Talha, nakon mnogo zujanja isporuće konacno neki gol ili asistenciju.

I Dzanković ako on bude igrao umjesto Šerexa.

Martinović ima građu ko Dzeko, raznesi ih majstore, osutaj nekad nije zabranjeno. :lol:
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Cinvict35

Post Postao/la Cinvict35 »

Truhlo je napisao/la: 20 svi 2025, 11:14
Cinvict35 je napisao/la: 20 svi 2025, 11:03
Truhlo je napisao/la: 20 svi 2025, 10:53 Realno ti pišem na osnovu svih mjerila zadnjih par godina. Kakve veze imaju brojači sa brojem prodanih ulaznica? Bili su brojači protiv Natron Maglaja i šta je bilo? Isto sad ko protiv Stupčanice, 1978 ulaznica, a portali, savezi, pisali 4000 :lol:

Da prezimiš na prvom mjestu :lol: :lol:

Igrao si protiv Slobode prošle sezone i pazi ovo prodalo se: 1632 ulaznice, a protiv Stupčanice prošle sezone: 1657. Stupčanica atraktivnija od Gorkog :grljenje:

Rekord i jedina utakmica od kako smo u prvoj ligi ti je Radnik Hadžići i to jedini put kad se prebacilo 2000, tad je bilo: 2222

I poenta priče ti je neutemeljena skroz, neargumentovana, šta bi bilo, kad bi bilo. Hajd realno sagledaj sliku i evo sav novac od kantona ide na dugove, hajmo reći da će ostati 100k od grada da klub troši. Klub od vlastitih aktivnosti u ovoj ligi napravi 700k do 800k godišnje plus eto grad 100k, kako misliš biti u vrhu sa 900k KM, kad se evo sa nekih 600k do 700k koje klub troši na tekuće obaveze bori za opstanak ili u najboljem slučaju sredina tabele od 5. do 8. mjesta?

Evo možemo i u pare :mrgreen: Naredne sezone ako budemo u top 3 cijelo vrijeme na jesen i da si sa prvim na tabeli u 5, 6 bodova razlike, opet će ti prosjek prodanih ulaznica biti plafon 1500, 1600 max u kako kažeš 10 puta jačoj ligi. Jednostavno to ti je pokazatelj zadnje tri godine, imena protivnika manje više ista, Natron Maglaj ili Rudar Kakanj isto govno :mrgreen: Posušje ili Tomislavgrad, Bratstvo ili Banovići, Igman Konjic ili Radnik Hadžići :lol:
Sve znas jbg ,ti ko babinjac hahha ,tu svoje a ja cu svoje brojke ,necemo se ubjedzivat vise jbg ne ide
Ja ti iznosim zvanične brojke i realne pokazatelje, ti se vodiš neutemeljenim prognozama. Normalno da ne ide kad su te činjenice pojele za doručak :grljenje:
Sad sam vec sigurqn da si babinjac
Avenija

Post Postao/la Avenija »

KakhaKaladze je napisao/la: 20 svi 2025, 11:34
Premier je napisao/la: 20 svi 2025, 09:38 Organizacijski nivo se ne moze mjeriti uopste sad i tad kad se svi slazu da je bilo ludilo Na tribinama i protiv slabijih protivnika. Kako je bilo tesko napraviti koreografiju sa par hiljada ljudi, paliti baklje a da ne Gore samo Na jednom mjestu organizovati prijevoz ili bilo sta slicno a opet se sve radi ko. I prije je bilo pritisaka, povlacenja nozeva, tuca na tribini i izvan nje Ali si uvjek u jedno bio siguran gdje god da ides bio si strah i trepet! Korteo vise puta kroz Sarajevo o drugim gradovima da ne pricamo! Trenutna ekipa Na jugu je dobra u svakom smislu Ali kad se zapad aktivira onda to svuci Puno bolje jer pola juga je Na zapadu! Koliko puta je istok i zapad izvlacio navijanje protiv zeljeznicara npr kad smo igrali 1 kolo ja mislim zadnji put u premier Ligi. Navija jug al kad se aktivira istok i povede navijanje ori se sve!Jug je dobar trenutno u svakom smislu samo reci da je Ovo Zlatno doba robijasa ispada da sve prije njih Nije valjalo. Ali Svako Ima pravo Na svoje misljenje.
Reci da je ovo zlatno doba ispada da prije njih valjalo? Ko je to rekao? Gdje to pise?

