Cinvict35 je napisao/la: ↑09 svi 2025, 17:58
Mi moramo isposlovat kanton i grad po milion i da mi napravimo 2 miliona da bi razmisljali o PL.
Nije nerealno ni prvo ni drugo ni trece,ali treba oznojit guzove za ta 4 miliona.
Ja sam ubijedzen Truhlo uz atraktivan fudbal (kad budemo ulazili u PL takav mora i da bude dq bi usli,znaci da dominiramo)da mi mozemo imat prosjek 4 do 5milja po domacoj tekmi uz malo poskupljenje karti na 10km 8km 5km moze se dobre pare uzet a kad bude PL moze se ici i preko 5 milja prosjek kad budu derbiji non stop sa ovakvom PL,sto je od karti 1milion godisnje.
Sjecam se jbt one godine kad smo bili prvi ono do 5 ili 6 kola do one krqdxe na Bilinom sa Zeljom prosjek na tri domace bio 10+ milja
Nije isto prosjek na stadionu, jest imali smo nekad, ali 2/3 ti uđe bez ulaznice. Primjer su ti Klis, Radnik, Sarajevo, 8000 na tribinama, a 4500 prodanih ulaznica.
Meni je realno nekako da naredne sezone doživimo potpunu stabilizaciju, tj da ne kasne plate, da se dugovanja svedu na nulu i neka mirna sredina tabele u ligi. One tamo sezone kad opet dobiješ 700k od kantona i 200k od grada, bez dugovanja, onda se može napasti u ući u PL definitivno.
Eh treće tamo nas čeka grčevita borba za ostanak, jer eto i da povećaš tamo budžet na 3 miliona KM, tj da imaš luđački prihod od članstva, ulaznica i sponzora, opet nemaš šanse protiv Želje, Veleža, Širokog. Borba za opstanak sa Posušjem, Slogom i ko god bude ulazio i ispadao.
Samo bi volio da uđemo dok se druga liga nije ujedinila, to ako se desi nećemo nikad