NK Čelik

Eugen

Re: NK Čelik

Post Postao/la Eugen »

strucnjak9 je napisao/la: 20 srp 2024, 23:28 Lijevi bek, zadnji vezni i krilo nam trebaju podhitno. I to ne prinove, nego iskusna pojacanja koja prave razliku na terenu. Ok je ovo izgledalo u 1. poluvremenu, ali za ono na sta mi ciljamo potrebni su nam kapitalci
Desji bek, zadnji vezni, krilo i pristojan rezervni golman
PatrickBateman

Post Postao/la PatrickBateman »

Prvo poluvrijeme je bilo ok, mada je svima jasno da nam fali krilo i zadnji vezni. Međuseljac i Talha su izlgledali fino, ali oni tesko mogu igrati u 4-3-3 jer je jedan pivot iza njih, ako se vec zeli tako onda se na toj poziciji treba dovesti top igrac. Ovaj Prguda je odigrao onako poprilicno ziheraski, nije imao gresaka ali nije se ni posebno isticao.

Drugo poluvrijeme onako slabasno. Defnitivno nema potencijala da iko uleti u prvih 11. Rezervni golman ne ulijeva povjerenje, ne do bog da se Durmi sta desi.
Srce, čast i ponos!
Ludilom predoziran

Post Postao/la Ludilom predoziran »

Prva pripremna utakmica, ne možemo očekivati previše, treba igračima dati šansu da se pokažu i ne možemo suditi po samo jednoj utakmici. U svakom slučaju, vjerujem da ce trener posložiti ekipu do prvenstva kako treba :D :D
prisonbreak

Post Postao/la prisonbreak »

PatrickBateman je napisao/la: 20 srp 2024, 23:41 Prvo poluvrijeme je bilo ok, mada je svima jasno da nam fali krilo i zadnji vezni. Međuseljac i Talha su izlgledali fino, ali oni tesko mogu igrati u 4-3-3 jer je jedan pivot iza njih, ako se vec zeli tako onda se na toj poziciji treba dovesti top igrac. Ovaj Prguda je odigrao onako poprilicno ziheraski, nije imao gresaka ali nije se ni posebno isticao.

Drugo poluvrijeme onako slabasno. Defnitivno nema potencijala da iko uleti u prvih 11. Rezervni golman ne ulijeva povjerenje, ne do bog da se Durmi sta desi.
Jedina istina. Ova formacija ne odgovara nijednom. Najbolje se uklope na 3-5-2.
Allgunsblazing

Post Postao/la Allgunsblazing »

Previse kritike za prvu utakmicu gdje su nasi igraci na 80%, a protivnik ranije krenuo u pripreme.

Nema se sta puno dodati ekipi. Pronaci defanzivnog veznog koji fizikom moze ispratiti Alija i Talhu i nece biti problema sa kontrolom lopte. Potreban je i lijevi bek. Bajramovic to nije i ne moze biti. Ta dva igraca moraju biti "pojacanja". Ako uspijemo jos nekoga dovesti, super.

Mislim da nije realno pricati o tome sta ako se Masic povrijedi, mislim moze se i desiti, ali koliko je realno drzati igraca koji moze Masica zamjeniti na klupi i koliko to kosta? Uz to imas i juniora koji je bio solidan i jos nije dobio pravu priliku u seniorima. Isto vazi i za golmana i sve druge "rezerve".

Zelio bih samo pohvaliti Hodzica. Prava pozicija za njeg. Defanzivno solidan i agresivan, ali ono sto mi je privuklo paznju jeste kako je lahko prebacivao loptu do veznog igraca izmedju protivnickih linija. Ni jedan nas stoper to do sad nije pokazao. Da sutra igramo ligu i na osnovu ove utakmice, on bi mi bio partner Rasevicu. Mislim da vrijedi ulagati u razvoj ovog igraca.
Eugen

Post Postao/la Eugen »

Allgunsblazing je napisao/la: 20 srp 2024, 23:54 Previse kritike za prvu utakmicu gdje su nasi igraci na 80%, a protivnik ranije krenuo u pripreme.

Nema se sta puno dodati ekipi. Pronaci defanzivnog veznog koji fizikom moze ispratiti Alija i Talhu i nece biti problema sa kontrolom lopte. Potreban je i lijevi bek. Bajramovic to nije i ne moze biti. Ta dva igraca moraju biti "pojacanja". Ako uspijemo jos nekoga dovesti, super.

Mislim da nije realno pricati o tome sta ako se Masic povrijedi, mislim moze se i desiti, ali koliko je realno drzati igraca koji moze Masica zamjeniti na klupi i koliko to kosta? Uz to imas i juniora koji je bio solidan i jos nije dobio pravu priliku u seniorima. Isto vazi i za golmana i sve druge "rezerve".

