Vidis to nisam znao, inace šura mu je svaku tekmu na zapadu sa malcem. Znam da je branio nekad u Novom Travniku kod naseg Dzide isto iz Dubravice kod Viteza, pa je nekog lika nokautirao. Sto se tice teme, nebi bila losa, zna svako ponekog iz okoline i ostalog.Truhlo je napisao/la: ↑06 svi 2025, 12:58Ima i Irfan Jašarević u Gorkom, inače iz Viteza, premijerligaški lijevi bek. U dobrim godinama, dobro bi nam došao kao konkurencija Smajloviću a tu je 15 minuta vožnje, bio bi kući, itd.disara je napisao/la: ↑06 svi 2025, 12:44Za golmane bi se raspitao kod ovog Trake iz Tuzle, inace je momak iz Preocice kod Viteza, znaci tu je nas domaci. Malo ludja glava, ali dobro brani, cak je i u Slogi i malo u Slobodi branio u Premijer ligi.Guest.1945 je napisao/la: ↑06 svi 2025, 11:41 Preživiti ovu sezonu,odblokirati račun i remont ekipe da se više nikada ne dovedemo u ovu situaciju da se borimo za opstanak.Ovde se davno vidilo ko koliko može.Imaš 4-5 igrača koji ti igraju u kontinuitetu ostalo talašika.Najviše ćemo morati uložiti u odbranu.Pored golmana dobrog,moramo tražiti igrače umjesto Isakovića a i Horića.Horić je slabo pokazao za razliku od onoga što se više čekivalo od njega, ekipa meni više izgleda sigurnija kada je Isaković na terenu.Ma samo da namaknemo kakve love i da se oslobodimo ovih utega što je ostalo.
Samo stream da pohvalim.Ljepota kad se snima sa zapada i novitete koje su uveli.
Druga opcija malo slabija Mujezinovic iz Travnika, on je sa Poculice. Vrti se tu po prvoj ligi, po meni zasigurno bolja opcija od Nanica sa kojim Biscani nisu bili odusevljeni.
Edit: Trako branio dvije sezone za naše junioreŠta mislite da otvorimo drugu temu, potencijalna pojačanja? Da kopamo ovako ovu centralno bosansku jaliju
Ko Bilbao, samo igrači iz Zenice, Viteza, Kaknja i Žepča
![]()
NK Čelik
Re: NK Čelik
Šta zna hrđa kako se kalio ČELIK!!!
Ma sjecam se dobro na 2-2 oni zadnjih 20 minuta nisu mogli potrčati, Karalić ih silovao i Sivac zadnjih pola sata po onoj strani do tribine, trebalo 2-4 zavrsiti.FRLegioen je napisao/la: ↑06 svi 2025, 13:24Prosle godine su ubili nimet u nama prvih pola sata,vile su nas nosale.Poslije smo dosta bolje odigrali I izvukli 2-2.U Zenicu protiv njih nismo im osutali na gol,osim onog ponistenog(opravdano) gola u nadoknadi.Gracanica dobra ekipa,ali mislim da mozemo izvuci pozitivan rezultat.Izgubiti nemamo sta.Idemo napasti ,pokusati pobjediti,a ni remi nije los.Tamo se moze igrati,nisu krkanska ekipa kao ni Tomislav I ocekujem iskreno pozitivan ishod.Ko je u Zenici manite se streamova, ovo su odlucujuce tekme za opstanak ,zato SVI U GRACANICU!Avenija je napisao/la: ↑06 svi 2025, 12:59Oni su se prosle godine provukli nekako protiv nas i jedva izvukoše bod kuci, očekujem pobjedu ovaj put.Truhlo je napisao/la: ↑06 svi 2025, 12:23
Nisam ih ove sezone ispratio, jednom na jesen ih gledao kad su igrali na tušnju protiv Tuzle. Al onako po imenima, sastavu, beton su, dugo na okupu kostur ekipe. Čak i bez Poturalića pobjeđuju, tu su Jaganjac, Ćosić, Smajić, Pandžić u vezi, odbrana Vasiljević i Devedžić dobri stoperi, imaju solidne bekove, golmana od 2 metraitd.
Iskreno očekujem poraz, remi bi bio ogroman za nas, posebno zbog buildupa pred Stupčanicu. Inače Bratstvo se naloži kući posebno protiv hajmo reći imena. Redovno školuju Stupčanicu, prošle sezone rasuše Slobodu, ne znam kako smo im mi onaj bod uzeli ondačak smo i bolji bili drugo poluvrijeme, bliži pobjedi, al zato nas na Bilinom onda uzeše golčinom Smajića i zatvorili nas skroz ne znam da smo pošten šut na gol imali.