Prije 2 godine je bilo 35 godina Robijasa. Ne 5 ili 10 godina, vec 35. To pokazuje da trenutni Robijasi itekako cijene sve ono sto je bilo prije njih. Medjutim, cinjenica je da su ovo momci kojima su prolazile transe za klub kroz ruke, a nisu marke uzeli. Cinjenica je da nisu odustali ni u Kantonalnoj ligi od Celika. "Kad si na dnu, kad ne ide, zelim da znas da i tada ce..." To su zivjeli. Mnogi nisu, mnogima je bilo iz ponizenja ici na utakmicu protiv Novog Sehera ili Vares. Opet, mnogi od tih sto vode Robijase su bili tu i prije 10 i prije 15 pa i vise godina. Sa stotinama gostujucih utakmica. I vjerujte da vece postovanje imaju oni prema svima koji su nekada bili Robijasi nego sto ti sto su nekada bili Robijasi, a vise nisu spremni da nose taj teret, imaju prema njima.

Do najvecih problema i dolazi kada se ti "stariji" Robijasi sjete da bi mogli doci na jug pa onda zahtjevaju neko postovanje, a nece da postuju ljude koji obidju Bosnu uzduz i poprijeko. Ako neko drugi sada radi koreografije, neko drugi radi grafite, neko drugi se brine o bubnju ili se brine o kopu ili se brine o transparentima pa glavu razbija gdje i kako proci da se ne desi neka "sramota", zasto onda mi ne postujemo takve ljude? Zato sto su mladji? Dobro, ali oni se sad o tome brinu, oni su tu svaku utakmicu, oni nose to breme i nose to ime koje su generacije Robijasa gradile.
Brate realno zlatno doba moze biti samo u ocima ljudi koji su trenutno na jugu i ja necu sporiti ove stvari koje ti pises jer se s njima djelimicno i slazem. Ono sto je cinjenica jeste da se navijacka grupa cijeni primarno po brojci na tribini. Ja sad ne diskutujem o organizaciji grupe, vjernosti klubu i radu za klub. Taj dio ostavljam po strani i govorim iz perspektive nekog ko nije navijac Celika nego pripadnik neke druge xy navijacke grupe. Postovanje i strah od Robijasa ne postoji ni za jednu ozbiljniju grupu u BiH. To prije nije bilo tako. Okolnosti su drugacije i nije ni realno da bude kao sto je nekad bilo i to sve stoji. Ali cinjenice su cinjenice, da si nekad bio rame uz rame s najjacima u drzavi. Sada to nisi. Mislim da bi se to najbolje vidjelo kada bi ti dosla neka ozbiljnija grupa u goste na Bilino. Zivim u Sarajevu i hajmo reci prilicno sam upucen u njihove trenutne sastave grupa i ima svega kao i uvijek sto je bilo ali da budemo posteni mi ne mozemo s njima trenutno u istu recenicu ni na ulici ni na tribini. A nekada smo mogli. Vremena su takva rezultati smjene generacija i to je sve razumljivo, ali ne treba sad preuvelicavati neke stvari. Ja se slazem sto ti govoris da je sada grupa zdrava i da ima neki prirodan rast ali budimo posteni da sada svi sa zapada predju na jug opet nemas tu brojku koju si nekad imao. Nije brojka sve ali pogled na navijacku scenu se bazira na tome i da sad zaustavis nekog random da nije iz Zenice a da ti nabroji top 5 navijackih grupa u BiH rijetko ko ce navest Robijase.
SVakako prica nije crna daleko od toga ali ne treba ni uzdizati neke stvari u nebesa. Lakse je urediti grupu od 200 ljudi nego od 2000.
Sve dok ih poredis sa najvecima koji igraju gradske derbije, evrope, osvajaju titule a Čeliku protivnici su Rahic, Lukavac Nemila i slicni bez konkurencije na tribini je dobar znak.

