Truhlo je napisao/la: ↑15 ožu 2025, 20:50
Davno sam govorio na zimu da se mora zadužiti za igrački kadar, nije ovo sezona kad se režu troškovi. Bolje 50 ili 100 000 novog duga, nego ispasti u treću ligu za 80. rođendan. Sad yebi ga, velike su šanse da ispadamo, već nam 3 boda bježi sigurna zona, najgora smo gostujuća ekipa, a tek sad će im se noge odsjeći jer su pod ogromnim pritiskom.
Jedina nada je taj sad povoljniji raspored, 7 kući i 5 u gostima do kraja sezone. Od tih 5 gostujućih, tu je i radnički, to ako ne dobijemo, zaslužujemo ispadanje i kraj priče.
Sad sam provjerio da je zadnjih par sezona za 9. mjesto bilo potrebno oko 40 bodova, koji bod gore dole. Sto znaci sa 7 domacih utakmica i da racunamo tu gostujucu protiv Radnickog izadjemo na 43 boda i hajmo reci izborimo opstanak.
Sad je drugo pitanje da li mogu pobjediti svih 7 kuci i sa strane otkinuti koji bod, ali ako ovako nastave bice tesko do kraja.
Danas sam gledao podcast kod Sanela kad je gostovao Srdjan Stanic, pa on kaze kako je igracima padao tesko dres, dok bi na treninzima zabijali i igrali ko od sale. Da li je to slucaj sa nasima, a po meni jeste plus dodamo mladost i neiskustvo, tesko tesko do kraja.
Vrijeme je pred nama, pa cemo vidjeti.