NK Čelik

KakhaKaladze

Re: NK Čelik

Post Postao/la KakhaKaladze »

Zamorano je napisao/la: 07 svi 2025, 22:31 Ne znam sta ocekujete od uprave? Da sad ko fol objasnjavaju nesto? Gotova je to stvar daj krmetu tih 25000 i prekrizi govno dok je živo na ovom svijetu! Oprostio 50000??? Mamicu ti 50000 puta pa nisi posteno zaradio ni 5000 km a ti da oprostis 50000,mrš! Igraci ako igraju bez plata nek slobodno idu tamo gdje su plate i vece i redovne :mrgreen:
A to je nigdje :D
Ja Bgm bih volio da shvatim tvoje razmišljanje. Jel ti smatraš da svi trebaju dzaba igrat za Čelik, trener dzaba da trenira igrači dzaba da igraju, fizio da dzaba dolazi na treninge i utakmice, Alba da nam dzaba održava stadion elektroprivreda da nam da dzaba struju. Jel ti stvarno tako razmišljao? Jel ti na svom poslu platu dobiješ po učinku na poslu? Jel jedan mjesec nula KM a drugi tri hiljade? Sta je tvoj rezon za nekog ko živi od fudbal? Crkni od gladi jer loše igraš? Bgm ako su ti odgovori na ovo potvrdni ja se neću više upuštati s tobom u diskusije.
Zamorano

Post Postao/la Zamorano »

Ja na svom poslu imam normu koju ispunim i dobijem platu!!! Imam ugovor u firmi na 5 godina,sutra da dobijem otkaz u firmi jel ja imam pravo potrazivat ostalih 4 godine i 2 mjeseca dokle mi ugovor traje????
Znaci gazda mi mora isplatiti jos 96400 km????
Eto nek mi isplati 50000 ja cu mu oprostiti ovih 46400!!!
Jel to tako funkcionise??? Jest al kurko jelde?
R0B1J4SH

Post Postao/la R0B1J4SH »

Sta prica ovaj kmecavac gladni igrači,hahahahahahhaha,ja veću glupost pročitao nisam,igrači Gradine živjeli na pašteti par dana i to svi znaju a igrali kao PSG,a iako je iko gladan,nek kaze javno,niko mu pola riječi neće reći.I sa ovim sto je izjavio pokuso je sebe oprat to sto je neznalica u svakom smislu,i od takvih mi se povraća.
Zenicanin988

Post Postao/la Zenicanin988 »

prisonbreak je napisao/la: 07 svi 2025, 20:34
Truhlo je napisao/la: 07 svi 2025, 20:18 Gadno je ovo za pročitati, ne vjerujem kmečavcu od modriče ni sekunde, al gore od ovog je šutnja i totalno zatvaranje kluba :oops:
Pa mislim da je svima jasno da se duguje igracima. I da je UIO bio ogroman teret nad glavom, vidjet cemo kako ce sada ici.
Ma citava je liga na taj kalup, svi duguju, hocu da kazem da nemaju igraci gdje bolje otic
Čelik Zenica, bosanski gigant!!!

Sanjam sretno Bilinooo!!!
KakhaKaladze

Post Postao/la KakhaKaladze »

Zamorano je napisao/la: 07 svi 2025, 23:06 Ja na svom poslu imam normu koju ispunim i dobijem platu!!! Imam ugovor u firmi na 5 godina,sutra da dobijem otkaz u firmi jel ja imam pravo potrazivat ostalih 4 godine i 2 mjeseca dokle mi ugovor traje????
Ako ćeš mak na konac da ideš, funkcioniše. Zbog čega funkcioniše? Poslodavac prilikom raskida ugovora jednostranog ima obavezu da navede razloge otkaza i u slučaju da nisi izvršio tezu povredu pravilnika firma ( nakon pismenog upozorenja ) možeš dobit otkaz i cao zdravo. U svakom drugom slučaju poslodavac prolazi kroz veliku patnju da na tvoje mjesto zaposli nekog drugog jer ti imaš puno pravo da se pravno upires s njim zbog čega je taj neko bolji od tebe. End game je da na kraju tu poslodavac puši jer ne može nikog zaposliti dok se spor ne završi a nema radnika. Sta se dešava u praksi? Potpisuje se sporazumni raskid ugovora gdje ti pristanes da odradis otkazani rok i razgulis uz eventualno neku sitniju otpremninu. Kakve ovo ima veze s Celikom? Ti ako nemaš stavku u ugovoru po kojoj ćeš reći okej ti si uradio to i to što je teža povreda pravilnika i dobio si nogu ne možeš na isto radno mjesto zaposliti nekog drugog. Ja ne kažem da ovo je u stvarnosti ovako ali je na papiru i zakonski tako.
Zbog svega ovoga čitaš da se desio sporazumni raskid ugovora a ne da je neko dobio otkaz.
AeroMs33

