NK Čelik

phillies

Re: NK Čelik

Post Postao/la phillies »

https://www.zenicablog.com/nk-celik-zen ... ku-zenice/

Vamo dadnes 600 ili 700 KM a tamo dobijes 220.000, jest ga Fudo isšlif'o. :evil:
Samo Čelik zenički !!!
Guest.1945

Post Postao/la Guest.1945 »

Treba vidjeti od grada možel se šta dobiti više od onih bjednih 200k i nesto, i to je doslo kompenzacijom.Može li se šta na školu fudbala prebaciti ne znam.
Cinvict35

Post Postao/la Cinvict35 »

R0B1J4SH je napisao/la: 06 vel 2025, 14:04 Evo Musa ode u Premijer ligu a nama ne valja :D
Možda smo ga mogli zadržat u svakom slučaju bolji od ove 2 sto su došli.
I Musa i Rasevic nadzose bolje angazmane a nama nevaljaju.
Mislim da je nas vezni red njima dohakao kao i sto krilima dohaka jer ako nemas jake sredine sve trpi iodbrana i organizacija a i napad
Almir2018

Post Postao/la Almir2018 »

Ma bolje ostaviti ovako kako je dosada po 20 hiljada svima podijeli i svi bi bili zadovoljni a sto nema niko onda nekog uspjeha u takmičenjima njih nije briga
Jbt kad vidim koji se klubovi bune povraca mi se
Pogledajte u Kantonu Sarajevo kako rade
Fk Zeljo,FK Sarajevo,KK Bosna i RK Bosna klubovi od značaja u kantonu I tačka
Dobijaju i ostali ali znatno manje od ova 4 kluba
I zato ova 4 kluba i igraju i evropu i regionalna takmicenja
Tako i u našem kantonu treba odaberi 5-6 klubova
Ostalim kao i do sada dijeli i cao
Brotherze

Post Postao/la Brotherze »

Almir2018 je napisao/la: 06 vel 2025, 15:56 Ma bolje ostaviti ovako kako je dosada po 20 hiljada svima podijeli i svi bi bili zadovoljni a sto nema niko onda nekog uspjeha u takmičenjima njih nije briga
U Sarajevu nema Colica, Kapkovica i ostale bagre kojima Celik nista ne znaci pa da blokiraju i opstruisu. Ili ima sigurno onoh koje zaboli za Zelju i Sarajevo ali znaju da ne bi smjeli proci carsijom da urade slicno kao ovi nasi sro nama rade, tako je kako je
KakhaKaladze

Post Postao/la KakhaKaladze »

Svako se bori za svoje interese, ko sto se mi borimo za svoj klub tako se i drugi bore za svoje. Sad mozemo mi diskutovati sta vukovi vjeverice i ostali klubovi od 5 godina tradicije traze u istoj recenici sa Celikom ali na njima je da traze a na vladi je da ne da. Realno je nelogicno i da po provbitnom planu Nemila dobije vise para od Stupcanica. Trebamo bit posteni i rec da je ovaj zakon krojen zbog nas i da se nama pomogne a da sve bude kao fer i posteno. Kanton treba da gura Celik i da gro sredstava ide nama ali realno nije ovo nacin jer ostaje ogroman upitnik na osnovu cega su rasporedjena sredstva. Stavimo sad Celik po strani i kad pogledas kako su raspodijeljene pare tacno stanes i da se zapitas koji je to obrazac za raspodjelu. Ako su rezltati onda nas nema nigdje, ako je tradicija onda neki klubovi ne trebaju dobit nista, ako je rang takmicenja opet je drugacija lista. Kako god da pogledas vidi se da je obrazac kako je ko uspio izlobirat za svoje a mislim da to nije uredu. Po meni najveci osnov za zalbu na ovo ima Stupcanica jer treceligas dobije vise para od njih a oni 99% ulaze u najvisi rang sljedece sezone.
phillies

Almir2018 je napisao/la: 06 vel 2025, 15:56 Ma bolje ostaviti ovako kako je dosada po 20 hiljada svima podijeli i svi bi bili zadovoljni a sto nema niko onda nekog uspjeha u takmičenjima njih nije briga

Vjerujem da je to bila i ideja ovog zakona, a ne da 30 klubova bude "od znacaja za kanton". Od kakvog je Nemila znajaca za kanton (osim sto je Nemilski sliv poznat kao jako stranacko uporiste), RK Celik Junior ili OK Celik Volley? ili ako idemo dalje, Natron ili nk Zepce? Radije prebaciti njihove iznose Orloviku (koji bar eto ima neke rezultate) i RK Maglaju, pa da im se pomogne da ostvare bolje rezultate u buducnosti...ili NK Vares :shock: Uz duzno postovanje prema navedenim klubovima, oni se ne mogu svrstati u kategoriju "znacajnih klubova". Ocito se islo po principu da svaki grad ima neki znacajan klub, sto je pogresno. Ja bih ogranicio po sportu da moze biti jedan - max. dva kluba sa epitetom "znacajnog kluba". Na kraju ce ovo ispasti "stranacki zakon" kojim ce se djeliti pare poreskih obveznika klubovima koje stranke koriste za svoje finansijske mahinacije.
Samo Čelik zenički !!!
Eugen

