NK Čelik

Guest.1945

Re: NK Čelik

Post Postao/la Guest.1945 »

Hajde što Fudo drži novce pod kontrolom ali čak mislim da je umješan u deblokadu odnosno blokadu, a dosta da je on miljenik dotične koja vodi predmet i da on na taj način razvlači sa novcima koje nas sljeduju, što više priča oko Čelika to mu više daje prostora da nam zamazuje oći tj. kako će biti više za Čelik kada se budemo borili za PL...jok eto mi se borimo da ispadnemo, mislim to je paradoksalno što on priča, to može proći samo djeci u obdaništu i onim njegovim fanatikosima koji ne vide dalje od avlije ali ustvari ne žele.Zna da ne možemo maketi i da su nam ruke vezane u ovoj situaciji, a još na to piše "Sretno" protiv Borca u kupu.Jedno misli drugo priča treće radi.Grad to može riješiti jednim potezom i da ne osjeti, to su nikakvi novci ali nama je mnogo u ovoj situaciji a za njih jedna kap.Opet sa govnetom moramo fino,a nadati se da će nas kanton izvaditi iz govana. i Nezir Pivić da lobira i ispuni barem 50% što je obećavao godinama.Bit će tu još komentara na fb od führera da narod vidi kako on pomaže Čeliku kao što se kiti tuđim perijem u vezi zgrade Hitne pomoći, o sudijama i sudu nema potrebe više govoriti dosta je samo reći da je do prije 4 godine jedna sutkinja uhapšena i da su ga nama zavukli kad nam je grad dugovao.Nije dzaba pravobranilištvo grada onako bilo nonšalantno sigurno da će dobiti parnicu protiv nas.Ne znam možda griješim u vezi führera ali mnogo mi igrokaza.
jaskozee

Post Postao/la jaskozee »

Mislim da je danas stotka prebačena. Jeste li vidjeli video s pozivom za učlanjenje?
Rz88

Post Postao/la Rz88 »

