Transferi 2026/27

Tema posvećena NK Čelik Zenica okuplja sve navijače i simpatizere kluba na jednom mjestu. Ovdje se diskutuje o utakmicama, rezultatima, igračkom kadru, transferima i svim aktuelnim dešavanjima vezanim za Čelik.
Odgovori
Avenija
Policija

Re: Transferi 2026/27

Post Postao/la Avenija »

Naši su još 7 dana u Zenici i putuju na Kupres ako se ne varam.

Što vjerovatno znaci da ćemo iduće sedmice dobiti barem 2 pojačanja da idemo 95% kompletirani na glavne pripreme.

A još će i biti sunčano iznad Bilinog za dobre slike i snimanje :mrgreen:

Nisam znao da je ovo ovo igrača ovako zanimljivo pratiti :D
Baš me zanima koja će imena biti dovedena na pozicije krila, ofanzivnog veznog i napadača koji mora biti suprotnih karakteristika od Mašića, tj visok, snažan, golgeter, skok igra..

Ja ga yebem ko nije zadovoljan do sada ovim što je klub doveo, u skladu sa mogućnostima..sad još tri bombice na mjestima gdje smo deficitarni i da lagano euforija krene hvatati :grljenje:
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
PonosniSmogovci

Post Postao/la PonosniSmogovci »

PatrickBateman je napisao/la: 10 srp 2026, 09:37 A otkud da je cetalj?
Golove u Radniku slavio redovito s podignuta tri prsta.
RealMadrid

Post Postao/la RealMadrid »

Zeničani su do sada angažovali sedam novih igrača, a uprava kluba intenzivno radi na dovođenju još trojice fudbalera. Njihovim dolaskom prelazni rok za Crno-crvene trebao bi biti zaključen, čime bi stručni štab dobio kompletiran igrački kadar za izazove koji slijede u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Ko je to 7. igrač :?:

1. Omić
2. Mohedano
3. Šabanović
4. Faraj
5. Hrvanović
6. Tomašević
Avenija
Policija

Post Postao/la Avenija »

Koja li su imena u opticaju i razgovorima :?: :D

Neka budu nivo Omića, Mohedana i Tomaševića sasvim zadovoljavajuće..

Samo nek je šta brzo u vezi po krilu i krupan CF da se hrva i skače i nema za nas zime.
Zamorano
12. igrač

Post Postao/la Zamorano »

PonosniSmogovci je napisao/la: 10 srp 2026, 11:10
Ja sta je trebo bismiletom slaviti?
R0B1J4SH

Post Postao/la R0B1J4SH »

strucnjak9 je napisao/la: 10 srp 2026, 10:42
Otac Mladen mu je osudjen za ratne zlocine nad bosnjacima Janje pred Sudom BiH. Ako cemo se voditi onom starom da kruska ne pada daleko od stabla, onda je sve jasno…
Tacno da je Iniesta Xavi u jednom to smrdljivo četničko đubre nam ne treba.
Rz88

Post Postao/la Rz88 »

Ne znam vidim li ja pogresno, ali ocito samo ja potenciram jos 2 vezna, mozda cak vise od krila koje je jednako potrebno.

Bas me zanima gdje ce Omic danas igrati. Pretpostavljam na zadnjem veznom iz jedinog razloga jer nemamo dovoljno veznih.
Mohedano je prva opcija.
Amoah, Vardo, Jenjic i Babic trebaju biti rezerve kao i Omic po potrebi ako ce igrati stopera. Dakle, 2 vezna nam trebaju.

Pogledajte minutaze veznih prosle godine u Slogi, Radniku, Sirokom... tj bolje pogledajte koliko minuta su imale 4. i 5. opcije. Treba sirina, a nama prvenstveno kvalitet.

Pa cak ako se Omic racuna kao vezni, onda uredu jedan vezni treba, ali treba i stoper jer ne mogu Hora, Hodza i Maseta citavu sezonu iznijeti.

