NK Čelik

Allgunsblazing

Re: NK Čelik

Post Postao/la Allgunsblazing »

Prosli put su nam roditelji igraca javljali da kasni plata, sad cemo pitati igrace :lol:

Prica o kasnjenju je smijesna. Da Bajramovic, Masic, Musa ili Rasevic nemaju plate, ne bi ni bili tu. Eto oni budale pa placaju da zive u tudjem gradu, a plata nemaju.

Realno, svakome treba platiti sta je potpisano, ali igraci nisu pola plate zasluzili. Posebno ovi sa strane koji su najvise placeni. Masic sa svoja dva gola, Musa i Rasevic sa gomilom debilnih reakcija. Treba ih platiti, ali i nabiti nogom cim bude bolja situacija.
Zamorano

Post Postao/la Zamorano »

Plate ako kasne ili su neredovne namiriti ce se ba ljudi sve! Kod mene je stari radio u Čeliku u radnoj zajednici cijeli zivotni vijek i bilo je i redovnih primanja i bonusa i kasnjenja plata al na kraju niko nije bio ni gladan ni zedan a opet je sve Čelik isplatio! Ja kako sam skonto po prici i Cerima i uprave za jednu tekmu na BP optimalna je zarada od 16000km i više,sve ostalo ispod malo je škakljivo. A opet realno ova igra i rezultati i ne mogu vise da daju od nekih 8000 km po utakmici kao sad. Sto je upola od optimalnog. Malo me razocaralo odustajanje kluba od ČLANSTVA to je marketinski moralo se izgurat puno puno bolje!
I vise reklama fan shopa i proizvoda iz fan shopa mora se to vise reklamirati nego do sad.
Allgunsblazing

Sto se tice samog fan shopa, sva odgovornost je na Fundus sportu. Mi od njih svaki mjesec dobijamo fiksni iznos, dakle njima je u interesu da zarade jos vise.

Sto se clanstva tice, tu smo prosle godine imali malo bolju atmosferu oko kluba. Nismo u stanju kao navijaci shvatiti koji su to izazovi kluba i kao papagaji ponavljamo "nema nista od PL" (sto je opet svako ko prati klub detaljnije morao znati) i tako kreiramo losu atmosferu koja se onda odrazava na tribinama i ima utjecaja na igrace/posjetu/clanstvo. Cinjenica ostaje da bi kvalitet igraca isplivao i u takvoj situaciji, ali je ocigledno da mi nemamo kvalitetne igrace. Medjutim, i ovi igraci mogu vise od ovog sto pokazuju. Jednostavno smo upali u zacaran krug losa kvaliteta-losa forma-pritisak sa tribina i ne mozemo se toga rijesiti.
macak_

Post Postao/la macak_ »

Koliko znam kasni se jedna plata, ali da je taj glitch bio nekad prosle sezone kada ulaganja u ekipu nisu opravdala rezultat, a blokiran racun pojeo pare od sponzora pa se nije moglo stici. Od tada se dobija mjesec za mjesec.

Ljudi u klubu su do sada vratili milione tudjih dugova, sigurno je da ce i ovo podmiriti do kraja godine. Da je rezultat bio iole bolji i da se iskoristio dobar raspored, ta razlika bi bila lako namirena na kartama.

Ova ekipa je cudna i sve je moguce i narednim utakmicama. Sasvim je realno da nas gradina trehne, ali i mi nju. Ova dva gostovanja na proljece su posebna prica, do tada ce se cijela liga izmjeniti.
Guest.1945

Post Postao/la Guest.1945 »

Marketing nam je svakako za k.urac, a jedan primjer je da lik i da danas postavlja video sa prošle utakmice gdje se zagrijavaju na stadionu u Banovićima i još gluplje tekstove al zato muziku zna staviti i onda tako svakog vikenda...e ne lažem bude tu i neka slika sa Bilinog kako tri igrača stoje a iza njih zapadna tribina.J.ebo ga onaj koji ga je doveo.Pa ima li iko malo sposobniji da radi to.Pa ako je išta u našim rukama to je marketing gdje nam je sad prijeko potreban da ga veoma dobro odradimo i vinemo na društvene mreže pa da koliko toliko damo nadu za naše navijače.