Guest.1945 je napisao/la: 23 pro 2024, 20:20 Hajde što Fudo drži novce pod kontrolom ali čak mislim da je umješan u deblokadu odnosno blokadu, a dosta da je on miljenik dotične koja vodi predmet i da on na taj način razvlači sa novcima koje nas sljeduju, što više priča oko Čelika to mu više daje prostora da nam zamazuje oći tj. kako će biti više za Čelik kada se budemo borili za PL...jok eto mi se borimo da ispadnemo, mislim to je paradoksalno što on priča, to može proći samo djeci u obdaništu i onim njegovim fanatikosima koji ne vide dalje od avlije ali ustvari ne žele.Zna da ne možemo maketi i da su nam ruke vezane u ovoj situaciji, a još na to piše "Sretno" protiv Borca u kupu.Jedno misli drugo priča treće radi.Grad to može riješiti jednim potezom i da ne osjeti, to su nikakvi novci ali nama je mnogo u ovoj situaciji a za njih jedna kap.Opet sa govnetom moramo fino,a nadati se da će nas kanton izvaditi iz govana. i Nezir Pivić da lobira i ispuni barem 50% što je obećavao godinama.Bit će tu još komentara na fb od führera da narod vidi kako on pomaže Čeliku kao što se kiti tuđim perijem u vezi zgrade Hitne pomoći, o sudijama i sudu nema potrebe više govoriti dosta je samo reći da je do prije 4 godine jedna sutkinja uhapšena i da su ga nama zavukli kad nam je grad dugovao.Nije dzaba pravobranilištvo grada onako bilo nonšalantno sigurno da će dobiti parnicu protiv nas.Ne znam možda griješim u vezi führera ali mnogo mi igrokaza.
On da zeli dobro Celiku ne bi postavljao uvjete da dadne pare, vec bi ih jednostavno dao. I ja sam gotovo pa siguran da ima svoje prste umijesane u odluke suda, ali niti znamo sve detalje, a mozda ne bi bilo ni dobro da znamo sta se sve desava. Parama od kantona se nadam i mislim da cemo prije njih dobiti koliko god to zalosno zvucalo. Ipak, trebamo osigurati jace sponzore. Ne mozemo se oslanjati na pomoc grada i kantona pogotovo kad znamo gdje zivimo i tko vlada. Zaista se nadam budjenju zenickih firmi, ali i stranih jer nam je pomoc potrebna.
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Redbull je napisao/la: 23 pro 2024, 15:01
Ukupno dugovanje FK Partizan u ovom trenutku je 53.128.000 eura. Detaljno i precizno smo prikupili. Od te sume, ukupno dugovanje prema klubovima domaćim i inostranim je 7.250.628 eura. Domaćim klubovima se duguje 1.883.177 eura. Idemo dalje. Ukupno dugovanje prema igračima, trenerima i stručnjacima u sportu do isteka ove godine iznosi 10.227.000 eura, od toga bivšim igračima, trenerima i stručnjacima, a to su skauti i svi koji su uključeni u sportski projekat, duguje se 4.684.057 eura. Aktivnim igračima, trenerima i stručnjacima se guduje 5.542.000 eura. Ukupno dugovanje na osnovu poreskih obaveza do isteka godine iznosi 22.487.000 eura. Tako smo došli na oko 60 odsto dugovanja, ali moram da budem precizan, možda sam dosadan, ali imam odgovornost da to saopštim, želimo da navijači imaju presek svega što se događa. Dugovanje prema fudbalski agentima iznosi 4.915.343 eura. Dugovanja po ostalim osnovama, a to su krediti, dobavljači i ostale obaveze je 6.800.000 eura. Ima i obaveza po osnovu primljenih avasa i sličnog je 1.472.000 eura.
A mi sa nasih ca. 700K KM da izadjemo na zelenu granu se borimo evo 2 godine, bukvalno stojimo u mjestu zadnje 2 godine, ajde da kazem zadnju godinu dana. Bas smo imali dobar zalet i kada smo trebali podrsku da zadrzimo to, izostala je, sad smo upali u neku crnu rupu da kazem, gdje tapkamo u mjestu. Nadam se sa 2025 da ce se nesto pokrenuti, ustvari mora, inace cemo ostati prvoligas za sva vremena.
Pretjera ga i ti redbulle. Stagniramo u sportskom segmentu, ali evo i ovoj mučnoj godini je otišlo sigurno preko 250k na dugovanja, prošle još više.

Naš problem je što ne možeš navući novca koliko dugova ima ybt :lol: Nadam se nekoj ozbiljnijoj priči od kantona i opet ode to sve na dugove :lol:

Samo da se ne ispadne iz ove lige, to bi baš šamar bio, nikad se ne bi vratili.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Redbull

Post Postao/la Redbull »

Truhlo je napisao/la: 24 pro 2024, 05:48
Ukupno dugovanje FK Partizan u ovom trenutku je 53.128.000 eura. Detaljno i precizno smo prikupili. Od te sume, ukupno dugovanje prema klubovima domaćim i inostranim je 7.250.628 eura. Domaćim klubovima se duguje 1.883.177 eura. Idemo dalje. Ukupno dugovanje prema igračima, trenerima i stručnjacima u sportu do isteka ove godine iznosi 10.227.000 eura, od toga bivšim igračima, trenerima i stručnjacima, a to su skauti i svi koji su uključeni u sportski projekat, duguje se 4.684.057 eura. Aktivnim igračima, trenerima i stručnjacima se guduje 5.542.000 eura. Ukupno dugovanje na osnovu poreskih obaveza do isteka godine iznosi 22.487.000 eura. Tako smo došli na oko 60 odsto dugovanja, ali moram da budem precizan, možda sam dosadan, ali imam odgovornost da to saopštim, želimo da navijači imaju presek svega što se događa. Dugovanje prema fudbalski agentima iznosi 4.915.343 eura. Dugovanja po ostalim osnovama, a to su krediti, dobavljači i ostale obaveze je 6.800.000 eura. Ima i obaveza po osnovu primljenih avasa i sličnog je 1.472.000 eura.
A mi sa nasih ca. 700K KM da izadjemo na zelenu granu se borimo evo 2 godine, bukvalno stojimo u mjestu zadnje 2 godine, ajde da kazem zadnju godinu dana. Bas smo imali dobar zalet i kada smo trebali podrsku da zadrzimo to, izostala je, sad smo upali u neku crnu rupu da kazem, gdje tapkamo u mjestu. Nadam se sa 2025 da ce se nesto pokrenuti, ustvari mora, inace cemo ostati prvoligas za sva vremena.
Pretjera ga i ti redbulle. Stagniramo u sportskom segmentu, ali evo i ovoj mučnoj godini je otišlo sigurno preko 250k na dugovanja, prošle još više.