Koliko je bilo Hordi u Mostaru zadnje kolo? Hoce li biti više Robijaša u Tešnju?

Evo ti jos par pitanja pa razmisli koja su bitna u navijackom svijetu. Koja grupa je JEDINA OD SVIH odradila sva gostovanja ove sezone u državi i koja je bila jedina gostujuca grupa u Banja Luci u 2025 godini? Kako to da kada je na jugu bilo 2000 ljudi prije 15 godina išlo u BL 36 navijaca a danas 300?

I kad spominjes tu brojnost prije ako si bio znas da je 50% bilo ljudi staraca djedova itd koji su tu dosli sa unucima, unukama jer je cijena karte bila 2 KM pa su ulazili na jug.

Danas barem znas cisto da su svi navijaci svi ultrasi i koliko ih je kuci toliko na strani jer zive to. Jebiga prije dodje 2000 protiv Sarajeva iduce gostovanje Široki 18 gostujucih. Sarajevo pun jug iduce kolo Modrica 300 navijaca. Mentalitet 0.

Nisam advokat niciji niti aktivan navijac od 2012 godine ali pratim iz hobija tifo scenu kao što iz hobija skupljam i ulaznice pa mislim da mogu sve objektivno komentarisati.

Te momke danas svako gostovanje svaku drugu sedmicu košta 40-50 KM a mi tamo nekad 2007-2008 Otoka, Kosevo, Grbavica išli na RAČUN ČELIKA po 5-10 autobusa.

Ako ima sta netačno ispravi me.

Naravno da ima i sada mana kao sto je ta brojnost kuci ali mislis da vodstvo juga trenutno ne zna stanje i gdje moze jos napredovati?

Uostalom druga su vremena, okolnosti, uslovi, pa svako moze donositi zaključke iz svoje perspektive ali postoje i neke činjenice oko kojih nema dileme.

A doci ce i rezultati i derbiji..
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
KakhaKaladze

Avenija je napisao/la: 20 svi 2025, 12:12
KakhaKaladze je napisao/la: 20 svi 2025, 11:34

Sve dok ih poredis sa najvecima koji igraju gradske derbije, evrope, osvajaju titule a Čeliku protivnici su Rahic, Lukavac Nemila i slicni bez konkurencije na tribini je dobar znak.

Koliko je bilo Hordi u Mostaru zadnje kolo? Hoce li biti više Robijaša u Tešnju?

Evo ti jos par pitanja pa razmisli koja su bitna u navijackom svijetu. Koja grupa je JEDINA OD SVIH odradila sva gostovanja ove sezone u državi i koja je bila jedina gostujuca grupa u Banja Luci u 2025 godini? Kako to da kada je na jugu bilo 2000 ljudi prije 15 godina išlo u BL 36 navijaca a danas 300?

I kad spominjes tu brojnost prije ako si bio znas da je 50% bilo ljudi staraca djedova itd koji su tu dosli sa unucima, unukama jer je cijena karte bila 2 KM pa su ulazili na jug.

Danas barem znas cisto da su svi navijaci svi ultrasi i koliko ih je kuci toliko na strani jer zive to. Jebiga prije dodje 2000 protiv Sarajeva iduce gostovanje Široki 18 gostujucih. Sarajevo pun jug iduce kolo Modrica 300 navijaca. Mentalitet 0.

Nisam advokat niciji niti aktivan navijac od 2012 godine ali pratim iz hobija tifo scenu kao što iz hobija skupljam i ulaznice pa mislim da mogu sve objektivno komentarisati.

Te momke danas svako gostovanje svaku drugu sedmicu košta 40-50 KM a mi tamo nekad 2007-2008 Otoka, Kosevo, Grbavica išli na RAČUN ČELIKA po 5-10 autobusa.

Ako ima sta netačno ispravi me.