Samo ako se naši ne budu zajebavali, ako budu agresivni i ako shvate da bi tom pobjedom praktički rjesili opstanak.
I u tvom postu se vidi koliko je nama svima godinama nabijem od navijaca do igrača, kluba luzerski mentalitet dalje od petlje ili Lašva ili Blatuša zavisi gdje se putuje![]()
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
-
Svi, po 3 boda za opstanak ! Igrajte p. !
Bratstvo je dobra ekipa,bod ko kuća,njihov najbolji je možda Smajić jer će se napalit ko da igra protiv Reala.
A kad smo kod njega pričalo je se da ce preci u Čelik,svi objavili skoro,i onda odjednom se svi usutise.
Zna li ko sta vise?
A kad smo kod njega pričalo je se da ce preci u Čelik,svi objavili skoro,i onda odjednom se svi usutise.
Zna li ko sta vise?
HORIĆ KENAN, igrač NK Čelik Zenica, zbog prekršaja počinjenog na utakmici 23. kola WWIN Prve lige FBiH: HNK Tomislav - NK Čelik, kažnjava se ZABRANOM IGRANJA DVIJE PRVENSTVENE ili KUP UTAKMICE i NOVČANOM KAZNOM OD 500 KM.
Bez Hore u Gračanici i 25 000 KM kmečavcu od ModričeNK ČELIK Zenica, obavezan je shodno pravosnažnoj odluci Komisije za status igrača Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona izvršiti uplatu finansijskih dugovanja prema treneru Damjanović Dariu u ukupnom iznosu od 25.000,00 KM u roku do 05.06.2025. godine.

All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Dzentlmenski sporazumni raskid
Ovo moze samo jedno znaciti, da Čelik nije ispostovao dogovor i da je Damjanović tuzio za sve i dobio.

Ovo moze samo jedno znaciti, da Čelik nije ispostovao dogovor i da je Damjanović tuzio za sve i dobio.
Onaj 2 godine ugovor mi nikad nece biti jasan. Bas smo naivni ispali.
Ko onom DEFEKTASU od trenera ponudi ugovor na 2 godine
-
Sta je Damjanovic tacno kriv? Nije on sam sebi dao ugovor. Sam Cerim ti je potvrdio da je inicijalni dogovor bio korektan od strane Damjanovica a da je klub taj koji je kriv za nepostivanje tog dogovora. Covjek se nagodio i inicijalno odrekao dijela novca, klub ni to nije ispostovao i sad Damjanovic supak. Zbog cega bi Damjanovic bio dva puta korektan a klub prema njemu nijednom? Niko ne valja osim Kluba po vama. Gledate sve kroz ruzicaste naocale, da tebi gazda da ugovor i pravno se obaveze da ce ti isplatit xy KM i onda te otjera (opravdano il ne se moze diskutovati) i ti mu kazes dobro brate evo nagodit cemo se i ti i gazda budete zadovoljni. I onda ti on ni tu cifru ne isplacuje i ti ga ne bi tuzio?FRLegioen je napisao/la: ↑06 svi 2025, 15:27Ko onom DEFEKTASU od trenera ponudi ugovor na 2 godine.Ostace upamcen kao trener koji je izgubio od Lukavca kuci...Mislim da je tim porazom,a I ovom tuzbom zauvijek sebi zatvorio vrata Bilinog.Persona non grata !SMRADU a nek ti tvoj pajdo Kamber to saopsti da si nepozeljan
Nemojte za*ebavat. Konstantno se stavlja ljaga na ljude koji potrazuju svoje pare. Moze se diskutovati jesul te pare zasluzili ili nisu i ja se slazem da u vecini slucajeva nisu, ali ne funkcionise tako ugovor. TI imas svoje obaveze, ja svoje. Ko ne ispostuje ide na sud. Ako si u pravu onda to dokazes na sudu i neces isplatit pare, a ako je onaj ko potrazuje upravu onda ce naplatit svoje i to je to.
Klub svakako zadnju godinu daje informacije na kapaljku, tako da ko će ga znati šta je ovdje u pitanju. Jedino što se iz kluba zvanično oglasilo, jeste da je oprostio 18 mjeseci ugovora, a onda dođe ovih 25000 KM na naplatu, pa nije valjda imao platu preko 4000 KM
Jedino ima smisla da je ovo BRUTO iznos, sa porezom uključenim... Kako god fino bi bilo da klub izađe, barem da informiše članove kluba. Zadnji izvještaj prije 15 mjeseci i stvarno ne shvatam UO, kad je nešto negativno, pa jbt ga, nema se šta sakrivati, tako je kako je. Ljudi smo, svi pravimo, poslovne, životne greške, nije smak svijeta, ha ya.

