Tema posvećena NK Čelik Zenica okuplja sve navijače i simpatizere kluba na jednom mjestu. Ovdje se diskutuje o utakmicama, rezultatima, igračkom kadru, transferima i svim aktuelnim dešavanjima vezanim za Čelik.
Luis Nazario da Lima je napisao/la: ↑05 srp 2026, 16:41
Ma dajte ba ljudi sta vam je, ne mozete znat plate igraca nikad, pogotovo u BiH.
Bezveze tu bacate cifre.
Mozes znat samo od svog brata rođenog a i on ti nece reci tacnu platu, a sve sto ste culi od nekoga, ma hajte molim vas.
Slazem se ja da su vece plate u PL ali Pidro preko 10k€ neto, nikad od ne bi otisao iz Veleza.
Za Krdzalica i Sarajevo ne znam.
Plus sto svi oni daju kada imaju takve ugovore i dio drugim ljudima, a toga u Celiku nema, barem klub ne dogovara tako.
I ne znam otkud ti 68% doprinosa bgti
Skontaces kako sistem funkcionise, kada zavrsis skolu i zaposlis se
Ma nema sta to je to sto pricas, ja za plate u Sarajevu ne znam, za neke klubove znam i znam da su ogormne cifre.
Koliko vidim Celik je odlucio ici u tom smjeru da sve prijavljuje, sto jako podrzavam, ne zelim da poslije 2-3 godine udje inspekcija pa doruacunate obaveze 3 miliona.
Na neto platu od 10 k KM bruto je oko 16 k KM. I budzet se pravi na osnovu bruto.
Ma dajte ba ljudi sta vam je, ne mozete znat plate igraca nikad, pogotovo u BiH.
Bezveze tu bacate cifre.
Mozes znat samo od svog brata rođenog a i on ti nece reci tacnu platu, a sve sto ste culi od nekoga, ma hajte molim vas.
Slazem se ja da su vece plate u PL ali Pidro preko 10k€ neto, nikad od ne bi otisao iz Veleza.
Plus sto svi oni daju kada imaju takve ugovore i dio drugim ljudima, a toga u Celiku nema, barem klub ne dogovara tako.
De nam ti reci kolike su plate!
Ja ni ne govorim da znam, citaj malo.
Al ne znate ni vi, ne glumite velike poznavaoce.
Bezveze tu bacate cifre.
Skontaces kako sistem funkcionise, kada zavrsis skolu i zaposlis se
Sine dragi, ja vodim 100 ljudi u BiH trenutno.
Prvo ne kontas razliku troskova i doprinosa, doprinosi su 36%, ako se potpisuju ugovori o radu.
Imas sportske ugovore ali opet moras platiti 36% doprinosa i eventualno 10% porez na dohodak.
A ako stavljas u ugovor neto iznos (u sta sumnjam da ce Celik staviti) onda dodajes troskove.