Naravno da ima i sada mana kao sto je ta brojnost kuci ali mislis da vodstvo juga trenutno ne zna stanje i gdje moze jos napredovati?

Uostalom druga su vremena, okolnosti, uslovi, pa svako moze donositi zaključke iz svoje perspektive ali postoje i neke činjenice oko kojih nema dileme.

A doci ce i rezultati i derbiji..
Ma ovo nije kritika uopste za trenutno vodstvo niti kazem da neko radi los posao ili ne. Nije crno bijelo, ja samo kazem percepciju. Sve to stoji za gostovanja, ja govorim o percepciji drugih grupa odnosno kako druge grupe gledaju na nasu grupu. Ja smatram da su ozbiljnije gledali na Robijase prije 15 godina nego danas i tjt. Nit kazem da je bolje bilo niti da nije.
Allgunsblazing

Post Postao/la Allgunsblazing »

Ozbiljnija nam gostovanja danas nego prije 15 godina. Ljudi koji su bili u Robijasima prije 15 godina su i danas tu. Ono sto je losije je broj na domacim utakmicama.

Ako cemo pricati o ulici, nikada tu Robijasi nisu imali neko ime. "Defanzivno" dobri, ali nije bas da smo skidali nekoga do sad.
KenanA

Post Postao/la KenanA »

Allgunsblazing je napisao/la: 20 svi 2025, 12:59 Ozbiljnija nam gostovanja danas nego prije 15 godina. Ljudi koji su bili u Robijasima prije 15 godina su i danas tu. Ono sto je losije je broj na domacim utakmicama.

Ako cemo pricati o ulici, nikada tu Robijasi nisu imali neko ime. "Defanzivno" dobri, ali nije bas da smo skidali nekoga do sad.
Šališ se? Ciglane, Grbavica, Tuzla? Hodali kroz pola grada kao da smo u Blatuši.
Kakve su samo mudonje tada hodale po gostovanjima. Mudonje koji su tukli specijalce u oklopima (čitaj Lukavica ili frka ispred istočne tribine Bilinog, kup u Širokom itd.)
Današnja robija radi odličan posao, svaka im čast, ali zlatno doba je prošlo, prije svega zbog masu raje koja je otišla van Zenice i zbog dijela raje koja je sada na zapadu.
Isto tako nekadašnje odrastanje je bilo u znaku Čelika i to je to, svaka mahala je samo o utakmici pričala i čekao se vikend ko ozeblo sunce.
Danas je ovim momcima teže privuci nove generacije, internet je obuzeo sve.
FliX

Post Postao/la FliX »

Mene zanima vezano za ulaznice, evo npr Stupcanica prodano 2000 karata (zaokruzio sam), a na tribinama kazu bilo 4000 gledalaca. Odakle tih 2000 dodatni? Je li se ciljano prezentuje manje prodani karata, ili neko falsifikuje karte ili ciljano redari pustaju da se udje na zapad "za petaka"?
Igraci i osoblje ako ponaosob dobivaju karte da ubace na stadion po par ljudi, onda njih treba stavit na istok u onaj centralni dio, a ne da mi se onaj svojevremeno stalno dere "Hoooondaaaaa" ili onaj Karalic sto je dovodio svoje vehabije brada do pasa i beretka.
KakhaKaladze

FliX je napisao/la: 20 svi 2025, 13:38 Mene zanima vezano za ulaznice, evo npr Stupcanica prodano 2000 karata (zaokruzio sam), a na tribinama kazu bilo 4000 gledalaca. Odakle tih 2000 dodatni? Je li se ciljano prezentuje manje prodani karata, ili neko falsifikuje karte ili ciljano redari pustaju da se udje na zapad "za petaka"?
Igraci i osoblje ako ponaosob dobivaju karte da ubace na stadion po par ljudi, onda njih treba stavit na istok u onaj centralni dio, a ne da mi se onaj svojevremeno stalno dere "Hoooondaaaaa" ili onaj Karalic sto je dovodio svoje vehabije brada do pasa i beretka.
2000 prodato + sezonske + podijeljene + greska u procjeni delegata = 4 hiljade
Redbull

