Slazem se s tobom da trebamo gledati samo Celik i njegov boljitak. I da, ovo je veliki dan za Celik, jer su se konacno stekle sve predispozicije da seKakhaKaladze je napisao/la: ↑24 ožu 2025, 15:55 Stvar je u tome sto se nas mentalitet treba temeljiti na to da mi ne trazimo vise za sebe a da se umanji drugome. Nek dobije Nemila 180k al nek Celik dobije 2 miliona je ispravan stav, dok Celik je dobio 700k a sad NK Zepce treba dobio 20 feninga je neispravan stav. U sport se generalno ulaze malo i umjesto da zagovaramo da drugi dobiju manje treba se zagovarati da svi dobiju vise. Normalno da je ovo vise filozofska stvar nego prakticna i ja se slazem sa vama da je besmislica i je jasno sto je to tako. Samo zelim da ne obracam paznju na to nego da budem sretan sto je Celik izvucen iz dubioze nadamo se i da mi ne kvare to sitni interesi politicara. Na kraju ona narodna ovi sad kradu a nama nista ne dadu, a i u titino vrijeme su krali al su bar i nama nesto dali. Eh tako ja gledam na ovaj zakon. Svi su se ugradili koliko su mogli al smo bar i mi finu cifru potkacili koja ce nam dobrano olaksat sve. Da je bajno i idealno nije al takav je sistem i moramo ga malo pomalo mijenjati.
otklone sve prepreke ka deblokiranom racunu i daljem napredovanju Celika kao kluba koje svi zeljno cekamo.
Isto tako, filozofski, slazem se da trebamo se okrenuti pozitivnosti a odbaciti negativnosti

A sto se tice prakticne strane.
Kanton je do sada izdvajao 2 miliona maraka za sport. Ove godine, odluceno je da se izdvajanja povecaju na 5 miliona, s tim da ce se 3 miliona podjeliti kolektivima koje su od posebnog znacaja za Kanton. Dakle i dalje ostaje 2 miliona maraka, za manje klubova nego prije pa ce automatski i oni vise dobiti sredstava.
Licno sam misljenja, sto se tice ovog Zakona, da ce ovo biti jedina godina kada se pustalo ugradjivanje i dobijanja sredstava koji nemaju veze sa rezultatima, tradicijom i ostalim parametrima koje ovaj Zakon propisuje. Vec slijedece godine vjerujem da ce ovaj spisak sportskih kolektiva biti "skresan" i da ce sredstva dijeliti kolektivi koji su zaista od posebnog znacaja za Kanton.
O tome govori i Clan 9 ovog Zakona koji kaze:

Dakle ove godine se dijelilo i sakom i kapom (na sta su "grebatori" i racunali, da se ovajde jedanput), dok za slijedece godine bice mjerodavni kriteriji ovog Zakona. Nemam sumnje da ce Celik ispunjavati te kriterije i da ce biti medju kolektivima koji dijele ova sredstva. Vise nema glasanja, pa se moraju praviti kompromisi.

Uostalom, vidjecemo.
Sad je vrijeme za malo slavlja, a onda u nove radne pobjede.
PS. Cestitke svima u klubu, od predsjednika i UO pa preko operative sve do higijenicara. Kapa do poda svima.