Naš problem je što ne možeš navući novca koliko dugova ima ybt :lol: Nadam se nekoj ozbiljnijoj priči od kantona i opet ode to sve na dugove :lol:

Cisto sumnjam da je i toliko vraceno, a i da jest, malo je. Da se razumijemo ne krivim upravu ili upirem prstom u nekoga, samo konstatujem da smo zapeli. Kada dodje godisnji izvjestaj, vidjet cemo svi kako je godina prosla. Misljenja sam da smo ovu godinu bukvalno u mjestu proveli, korak naprijed, pa jedan nazad i sve tako. Odblokiran racun bi nam mozda dao podsticaj da krenemo jos jace i otvorio nam mnoga vrata.

Kako smo imali ovo sranje sa naplatom od sponzora, jer je sve uio uzimala, nadam se samo da nisu stvoreni neki novi dugovi. Mi bez neke jace finansijske inekcije smo bas u sranju. Ukoliko kanton ispostuje i grad jos pogura i tu uspijemo dobiti preko 1 mil., onda mozemo nesto napraviti. Ovo sto nam prebace 100-200k nam govori da ostajemo federalni prvoligas. Ako sad za 80tu godisnjicu kluba ne iskoristimo to maksimalno, ne samo od srane vlasti, nego i nas navijaca, sponzora, da se jos vise ukljucimo, bojim se poslije toga da ce nam voz otici.
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Redbull je napisao/la: 24 pro 2024, 10:58

Cisto sumnjam da je i toliko vraceno, a i da jest, malo je. Da se razumijemo ne krivim upravu ili upirem prstom u nekoga, samo konstatujem da smo zapeli. Kada dodje godisnji izvjestaj, vidjet cemo svi kako je godina prosla. Misljenja sam da smo ovu godinu bukvalno u mjestu proveli, korak naprijed, pa jedan nazad i sve tako. Odblokiran racun bi nam mozda dao podsticaj da krenemo jos jace i otvorio nam mnoga vrata.

Kako smo imali ovo sranje sa naplatom od sponzora, jer je sve uio uzimala, nadam se samo da nisu stvoreni neki novi dugovi. Mi bez neke jace finansijske inekcije smo bas u sranju. Ukoliko kanton ispostuje i grad jos pogura i tu uspijemo dobiti preko 1 mil., onda mozemo nesto napraviti. Ovo sto nam prebace 100-200k nam govori da ostajemo federalni prvoligas. Ako sad za 80tu godisnjicu kluba ne iskoristimo to maksimalno, ne samo od srane vlasti, nego i nas navijaca, sponzora, da se jos vise ukljucimo, bojim se poslije toga da ce nam voz otici.
Pa na ljeto je klub objavio da je vraćeno 200 i nešto hiljada KM, a to potvrđuju izvještaji UINO. U biti sav novac od grada što je uplaćeno onih 200k je otišao na dug za porez, a i naredne godine sve što bude uplaćeno ode za porez i blokade. Vjerujem da je klub pored toga uspio riješiti još koji manji dug.

Ako grad i kanton ispoštuju, nadam se da će sve otići na dugove da se konačno bude na nuli, da je račun deblokiran i da se naredne sezone može normalno funkcionisati i biti u vrhu tabele prve lige.