Zelio bih samo pohvaliti Hodzica. Prava pozicija za njeg. Defanzivno solidan i agresivan, ali ono sto mi je privuklo paznju jeste kako je lahko prebacivao loptu do veznog igraca izmedju protivnickih linija. Ni jedan nas stoper to do sad nije pokazao. Da sutra igramo ligu i na osnovu ove utakmice, on bi mi bio partner Rasevicu. Mislim da vrijedi ulagati u razvoj ovog igraca.
Hodzic je po svemu stoper, ali strucnjsci Hukic i Vujica dijete gurali na beka u omladinskim.kategorijama
PatrickBateman

Post Postao/la PatrickBateman »

Ima ovdje dosta varijanti koje se mogu probati. Ako se zeli igrati sa krilima onda je 4-2-3-1 dosta bolja opcija od 4-3-3, zato sto se Aliji i Talhi mora dati sloboda između linija, steta ih je trositi u prvoj trecini terena da se spustaju po loptu.

1. Prva opcija da se igra 4-3-3 (treba vrhunska sestica, doslovno da bude Rodri ali nivo federalne lige) :mrgreen:

2. Druga opcija da se igra 4-2-3-1, ovo bi jako dobro paslo ako bi recimo u izgradnji napada forsirali tzv. 3-2 strukturu, Bajramovic kao inicijalo lijevi bek se spusti na lijevog stopera (jer je ofanzivno beskoristan), Musa centrali stoper, a Rasevic da se izvuce desno. U tom slucaju desni bek bi se dizao visoko uz aut liniju. Ispred stopera dva pivota, Vardo i pojacanje, a na poziciji desetke Ali ili Talha, jedina mana ove opcije je sto bi jedna od njih morao na klupu.

3. Treca opcija je da se forsira romb u sredini kao u vecini prosle polusezone. U tom slucaju ne bi primarno bilo potrebno krilo.

U svakom slucaju, obrni okreni potreban nam je dobar vezni. To ce odrediti sudbinu ove ekipe, ili cemo igrati brzo i atratktivno ili opet s mukom po pola kao prethode sezone.
Srce, čast i ponos!
prisonbreak

Post Postao/la prisonbreak »

PatrickBateman je napisao/la: 21 srp 2024, 00:12 Ima ovdje dosta varijanti koje se mogu probati. Ako se zeli igrati sa krilima onda je 4-2-3-1 dosta bolja opcija od 4-3-3, zato sto se Aliji i Talhi mora dati sloboda između linija, steta ih je trositi u prvoj trecini terena da se spustaju po loptu.

1. Prva opcija da se igra 4-3-3 (treba vrhunska sestica, doslovno da bude Rodri ali nivo federalne lige) :mrgreen:

2. Druga opcija da se igra 4-2-3-1, ovo bi jako dobro paslo ako bi recimo u izgradnji napada forsirali tzv. 3-2 strukturu, Bajramovic kao inicijalo lijevi bek se spusti na lijevog stopera (jer je ofanzivno beskoristan), Musa centrali stoper, a Rasevic da se izvuce desno. U tom slucaju desni bek bi se dizao visoko uz aut liniju. Ispred stopera dva pivota, Vardo i pojacanje, a na poziciji desetke Ali ili Talha, jedina mana ove opcije je sto bi jedna od njih morao na klupu.

3. Treca opcija je da se forsira romb u sredini kao u vecini prosle polusezone. U tom slucaju ne bi primarno bilo potrebno krilo.

U svakom slucaju, obrni okreni potreban nam je dobar vezni. To ce odrediti sudbinu ove ekipe, ili cemo igrati brzo i atratktivno ili opet s mukom po pola kao prethode sezone.
Romb nam je prosle sezone bas dobro prolazio. Najvise pase Aliju i Talhi a obojica imaju prostora.

Slazem se da puno kritika za prvu utakmica, cak i od samog mene. Ja ocekujem 3-4 jaka pojacanja gdje bi ovu ekipu bas diglo.
Avenija

Post Postao/la Avenija »

Bilino Polje nije vise u top 10 travnjaka u drzavi da to ne zaboravim.

Ne znam zasto Čelik ne pozove Grad tj onog ko to plaća sve i ima ugovor sa firmom za odrzavanje da izvrši nadzor ili inspekciju jer očigledno sve je prepušteno slučaju.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
FliX

Post Postao/la FliX »

Mi trebamo znati sta hocemo od naredne sezone. Ukoliko mislimo napadi PL onda se treba adekvatno i pojacat, a ako ne mislimo onda prezivljavat na sredini tabele. Cekat deblokadu racuna, a do tad uigravat juniore i nadat se da ce neki bljesnut.
RubikovaKocka

Post Postao/la RubikovaKocka »

FliX je napisao/la: 21 srp 2024, 01:09 Mi trebamo znati sta hocemo od naredne sezone. Ukoliko mislimo napadi PL onda se treba adekvatno i pojacat, a ako ne mislimo onda prezivljavat na sredini tabele. Cekat deblokadu racuna, a do tad uigravat juniore i nadat se da ce neki bljesnut.
Uprava je spomenula napad na PL, tako da.
limvolikce

Post Postao/la limvolikce »

Hodžića da posudimo negdje da odigra cijelu sezonu na stoperu, da se razvije, moglo bismo ga prodati, njegov potencijal se vidio odmah na debiju protiv Slobode. Ovako se bojim da će ga klupa i kriva pozicija syebati.
disara