Post Postao/la Eugen »

phillies je napisao/la: 06 vel 2025, 16:19

Vjerujem da je to bila i ideja ovog zakona, a ne da 30 klubova bude "od znacaja za kanton". Od kakvog je Nemila znajaca za kanton (osim sto je Nemilski sliv poznat kao jako stranacko uporiste), RK Celik Junior ili OK Celik Volley? ili ako idemo dalje, Natron ili nk Zepce? Radije prebaciti njihove iznose Orloviku (koji bar eto ima neke rezultate) i RK Maglaju, pa da im se pomogne da ostvare bolje rezultate u buducnosti...ili NK Vares :shock: Uz duzno postovanje prema navedenim klubovima, oni se ne mogu svrstati u kategoriju "znacajnih klubova". Ocito se islo po principu da svaki grad ima neki znacajan klub, sto je pogresno. Ja bih ogranicio po sportu da moze biti jedan - max. dva kluba sa epitetom "znacajnog kluba". Na kraju ce ovo ispasti "stranacki zakon" kojim ce se djeliti pare poreskih obveznika klubovima koje stranke koriste za svoje finansijske mahinacije.
U ovom trenutku ja vidim 5-6 klubova koji trebaju biti nositelji. To su NK Čelik ispred svih, KK Orlovik Žepče, RK Krivaja muški i ženski, RK Maglaj, NK Stupčanica, Odbojkaški klub Kakanj, ostalo sve staviti u isti koš.
phillies

Upravo tako.
Samo Čelik zenički !!!
goku

Post Postao/la goku »

phillies je napisao/la: 06 vel 2025, 16:19

To je sustina ispada “stranacki zakon” i podhitno se mora preurediti!

Isto tako niko ne prica o klubu koji puni 75 godina postojanja ove godine , vode ga isto navijaci kao i NK Celik, koji je bio pred gasenjem, i onda se pojavi klub koji je star godinu dana i on kao od posebnog znacaja za kanton…
BatistutA19

Post Postao/la BatistutA19 »

Nikad se rijesit politike lopova prevaranata,rijesis se u gradu nema para ,isti kurac i Kanton odlucuju stranke koji veze nemaju sa sportom i gurat ce klubove gdje su predsjednici predstavnici politickih stranaka.
Ako igras posteno nema te nigdje ovo je plafon 1 liga,navijaci ko navijaci hoce rezultate ,nece patnju ,nece ovu ligu i sutra ako kad udjes hoce da se boris za Europu da dodju na stadion.Zato imas sto imas ovakav klub ovakvo stanje ovakav kvalitet ovakve finansije a ovo malo srcanih navijaca ne mogu gurat klubi to ce past vremenom a i uprava koliko god da voli koliko god da se bori ne mogu ni oni vise jer kljucna je rijec NOVAC a od ljubavi se ne zivi.
Almir2018

Post Postao/la Almir2018 »

Ne vidoh ja ove klubove da se bune sto je budžet za sport u Zenici ostao na milon iako je budžet 125 miliona gradski sto tu ne napravise press pa i ovaj Talic ne izađe na GV i kaze dajte nam više novca za sportske objekte
Da ne bude zabune i meni je glupo sto neki klubovi na ovom su spisku ali isto tako znamo da je cilj da celik povale ali neće uspjeti ovo će se riješiti sigurno sad samo koji modalitet i Čelik ce dobiti najviše
Uvijek ce se buniti svi sto ovi klubovi sto nismo mi itd...
Avenija

Post Postao/la Avenija »

Kada covjek razmisli malo bolje ne pamtim gori prelazni rok u poslijeratnoj historiji gdje je napravljeno nekoliko velikih gresaka koje se samo pukom srecom nece obiti od glavu nasem klubu. Tu cak ni ne mislim na dovodjenje ove menadjerske balavurdije nego tri najvece greske. Musa ili Rasevic, samo je jedan smio biti pusten a ne obojica, greska 2, Masic i greska 3, nakon 6 prelaznih rokova nedovodjenje iskusnog pleja da uveze igru koja je kriminalna za gledati a i koja te dovela na rub opstanka i to u drugoj ligi.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Eugen

Post Postao/la Eugen »

Vrijeme ce pokazati jel uspjesan ili neuspjesan prelazni rok. Sretno Musi i Rasevicu, ali bolje je gledati Horica i Hodzica u odbrani nego njih dvojicu
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Avenija je napisao/la: 06 vel 2025, 23:37 Kada covjek razmisli malo bolje ne pamtim gori prelazni rok u poslijeratnoj historiji gdje je napravljeno nekoliko velikih gresaka koje se samo pukom srecom nece obiti od glavu nasem klubu. Tu cak ni ne mislim na dovodjenje ove menadjerske balavurdije nego tri najvece greske. Musa ili Rasevic, samo je jedan smio biti pusten a ne obojica, greska 2, Masic i greska 3, nakon 6 prelaznih rokova nedovodjenje iskusnog pleja da uveze igru koja je kriminalna za gledati a i koja te dovela na rub opstanka i to u drugoj ligi.
Pa mislim da nam je 17 igrača u ekipi do 21. godine što dovoljno govori o našoj ekipi. Iskreno želio sam da Uprava dovede po jednog iskusnog igrača u svakoj liniji, ali situacija je takva da nismo mogli priuštiti neke igrače, tako da smo se popunili mladim, perspektivnim igračima koji su željni dokazivanja i igre
Nema se tu šta reći, dugovanja ubijaju ovaj klub u pojam. Valjda bude nešto od tog kantona, ako ne bude, možda najbolje da ispadnemo i čekamo bolja vremena u drugoj ligi centar :(
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Odgovori