NK Čelik

Truhlo

Re: NK Čelik

Post Postao/la Truhlo »

Gleda li ko ove finansijske izvještaje iz PL, haj sa platama je cirkus, ali prihodi su manje više mjerodavni. Iz godine u godinu, sve se brutalnije pare vrte, pogotovo su odmakli Zrinjski, Borac i Sarajevo sa budžetima od 10+ miliona KM.

Velež i Željo su tu negdje sa 6 miliona KM, vjerujem da je i Široki tu negdje blizu, 4, 5 milki. To je sigurnih top 6 klubova u ligi 10, narednih godina, nama slijedi baš žestoka bitka da uopšte uđemo u ligu. Naredne sezone nemamo nikakve šanse jer će ovih 900 000 KM otići na dugove, možda nešto sitno ostane, ali to neće biti dovoljno kad se doda na onih 700 000 KM ili 800 000 KM koliko klub sam napravi.

Naredna sezona ako ostanemo, bilo bi super kad bi bili sredina tabele bez borbe za opstanak, tu negdje od 5. do 8. mjesta, a onda u sezoni 26/27 napasti svim silama PL, klub će sigurno nagurati tada prihode od vlastite aktivnosti na milion KM, plus kanton i grad ukupno milion KM, dovoljno za siguran plasman u PL.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Cinvict35

Post Postao/la Cinvict35 »

Mi moramo isposlovat kanton i grad po milion i da mi napravimo 2 miliona da bi razmisljali o PL.
Nije nerealno ni prvo ni drugo ni trece,ali treba oznojit guzove za ta 4 miliona.
Ja sam ubijedzen Truhlo uz atraktivan fudbal (kad budemo ulazili u PL takav mora i da bude dq bi usli,znaci da dominiramo)da mi mozemo imat prosjek 4 do 5milja po domacoj tekmi uz malo poskupljenje karti na 10km 8km 5km moze se dobre pare uzet a kad bude PL moze se ici i preko 5 milja prosjek kad budu derbiji non stop sa ovakvom PL,sto je od karti 1milion godisnje.
Sjecam se jbt one godine kad smo bili prvi ono do 5 ili 6 kola do one krqdxe na Bilinom sa Zeljom prosjek na tri domace bio 10+ milja
Avenija

Post Postao/la Avenija »

slika

Sutra je potrebno par faktora da se ispuni :mrgreen:
Durmo na visini zadatka
Faktor sreće na našoj strani
Želja, borba i motivacija na našoj strani
Iskoristiti svoje prilike
+ Robijaši
I ne praviti dječije gluposti, nego iskusno.
Jebat mater svakom igraču za sklanjanje od duela i sebičnost
I tri boda idu U Zenicu :rock:
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Rob_Sa

Post Postao/la Rob_Sa »

Puhh evo i mene nakon pauze od mjesec, dva.

Off topic,

Mozda ne bi bilo loše da klub pokusa malo sa ovim momkom porazgovara oko nekakve saradnje, formula1 i bolidi općenito su najbrže rastući sport u svijetu. Iskoristiti što momak voli doći u Zenicu, ipak korijeni su mu zenički.

https://www.facebook.com/share/1BPGYQj45x/
FRLegioen

Post Postao/la FRLegioen »

Step by step Robovi!Hajmo mi prvo sutra na lice mjesta da pruzimo podrsku Celiku!SVI U GRACANICU !!Manite se streamova,My tv ...Kada budemo zreli za Premier ligu (po meni za 3-4 sezone) moramo imati igrace pod visegodisnjim ugovorima,vecu podrsku kantona,grada,mnogo veci broj clanova kluba,mnogo vecu posjetu ozbiljnije sponzore...Nije Premier liga ni blizu kao sto je bila kad smo igrali u njoj.Sve ce biti veci jaz iznedju klubova.Liga 10 ce biti pre.ebena.
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Cinvict35 je napisao/la: 09 svi 2025, 17:58 Mi moramo isposlovat kanton i grad po milion i da mi napravimo 2 miliona da bi razmisljali o PL.
Nije nerealno ni prvo ni drugo ni trece,ali treba oznojit guzove za ta 4 miliona.
Ja sam ubijedzen Truhlo uz atraktivan fudbal (kad budemo ulazili u PL takav mora i da bude dq bi usli,znaci da dominiramo)da mi mozemo imat prosjek 4 do 5milja po domacoj tekmi uz malo poskupljenje karti na 10km 8km 5km moze se dobre pare uzet a kad bude PL moze se ici i preko 5 milja prosjek kad budu derbiji non stop sa ovakvom PL,sto je od karti 1milion godisnje.
Sjecam se jbt one godine kad smo bili prvi ono do 5 ili 6 kola do one krqdxe na Bilinom sa Zeljom prosjek na tri domace bio 10+ milja
Nije isto prosjek na stadionu, jest imali smo nekad, ali 2/3 ti uđe bez ulaznice. Primjer su ti Klis, Radnik, Sarajevo, 8000 na tribinama, a 4500 prodanih ulaznica.

Meni je realno nekako da naredne sezone doživimo potpunu stabilizaciju, tj da ne kasne plate, da se dugovanja svedu na nulu i neka mirna sredina tabele u ligi. One tamo sezone kad opet dobiješ 700k od kantona i 200k od grada, bez dugovanja, onda se može napasti u ući u PL definitivno.

