NK Čelik

AeroMs33

Re: NK Čelik

Post Postao/la AeroMs33 »

Nek prave
Hebo boju
Da je plandilo aminovat.
Migrant moze lako zasrat ovo ako se ne utali .
jaskozee

Post Postao/la jaskozee »

Guest.1945 je napisao/la: 27 pro 2024, 19:41 Ma samo me strah oko ovi pravno-imovinskih stvari.Što se tiče izgleda stadion vjerovatno bi izgubio svoju čar, od stolica koje bi bile plave pa dalje, jer ga proglašavaju nacionalnim.Naša uprava samo treba da vidi te stvari i da istjeraju svoje, od ovoga novog mi nebi imali ništa nama je dovoljan i ovaj a da mi mjenjaš simbole.
Nije stadion samo tribine. Uđite u klupske proatorije pa vidite. Nema grijanja, sve staro. Svlačionice da ne pričamo.
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Meni se ne sviđa ovo nikako, nadam se da neće doći do realizacije tog nacionalnog stadiona. Bilino je stadion Čelika prvenstveno, a ne reprezentacije pa Čelik usput.

Da ovo valja, svi klubovi bi lobirali da se kod njih gradi nacionalni stadion. Bude li plavo žut, neću na tu plastiku kročiti, nema šanse.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
phillies

Post Postao/la phillies »

Ovo lako moze dovesti do toga da Celik bude gost na svom stadionu. Nadam se da se varam i da ce Uprava uraditi sve sto je u njenoj moci da do toga ne dodje.
Samo Čelik zenički !!!
Guest.1945

Post Postao/la Guest.1945 »

@jaskozee Ja ako ću davat stadion da se renovira, a da izgubi pri tome sve simbole Čelika radi kojeg je i napravljen, neka hvala.Bukvalno bi bio samo podstanar tu samo što bi ti bio ustupljen stadion na korištenje kao i sa trening centrom.Sama ti riječ govori nacionalni stadion, potpišeš dogoviriš se gotovo ti je.Vidio bi prostorija, svlačionica, plavih stolica sa logom saveza po stadionu.Dobio bi samo očima radost guzici žalost.Imaš stadion već najbolji u držav, pogledaj nakaradnih stadiona po Sarajevu a glavni gradi, šta misliš tu kakvo je grijanje i jel sve staro.Sve je to ok davati stadion na korištenje ali bi sad ti bio taj kome bi stadion bio dat na korištenje.Nacionalnom stadionu da, ali da ostane komplet historija kakva je i do sada u sklopu stadiona.Ja se nebih toliko zalijetao, uprava obavezno sa klubskim advokatom rješavati sve uslove.
Rz88

Post Postao/la Rz88 »

Vlasnik stadiona je grad ako se ja ne varam. Dakle, grad odlucuje sta ce biti zajedno sa savezom. Celik je u dogovoru kao maloljetno dijete koje moze izraziti svoju zelju koju bi roditelji trebali uvaziti. Krajnju rijec daju roditelji (grad i savez). Tako da i ja ocekujem logo saveza, par ljiljana i slike Dzeke, Misimovica i Salihamidzica unutar stadiona. S druge strane, pitanje hocemo li mi imati uslove da renovirano stadion narednih 50 godina pa je steta da ova prilika propadne.
RubikovaKocka

Post Postao/la RubikovaKocka »

phillies je napisao/la: 27 pro 2024, 21:22 Ovo lako moze dovesti do toga da Celik bude gost na svom stadionu. Nadam se da se varam i da ce Uprava uraditi sve sto je u njenoj moci da do toga ne dodje.
Pa Celik je i ovako gost na Bp.
Cinvict35

Post Postao/la Cinvict35 »

Truhlo je napisao/la: 27 pro 2024, 20:28 Meni se ne sviđa ovo nikako, nadam se da neće doći do realizacije tog nacionalnog stadiona. Bilino je stadion Čelika prvenstveno, a ne reprezentacije pa Čelik usput.

Da ovo valja, svi klubovi bi lobirali da se kod njih gradi nacionalni stadion. Bude li plavo žut, neću na tu plastiku kročiti, nema šanse.
Ne zelit takvo velelepno izdanje u centru grada,razmisljanje 0 bodova
phillies

Post Postao/la phillies »

RubikovaKocka je napisao/la: 27 pro 2024, 22:14
phillies je napisao/la: 27 pro 2024, 21:22 Ovo lako moze dovesti do toga da Celik bude gost na svom stadionu. Nadam se da se varam i da ce Uprava uraditi sve sto je u njenoj moci da do toga ne dodje.
Da, ali zivimo u nadi da ce se, kad Celik dodje na zelenu granu i steknu uslovi, Odluka Grada o "preuzimanju" vlasnistva nad stadionom nekako ponistiti i stadion vratiti svom stvarnom vlasniku, zbog kojeg se stadion i pravio. Proglasavanjem Bilinog Polja nacionalnim stadionom, nada i san Celikovih navijaca postao bi prakticno nemoguc.