Kako god, 2 igraca uz krilo i napadaca, ne racunajuci golmana kojeg mozda ne bih ni dovodio do zime.
Rob_Sa

Post Postao/la Rob_Sa »

Daj nam tog četalja da zenička publika ima kome spominjati najmilije :rock: :rock: :rock:
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

Rz88 je napisao/la: 10 srp 2026, 11:54 Ne znam vidim li ja pogresno, ali ocito samo ja potenciram jos 2 vezna, mozda cak vise od krila koje je jednako potrebno.

Bas me zanima gdje ce Omic danas igrati. Pretpostavljam na zadnjem veznom iz jedinog razloga jer nemamo dovoljno veznih.
Mohedano je prva opcija.
Amoah, Vardo, Jenjic i Babic trebaju biti rezerve kao i Omic po potrebi ako ce igrati stopera. Dakle, 2 vezna nam trebaju.

Pogledajte minutaze veznih prosle godine u Slogi, Radniku, Sirokom... tj bolje pogledajte koliko minuta su imale 4. i 5. opcije. Treba sirina, a nama prvenstveno kvalitet.

Pa cak ako se Omic racuna kao vezni, onda uredu jedan vezni treba, ali treba i stoper jer ne mogu Hora, Hodza i Maseta citavu sezonu iznijeti.

Kako god, 2 igraca uz krilo i napadaca, ne racunajuci golmana kojeg mozda ne bih ni dovodio do zime.
Vezni nam je najveći prioritet, tako i ja vidim. Svi spominju ofanzivnog, al mislim da nam treba defanzivni vezni, radilica koja će raditi za Mohedana i Amoaha. Ili neka osmica kao npr Gogić, box to box, gdje će Mohedano ići nisko po loptu a on orati teren :mrgreen:
PonosniSmogovci

Post Postao/la PonosniSmogovci »

Poznavajući Bojanovu defanzivu idu Omić i Hodžić ko zadnji vezni, a iza Hora i Mašetić 😂

Možda nama i štopera još treba
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

PonosniSmogovci je napisao/la: 10 srp 2026, 12:03 Poznavajući Bojanovu defanzivu idu Omić i Hodžić ko zadnji vezni, a iza Hora i Mašetić 😂

Možda nama i štopera još treba
Trenutno jako dobar sastav:

Šutković, Sivac, Horić, Mašetić, Tomašević, Omić, Mohedano, Amoah, Hrvanović, Faraj, Mašić.

Po mom mišljenju jedan dobar veznjak tipa Gogića umjesto Amoaha u prvih 11 i eventualno napadač. Sa dva dobra na tim pozicijama, mogli bi se apsolutno sa svakom ekipom ravnopravno potuči, a i klupa bi bila solidna.
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

Yebo Gogića, dajte zeničkog McGregora uz Mohedana :lol:
Avenija
Policija

Post Postao/la Avenija »

Truhlo je napisao/la: 10 srp 2026, 11:58
Rz88 je napisao/la: 10 srp 2026, 11:54 Ne znam vidim li ja pogresno, ali ocito samo ja potenciram jos 2 vezna, mozda cak vise od krila koje je jednako potrebno.

Mohedano je prva opcija.

Vezni nam je najveći prioritet, tako i ja vidim. Svi spominju ofanzivnog, al mislim da nam treba defanzivni vezni, radilica koja će raditi za Mohedana i Amoaha. Ili neka osmica kao npr Gogić, box to box, gdje će Mohedano ići nisko po loptu a on orati teren :mrgreen:
Zapamti da će se Amoah isticati kao najbolji vezni i pored Mohedana, Omića ili nebitno ko god tu bio.

Nazad smo mi popunjeni solidno, naprijed je kriza. Ako bi podijelili teren, dvije trećine su okej, jedino fale igrači u posljednjoj kod protivničkog gola. To su za tri koja se traže koja i Regoje spominje.

Ali sve ovo što mi pišemo i bolje od nas znaju u SŠ i upravi tako da možemo samo očekivati koga ćemo uspjeti dovesti i pratiti mreže u isčekivanju.
Brotherze
12. igrač

Post Postao/la Brotherze »

PonosniSmogovci je napisao/la: 10 srp 2026, 11:10
Ma nosi govna sto dalje od Zenice, ovi kojima ne smetaju njegova 3 prsta nek ga vode sebi kuci.
Odgovori