Post Postao/la AeroMs33 »

Iskreno mogu reci boli me k. al necu.
Ja i dalje mislim da lik voli klub. I da je klub dozivljavao kao svoj.
Zato stajem na njegovu stranu. Treba se ispostovati neko ko tako razmislja. I to se vidi. Na stranu sve.
Za Sivca opet da ponovim. Niko momku a nebi rekao da se ponio kako treba. Momak je otisao u Zelju na nagovor Sabica na probu supacki da nije obavijestio nas navijace prije svega. Ja mu to zamjerim. Neko ce reci ko samo mu mi . Pa drugovi fudbal se igra radi navijaca .
RubikovaKocka

Post Postao/la RubikovaKocka »

Morate biti malo fleksibilniji, mislim na pojedince koji slijepo vjeruju upravi. Ne bi to trebalo biti bas tako.
Zamorano

Post Postao/la Zamorano »

KakhaKaladze je napisao/la: 07 svi 2025, 23:26
Zamorano je napisao/la: 07 svi 2025, 23:06 Ja na svom poslu imam normu koju ispunim i dobijem platu!!! Imam ugovor u firmi na 5 godina,sutra da dobijem otkaz u firmi jel ja imam pravo potrazivat ostalih 4 godine i 2 mjeseca dokle mi ugovor traje????
Ako ćeš mak na konac da ideš, funkcioniše. Zbog čega funkcioniše? Poslodavac prilikom raskida ugovora jednostranog ima obavezu da navede razloge otkaza i u slučaju da nisi izvršio tezu povredu pravilnika firma ( nakon pismenog upozorenja ) možeš dobit otkaz i cao zdravo. U svakom drugom slučaju poslodavac prolazi kroz veliku patnju da na tvoje mjesto zaposli nekog drugog jer ti imaš puno pravo da se pravno upires s njim zbog čega je taj neko bolji od tebe. End game je da na kraju tu poslodavac puši jer ne može nikog zaposliti dok se spor ne završi a nema radnika. Sta se dešava u praksi? Potpisuje se sporazumni raskid ugovora gdje ti pristanes da odradis otkazani rok i razgulis uz eventualno neku sitniju otpremninu. Kakve ovo ima veze s Celikom? Ti ako nemaš stavku u ugovoru po kojoj ćeš reći okej ti si uradio to i to što je teža povreda pravilnika i dobio si nogu ne možeš na isto radno mjesto zaposliti nekog drugog. Ja ne kažem da ovo je u stvarnosti ovako ali je na papiru i zakonski tako.
Zbog svega ovoga čitaš da se desio sporazumni raskid ugovora a ne da je neko dobio otkaz.
Gdje ti bolan živiš??? Da imam ko fol pravo na ovih 96400 km? :lol: :lol: Svasta! Necu se vise raspravljat,mrsko mi :D
Brotherze

Post Postao/la Brotherze »

U tvom i mom poslu vaze jedna pravila a u fudbalu druga, nije Damjanonvic prvi ni posljednji kome se placa cijeli ugovor. Kriv je onaj ko mu je dao ugovor isto kao sto je kriv sto ga nije kasnije kontaktirao ako nisu mogli da placaju na vrijeme.
Da je pametan Damjanovic bi sad lagano trazio cijeli iznos pa nek onda razni likovi razni po forumima bar imaju razlog da mu psuju.
carsija072

Post Postao/la carsija072 »

Uprava šuti jer Damjanović govori istinu, zar mislite da bi neko šutio da se iznose laži? Znam da ova greška nije napravljena namjerno, nego zbog nedostatka sredstava i teške situacije u klubu, ne želim da kritikujem rad Uprave, ali na greškama se mora učiti i kada aBda budemo finansijski stabilni, plate moraju ići redovno, a i dosadašnja dugovanja prema igračima da se isplate, duguje se i Mašiću i još nekim bivšim fudbalerima, a i trenutnim. Jrdnostavno moramo se pogledati u ogledalo, ako želimo moderan, čvrst i stabilan klub u koji će dolaziti vrhunski fudbaleri, problemi oko plata i finansiranja ne smiju da budu.
Ludilooooo :srce: je zarobiloooo
JonSnow