All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Uprava je kriva slazem se,sto su ponudili ovakvom DILETANTU ugovor na 2 godine. . .KakhaKaladze je napisao/la: ↑06 svi 2025, 15:35Sta je Damjanovic tacno kriv? Nije on sam sebi dao ugovor. Sam Cerim ti je potvrdio da je inicijalni dogovor bio korektan od strane Damjanovica a da je klub taj koji je kriv za nepostivanje tog dogovora. Covjek se nagodio i inicijalno odrekao dijela novca, klub ni to nije ispostovao i sad Damjanovic supak. Zbog cega bi Damjanovic bio dva puta korektan a klub prema njemu nijednom? Niko ne valja osim Kluba po vama. Gledate sve kroz ruzicaste naocale, da tebi gazda da ugovor i pravno se obaveze da ce ti isplatit xy KM i onda te otjera (opravdano il ne se moze diskutovati) i ti mu kazes dobro brate evo nagodit cemo se i ti i gazda budete zadovoljni. I onda ti on ni tu cifru ne isplacuje i ti ga ne bi tuzio?FRLegioen je napisao/la: ↑06 svi 2025, 15:27Ko onom DEFEKTASU od trenera ponudi ugovor na 2 godine.Ostace upamcen kao trener koji je izgubio od Lukavca kuci...Mislim da je tim porazom,a I ovom tuzbom zauvijek sebi zatvorio vrata Bilinog.Persona non grata !SMRADU a nek ti tvoj pajdo Kamber to saopsti da si nepozeljan
Nemojte za*ebavat. Konstantno se stavlja ljaga na ljude koji potrazuju svoje pare. Moze se diskutovati jesul te pare zasluzili ili nisu i ja se slazem da u vecini slucajeva nisu, ali ne funkcionise tako ugovor. TI imas svoje obaveze, ja svoje. Ko ne ispostuje ide na sud. Ako si u pravu onda to dokazes na sudu i neces isplatit pare, a ako je onaj ko potrazuje upravu onda ce naplatit svoje i to je to.
-
Ugovor od dvije godina za Damjanovica je sigurno i najveca greska koju je neki UO donio jos od 2020. Jbt pa ispostovalo ga se ko da je Marcelo Bielsa u najmanju ruku, a ne trenerska neznalica koja je oko Mehica igru gradila.
Srce, čast i ponos!
Ma nema se šta diskutovati je li zasluženo ili ne, jednom kad se stavi potpis na ugovor, tu je kraj priče, svaki fening se mora poštovati.KakhaKaladze je napisao/la: ↑06 svi 2025, 15:35Sta je Damjanovic tacno kriv? Nije on sam sebi dao ugovor. Sam Cerim ti je potvrdio da je inicijalni dogovor bio korektan od strane Damjanovica a da je klub taj koji je kriv za nepostivanje tog dogovora. Covjek se nagodio i inicijalno odrekao dijela novca, klub ni to nije ispostovao i sad Damjanovic supak. Zbog cega bi Damjanovic bio dva puta korektan a klub prema njemu nijednom? Niko ne valja osim Kluba po vama. Gledate sve kroz ruzicaste naocale, da tebi gazda da ugovor i pravno se obaveze da ce ti isplatit xy KM i onda te otjera (opravdano il ne se moze diskutovati) i ti mu kazes dobro brate evo nagodit cemo se i ti i gazda budete zadovoljni. I onda ti on ni tu cifru ne isplacuje i ti ga ne bi tuzio?FRLegioen je napisao/la: ↑06 svi 2025, 15:27Ko onom DEFEKTASU od trenera ponudi ugovor na 2 godine.Ostace upamcen kao trener koji je izgubio od Lukavca kuci...Mislim da je tim porazom,a I ovom tuzbom zauvijek sebi zatvorio vrata Bilinog.Persona non grata !SMRADU a nek ti tvoj pajdo Kamber to saopsti da si nepozeljan
Valjda se škola naučila, da se neće praviti greška sa Regojem kad izbori opstanak. Ni jedan trener ni igrač u ovom rangu nije vrijedan ni PRO ugovora a pogotovo nekih dugogodišnjih ugovora. Trenere i stručni štab dovoditi na 6 mjeseci, igrače na amaterski, možeš ga raskinuti u svakom momentu i mirna Bosna.
Vracali smo dugove i vecim levatima od Damjanovica, platicemo i njegovo...al da bude skola.
Ova godina cini mi se gora nego prva u kantonu, s aspekta prepreka ka napretku
NAPRIJED ČELIK!!
Ova godina cini mi se gora nego prva u kantonu, s aspekta prepreka ka napretku

NAPRIJED ČELIK!!
Samo Čelik zenički !!!