Aktuelni kadar – igrači i stručni štab, potencijalni izlazni transferi, pohvale i kritike

Odgovori
Levin

Aktuelni kadar – igrači i stručni štab, potencijalni izlazni transferi, pohvale i kritike

Post Postao/la Levin »

Tema namijenjena diskusiji o aktuelnom igračkom kadru i stručnom štabu – forma igrača, uloga u timu, doprinos na terenu, kao i potencijalni izlazni transferi. Prostor za pohvale, argumentovane kritike i prijedloge, uz fokus na realnu sliku ekipe.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Levin

Re: Aktuelni kadar – igrači i stručni štab, potencijalni izlazni transferi, pohvale i kritike

Post Postao/la Levin »

Spremaju sve dva potpisa na Grbavici: Željezničar računa na talentovani dvojac

Na jučerašnjem treningu fudbalera Željezničara mogla su se vidjeti dva nova igrača. Iako mladi, odrađivali su zadate vježbe poput iskusnih rutinera.

Ajdin Raščić i Jonathan Freeman dobili su povjerenje Save Miloševića koji je njihove dobre igre u juniorskom timu nagradio prekomandom u prvu ekipu Plavih.

Ko su talentovani fudbaleri iz omladinske škole?

Ajdin Raščić je sin nekadašnjeg napadača Željezničara Admira Raščića. Ima 17 godina i igra na poziciji stopera, iako se može koristiti i kao desni bek. Ajdin je već dugo u mlađim selekcijama Željezničara, a nedavno je dobio poziv i u U19 reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Jonathan Freeman je izuzetan talenat koji je u septembru prošle godine stigao u Željezničar. Prije dolaska u Bosnu i Hercegovinu, Freeman je igrao u Prvoj ligi Liberije, gdje je u sezoni 2024–25, postigao 20 golova i zabilježio 13 asistencija za tamošnji klub Discoveries FC.

Željezničar uskoro priprema potpis profesionalnih (višegodišnjih) ugovora sa talentovanim dvojcem, koji su već na prvom treningu pokazali da se na njih treba ozbiljno računati za narednu sezonu.

Sportske ba
Levin

Re: Aktuelni kadar – igrači i stručni štab, potencijalni izlazni transferi, pohvale i kritike

Post Postao/la Levin »

Operisan Armin Hodžić, poznato je kada će ponovo na teren

Fudbaler je zadobio rupturu prednjeg križnog ligamenta koljena na utakmici u Doboju u kojoj je Željezničar pobijedio Slogu s 3:0, te tako prekinuo dugu seriju bez trijumfa.

Nažalost, ta pobjeda je ostala u sjeni teške povrede fudbalera koji se nakon četiri godine vratio iz Turske u Željezničar s kojim je potpisao ugovor na dvije i pol sezone.

Hodžić je u Doboju bio jedan od najboljih igrača na terenu, a trener Savo Milošević je rekao da je njegova povreda veliki hendikep za ekipu.

Hodžić je treći fudbaler Plavih koji je ove sezone doživio tešku povredu: prije njega su se povrijedili Madžid Šošić i Matej Cvetanoski.

Prema prvim prognozama, Hodžić bi mogao biti spreman za utakmice u najboljem slučaju do početka novembra ili u najgorem scenariju krenut će sa ekipom na zimske pripreme.

Sportske ba
Levin

Post Postao/la Levin »

Navijači Željezničara napokon dobili pozitivne vijesti: Sprema li se uskoro povratak kapitena Plavih?

Fudbaleri Željezničara tavore u dugoj krizi rezultata, ali djeluje da bi večerašnje vijesti da napokon vrate osmijeh na lice navijačima Plavih.

Željezničar se nalazi u ozbiljnoj rezultatskoj krizi, doživjeli su još jednu promjenu trenera te ne izgleda ništo obećavajuće što se tiče poljuljanog diva sa Grbavice.

Međutim, danas su se pojavile informacije koje bi napokon mogle da ih malo obraduju.

Kapiten Plavih, Madžid Šošić je neko ko je bio zaslužan za sjajne igre ekipe sa Grbavice na početku sezone, ali on doživio tešku povredu sredinom oktobra prošle godine kada je na utakmici protiv Posušja doživio povredu prednjih ukrštenih ligamenata te se od tada nalazi na dugoj pauzi.

Sjajni fudbaler je danas na svojim društvenim mrežama podijelio da je ušao u trenažni proces, te trenira i sprema se za povratak na teren, ali kada će to biti ostaje da vidimo.

meridiansport ba
slika
Levin

Post Postao/la Levin »

Zvanično: Željezničar potpisao s Raščićem na tri godine

FK Željezničar danas je potpisao trogodišnji ugovor s Ajdinom Raščićem, talentiranim stoperom rođenim 18. septembra 2008. godine, saznaju Sportske.ba.

Naš portal je i najavio da će klub s Grbavice ponuditi profesionalne ugovore s talentovanim fudbalerima, uključujući Raščića i Jonathana Freemana. Njih dvojicu je Savo Milošević uključio u trenažni proces sa prvom ekipom.

