NK Čelik

phillies

Re: NK Čelik

Post Postao/la phillies »

KakhaKaladze je napisao/la: 24 ožu 2025, 15:55 Stvar je u tome sto se nas mentalitet treba temeljiti na to da mi ne trazimo vise za sebe a da se umanji drugome. Nek dobije Nemila 180k al nek Celik dobije 2 miliona je ispravan stav, dok Celik je dobio 700k a sad NK Zepce treba dobio 20 feninga je neispravan stav. U sport se generalno ulaze malo i umjesto da zagovaramo da drugi dobiju manje treba se zagovarati da svi dobiju vise. Normalno da je ovo vise filozofska stvar nego prakticna i ja se slazem sa vama da je besmislica i je jasno sto je to tako. Samo zelim da ne obracam paznju na to nego da budem sretan sto je Celik izvucen iz dubioze nadamo se i da mi ne kvare to sitni interesi politicara. Na kraju ona narodna ovi sad kradu a nama nista ne dadu, a i u titino vrijeme su krali al su bar i nama nesto dali. Eh tako ja gledam na ovaj zakon. Svi su se ugradili koliko su mogli al smo bar i mi finu cifru potkacili koja ce nam dobrano olaksat sve. Da je bajno i idealno nije al takav je sistem i moramo ga malo pomalo mijenjati.
Slazem se s tobom da trebamo gledati samo Celik i njegov boljitak. I da, ovo je veliki dan za Celik, jer su se konacno stekle sve predispozicije da se
otklone sve prepreke ka deblokiranom racunu i daljem napredovanju Celika kao kluba koje svi zeljno cekamo.
Isto tako, filozofski, slazem se da trebamo se okrenuti pozitivnosti a odbaciti negativnosti :D

A sto se tice prakticne strane.
Kanton je do sada izdvajao 2 miliona maraka za sport. Ove godine, odluceno je da se izdvajanja povecaju na 5 miliona, s tim da ce se 3 miliona podjeliti kolektivima koje su od posebnog znacaja za Kanton. Dakle i dalje ostaje 2 miliona maraka, za manje klubova nego prije pa ce automatski i oni vise dobiti sredstava.
Licno sam misljenja, sto se tice ovog Zakona, da ce ovo biti jedina godina kada se pustalo ugradjivanje i dobijanja sredstava koji nemaju veze sa rezultatima, tradicijom i ostalim parametrima koje ovaj Zakon propisuje. Vec slijedece godine vjerujem da ce ovaj spisak sportskih kolektiva biti "skresan" i da ce sredstva dijeliti kolektivi koji su zaista od posebnog znacaja za Kanton.

O tome govori i Clan 9 ovog Zakona koji kaze:
slika

Dakle ove godine se dijelilo i sakom i kapom (na sta su "grebatori" i racunali, da se ovajde jedanput), dok za slijedece godine bice mjerodavni kriteriji ovog Zakona. Nemam sumnje da ce Celik ispunjavati te kriterije i da ce biti medju kolektivima koji dijele ova sredstva. Vise nema glasanja, pa se moraju praviti kompromisi. :D
Uostalom, vidjecemo.
Sad je vrijeme za malo slavlja, a onda u nove radne pobjede.

PS. Cestitke svima u klubu, od predsjednika i UO pa preko operative sve do higijenicara. Kapa do poda svima.
Samo Čelik zenički !!!
habuba

Post Postao/la habuba »

I nema veze sto je u dvije rate. Ova prva kada legne rijesit ce blokade koje imamo. Druga je tu da sanira dugove koji nisu utuzeni. Ja se nadam da ce do zadnjeg kola i utakmice s Gradinom ova prva faza biti gotova i da cemo imati otvoren racun. Na osnovu ovog priliva i svakog naknadnog plus klubsko poslovanje, mi mozemo u pripreme uci rastereceniji i mnogo pojacani.

Sada tim treba da se skoncentrise na opstanak i sto bolju poziciju na tabeli.
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Čestitke momcima koji su mjesecima lobirali i radili na ovome da uspije, da se desi, još ne vjerujem da je ovo stvarno i da će kanton pogurati klub onako kako zaslužuje.