Post Postao/la Redbull »

KakhaKaladze je napisao/la: 20 svi 2025, 14:06
FliX je napisao/la: 20 svi 2025, 13:38 Mene zanima vezano za ulaznice, evo npr Stupcanica prodano 2000 karata (zaokruzio sam), a na tribinama kazu bilo 4000 gledalaca. Odakle tih 2000 dodatni? Je li se ciljano prezentuje manje prodani karata, ili neko falsifikuje karte ili ciljano redari pustaju da se udje na zapad "za petaka"?
Meni je nelogicno da fali 1000 karti. Pa nek je i 3000 bilo na stadionu, a 2000 ulaznica prodalo se (sa sponzorskim ulaznicama), da jebe jez jeza u pozi pozdrav suncu, 1000 ljudi ne mogu biti sezonske i 1000 ljudi se ne moze provuci tek tako.
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Redbull je napisao/la: 20 svi 2025, 14:30
KakhaKaladze je napisao/la: 20 svi 2025, 14:06
Meni je nelogicno da fali 1000 karti. Pa nek je i 3000 bilo na stadionu, a 2000 ulaznica prodalo se (sa sponzorskim ulaznicama), da jebe jez jeza u pozi pozdrav suncu, 1000 ljudi ne mogu biti sezonske i 1000 ljudi se ne moze provuci tek tako.
700 sezonskih imaš, tako da je 3000 realna procjena. 4000 je baš napuhano.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Allgunsblazing

Post Postao/la Allgunsblazing »

KenanA je napisao/la: 20 svi 2025, 13:08
Allgunsblazing je napisao/la: 20 svi 2025, 12:59 Ozbiljnija nam gostovanja danas nego prije 15 godina. Ljudi koji su bili u Robijasima prije 15 godina su i danas tu. Ono sto je losije je broj na domacim utakmicama.

Šališ se? Ciglane, Grbavica, Tuzla? Hodali kroz pola grada kao da smo u Blatuši.
Kakve su samo mudonje tada hodale po gostovanjima. Mudonje koji su tukli specijalce u oklopima (čitaj Lukavica ili frka ispred istočne tribine Bilinog, kup u Širokom itd.)
Današnja robija radi odličan posao, svaka im čast, ali zlatno doba je prošlo, prije svega zbog masu raje koja je otišla van Zenice i zbog dijela raje koja je sada na zapadu.
Isto tako nekadašnje odrastanje je bilo u znaku Čelika i to je to, svaka mahala je samo o utakmici pričala i čekao se vikend ko ozeblo sunce.
Danas je ovim momcima teže privuci nove generacije, internet je obuzeo sve.
Koje je najbolje gostovanje Robije u Banja Luci? Koje je u Tuzli? Jesmo li ikada bili bolji nego prosle godine u Tuzli ili ove u Banja Luci?

U Sarajevo je svako isao, tako da to nije nikakav pokazatelj.

Domaca 150 ljudi, gostujuca 100 ljudi. Iz kola u kolo. Prije si na domacim imao 500-1000, u gostima idu tri kombija i kapak. Jasno, druga vremena, manje para bilo, ali je bilo tako. Pa dodje Olimpik nas ode 2500, sljedecu gostujucu 50. To nije znak snage grupe, vec slabosti. Lahko je imati muda kad imas 500+, treba sabrati muda pa proci kroz Sarajevo bez pratnje, a vas 50.