Za premijer ligu će trebati kontinuirana podrška kantona i grada, da te dvije institucije zajedno prebace milion KM godišnje svake godine (recimo po 500k), uz to klub može generisati milion KM sigurno u PL. To bi bio pristojan budžet za borbu za opstanak u ligi 10 :srce:
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Redbull

Post Postao/la Redbull »

Truhlo je napisao/la: 24 pro 2024, 11:30

Pa na ljeto je klub objavio da je vraćeno 200 i nešto hiljada KM, a to potvrđuju izvještaji UINO. U biti sav novac od grada što je uplaćeno onih 200k je otišao na dug za porez, a i naredne godine sve što bude uplaćeno ode za porez i blokade. Vjerujem da je klub pored toga uspio riješiti još koji manji dug.

Ako grad i kanton ispoštuju, nadam se da će sve otići na dugove da se konačno bude na nuli, da je račun deblokiran i da se naredne sezone može normalno funkcionisati i biti u vrhu tabele prve lige.

Za premijer ligu će trebati kontinuirana podrška kantona i grada, da te dvije institucije zajedno prebace milion KM godišnje svake godine (recimo po 500k), uz to klub može generisati milion KM sigurno u PL. To bi bio pristojan budžet za borbu za opstanak u ligi 10 :srce:
Zadnji put kada sam upratio dug prema uio bio je oko ca. 70k. Vjerovatno pratis bolje od mene to, koliko je kamata "pojela" vracenog duga? Ili ipak da sacekamo sljedeci izvjestaj. Milion ove godine roditi, kako znamo i umijemo, racun odblokirati da slavimo drugi rodjendan kluba, poravnati ova dugovanja i krenuti naprijed. Nije problem ni ta pl, da moramo igrati pod svaku cijenu, nego moramo naprijed ici, u smislu dizanja kluba na veci nivo.

Po ovim akcijama, mozemo primjetiti koliko su navijaci istroseni u ovoj borbi, koliko imaml sve manji i manji odaziv na sve akcije. Zbog toga svega moramo situaciju preokrenuti u svoju korist.
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Redbull je napisao/la: 24 pro 2024, 11:43
Truhlo je napisao/la: 24 pro 2024, 11:30

Zadnji put kada sam upratio dug prema uio bio je oko ca. 70k. Vjerovatno pratis bolje od mene to, koliko je kamata "pojela" vracenog duga? Ili ipak da sacekamo sljedeci izvjestaj. Milion ove godine roditi, kako znamo i umijemo, racun odblokirati da slavimo drugi rodjendan kluba, poravnati ova dugovanja i krenuti naprijed. Nije problem ni ta pl, da moramo igrati pod svaku cijenu, nego moramo naprijed ici, u smislu dizanja kluba na veci nivo.

Po ovim akcijama, mozemo primjetiti koliko su navijaci istroseni u ovoj borbi, koliko imaml sve manji i manji odaziv na sve akcije. Zbog toga svega moramo situaciju preokrenuti u svoju korist.
Trenutno je na oko 70k, bio je na oko 210k u januaru 2024. i to je samo glavnica duga. Otplaćeno je sigurno preko 150k KM glavnice i par desetina hiljada kamate, tačan iznos ćemo saznati u klupskom izvještaju.

Slažem se da nam treba taj "push" konačni za novi zamah, da se napokon ti dugovi svedu na nulu, muka je svima od tih dugova, od navijača, do ljudi u klubu, njima sigurno najviše.

Osjetim i ja zasićenje kod navijača, da smo barem rezultatski u vrhu u nekoj lažnoj borbi za vrh lakše bi bilo. Ovako besparica, borba za opstanak, grad, kanton bog zna kad i hoće li biti šta od toga, itd.

Jedino da Borac kojom srećom izbacimo iz kupa bi nas vratilo u život :lol: Ko zna, oni će se tad spremati za Olimpiju u konferenciji, možda nas prosere napokon :lol:
Avenija

Post Postao/la Avenija »

@Truhlo ako se ne varam po onom tvoj izvjestaju od poreske vraceno je 4-5 rata REPROGRAMA manje ove godine sto automatski znaci da smo vratili manje oko 100 000 KM duga od regularno predvidjenog.

