NK Čelik

JonSnow

Re: NK Čelik

Post Postao/la JonSnow »

Cinvict35 je napisao/la: 15 sij 2025, 14:21
Redbull je napisao/la: 15 sij 2025, 14:02 Mora se priznati da je ovo super stvar za klub. Konacno ce neki drugi vjetrovi u omladinskom pogonu da pusu. Drago mi je Nurkovica tu vidjeti. Jos da ovo plandilo nam sto prije dodijele, vjerujem da bi mogli 2 terena za neko brzo vrijeme izgraditi, evo i savez je tu pokazao da ce izgraditi jedan teren.
Sve je krenulo super u ovoj godini ,akademija ,transe kanton grad pa i dug bi mogao da bude na 0 ubrzo cak sve i predobro da bi covjek povjerovao.
Mene samo strah ublehe da ne pocne spinovat oko Plandila kao sto radi sa bolnicom i da nas ne izradi onako kako on to samo zna.
Uglavnom dizemo se ozbiljno
Ne dižemo se još.
Ovo što klub radi je čudesno, ali je u isto vrijeme i maraton. Pripremu smo odradili, sad nam treba vrijeme i kontinuitet.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
goku

Post Postao/la goku »

Od sad navijamo i za NK Vitez 😂
prisonbreak

Post Postao/la prisonbreak »

Odlicna stvar, svaka cast Laudrop. :srce:
KakhaKaladze

Post Postao/la KakhaKaladze »

Sve su ovo super stvari dugorocno gledano ali razvoj omladinskog pogona nece utjecati na seniorski tim barem 5 godina. Da sve bude okej i da se naprave tereni u rekordnom roku, treba ti vrijeme da se i treneri usavrse priviknu i uhodaju a onda i da privuces kvalitetne omladince od kojih mozes napraviti nesto. Svakako pozitivna vijest ali je ja ne vidim kao rjesenje za ulazak u premier ligu jer sam misljenja da ako za 5 godina ne udjemo u PL nece nas ni akademija izvaditi.
phillies

Post Postao/la phillies »

Upravi naklon do poda :pray: :pray: :pray:

Lijepo je ponovo vidjeti Nurkovica medju nama, covjek zaista voli Čelik i u njegove namjere niko ne treba sumnjati.

Samo sabura, bice ovo sve dobro.

@Kakha
Nije ni receno da ce se cekati Premijer Liga dok Akademija ne stasa. Vjerujrm da ako finansije dozvole i rijesimo dugove, od ove godine ide napad na visi rang.
Samo Čelik zenički !!!
Avenija

Post Postao/la Avenija »

Lijepe vijesti nema šta, pogotovo vidjeti Maida i Adisa ponovo u Čeliku jer znas da su to iskrena pojačanja koja rade u interesu kluba.

Ali realnost svih klubova je da javnost gleda iskljucivo rezultat i uspjeh prvog tima i da se prema tome kroji slika uspješnosti i stanja nekog kluba.

Što se tiće plandila lokacija jeste atraktivna geografski u centru, granici sa M17 ali ne vidim razloga da stoji zarasla šikara i dalje umjesto razvoja jednog pristojnog trening centra za razvoj sportaša. Opet svi smo upoznali tog Kasumovića i ako ustane na lijevu nogu za čas smisli neki izgovor što se nadam neće desiti. Na pressu je naglašeno i da moramo dobiti dozvole što prije jer ako se ne varam savez je već počeo sa projektom tereni i ako ne dobijemo dozvole od Grada nema terena od saveza.

I dajte tu vezu pojačajte da se ne cigančimo za opstanak :mrgreen:
Zadnja izmjena: Avenija, dana/u 15 sij 2025, 14:57, ukupno mijenjano 2 puta.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
macak_

Post Postao/la macak_ »

Ovo je win-win za klub. Bice rastereceni od ovog troska, a omladinci ce dobiti dodatna ulaganja. Ja vjerujem da je nekoliko hiljada mjesecno islo na omladinsku slolu, a to su sada finansije koje se mogu iskoristiti za prvi tim ili dugove.

Ako napravimo jedan teren ove godine, vec smo na konju i spremni za PL.