O tim osjecajima je glupo pricati. To je subjektivno. Bili svi mladji, bilo nas vise (neces vjerovati i dalje ima ljudi koji su isli i na te utakmice, a idu i danas). Onaj gore post sto je onaj prenio gdje se spominju ta zlatna doba su od lika koji je 20+ godina na jugu aktivan (ne govorim o dolascima, nego o aktivnom ucescu) i koji je aktivno ucestvovao u svemu, od grafita do koreografija. Mozda je nacrtao najvise stvari u historiji Robijasa. Tako da to uopste nije prica ovih koji nisu dozivjeli sve to sto ti spominjes.
Guest.1945

Post Postao/la Guest.1945 »

Jašta su, eno ih minimalno 100 na zapadu svaku utakmicu.Ovo sad su oni koji su prije 15 bili djeca i to je to.Glupost je što je klub dozvolio da se zatvori jug.Neko bi možda i najvijao ali mora prolaziti peripetije članstvo itd.
phillies

Post Postao/la phillies »

Kod nas svaka prica izadje na "ciji je duzi", pa tako i ova o Robiji :D

Meni je najvise zao, kad smo imali brojnost iz tog perioda, da se to organizacijski nije najbolje ispratilo. Vecinom su se stvari radile na ho-ruk, pa kako ispadne. Nije se imalo sluha da se izgled tribine popravi (primjer jednobraznog oblacenja), da se rade majice sa navijackim motivima, da se rade salovi i sl. rekviziti, da se jos pojaca osjecaj pripadnosti grupi kod svakog pojedinca. Drugo, svaka ideja koja bi pomogla rastu Robijasa kao grupe, u vecini slucajeva je docekivana "na noz" jer bilo ih je koji su bili zadovoljni situacijom i sve bi vjerovatno ugrozilo njihove tadasnje pozicije. Sjetite se samo kako je bilo kada su se pocele osnivati podgrupe, prije svih JBC, pa kad se preslo na istok navijati...al, bilo pa proslo.

A opet kad se osvrnem na neke navijacke grupe tipa Fukara, koje su nekad imale brojnost, ali su se fakticki ugasili iako nisu vidjele ni P od problema s kojim su se Robijasi susretali, optimista sam sto se tice nase furke i navijanja.
Guest.1945 je napisao/la: 20 svi 2025, 14:58 Jašta su, eno ih minimalno 100 na zapadu svaku utakmicu.Ovo sad su oni koji su prije 15 bili djeca i to je to.Glupost je što je klub dozvolio da se zatvori jug.Neko bi možda i najvijao ali mora prolaziti peripetije članstvo itd.
Druze koje peripetije? Dosao 40 minuta prije utakmice, dao cenera, ime i prezime i broj telefona i jos 5 KM za kartu, dobio clansku u roku 5 minuta sveukupno. A sad, jel veterane sa zapada blam doci na jug i uclaniti se, ili nece da im upola mladji momak "komanduje" kako ce on navijati i ponasati se, to ne bih znao. Napisao sam vec i ponovicu, ko god na zapadu ima u sebi jos malo te vatre koju je imao na Jugu iz zlatnog doba, nek ne razmislja i nek dodje na svoju tribinu. Kad ja sa 50+ i nasljednikom skoro punoljetnim mogu, mogu i oni. :D :D :D
Zadnja izmjena: phillies, dana/u 20 svi 2025, 15:15, ukupno mijenjano 1 put.
Samo Čelik zenički !!!
KakhaKaladze

Guest.1945 je napisao/la: 20 svi 2025, 14:58

Jašta su, eno ih minimalno 100 na zapadu svaku utakmicu.Ovo sad su oni koji su prije 15 bili djeca i to je to.Glupost je što je klub dozvolio da se zatvori jug.Neko bi možda i najvijao ali mora prolaziti peripetije članstvo itd.
Ma nije problem zatvaranje juga, platis simbolicno i bujrum. Meni vise ide na zivce kad se u gostima postrojavaju simpatizeri u kop. Brate nisu ljudi u ultra fazonu i navijanje 90 min dosli gledat utakmicu na izlet itd. Ne vidim potrebu da ti ustrojavas covjeka od 60ak godina da mora stajat u kopu jer je na navijackoj tribini. Taj ide na zapad a tu je s robijasima u sektoru jer su tu svi gostujuci navijaci. I to je haman svako gostovanje slucaj gdje imas 10 15 ljudi koji dodju gledat utakmicu i nisu tu da navijaju 90 min i po meni se bespotrebno forsira i namece ultra fazon ljudima koji to nisu.
Odgovori