NK Čelik

Truhlo

Re: NK Čelik

Post Postao/la Truhlo »

Redbull je napisao/la: 28 pro 2024, 14:16
Truhlo je napisao/la: 28 pro 2024, 14:04 Evo @guest je to malo dočarao. Dodao bih još kancelarije koje klub koristi, mislite da bi savez pravio klubu kancelarije koje sad ima, sale za sastanke, trofeje i ostalo, bi al u qrcu :lol: Bili bi protjerani nakon 50 godina sa stadiona, na ko zna kojoj adresi.

Da ideja valja, svi klubovi bi gurali svoje stadione, mučnite malo glavom zašto Velež, Željo, Sarajevo ne guraju svoje stadione. Nisu retardirani i nemaju migranta na čelu grada koji gura interese svakog drugog osim lokalnih interesa za koje je izabran.

I koji će qrac Zenici stadion od 18 000, urbanoj sredini od 70 000 ljudi. I ovaj od 13 000 nije ni na utakmicama reprezentacije popunjen do zadnjeg mjesta, većinon zjapi prazan, pola kapaciteta iskorišteno.

Pošto bi bio nacionalni, lagano finale kupa tu, al qrko bi te savez pitao mogu li npr manijaci na južnu tribinu, itd.
Iznenadjujes me stvarno, jos nista nije jasno, ni kako ce biti, sve se svodi na mahalske i nagadjanja. Mozda na kraju ispadne bolje od ocekivanog, sta znas. Cuj istjerat ce neko administraciju kluba sa stadiona :mrgreen:

I ovo za sarajevo, sutra bi oni svi dali, da je bilo politicke volje, ali nisu htjeli da finansiraju. Ovo ne gradi savez, ovo gradi i grad Zenica, nece stadion biti od saveza, vec kao i do sada, samo sto ce dobiti ugovor kao do sada da koriste i to je to. Opet, sacekajmo detalje, pa onda sudimo.
Zato što sam već vidio kako je to izgledalo prije 10 godina. Sva ova galama je zbog toga što uskoro ističe onaj famozni ugovor između grada i saveza gdje je klub debelo oštećen.

Do prije 10 godina, dok nije taj ugovor potpisan, savez je svaku utakmicu plaćao stadion Čeliku, Čelik je raspolagao i gospodario stadionom, poslovnim prostorima, svime. Nije bio ograničen na jedan trening sedmično na stadionu.

Ovo ide u smjeru da će klub biti de facto protjeran sa stadiona. Robijaši će seliti, administracija kluba će biti negdje u radakovu npr, pa ćeš po člansku ići tamo, a fan shop u nekom poslovnom prostoru u čaršiji npr. Možda će biti ofarban u crveno i plavo, a moći ćeš ga koristiti samo za utakmice, i taj jedan trening zaboravi. Poslovnim prostorima će gospodariti Vico i Fudo, ako ih i bude na stadionu. Klupski fan shop će biti zamijenjen sa shopom reprezentacije, a prostorije robije će biti ustupljene fanatikosima :lol:

Eto što sam protiv, jer se ne gleda interes lokalne zajednice i lokalnog kluba na prvom mjestu. Grad zenica ne treba da rješava probleme države tj saveza, njima stadion ne zadovoljava uslove, neka prave sebi bolji od nule negdje drugo, nema problema. Zašto bi grad od svog budžeta uopšte odvajao novac za problem države, umjesto da taj budžet ide za lokalne projekte i probleme lokalne zajednice?
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
BatistutA19

Post Postao/la BatistutA19 »