Post Postao/la JonSnow »

carsija072 je napisao/la: 08 svi 2025, 09:28 Uprava šuti jer Damjanović govori istinu, zar mislite da bi neko šutio da se iznose laži? Znam da ova greška nije napravljena namjerno, nego zbog nedostatka sredstava i teške situacije u klubu, ne želim da kritikujem rad Uprave, ali na greškama se mora učiti i kada aBda budemo finansijski stabilni, plate moraju ići redovno, a i dosadašnja dugovanja prema igračima da se isplate, duguje se i Mašiću i još nekim bivšim fudbalerima, a i trenutnim. Jrdnostavno moramo se pogledati u ogledalo, ako želimo moderan, čvrst i stabilan klub u koji će dolaziti vrhunski fudbaleri, problemi oko plata i finansiranja ne smiju da budu.
Amen!
Ugled Čelika je srozan u prošlosti upravo zbog ovakvih stvari.
Svima nama je jasno da se nema i da je situacija takva kakva je, ali ovo se u budućnosti NE SMIJE dešavat.
Nego, koliko jebenom kantonu treba da isplati te pare?
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
Brotherze

Post Postao/la Brotherze »

carsija072 je napisao/la: 08 svi 2025, 09:28 Uprava šuti jer Damjanović govori istinu, zar mislite da bi neko šutio da se iznose laži? Znam da ova greška nije napravljena namjerno, nego zbog nedostatka sredstava i teške situacije u klubu, ne želim da kritikujem rad Uprave, ali na greškama se mora učiti i kada aBda budemo finansijski stabilni, plate moraju ići redovno, a i dosadašnja dugovanja prema igračima da se isplate, duguje se i Mašiću i još nekim bivšim fudbalerima, a i trenutnim. Jrdnostavno moramo se pogledati u ogledalo, ako želimo moderan, čvrst i stabilan klub u koji će dolaziti vrhunski fudbaleri, problemi oko plata i finansiranja ne smiju da budu.
Najvjerojatnije da je takva situacija al eto sacekacemo da i uprava potvrdi kad se vec odluce da je vrijeme za to.

Pa i Masica sigurno nismo mogli zadrzati radi tih dugovanja, ko bi normalan pustio jedinog napadaca u ekipi na polusezoni. Ali covjek se zasitio da mu seljacine sa zapada psuju, dobio bolje uslove u Olovu, priliku da se bori za PL..., a nisi ga mogao zadrzati jer je mogao tuziti klub i otici besplatno. Ovako su kofol prodali igraca, uzeli neku sicu a eto nije se problem napravio i svi zadovoljni.

Nadat se da se klub sad stabilizuje i da necemo imati vise ovakvih problema.
goku

Post Postao/la goku »

KakhaKaladze je napisao/la: 07 svi 2025, 23:26
Joj i ti nasao zamoronu objasnjavati, pusti covjeke, nek razmislja kako razmislja, on ne konta da je 2025!Vidis da covjek ne zna ni koja prava ima 😄 zato i poslodavci vole takve radnike. 😄
Allgunsblazing

Post Postao/la Allgunsblazing »

RubikovaKocka je napisao/la: 08 svi 2025, 05:30 Morate biti malo fleksibilniji, mislim na pojedince koji slijepo vjeruju upravi. Ne bi to trebalo biti bas tako.
Malo vise trebamo vjerovati liku za kojeg je dokazano da laze? Pred pet ljudi je rekao da ne racuna na Vardu, pa je onda kasnije rekao da to nikad on nije izgovorio.

I da, njemu dosadilo, a dobio otkaz :mrgreen: Pa zasto onda nije sam dao otkaz ako mu je dosadilo? Znaci da je igrao na tu kartu da mu daju otkaz i da su mu duzni do kraja ugovora.
Redbull

Post Postao/la Redbull »

Bilo kako bilo, isplatit ce se i on i zavrsena prica. Ovo je greska uprave kluba sto su uopste dali ugovor na 2 godine. Ucimo na greskama, 25.000 km platit cemo i idemo dalje. Vjerovatno bi i ispostovali dogovor na rate sa njim da nismo imali problem sa uio, jer je klub zivio na kapaljku. Nadam se da je i to gotovo, osiguratiti opstanak, kanton da uplati da se rijese dugovanja, skupiti para za dobre igrace za sljedecu sezonu i da krenemo uzlaznom putanjom tj. U plus da idemo, da se ne vadimo iz minusa. Blizu smo, samo ovaj opstanak da izborimo.
Odgovori