Ja ovo vidim da ce gradonacelnik sa Savezom potpisati Ugovor i da ce "prepustiti" stadion na, lupam sad, 99 godina Savezu, a zauzvrat oni ce izvrsiti totalnu rekonstrukciju stadiona. Celik sigurno na stadionu nece moci trenirati, nece ni utakmice moci sve igrati i zavisi ce od dobre volje glavesina Saveza, i ko zna ko ce za par godina doci na mjesto predsjednika.
Isto tako, kirije od poslovnih prostora? Sta ce biti s tim? Da li ce ih uopste biti?
Mnogo je pitanja jer doduse jos ne znamo sta se "iza brda valja" ali ovako na prvu, nisam preveliki optimista nimalo.
U Sarajevu se nimalo nisu otimali za ovakvu ideju, pa ni pravljenje posebnog stadiona. Dobro, moguce da ima istine u tome da se nisu mogli ugraditi koliko su htjeli (mada sumnjam), ali moguce je da ni Sarajevo ni Zeljo nisu htjeli dati ono sto je njihovo zarad "viseg interesa".
A nas gradonacelnik potrci sto prije (kao i njegov prethodnik za Trening Centar) da dadne sto povoljnije uslove samo da se gradi ovdje. Iako mi skoro pa nikakve koristi nemamo, kako sa TC-om, tako vjerujem ni sa nacionalnim stadionom.

Kazu, stadion rusevina, kazu sramotimo se kad dodje Ronaldo, Pukki, konobari iz San Marina...ma zaboli me qrchina. Meni je odlican i doci ce vrijeme i za to da Celik ulaze zajedno sa Gradom u stadion. I opet ce biti pun i opet ce svaka tribina biti crno-crvena. A nacionalni stadion? Dosad smo mogli bez njega, mozemo i dalje...ili eno, ima u krugu Zeljezare dovoljno prostora, nek malo pociste poravnaju i nek prave....
Samo Čelik zenički !!!
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Cinvict35 je napisao/la: 27 pro 2024, 22:37
Truhlo je napisao/la: 27 pro 2024, 20:28 Meni se ne sviđa ovo nikako, nadam se da neće doći do realizacije tog nacionalnog stadiona. Bilino je stadion Čelika prvenstveno, a ne reprezentacije pa Čelik usput.

Ne želi ga ni željo ni sarajevo, jer im je klub važniji i na prvom mjestu. Zašto preko leđa našeg kluba? Reprezentacija i savez, grad su već limitirali klub, a sa ovim bi ga istjerali iz njegove kuće za sva vremena. Koriste slabost kluba da preotmu stadion, to samo čorav ne vidi.

Drugo, razvaljivanje države, nađi mi primjer u kojoj državi nacionalni stadion nije u glavnom gradu države? Samo u Sarajevu ima smisla praviti nacionalni stadion, jer tako sve ozbiljne države rade.

Rekonstrukcija stadiona u BiH, da. Otimanje stadiona od klubova Ne.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

phillies je napisao/la: 27 pro 2024, 22:51
RubikovaKocka je napisao/la: 27 pro 2024, 22:14
Da, ali zivimo u nadi da ce se, kad Celik dodje na zelenu granu i steknu uslovi, Odluka Grada o "preuzimanju" vlasnistva nad stadionom nekako ponistiti i stadion vratiti svom stvarnom vlasniku, zbog kojeg se stadion i pravio. Proglasavanjem Bilinog Polja nacionalnim stadionom, nada i san Celikovih navijaca postao bi prakticno nemoguc.

Ja ovo vidim da ce gradonacelnik sa Savezom potpisati Ugovor i da ce "prepustiti" stadion na, lupam sad, 99 godina Savezu, a zauzvrat oni ce izvrsiti totalnu rekonstrukciju stadiona. Celik sigurno na stadionu nece moci trenirati, nece ni utakmice moci sve igrati i zavisi ce od dobre volje glavesina Saveza, i ko zna ko ce za par godina doci na mjesto predsjednika.
Isto tako, kirije od poslovnih prostora? Sta ce biti s tim? Da li ce ih uopste biti?
Mnogo je pitanja jer doduse jos ne znamo sta se "iza brda valja" ali ovako na prvu, nisam preveliki optimista nimalo.
U Sarajevu se nimalo nisu otimali za ovakvu ideju, pa ni pravljenje posebnog stadiona. Dobro, moguce da ima istine u tome da se nisu mogli ugraditi koliko su htjeli (mada sumnjam), ali moguce je da ni Sarajevo ni Zeljo nisu htjeli dati ono sto je njihovo zarad "viseg interesa".
A nas gradonacelnik potrci sto prije (kao i njegov prethodnik za Trening Centar) da dadne sto povoljnije uslove samo da se gradi ovdje. Iako mi skoro pa nikakve koristi nemamo, kako sa TC-om, tako vjerujem ni sa nacionalnim stadionom.