Guest.1945 je napisao/la: 28 pro 2024, 13:30
BatistutA19 je napisao/la: 28 pro 2024, 05:10 Moram citat u 5 h ovo 😁
Prvo stadion jest se gradio za Čelik ali stadion je gradski a Čelik je i sad podstanar ,znaci uvjek te moze zajebavat ,Celik je u takvom belaju sa takvom malom bazom navijaca da se on gotovo nista ne pita i nedo bog da treba protestovat ne bi 100 judi doslo a vi nesto pricate nedamo ma ko ce te pitat da li ste vi realni nego pokusat na lijep nacin izvuc maximum za nas klub.
Dalje niko ne zna nista ni sta ce bit potpisano nit je savez sam finansijer ,to ce bit savez i grad Zenica.
Naravno da treba Čelik pokusat osnovne stvari zadrzat te nase boje pogotovo stolice i sve sto moze i lijepo je reko Vico dom reprezentacije i Čelika nit je razdvajo to.
Mi ne mozemo 1 kg farbe kupit trazimo sadake i na pragu si nedo bog i ispast iz lige i mi cemo pricat nesto.
Nikako nista trenutno nije na nasoj strani da bi mi diktirali uslove ni finansije ni rang ni brojnost navijaca ni neka posebna zainteresovanost gradjana Zenice za Celik to se vidi po svemu.Mislim da je uprava pametna i da ce izvuc maximum a ne ko sivonje zapinjat glumit silu neku ,pametno isto sto su sa Fudom rijesili oko tuzbe i tako i ovo pokusat izvuc maximum.
Po tvom bati najbolje da se ugasimo i šutimo.Ne možeš kupiti 1kg farbe zato što imaš preća posla.Za ove 4 godine koliko smo mi dali na dugove mogli smo tribinu jednu izgraditi a ne kupit farbe.Moraš da razdvojiš stanje u klubu i stadion.To nema nikakve veze jedno a drugim.Šta ako bi igrao PL kao eto dobio bi veće povlastice od saveza?Veze to nema sa stanjem u klubu.Druga je stvar sada koristiti stadion u svom gradu prema kojem sama gradska uprava ima respekt i zna čiji je stadion i za koga je napravljen a oni imaju samo mrtvo slovo na papiru, a sve što se nalazi na stadionu je Čelikovo i trenutno to Čelik koristi,da li mu je ko išta osporio?Druga bi ti stvar bila kada bi ti savez ušao, tu bi tek bio podstanar.Pa sama izjava .."moći će i Čelik koristiti stadion", jel možeš šta skontat, mislim da ne treba biti pametan i pravnik.Čuj moći će.Evo krenimo od tih stolica, ja bi bio sretan kada bi bile crvene, barem to.Pa šta je onda sa poslovnim prostorima,gdje ti je ujedno i fanshop, šta sa onim velikim peharom koji čeka svoj red za restauraciju,šta je sa Čeličnim zidom, koji ima sentimentalnu vrijednost.Niti jedan stadion ne ispunjaje uslove za igranje CL a donekle može EL.Sutra taj klub hoće u Zenici, misliš da bi uzeo koju paru od toga?Ne da nebi uzeo nego bi bio primoran igrati na kembriđu.Navedi mi jednu stvar šta bi Čelik dobio osim modernog stadiona?Ovo je sad naše bubanje neko odprilike šta bi bilo kad bi bilo, ali ovako čovjek kroz maglu može vidjeti neke stvari.Možda se poklope neke stvari, ali teško, klub će najviše donji ovdje biti kako god, pa nam samo još to treba kad je svaka marka važna.

Fudi ovo odgovara da se opet kiti tuđim perijem i da sutra bude kako je on doveo reprezentaciju u Zenicu i da Zenica bude ta koja će imati nacionalni stadion.
Ja se apsolutno slazem sa mnogim sto ti pricas mislim i meni kad bi pitali da im kazem zelje svoje znao bi ja to sve rec ukratko Celikovo sve pa zidaj sta hoces pravi sta hoces.
Sad ti malo kreni realno razmisljat stadion jest napravljen da Celik igra ali stadion je od grada Zenica ti si i sad podstanar isto sto ces bit i posle mada ja to ne smatram podstanarom jer kod nas niko u drzavi u regionu nema stadion i ovo ti prilika da dobijes stadion i ko zna moze se za 5 god jos negdje gradit stadion niko ne zna.
Celik nema nikakvu poziciju da diktira uslove a da treba izvuc pametno maximum to treba ,pa pogledaj interes za Celik i sve je bitno i dmfinansije i rang i intere zenicana za Cekikom,pogledaj komentare a ne mi se tjesit sto nas ovde 50 skoro isto razmislja.Stavi ankete pa ces vidjet rezultat
Nije samo srcem ici i glavom u zid treba i pameti i kompromisa i Vico nije reko mozda ce Celik koristit nego je lijepo reko i Celik ce ga koristit.
Ma i da nema dugova sta bi to mi bgt renovirali ne bi nista samo bi igracki ojacali.
Niko nije spomeno gasenje i po meni Celik ce dobit lijep moderan stadion i prostori su svi gradski ali vijerujem u upravu da ce fino ispregovarat i izvuc maximum e sad treba bit debil glup i rec ne moze tako mi hocemo ovako e ovaj ti kaze sad se neces nista pitat i neces dobit nista i zali se kome hoces i sta bi dobio proteste neke organizovat a ovi sve crno na bijelo.
Mislim najlakse je srcem i glavom u zid,zato vjerujem da uprava je mudrija pametnija,nikad mi ni sa Fudom i ono ne bi rijesili ganjali bi se na sudu vjecno,vidis samo o deblokadi sad ce 2 god u Martu i ona utakmica sa Natronom kad najavljena deblokada i koliko jos treba.
Ne znam ono si ti piso i za Pan i kladionice neki dan ne treba nam to a treba da marke nemamo jer imamo ponos a marku nemamo ,tako i za stadion ali eto svako ima svoje misljenje za sve postujem ali ne treba me niko ubjedjivat ni u bilo sta.
Imas 1000 ljudi za Celik pravih i to je to i od tih pitanje da li su svi.
BatistutA19