Post Postao/la disara »

Pozdrav za sve, imam par pitanja u vezi sutrasnje skupstine, pa ako moze u pp?
@philles nmg ti poruku poslati. Da li se moram najaviti za skupstinu sutra i nigdje nisam vidio vrijeme u koliko je sati ista?
Redbull

Post Postao/la Redbull »

disara je napisao/la: 21 srp 2024, 10:43 Pozdrav za sve, imam par pitanja u vezi sutrasnje skupstine, pa ako moze u pp?
@philles nmg ti poruku poslati. Da li se moram najaviti za skupstinu sutra i nigdje nisam vidio vrijeme u koliko je sati ista?
Ne moras se najavljivati, mozes samo doci. Sjednica pocinje od 19h.

Evo i link sa zvanicne stranice, a dole dokumentaciju mozes preuzeti i pogledati.

https://nkcelik.ba/poziv-za-sjednicu-i- ... ane-kluba/
Robert Jonjić

Post Postao/la Robert Jonjić »

Najveća mana ovakvih foruma je to što se svako može sakriti iza nicka i pisati šta god poželi ne razmišljajući o ikakvim posljedicama.

Ne znam šta je cilj i zašto se konstantno na silu potencira priča o tome da je Uprava najavila bezuslovan napad/ulazak u Premijer ligu.

Da li ljudi sami sebe lažu, svjesno lažu druge, čuju ono što žele čuti - ne znam, ali dovoljno je pogledati press konferenciju gdje se ta priča o povratku u Premijer ligu barem 5 puta uslovila obećanom podrškom, da svima bude jasno šta se želi postić:

https://www.facebook.com/zenitzenica/vi ... 4547302014
Emir Čerim, 2:00 – Što se tiče ciljeva za narednu sezonu, cilj nam je da nastavimo sa radom sa našim mlađim momcima. Imamo prostora da dovedemo 3-4 ciljana pojačanja koja će poboljšati ovu našu mladu ekipu i donijeti iskustvo. Nećemo da žurimo da ne bi slučajno napravili grešku koju smo napravili prošle godine.

Emir Čerim, 05:29 – Što se tiče ambicija, one su usko povezane sa podrškom koju mi možemo dobiti od budžeta svih institucija kako federalnih, tako kantonalnih i pogotovo gradskih.

Emir Čerim, 06:52 – Imamo dosta manji teret dugovanja i smatramo, ukoliko budemo imali podršku lokalne zajednice, Kantona i Federacije, da bi mi sigurno mogli ući u priču povratka Čelika u Premijer ligu. Do tada ćemo se boriti svim mogućim silama, svjesni smo da imamo dobru ekipu, svjesni smo da ukoliko pogodimo s pojačanjima da ćemo sigurno biti konkurnentni, a ozbiljniji iskorak bi sigruno napravili sa dodatnom podrškom Grada, Kantona i Federacije.

Denis Mušović, 11:45 – U ove ciljeve koje Upravni odbor ima pred sobom i koje će izložiti na skupštini, potrebno da je da svi gledamo u istom pravcu, da svi imamo istu ambiciju, trebamo svi biti povezani i trebamo težiti ka istom, a to je povratak u Premijer ligu.
To je jedan veliki porjekat koji Uprava ne može sama da podnese. Tu mora, prije svega, da bude podrška navijača, Gradske uprave ali i vlade Ze-Do kantona
.

Tarik Hadžimahmutović, 19:22 – Obećano nam je da, u onom momemtnu kada budem htjeli napast Premijer ligu, da ćemo dobiti značajniju podršku. Mogu reći zvanično da ćemo mi ako bog da u sljedećoj sezoni napast Premijer ligu i pozivam ove ljude iz Grada koji su nam obećali podršku da ispune to obećanje jer je sad taj momenat.

Tarik Hadžimahmutović, 20:10 – Igrački kadar ne možemo pravit bez onog čega nemamo. Trenutno nemamo finansija da bismo mogli razmišljati o igračkom kadru u onom kapacitetu u kojem bismo možda trebali, ali svakako da uz pravu podršlu ljudi od kojih je ta podrška neophodna da ćemo i u tom pravcu moći puno više napraviti.

Tarik Hadžimahmutović, 22:25Pozivamo sve koji su nam obećali podršku da nas sad podrže jer je sad pravi trenutak. Sad se pravi ekipa, na tom talasu dobrih stvari i pozitivnih rezultata da idemo u ovom smjeru da odblokiramo račun i da konačno vratimo Čelik konačno tamo gdje pripada!
Ljudi naprave press konferenciju s ciljem da pozovu političare na ispunjenje obećane podrške kako bi se napala PL. I umjesto da to iskoristimo da stvorimo takvu atmosferu da i političari prepoznaju momenat i djeluju, ovdje se piše kako je Uprava najavila PL :roll:
Zadnja izmjena: Robert Jonjić, dana/u 21 srp 2024, 13:22, ukupno mijenjano 1 put.
Odgovori