Za mene licno iduca godina preuspjesna bi bila kada bi uspjeli:

neugroziti reprogram
osigurat opstanak u drugoj ligi ma koliko to ruzno zvuci
deblokada racuna
dobijeno zemsljiste na koristenje na Plandilu
velika crno crvena noc na ljeto povodom velikih 8 decenija kluba.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Allgunsblazing

Post Postao/la Allgunsblazing »

Dobro, i sta ako nikada ne budemo spremni za PL? Je li to trebamo ugasiti klub? Ako nam je sudbina biti u FL i nismo sposobni za vise, pa onda igramo FL gdje cemo imati cist klub. Zasto je to neki problem? Zar nije najbitnije da imamo svoj klub? Ako je to najbitnije, zar je bitan rang? Sta smo to gori ako se pokrivamo koliko nam je jorgan dug? Trazimo stabilno i zrelo poslovanje i onda je problem kad zakljucimo da sa takvim poslovanjem mozemo igrati samo FL.

Da ne krenu odmah hijene koje ne vide dalje od nosa, Celik mora imati ambicije ka ulasku u PL i da tamo bude respektabilan klub sa tendencijama ka vise, ALI isto tako moramo shvatiti da takve stvari traze vrijeme osim ako nemas "investitora". Ja nisam za investitora jer se ni jedan takav u Bosni nije pokazao kao ispravan.
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Avenija je napisao/la: 24 pro 2024, 12:55 @Truhlo ako se ne varam po onom tvoj izvjestaju od poreske vraceno je 4-5 rata REPROGRAMA manje ove godine sto automatski znaci da smo vratili manje oko 100 000 KM duga od regularno predvidjenog.

Za mene licno iduca godina preuspjesna bi bila kada bi uspjeli:

neugroziti reprogram
osigurat opstanak u drugoj ligi ma koliko to ruzno zvuci
deblokada racuna
dobijeno zemsljiste na koristenje na Plandilu
velika crno crvena noc na ljeto povodom velikih 8 decenija kluba.
A mrsko mi sad tražiti, tako nešto je bilo 3 ili 4 rate da nisu uplaćene. Vidjet ćemo u januaru kad porezna objavi zaključno cijelu godinu.

Slažem se sa ovim ciljevima koje si naveo. Dodao bih još ako se stvarno naplati od kantona ozbiljan novac, sve u dugove neka ide da završimo sa tim za sva vremena.

Nadam se da slavimo rođendan u prvoj ligi, sa odblokiranim računom i ni jednom markom duga osim reprograma i VIKa, pa da rahat uživamo u narednoj sezoni prve lige, koja će biti nikad jača sa goškom, igmanom, slobodom :srce:
Guest.1945

Post Postao/la Guest.1945 »

Šupka runjavog bi dao i 12. mjesto na kraju da budemo ili jedno mjesto iznad zone ispadanja za odblokiran račun do aprila.
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Guest.1945 je napisao/la: 24 pro 2024, 13:22 Šupka runjavog bi dao i 12. mjesto na kraju da budemo ili jedno mjesto iznad zone ispadanja za odblokiran račun do aprila.
Misliš 9. mjesto, 12. ispada sigurno u treći rang, najvjerovatnije i 11., a možda i 10. ako se kojim čudom i Radnik i Sloga spase od ispadanja iz PL.
BatistutA19

Post Postao/la BatistutA19 »