Truhlo dragi pa zato sto vidi i interes grad Zenica u tome za stadion i da reprezentacija igra u Zenici od hotela do svega ili ili sta ja znam i grad Zenica ce profitirat i nigdje savez i ne pravi stadion sam nego sa nekim gradom .
Ti mislis da jedna Tuzla bi odbila to pa i Sarajevo bi isto zeljelo ali et te politicke igre i ne mogu cekat vise.
Ja sam za reprezentaciju i nadam se Celik da ce izvuc maximum sto se moze ,mi za 20 god ne mozemo renovirat stadion i od ljubavi se ne zivi vidis i sam interesa do boljih dana raju ne zanima osim nas mozda 1000
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Bati dragi upisi su ti za povratit, stadion je bio u vlasništvu kluba 40 godina, duže nego što je u vlasništvu grada sada, a upisi su ti takvi da je ok sve što seoska varalica naloži, od patrijota do sutra fortunu da dovede na bilino i istjera Čelik. Bio je pokušaj sa Mušijom da se Mladost dovede pa su polomili zube.

Žalosno je što se uopšte poteže tema nacionalnog stadiona, jer da je zeničanin na čelu grada, ta ideja bi bila sasječena odmah u startu. Grad bi se okrenuo ozdravljenju kluba i održavanju imovine za potreba grada i kluba. To bi bio prioritet broj 1.

Kakvi hoteli 5000 ljudi protiv Mađarske i Holandije na stadionu :lol: :lol:

I da nama ni ne treba bolji stadion, svlačionice. Ovakav, kakav je mogu se grupe konferencije igrati na njemu.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
PatrickBateman

Post Postao/la PatrickBateman »

Juce kad je izasla vijest bilo mi je drago, jer jbg dobicemo moderan stadion kakav dolikuje Evropi u 21. stoljecu, a ne da se sramotimo pred necim sto postaje socijalisticka ruina. I pri tome ne mislim samo na svlacionice, stadion je opcenito u qurcu. Al da odmah budemo jasni ne daj Boze da krivim klub po tom pitanju. I onda kad nam je Njemacka dolazila pisao sam da mi nemamo luksuz da se bavimo tim stvarima.

Ali s druge strane Truhlina prica ima itekako rezona. Gdje glavnu rijec vode likovi poput Vice i Fude jasno je da lagano mogu syebat bez da trepnu. Reko je juce ovaj smrad da je razgovarao sa nasim rukovodstvom, nadam se da su poduzeli neke korake da se ova prica oko stadiona ne slomi preko nasih leđa.

Puno je tu jos pitanja i nepoznanica. Ni ovaj projekat hibridnih terena nisu dobro odralili, ima velikih nepravilnosti. Ovaj cirkus od VAR-a je suvisno i kometarisati. A sta nas tek sa stadionom ceka Bog dragi zna...
Srce, čast i ponos!
Zamorano

Post Postao/la Zamorano »

Koliko rasprave sugestija i predloga i brige a cijeli forum ne moze skupit sumu za 12tog igraca! Jadno! Stadion treba biti kad se izgradi plavo žuti sa čiriličnim natpisom Zenica i Bosna i Hercegovina! Čelik ne da bude podstanar nego da zamoli savez za ustupanje stadiona dvije sedmice prije samo za jace protivnike a ostale utakmice da igra na Kamberovicu.Administraciju smjestit u Radakovo a fan shop u drustveni dom na Moščanici!
I zašto da bude crven stadion kad su boje Čelika CRNO - crvena! I živio Vico i plavo žuti stadion😁
Almir2018

Post Postao/la Almir2018 »