Sutra svi na Bilino i svaku narednu, moramo taj opstanak izboriti da sve ovo ima smisla ove godine. Naprijed Če :rock:
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
FRLegioen

Post Postao/la FRLegioen »

Vidim ministar Musija na svom profilu izjavio da ce do kraja 2026 god Celik dobiti jos 1.4 miliona km...Zivi bili pa vidjeli,iako ni jednom politicaru ne vjerujem...Uprava je odradila svoje,a sutra je da mi i igraci odradimo svoje! Dodjimo na Bilino,podrzimo nas klub
phillies

Post Postao/la phillies »

Nesto sam i ja procitao da je na tematskoj sjednici donijeta odluka da se od slijedece godine 1% budzeta usmjerava u sport. Moguce da je na tragu toga i ministar izjavio to sto je izjavio.

Sto bi rekli stari: "Hajd,na hajr"
Samo Čelik zenički !!!
Redbull

Post Postao/la Redbull »

phillies je napisao/la: 24 ožu 2025, 19:55 Nesto sam i ja procitao da je na tematskoj sjednici donijeta odluka da se od slijedece godine 1% budzeta usmjerava u sport. Moguce da je na tragu toga i ministar izjavio to sto je izjavio.

Sto bi rekli stari: "Hajd,na hajr"
I ja sam to negdje procitao, sto je 7-8 miliona za sport. Nek nam 1 mil. dodijele, a ostalima isto moze biti i svi zadovoljni.
Zamorano

Post Postao/la Zamorano »

ČESTITKE UPRAVI ZA SVE OVE GODINE!!!
SVAKA ČAST MOMCIMA U UPRAVNOM ODBORU!!!
KONAČNO VELIKA ALI I ZASLUŽENA POBJEDA KLUBA!
Sad ja predlazem da se tih 700000 ulozi u dva iskusna starija igraca koji igraju prednjeg i zadnjeg veznog,da se plate tim novcem ta dva rutonje da se obezbjedi opstanak u ligi.
Opstanak je bitan a deblokada i dugovi nek stoje!
Niste ljudi bili ni svjesni da klub nije da nije disao na škrge nego disao je na jednu škrgu.
Ali hvala bogu mukama polahko dolazi kraj.
Hvala jos jednom upravi na svemu uradjenom za klub!
Guest.1945

Post Postao/la Guest.1945 »

Zamorano je napisao/la: 24 ožu 2025, 20:29 ČESTITKE UPRAVI ZA SVE OVE GODINE!!!
Sad ja predlazem da se tih 700000 ulozi u dva iskusna starija igraca koji igraju prednjeg i zadnjeg veznog,da se plate tim novcem ta dva rutonje da se obezbjedi opstanak u ligi.
Niste ljudi bili ni svjesni da klub nije da nije disao na škrge nego disao je na jednu škrgu.
Jeste opstanak bitniji ali nema ništa od rutonja, automacki ce ti skinuti sa računa kad legnu pare.Imamo mi još borbe.
Avenija

Post Postao/la Avenija »

Sutra da svi idu u raznošenje cigana kao Katić večeras i nema problema :mrgreen: Ko im je najbolji da mu se ošteti kost u prvih 10 minuta?

Hajde Čelik još ti :srce:
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Avenija je napisao/la: 24 ožu 2025, 23:45 Sutra da svi idu u raznošenje cigana kao Katić večeras i nema problema :mrgreen: Ko im je najbolji da mu se ošteti kost u prvih 10 minuta?

Hajde Čelik još ti :srce:
Piši Vici neka malo koriguje cijene za San Marino, da bude sold out :mrgreen:

Rutonje vidimo se sutra, zapad u napad :rock:
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
KakhaKaladze

Post Postao/la KakhaKaladze »

Hajmo sad prognoze za sastav danas? Mijenja li Regoje sta ili ostaje ista ekipa? Bojane hocemo Pucea u prvoj al stolici na klupi
Avenija

Post Postao/la Avenija »

Iako kiša od sinoc pljušti od 16h potpuno razvredravanje do iza ponoći bez kiše, toplo, idealni fudbalski uslovi za igrače i publiku.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Guest.1945

Post Postao/la Guest.1945 »

Veceras raznosimo Travnik.
Eugen

Post Postao/la Eugen »

Bilo bi stvarno lijepo da večeras bude pristojna posjeta i radi svih ovih dešavanja, a momcima je potrebna podrška jer koliko god neko mislio mi smo u nezgodnoj situaciji i slijedi nam borba za opstanak
goku

Post Postao/la goku »

Zamorano je napisao/la: 24 ožu 2025, 20:29 ČESTITKE UPRAVI ZA SVE OVE GODINE!!!

Sta napisa Bog ti pamet dade… :roll:
Odgovori