Bravo za ovo!
Redbull

Post Postao/la Redbull »

Cinvict35 je napisao/la: 15 sij 2025, 14:21
Redbull je napisao/la: 15 sij 2025, 14:02 Mora se priznati da je ovo super stvar za klub. Konacno ce neki drugi vjetrovi u omladinskom pogonu da pusu. Drago mi je Nurkovica tu vidjeti. Jos da ovo plandilo nam sto prije dodijele, vjerujem da bi mogli 2 terena za neko brzo vrijeme izgraditi, evo i savez je tu pokazao da ce izgraditi jedan teren.
Sve je krenulo super u ovoj godini ,akademija ,transe kanton grad pa i dug bi mogao da bude na 0 ubrzo cak sve i predobro da bi covjek povjerovao.
Mene samo strah ublehe da ne pocne spinovat oko Plandila kao sto radi sa bolnicom i da nas ne izradi onako kako on to samo zna.
Uglavnom dizemo se ozbiljno
Kao sto je Robert vec rekao u 2025 bi trebalo doci na naplatu sve iz 2024 sto su dogovarali i u tisini pripremali. Samo da se nesto ne zajebe, aBd ove godine svesti dug na 0 i konacno krenuti baviti se sportskim pitanjem kluba.
jaskozee

Post Postao/la jaskozee »

Samo me zanima šta ovaj partner ima od ovog partnerstva. Logistička firma, osim neke ljubavi prema domovini nemam ideju što bi on radio. A u ljubav kao motiv sve manje vjerujem.
Nadam se da će biti sve dobro 😁
KenoRob

Post Postao/la KenoRob »

Cestitke klubu na ovom ugovoru za bolju buducnost kluba i sportskog zivota u Zenici.
Nadam se da ce nam sve administrativne prepreke ici od ruke. Isto tako nadam se da ova saradnja znaci brz povratak juniora u PLBiH.

Sretno :srce:
phillies

Post Postao/la phillies »

Pa i ovaj dres izgleda mnogo jako :) :)
Samo Čelik zenički !!!
Almir2018

Post Postao/la Almir2018 »

Bravo za upravu za ovaj ugovor
Kako sam skontao po ovom ugovoru klub vise nema obaveza prema omladinskom pogonu tako da će novi partner placat trenere,opremu,prevoz takse itd...
Plus ce izgraditi jedan teren za Akademiju drugi savez i za početak odlučno to
Sto je sjajno za klub sto se izdvajalo za omladinske selekcije to se sad moze preusmjeriti na druge potrebe kluba
Takoder vjerujem i siguran sam da ćemo u ovoj godini riješiti sve dugove
Samo neka kanton I grad ispune obećanja i transe uplate kako su i rekli
Grad plandilo da dodijeli sto prije klubu i bila bi top 2025 godina
A valjda naši manekeni i poigraju na proljeće i tu nas sreća pogleda 🖤❤️💪💪
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Stvarno veliki korak za naš klub, čestitke svima koji su radili na ovome, velika stvar za početak u finansijskom a kasnije i u infrastrukturnom segmentu.

Nisam uopšte očekivao da je ikako moguće u ovoj fazi oporavka kluba prvo srediti generalnog sponzora unosnijeg, pa sada i ovo za omladinski pogon :pray:

Samo da politika ne izradi ove godine :mrgreen:
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
habuba

Post Postao/la habuba »

jaskozee je napisao/la: 15 sij 2025, 15:16 Samo me zanima šta ovaj partner ima od ovog partnerstva. Logistička firma, osim neke ljubavi prema domovini nemam ideju što bi on radio. A u ljubav kao motiv sve manje vjerujem.
Nadam se da će biti sve dobro 😁
Ne znamo detalje ugovora. Kada neko ozbiljan investira novac, onda ta osoba ili organizacija gleda i da profitira, sto je sasvim normalno. U ovom slucaju samo mozemo da nagadjamo. Npr. spominje se Plandilo kao platforma i vazan projekt u kojem bi ovaj partner ucestvovao. Sto opet znaci da postoji mogucnost da trening centar na Plandilu ukoliko se ostvari bude poslovno sportskog karaktera, tj. da ima neki aspekt komercijalne upotrebe (prostori unutar kompleksa ili nesto slicno). Drugi aspekt partnerstva moze biti procenat od potencijalnih transfera igraca koji su ponikli u Celiku tokom trajanja partnerstva. I to bi bio sasvim opravdan koncept. Mislim ima toga jos, ali vidjet cemo kako vrijeme prolazi. U sustini slazem se s Robertom, klub ne moze izgubiti nista ovim partnerstvom, dokle god drze na oku kako se stvari odvijaju i tempo kojim partner izvrsava svoje obaveze. Zadnje sto nam treba je novi Turcin koji ce obecati kule i gradove a na kraju ne platiti ni one troskove koje je sam stvorio (u ovom slucaju bi to npr. bile plate i sta vec ne). Pozitivan rasplet u svakom slucaju.

Sada cekamo da kanton ispuni svoje obecanje (usvojen je budzet) i da grad usvoji svoj budzet i doznaci sredstva klubu koja mu pripadaju po potpisanom sporazumu i mislim da ce to biti dovoljno da se mi rijesimo gotovo svih ako ne i svih utega kojih imamo za vratom.
bartoli

Post Postao/la bartoli »

Moja prepostavka je da ce se plandilo ako se sve potrefi zvati TQT teren ili tako nesto
LimVo likČe
Odgovori