Kazu, stadion rusevina, kazu sramotimo se kad dodje Ronaldo, Pukki, konobari iz San Marina...ma zaboli me qrchina. Meni je odlican i doci ce vrijeme i za to da Celik ulaze zajedno sa Gradom u stadion. I opet ce biti pun i opet ce svaka tribina biti crno-crvena. A nacionalni stadion? Dosad smo mogli bez njega, mozemo i dalje...ili eno, ima u krugu Zeljezare dovoljno prostora, nek malo pociste poravnaju i nek prave....
Baš tako :like:

Eno im kembridž, neka naprave olimpiko od njega, ha ya, ako već vico, dodik i ekipa hoće da utjeraju "teheranu" i degradiraju naš glavni grad.
FliX

Post Postao/la FliX »

Najbolje im je da nadju negdje lokalitet, mozda tamo u zoni ZENICA-JUG i naprave stadion iznova. Mozda je i lakse pravit ispocetka, nego "rusit pa pravit".
Zenicanin988

Post Postao/la Zenicanin988 »

Obavezno Likce da ima sva prava kao i do sada na stadionu i nek grade. Drago mi je da nece ici preko 18 000 mjesta.
Čelik Zenica, bosanski gigant!!!

Sanjam sretno Bilinooo!!!
Cinvict35

Post Postao/la Cinvict35 »

Truhlo je napisao/la: 27 pro 2024, 23:40

Ne želi ga ni željo ni sarajevo, jer im je klub važniji i na prvom mjestu. Zašto preko leđa našeg kluba? Reprezentacija i savez, grad su već limitirali klub, a sa ovim bi ga istjerali iz njegove kuće za sva vremena. Koriste slabost kluba da preotmu stadion, to samo čorav ne vidi.

Drugo, razvaljivanje države, nađi mi primjer u kojoj državi nacionalni stadion nije u glavnom gradu države? Samo u Sarajevu ima smisla praviti nacionalni stadion, jer tako sve ozbiljne države rade.

Ogranicen si sa razmisljanjem totalno,kao prvo stadion nije ni sad Celikov ,moze ti ga GV prefarbat u sta god hoce mozes samo mjaukat ,drugo neznamo sta ce se ugradit u ugovore koristenja i slicno ,mozda i prodzemo bolje nego sad mozda dobijemo teren za treniranje mozda koristenje kampa repke mozda se momci iz kluba sa gradom ugrade u poslovne prostore u koristenje stadiona kao i do sada zauvijek kao sto je i receno da je to ioaka nasa kuca.
Treba prvo vidjet sta i o cemu se radi a ne ko sivonja zapet a nemas pojma kao niko u sustini
Nije pod mora jem da mi pristanemo ako nam ne odgovara ( u sustini se i nemoramo pitat jer je stadion gradski) al eto treba lijepo sacekat i vidjet sta se nudi a sta se trazi.
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Cinvict35 je napisao/la: 28 pro 2024, 00:32
Truhlo je napisao/la: 27 pro 2024, 23:40

Ogranicen si sa razmisljanjem totalno,kao prvo stadion nije ni sad Celikov ,moze ti ga GV prefarbat u sta god hoce mozes samo mjaukat ,drugo neznamo sta ce se ugradit u ugovore koristenja i slicno ,mozda i prodzemo bolje nego sad mozda dobijemo teren za treniranje mozda koristenje kampa repke mozda se momci iz kluba sa gradom ugrade u poslovne prostore u koristenje stadiona kao i do sada zauvijek kao sto je i receno da je to ioaka nasa kuca.
Treba prvo vidjet sta i o cemu se radi a ne ko sivonja zapet a nemas pojma kao niko u sustini
Nije pod mora jem da mi pristanemo ako nam ne odgovara ( u sustini se i nemoramo pitat jer je stadion gradski) al eto treba lijepo sacekat i vidjet sta se nudi a sta se trazi.
Nek si ti neograničen :lol: :lol:

Kao prvo, bio je Čelikov sve do početka 2000tih kad je prebačen na grad, da ga ne bi uzela porezna uprava. Kada klub ozdravi, red je onda da se vrati klubu, jer je pripadao klubu i izgrađen je zbog kluba, ovo što je @phillies napisao.

To bi prodalo tradiciju, historiju, za 18000 žuto plavo rozih stolica i zajedno sa Vicom da se popiša po glavnom gradu :lol: :lol:

Nudio im je Efendić zemlju u opštini novi grad za nacionalni stadion, šta je sa tim? Neka prave tamo na livadi, ne moraju ništa rušiti.
Odgovori