Eh treće tamo nas čeka grčevita borba za ostanak, jer eto i da povećaš tamo budžet na 3 miliona KM, tj da imaš luđački prihod od članstva, ulaznica i sponzora, opet nemaš šanse protiv Želje, Veleža, Širokog. Borba za opstanak sa Posušjem, Slogom i ko god bude ulazio i ispadao.

Samo bi volio da uđemo dok se druga liga nije ujedinila, to ako se desi nećemo nikad :lol:
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Čuj Prguda nezadovoljan :lol: Odbij panjino i razguli :alkohol:
Avenija

Post Postao/la Avenija »

Kako olako shvatate kraj sezone to je čudo. Najteži raspored imamo, utakmica više od nekih direktnih konkurenata tj pauzirati ćemo 2 kola do kraja kad je najbitnije..ne znas hoces li iducu sezonu igrati u Nemili i Jelahu, Usori a priča se o Sarajevu i PL :pray:
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Avenija je napisao/la: 09 svi 2025, 19:58 Kako olako shvatate kraj sezone to je čudo. Najteži raspored imamo, utakmica više od nekih direktnih konkurenata tj pauzirati ćemo 2 kola do kraja kad je najbitnije..ne znas hoces li iducu sezonu igrati u Nemili i Jelahu, Usori a priča se o Sarajevu i PL :pray:
Slavni Čelik iz Zenice nije ispadao kad je imao minus 12 u odnosu na konkurente, nije ispadao ni kad je ispao onda :lol: Da sad ispadne pored ovih federalni oyebina, daj ba :mrgreen:

Ide sutra Šerex za pobjedu :srce:
FRLegioen

Post Postao/la FRLegioen »

Truhlo je napisao/la: 09 svi 2025, 20:26
Avenija je napisao/la: 09 svi 2025, 19:58 Kako olako shvatate kraj sezone to je čudo. Najteži raspored imamo, utakmica više od nekih direktnih konkurenata tj pauzirati ćemo 2 kola do kraja kad je najbitnije..ne znas hoces li iducu sezonu igrati u Nemili i Jelahu, Usori a priča se o Sarajevu i PL :pray:
Slavni Čelik iz Zenice nije ispadao kad je imao minus 12 u odnosu na konkurente, nije ispadao ni kad je ispao onda :lol: Da sad ispadne pored ovih federalni oyebina, daj ba :mrgreen:

Koji si ti kralj 🤣🤣🤣
Avenija

Post Postao/la Avenija »

Gledam neki dan video Mamića vrti se video viralno po tiktoku i fb, kod nas je neki dnevnik u BiH pa prica o bh fudbalu pa kaže Sarajevo Željo Velež Čelik Borac Sloboda jel vi znate kakve su to ekipe bile u Jugoslaviji, to su mega ekipe bile, to je bio nemoguci fudbal igrati protiv takvih u tom fazonu i sad mi strepimo od Bratstva, Stupčanice, Toška pa jebem ti fudbal i sudbinu našu. :vješanje:

Nadam se da će nasi sutra odigrati bez straha, jako, da će preuzimati odgovornost, da neće biti sebičnosti nego da se uposljava igrač u najboljoj poziciji, malo sreće i neka bude Šerex ako ti kazes :like:
phillies

Post Postao/la phillies »

Kome smeta jaki Čelik? :D :D :D :D

NAPRIJED ČELIK!

PS. Svani suboto!
Samo Čelik zenički !!!
Zamorano

Post Postao/la Zamorano »

Truhlo je napisao/la: 09 svi 2025, 19:53 Čuj Prguda nezadovoljan :lol: Odbij panjino i razguli :alkohol:
A de nije trebo :lol:
Steta ovakvog talenta :D :mrgreen:
Meni je samo zao onog momka sto je veznog igrao sto zbog koljena je prestao igrat,on bi vec sad bio solidan igrac za Čelik.
Ne mogu se sjetiti prezimena sad.
@Avenija ja sam svom jednom prijatelju rekao kad smo bili na kafi da Čelik nece ni jednu tekmu izgubiti do kraja prvenstva,samo je pitanje koliko ce ih pobjediti ;)
Ev vec 4 kola sam pogodio :D
Prguda de vrati se bolan :lol:
bartoli

Post Postao/la bartoli »

Zamorano je napisao/la: 09 svi 2025, 22:53
Truhlo je napisao/la: 09 svi 2025, 19:53 Čuj Prguda nezadovoljan :lol: Odbij panjino i razguli :alkohol:
Meni je samo zao onog momka sto je veznog igrao sto zbog koljena je prestao igrat,on bi vec sad bio solidan igrac za Čelik.
@Avenija ja sam svom jednom prijatelju rekao kad smo bili na kafi da Čelik nece ni jednu tekmu izgubiti do kraja prvenstva,samo je pitanje koliko ce ih pobjediti ;)
Adin Begic ako mislis na njega?
LimVo likČe
Zamorano

Post Postao/la Zamorano »

bartoli je napisao/la: 09 svi 2025, 22:55
Zamorano je napisao/la: 09 svi 2025, 22:53
Adin Begic ako mislis na njega?
Jest Begic...hvala
On je bio solidan potencijal za napredovat...bas steta za momka...
Odgovori