NK Čelik

Allgunsblazing

Re: NK Čelik

Post Postao/la Allgunsblazing »

Cuj bolje da se nije ulazilo u dogovore za PU. Pa nije PU granap pa da biras hoces li sad ili za godinu rjesavati dugove. Kakve se sve stvari ovdje mogu procitati.
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

0:3 :shock:

Od početka godine sve ide u smjeru ispadanja i iskreno sam se pomirio sa ispadanjem, ako već nema para da budemo u top 9 ekipa prve lige. Samo da se reprogram sačuva pa do boljih vremena.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Avenija

Post Postao/la Avenija »

Ima jos 16 dana da se nesto rijesi i dovede koji iskusan igrač da spriječi jednu od najvećih sramota 80-godisnje tradicije kluba.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Guest.1945

Post Postao/la Guest.1945 »

Allgunsblazing je napisao/la: 22 vel 2025, 14:40 Cuj bolje da se nije ulazilo u dogovore za PU. Pa nije PU granap pa da biras hoces li sad ili za godinu rjesavati dugove. Kakve se sve stvari ovdje mogu procitati.
Zašto prošle sezone nisi bio u ovoj situaciji?
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Guest.1945 je napisao/la: 22 vel 2025, 14:51
Allgunsblazing je napisao/la: 22 vel 2025, 14:40 Cuj bolje da se nije ulazilo u dogovore za PU. Pa nije PU granap pa da biras hoces li sad ili za godinu rjesavati dugove. Kakve se sve stvari ovdje mogu procitati.
Zato što UIO nije radila prinudnu naplatu i novac od sponzora uredno išao preko omladinske škole. Od početka 2024. UIO kreće u prinudnu naplatu koja i dalje traje i zato nema para za igrački kadar, jer ovi pokupiše sve ozbiljnije pare koje dođu na račun.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Guest.1945

Truhlo je napisao/la: 22 vel 2025, 14:56
Guest.1945 je napisao/la: 22 vel 2025, 14:51
Zato što UIO nije radila prinudnu naplatu i novac od sponzora uredno išao preko omladinske škole. Od početka 2024. UIO kreće u prinudnu naplatu koja i dalje traje i zato nema para za igrački kadar, jer ovi pokupiše sve ozbiljnije pare koje dođu na račun.
Šta reći onda.Nebi mogao vjerovati da ispadnemo.Evo ni sada se nebi mogao pomiriti da ispadamo.
prisonbreak

Post Postao/la prisonbreak »

Tragedija bi to bila, sav rad unazad godinama bi bio uzaludan.
Sa ovom ekipom tesko sa mozemo ostati.
Allgunsblazing

Post Postao/la Allgunsblazing »

Sto bi trud bio uzaludan? Koja je svrha svega sto radimo? Eto ispali, i sta? Trebamo baciti sve sto smo do sad uradili na ocuvanju tradicije naseg kluba i ugasiti ga? Sutra hipotetski udjes u PL, ispadnes, opet kraj svijeta?

A mislim da necemo ispasti. Ekipa nije toliko losa koliko se prica. Ekipa ima i 12. Igraca koji ce je gurati do kraja.
prisonbreak

Allgunsblazing je napisao/la: 22 vel 2025, 15:17 Sto bi trud bio uzaludan? Koja je svrha svega sto radimo? Eto ispali, i sta? Trebamo baciti sve sto smo do sad uradili na ocuvanju tradicije naseg kluba i ugasiti ga? Sutra hipotetski udjes u PL, ispadnes, opet kraj svijeta?

A mislim da necemo ispasti. Ekipa nije toliko losa koliko se prica. Ekipa ima i 12. Igraca koji ce je gurati do kraja.
Ispasti iz prve lige u drugu ligu je ravno samoubistvu.
Milion činjenica. I da stojim pri tome da je to pucanj u noge samom sebi.

U situaciji kada trebas dobiti vecu pomoc kantona i grada ti ispadas iz lige, gdje si narednih godina mogao dobijati ozbiljnu sumu. I dalje mislim da u onom trenutku kad smo svi bili za ulazak u visi rang ( i ja sam) bila greska, a to je jedini govorio Stelman. Trebalo se sacekati, troškove rezati i sto vise pokusati duga skinuti, al jebaji ga. Lahko je biti heroj poslije bitke.