Sto se tice stadiona razumijem obje strane ovdje i ove koji se pribojavaju sta ce biti sa klubom u smislu korištenja stadiona i ostalih stvari ali i ovi koji su za ovaj projekat
Lično mislim da trebamo zaštiti max klub znaci minimalno ovo zadržati kao i do sada sto ima klub dakle meni je nezamislivo da npr. Klupska administracija ne bude na stadionu naša trofejna soba ne bude tu
Da nam određuju koje utakmice mozemo igrat fan shop da nam ukinu itd...
I ne sumnjam da ce to klub isposlovati sigurno sve
Ali isto sam tako za gradnju ovu jer hajmo realno stadion je u lošem stanju
Puno tu fali i raspada se
Iskreno mislio sam da će ići se u dizanje juga i sjevera i istoka natkrivenje i primjena stolica travnjaka itd...
Ali eto očito drukčije žele
Uglavnom sačekajmo prvo hoce li potpisat se ugovor pa onda idejni projekat itd..pa ćemo onda kom. Jel dobro ili nije
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Jedini krivac što se stadion raspada je vojvoda od ustikoplja koji u 8 godina nije ni jedne KM uložio u održavanje gradske imovine. Kad treba održavati, onda je Čelik kriv i to je Čelikovo, kad treba oteti stadion onda je gradski :lol: Nabijem ga na qrac i njega i Vicu četalja.

Samo Čelik :rock:
BatistutA19

Ma djaba pisemo i trosimo prste ,realno nas niko nista nece ni pitat za stadion ,nas je maximum tupit slovima isto sto tupimo o politici po portalima .
Realno je 100 ljudi na protestu za Celik za bilo sta i realno je 1000 koji prate i vole Celik i tih 1000 je pitanje.
Svako svoje zelje ima pa valjda ce svakom od nas biti neka zelja ispunjena.
Glumit neku moc kluba i skupljat cepove po komtejnerima je nerealno.,samo vjerujem u upravu da je razumnija i pametnija i mudrija od navijaca i da ce izvuc maximum za klub.
Da se navijaci pitaju neki bi izbacili i sponzore alkohola i kladionica i slicno jer ponos je jaci makar nemali nista,sreca pa se ne pitamo za sve.
Imat ces sve na rapolaganju kad nema reprezentacije nece oni prostorije nosit odavde sta je vama .
Ljubav teoretski lepo zvuci samo malcice drugacije je to u praksi RIBLJA CORBA.
Almir2018

Jedan prijedlog
upravi kluba nek potpiše ove sto igraju na hasetovom turniru za celik za nas prvi tim nas bolje bi igrali sigurno od ovih sadašnjih igrača naših igrača 🤣🤣
laudrup

Post Postao/la laudrup »

Konkurs za novog Generalnog sekretara. Sretno Harise!
Redbull

Post Postao/la Redbull »

Truhlo je napisao/la: 28 pro 2024, 14:57
Redbull je napisao/la: 28 pro 2024, 14:16
Truhlo je napisao/la: 28 pro 2024, 14:04 Evo @guest je to malo dočarao. Dodao bih još kancelarije koje klub koristi, mislite da bi savez pravio klubu kancelarije koje sad ima, sale za sastanke, trofeje i ostalo, bi al u qrcu :lol: Bili bi protjerani nakon 50 godina sa stadiona, na ko zna kojoj adresi.

Da ideja valja, svi klubovi bi gurali svoje stadione, mučnite malo glavom zašto Velež, Željo, Sarajevo ne guraju svoje stadione. Nisu retardirani i nemaju migranta na čelu grada koji gura interese svakog drugog osim lokalnih interesa za koje je izabran.

I koji će qrac Zenici stadion od 18 000, urbanoj sredini od 70 000 ljudi. I ovaj od 13 000 nije ni na utakmicama reprezentacije popunjen do zadnjeg mjesta, većinon zjapi prazan, pola kapaciteta iskorišteno.

Pošto bi bio nacionalni, lagano finale kupa tu, al qrko bi te savez pitao mogu li npr manijaci na južnu tribinu, itd.
Iznenadjujes me stvarno, jos nista nije jasno, ni kako ce biti, sve se svodi na mahalske i nagadjanja. Mozda na kraju ispadne bolje od ocekivanog, sta znas. Cuj istjerat ce neko administraciju kluba sa stadiona :mrgreen:

I ovo za sarajevo, sutra bi oni svi dali, da je bilo politicke volje, ali nisu htjeli da finansiraju. Ovo ne gradi savez, ovo gradi i grad Zenica, nece stadion biti od saveza, vec kao i do sada, samo sto ce dobiti ugovor kao do sada da koriste i to je to. Opet, sacekajmo detalje, pa onda sudimo.
Zato što sam već vidio kako je to izgledalo prije 10 godina. Sva ova galama je zbog toga što uskoro ističe onaj famozni ugovor između grada i saveza gdje je klub debelo oštećen.