Raščić je rođen u Goraždu, odakle je stigao na Grbavicu. Sin je nekadašnjeg napadača Plavih, Admira Raščića koji je od 2002. do 2006. nosio dres Željezničara. Kasnije je nastupao u Sloveniji, Srbiji, Norveškoj i Hong Kongu, a dvije godine je igrao i za Sarajevo.

Ajdin Raščić je nedavno dobio poziv i u U-19 reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Osim na poziciji stopera, 17-godišnji fudbaler može pokriti i mjesto na desnom boku.

sportske.ba
Riquelme

Post Postao/la Riquelme »

Levin je napisao/la: 19 ožu 2026, 19:19
Zvanično: Željezničar potpisao s Raščićem na tri godine

FK Željezničar danas je potpisao trogodišnji ugovor s Ajdinom Raščićem, talentiranim stoperom rođenim 18. septembra 2008. godine, saznaju Sportske.ba.

Naš portal je i najavio da će klub s Grbavice ponuditi profesionalne ugovore s talentovanim fudbalerima, uključujući Raščića i Jonathana Freemana. Njih dvojicu je Savo Milošević uključio u trenažni proces sa prvom ekipom.

Raščić je rođen u Goraždu, odakle je stigao na Grbavicu. Sin je nekadašnjeg napadača Plavih, Admira Raščića koji je od 2002. do 2006. nosio dres Željezničara. Kasnije je nastupao u Sloveniji, Srbiji, Norveškoj i Hong Kongu, a dvije godine je igrao i za Sarajevo.

Ajdin Raščić je nedavno dobio poziv i u U-19 reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Osim na poziciji stopera, 17-godišnji fudbaler može pokriti i mjesto na desnom boku.

sportske.ba
Nije stoper, da ga ne ubacujete u kombinacije tu.
Uvijek uz tebe i ti to dobro znaš.
Levin

Post Postao/la Levin »

Riquelme je napisao/la: 19 ožu 2026, 20:03 Nije stoper, da ga ne ubacujete u kombinacije tu.
Mislim ipak da je stoper. Greška na TM-u vjerovatno.
Riquelme

Levin je napisao/la: 19 ožu 2026, 20:43
Riquelme je napisao/la: 19 ožu 2026, 20:03 Nije stoper, da ga ne ubacujete u kombinacije tu.
Nije ni krilo kako piše na TMu već desni bek. Bio je krilo ali je vraćen na beka, nešto što se često radi u mlađim kategorijama, promjena sa lijevog krila na desnog beka i desno krilo na lijevog beka. Ako meni ne vjeruješ pogledaj meč protiv Sarajeva imaš na yt, naprimjer on je protrčao po desnoj strani i izborio penal..da je štoper tu sigurno ne bi bio u trenutku akcije..
Levin

Post Postao/la Levin »

Riquelme je napisao/la: 19 ožu 2026, 20:54
Nije ni krilo kako piše na TMu već desni bek. Bio je krilo ali je vraćen na beka, nešto što se često radi u mlađim kategorijama, promjena sa lijevog krila na desnog beka i desno krilo na lijevog beka. Ako meni ne vjeruješ pogledaj meč protiv Sarajeva imaš na yt, naprimjer on je protrčao po desnoj strani i izborio penal..da je štoper tu sigurno ne bi bio u trenutku akcije..
Zar ti nije nimalo čudno da jedno krilo u dvije sezone u OP postigne jedan pogodak i da bude prekomandovan u prvi tim?

Nejse, prati broj 3...

Igra beka zato što nema kako treba beka u juniorima. Nevjerovatno. Uostalom valjda će nekad dobiti priliku u prvom timu.

Edit : Možda konačno budemo imali štopera koji zna nešto više od izbiti loptu.
Riquelme

Levin je napisao/la: 19 ožu 2026, 21:09
Riquelme je napisao/la: 19 ožu 2026, 20:54
Zar ti nije nimalo čudno da jedno krilo u dvije sezone u OP postigne jedan pogodak i da bude prekomandovan u prvi tim?

Nejse, prati broj 3...

Igra beka zato što nema kako treba beka u juniorima. Nevjerovatno. Uostalom valjda će nekad dobiti priliku u prvom timu.

Edit : Možda konačno budemo imali štopera koji zna nešto više od izbiti loptu.
Dobio je priliku u prvom timu na turniru u Vukovaru kada je nastupio od prve minute na desnom beku.

Obradov-Osmanović-Šukilović-Raščić.
Levin

Post Postao/la Levin »

Riquelme je napisao/la: 19 ožu 2026, 21:52 Dobio je priliku u prvom timu na turniru u Vukovaru kada je nastupio od prve minute na desnom beku.

Obradov-Osmanović-Šukilović-Raščić.
To sam potpuno zaboravio. Evidentno je i Adžem mešto vidio u njemu.
Odgovori