Nikakav to nije problem ako ne mozemo u WWIN LIGU BIH ovdje ostajes zauvjek ali onda se svi moramo pomirit i sa sponzorima i finansijama i clanstvom i bazom navijaca i da ne ocekujes vise i da ne kazes sutra nema navijaca malo clanskih itd.
.Meni nije problem, ja dodjem Celika gledat nisam nikad dolazio Zelju ili Sarajeva gledat i da popijem pice sa prijateljima ispricamo se i svako svojoj kuci posle.Nedo bog ispadanje ne bi mogo podnijet i ne bi gledo nijedne 100% ,onda sam pratio i Kanton i 2 ligu i sad 1 ligu a pad ne bi podnio.
Ali ja opet vjerujem u bolje sutra samo treba sabura i zivaca a naravno da ce i uprava doci na test da vidimo taj maximum njihov i slazem se po tom pitanju od mnogih ovde a pogotovo na fb da je novac glavna rijec,samo se ne slazem sa nacinom.pisanja kao treba biznismen neki i da nas opet zavali kad ode.U ovakvoj drzavi ovakvom sistemu ne postoji takav biznismen nizakog.
I ja bi ga volio sad da dodje bude 5 god pa preuzme drugi,fora je kad ode ide i gasenje klubova.Sta ce Sloboda kad im Husic ode,sad ce vracat dugove onda nesto ulagat i opet zavalit novi dug Slobodi i otic i sta je rjesenja gssenje,Kanton,novi klub ili fuzija sa Tuzlom.
Samo jaka uprava koja ce privuc jake sponzore kroz jake ugovore a od ove ljubavi ,cepove,igraca,zidova i ostale sadake je ova liga maximum.
Vreme ce pokazat sposobnost uprave za iskorak puno veci i puna podrska upravi.
KakhaKaladze

Post Postao/la KakhaKaladze »

Allgunsblazing je napisao/la: 24 pro 2024, 12:56 Dobro, i sta ako nikada ne budemo spremni za PL? Je li to trebamo ugasiti klub? Ako nam je sudbina biti u FL i nismo sposobni za vise, pa onda igramo FL gdje cemo imati cist klub. Zasto je to neki problem? Zar nije najbitnije da imamo svoj klub? Ako je to najbitnije, zar je bitan rang? Sta smo to gori ako se pokrivamo koliko nam je jorgan dug? Trazimo stabilno i zrelo poslovanje i onda je problem kad zakljucimo da sa takvim poslovanjem mozemo igrati samo FL.

Da ne krenu odmah hijene koje ne vide dalje od nosa, Celik mora imati ambicije ka ulasku u PL i da tamo bude respektabilan klub sa tendencijama ka vise, ALI isto tako moramo shvatiti da takve stvari traze vrijeme osim ako nemas "investitora". Ja nisam za investitora jer se ni jedan takav u Bosni nije pokazao kao ispravan.
Od kad je ideja primarna da imamo svoj klub? Primarna ideja je da imamo uspjesan klub bez dugovanja i mesetara kako bismo mogli imati uspjeh. Ako ce Celik igrati za 10 godina drugu ligu, sta ce taj Celik predstavljati djetetu koje se danas rodi? Koja ce mu biti razlika izmedju Celika i Steel citya? Meni je smijesna ta prica da se trebam zadovoljit tim sto imam svoj klub. Moze onda i Nemila bit moj klub. Celik nije klub druge lige niti treba da bude. Ovo je stepenica ka povratku i ja ne mogu da prihvatim da trebam bit zadovoljan sto je klub koji se zove Celik moj klub koji igra derbi protiv Gronjeg Rahica i da se ja radujem pobjedi protiv Rahica Banovica i ostalih uz duzno postovanje manjih klubova. Ovo tavorenje u drugoj ligi je prihvatljivo iskljucivo kao garant bolje buducnosti. Bolja buducnost nije stabilan drugoligas nego vrhunski premijerligas. Ako ne mozemo za 10 godina doci do tog nivoa bolje da se odma ugasimo jer je ocigledno koliko je za 3 godine opalo interesovanje i posvecenost ljudi. U sportu uvijek vazi da je pad puno brzi od povratka na neki nivo i to vidimo u protekle 3 sezone. Ne smijem ni zamisliti kako bi raja gledala na Celik da se zadrzis u ovom rangu duzi period. Pogledajte samo primjer lupam NK Zagreb, ljudi bili prvaci drzave prije 15ak 20 god sad se ugasili i vise se niko ni ne sjeca da su postojali, Leotar Modrica itd. Jednom kad padnes treba dobro zapet da se sto prije dignes inace ce ti se proslost jako brzo zaboraviti.
Odgovori