Do prije 10 godina, dok nije taj ugovor potpisan, savez je svaku utakmicu plaćao stadion Čeliku, Čelik je raspolagao i gospodario stadionom, poslovnim prostorima, svime. Nije bio ograničen na jedan trening sedmično na stadionu.

Ovo ide u smjeru da će klub biti de facto protjeran sa stadiona. Robijaši će seliti, administracija kluba će biti negdje u radakovu npr, pa ćeš po člansku ići tamo, a fan shop u nekom poslovnom prostoru u čaršiji npr. Možda će biti ofarban u crveno i plavo, a moći ćeš ga koristiti samo za utakmice, i taj jedan trening zaboravi. Poslovnim prostorima će gospodariti Vico i Fudo, ako ih i bude na stadionu. Klupski fan shop će biti zamijenjen sa shopom reprezentacije, a prostorije robije će biti ustupljene fanatikosima :lol:

Eto što sam protiv, jer se ne gleda interes lokalne zajednice i lokalnog kluba na prvom mjestu. Grad zenica ne treba da rješava probleme države tj saveza, njima stadion ne zadovoljava uslove, neka prave sebi bolji od nule negdje drugo, nema problema. Zašto bi grad od svog budžeta uopšte odvajao novac za problem države, umjesto da taj budžet ide za lokalne projekte i probleme lokalne zajednice?
Razumijem te u potpunosti i sta hoces reci, ali isto tako dosta zavisi (a opet i ne zavisi) od nas. Zasto ovo kazem, ako budemo samo klimali glavom (mislim na upravu kluba) i zavrsit ce u radakovu. Ukoliko se i mi postavimo kako treba, mozemo dobiti sa opvim puno vise. Reprezentacija ce igrati u Zenici, jer nemaju gdje drugo. Ukoliko ce im se produziti ugovor i biti na istim ili priblizno istim obavezama, sutra nek ga produze, a da mi dobijemo novi stadion. Da ce nas pokusati sto vise zavaliti, hoce sigurno, mi tj. uprava mora braniti interese kluba i izboriti se za iste. Cuj da klub istjeraju iz prostorija, pa sa tim prijedlogom ko dodje, odmah ustati i otici ne dat im lopatu da unesu na stadion. Opet, gore sam napisao zavisi od nas i ne zavisi, u teoriji ne mozemo nista, stadion nije nas, ali u praksi mozemo uraditi da niko nista ne moze bez nas, ako me razumijes.

Ideja je dobra, za nas pogotovo, jos samo da je realizuju kako treba da sve strane budu zadovoljne. Uprava je vec bila na sastancima sa gradom i savezom, imaju sigurno okvirno situaciju kakva ce biti, tako da sacekajmo, pa da vidimo na sta ce ovo sve izaci.
Redbull

Post Postao/la Redbull »

Jos bi se nadovezao, ovdje ne finansira samo savez, vec siguran sam vecim dijelom da ce grad finansirati, tako da ne vidim razlog da savez dobije poslovne prostore ili tako nesto. Mogu dobiti odredjen broj utakmica na godisnjem nivou, kao i do sada, kada reprezentacija igra, normalno nasa administracija im prepusti prostorije kao i do sada i to je to. Stadion i dalje ostaje vlasnistvo grada, sve ostaje isto, samo mozda savez bolje uslove moze dobiti i to veci broj utakmica na godisnjem nivou. Sve ostalo, neko europu dodje igrati, izvoli plati, pa makar pare popolovili klub i savez. Opet, bez pristanka naseg kluba, ne vjerujem da oni mogu i poceti u gradnju stadiona, jer mi imamo ugovor vazeci, nije ni to za zanemariti.
Almir2018

laudrup je napisao/la: 28 pro 2024, 17:47 Konkurs za novog Generalnog sekretara. Sretno Harise!
Sta je ovo svi odoše oni sto sam upoznao kad sam bio u posjeti klubu 😞
Sretno i od mene Harise
Avenija

Post Postao/la Avenija »

laudrup je napisao/la: 28 pro 2024, 17:47 Konkurs za novog Generalnog sekretara. Sretno Harise!
jel mu istekao ugovor ili napusta klub samovoljno ?
meni je bas zao kada nemamo kontinuitet zaposlenih u klubu na duzi vremenski period.
ne znam sta je razlog svake godine novi konkurs za g.sekretara , jesu li mala primanja, velika odgovornost ili nesto trece.
kako god cini se kao ok momak i sretno mu.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Odgovori