Sta je sa Vardom, nema ga vec neko vrijeme? Da li je uopste tu?
Cinvict35

Post Postao/la Cinvict35 »

Nismo najlosija ekupa sigurno i neznam odkud sad taj pesimizam da cemo glat ispast ,ima boebe tu i svega ali nije sad da smo odron i da memozemo dobit vecinu kuci i sta uzet sa strane
Guest.1945

Ne znam meni je djelovalo protiv Borca dobro i da mogu ovi igrači nešto napraviti.Ali eto opravdano ljudi strahuju nismo imali dobre rezultate sa priprema.
FRLegioen

Post Postao/la FRLegioen »

Allgunsblazing je napisao/la: 22 vel 2025, 15:17 Sto bi trud bio uzaludan? Koja je svrha svega sto radimo? Eto ispali, i sta? Trebamo baciti sve sto smo do sad uradili na ocuvanju tradicije naseg kluba i ugasiti ga? Sutra hipotetski udjes u PL, ispadnes, opet kraj svijeta?

👏👏👏👏
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Cinvict35 je napisao/la: 22 vel 2025, 15:30 Nismo najlosija ekupa sigurno i neznam odkud sad taj pesimizam da cemo glat ispast ,ima boebe tu i svega ali nije sad da smo odron i da memozemo dobit vecinu kuci i sta uzet sa strane
Brate pogledaj raspored, nakon 3, 4 kola mi ćemo nažalost biti zakovani za dno uz Radnički. Ova ekipa je defanzivno lošija od one na jesen, nema šanse da šta otkine u Goraždu i Bihaću, onda nam dolazi Travnik koji napada PL iz sjene i raskovat će nas na Bilinom, ona utakmica u kupu nije mjerodavna jer su izveli B sastav da ispadnu. Tu će nam biti kraj i kasno će tada biti vaditi se.

Raspored je užas živi, svim konkurentima za ispadanje idemo u goste a na Bilino dolaze većinom ekipe iz vrha. Stupčanica, Travnik, Banovići, Gradina, Tuzla, itd.

Razumijem da nemamo prebijene pare, ali dok se čeka kanton, grad, da nemamo 20, 30 hiljada da se na ruke da za polusezonu dvojici ili trojici prvoligaških rutonja, da imamo iskustva nekog u ekipi u svakoj liniji što trener kaže, to mi nije jasno. Puno se kockamo zbog te neke manje uštede, pa posuditi nije smak svijeta do ljeta ili kraja godine da se preživi ovaj pakao što nas čeka...
prisonbreak

Truhlo je napisao/la: 22 vel 2025, 15:50
Cinvict35 je napisao/la: 22 vel 2025, 15:30 Nismo najlosija ekupa sigurno i neznam odkud sad taj pesimizam da cemo glat ispast ,ima boebe tu i svega ali nije sad da smo odron i da memozemo dobit vecinu kuci i sta uzet sa strane
Brate pogledaj raspored, nakon 3, 4 kola mi ćemo nažalost biti zakovani za dno uz Radnički. Ova ekipa je defanzivno lošija od one na jesen, nema šanse da šta otkine u Goraždu i Bihaću, onda nam dolazi Travnik koji napada PL iz sjene i raskovat će nas na Bilinom, ona utakmica u kupu nije mjerodavna jer su izveli B sastav da ispadnu. Tu će nam biti kraj i kasno će tada biti vaditi se.

Raspored je užas živi, svim konkurentima za ispadanje idemo u goste a na Bilino dolaze većinom ekipe iz vrha. Stupčanica, Travnik, Banovići, Gradina, Tuzla, itd.

Razumijem da nemamo prebijene pare, ali dok se čeka kanton, grad, da nemamo 20, 30 hiljada da se na ruke da za polusezonu dvojici ili trojici prvoligaških rutonja, da imamo iskustva nekog u ekipi u svakoj liniji što trener kaže, to mi nije jasno. Puno se kockamo zbog te neke manje uštede, pa posuditi nije smak svijeta do ljeta ili kraja godine da se preživi ovaj pakao što nas čeka...
Ma nema sanse za opstanak. Mi smo trenutno na granici ispadanja, imamo isto bodova kao i Goražde koje bi ispalo da se sad završi liga. Dovelo se neke djece, naki igraca, sve gori od goreg.
Cinvict35

Post Postao/la Cinvict35 »

Truhlo je napisao/la: 22 vel 2025, 15:50

Raspored je onako igrat je sa svima a nemozes rec da cemo sve izgubit od konkurenata a na bilinom kiksat ,mi smo najbolje tekme odigralu protiv najaci ekipa
Za ovo se drugo slazem uprava ka organ koji je tu da obezbijedi pare za bar 3 dobra iskusniha igraca je zakazala i nisu ni blizu onoga sto se u pozoristu najavljivalo,malo su se i oni precijenili sto se tice svojih mogucnosti pronalaska kesa i sl,ostalo ok postenje ljubav rad na drugim poljima sve top topova
Pa trebalo se mozda malo zarizikovat pa mozda i pozajmicu alu samo za 3 igraca i 100% sam ubijedzen da bi se isplatilo kroz karte i sl i da bi se kes vratio
Odgovori