Poruka upravi da maknu ovog karonju i da dovedu sposobnog čovjeka.Odustalo se od članstva, odustalo se od hajca, odustalo se od borbe i tekstva da se opiše trenutna situacija i da nam samo malo fali ali da će nam dodatni vjetar u leđa dati navijači i da su nam prijeko potrebni.Ovde krivim upravu.Ako su to zanemarili nek čekaju milostinju i dobit će karinu a kanije neka se žale kako je malo para od karata.Ja ih samo pitam šta AKO se ne odblokira račun ove godine ili početkom iduće a možda misle početak iduce u aprilu, pa onda ne bude ništa od obećanja grada i šta ako ne budeš primio novac od kantona ili ga budeš primio u aprilu kad ti bude završio već prelazni rok, gdje ces vjerovatno ganjat sredinu do kraj sezone, jer pogledaj tabelu i razliku.Ljudi vrijeme nije na našoj strani, a već sam pisao o tome koliko nam je tajming bitan i ne dovedemo li kvalitetne igrače do sredine februara nek stave ključ u bravu.
macak_

Post Postao/la macak_ »

Ako se desi to sve sto si nabrojao, ni marketing barcelone ti nece pomoci da namaknes koju marku.
PatrickBateman

Post Postao/la PatrickBateman »

Iracionalno je pricat o bilo kakvom marketingu, eto ko da dobar marketing moze sam od sebe privuc ljude na stadion. Da se na svaki minut objavljuje nesto gdje se privlace ljudi na stadion i gdje se opisuje situacija oko kluba to ce zanimat istih onih 1500 sto su konstantno na stadionu.

Eto prosle sezone na proljece se silno objavljivalo, pa i uz solidne rezultate nismo uspjeli prec ni 2000 na stadionu, isto vazi i za clanstva.
Srce, čast i ponos!
JonSnow

Post Postao/la JonSnow »

Nije marketing čarobni štapić da nam magično privuče ljude. To je kombinacija više čimbenika, ali najbitniji su rezultat i igra, jer oni će ti privući 90% publike. To je tako u Nemili, Vardaru, Leipzigu, Realu, tako je bilo u Rimu na gladijatorskim borbama i to je tako kod nas. Nismo mi plaho posebni po tom pitanju, nit je ovaj grad sastavljen od dušmana koji mrze ovaj klub.
Uprava, koliko god bila uspješna u ovom administrativnom dijelu, svjesno ili nesvjesno zanemarila je ovaj rezultatski segment, zaboravljajući da ovo više nije 2005. godina kada je ovaj grad imao debelo preko 100 000 stanovnika i kada je svaki stanovnik disao za Čelik. Zenica danas je drugačiji grad. U zadnjih 15 godina je otišla masa ljudi, a velika i debela većina je obožavala Čelik. Oni koji su ostali, zasićeni su neuspjehom, previranjima i na kraju krajeva, zaokupljeni su previše svojim brigama da bi vikendom trošili svoje pare gledajući loš fudbal na prljavom stadionu.
Nitkov i polučovjek na čelu grada je ove izbore dobio glat, a (ne)podrška Čeliku mu ni pera nije odbila, i što bi se on zamarao s obećanjima? Koliko smo mi relevantni kriminalnoj organizaciji na čelu kantona?
Naša borba je i dalje zavidna, ali bojim se da ima svoje granice, i da im se približavamo.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
laudrup

Post Postao/la laudrup »

Kome je zbog rezultatske krize "izlapila" ljubav prema klubu neka pogleda drugi dio s Kemalom Hafizovićem u podcastu (IN)Direkt.

Ja bih sad otiašo kosit travu ako treba na Bilinom poslije ove završne rečenice
Guest.1945

PatrickBateman je napisao/la: 11 stu 2024, 21:25 Iracionalno je pricat o bilo kakvom marketingu, eto ko da dobar marketing moze sam od sebe privuc ljude na stadion. Da se na svaki minut objavljuje nesto gdje se privlace ljudi na stadion i gdje se opisuje situacija oko kluba to ce zanimat istih onih 1500 sto su konstantno na stadionu.

Eto prosle sezone na proljece se silno objavljivalo, pa i uz solidne rezultate nismo uspjeli prec ni 2000 na stadionu, isto vazi i za clanstva.
Je li bolje raditi ništa nego nešto?Odustalo se od mnogi stvari i u to me ne može niko ubjediti.Sad imaš puno manje članova i ti ces sjedit skrštenih ruku.Ne možeš privući ljude nemaš rezultata nema rezultata jer nema para i šta sad treba sve pustiti.Ljudi treba da znaju da borba još traje, više misleći da ih podsjetimo i manje šupačkih objava sa terena i zagrijavanja a više onih da nam je potreban vjetar u leđa svih navijača.
Rob_Sa

Post Postao/la Rob_Sa »

laudrup je napisao/la: 11 stu 2024, 22:47 Kome je zbog rezultatske krize "izlapila" ljubav prema klubu neka pogleda drugi dio s Kemalom Hafizovićem u podcastu (IN)Direkt.

Ja bih sad otiašo kosit travu ako treba na Bilinom poslije ove završne rečenice
Ja bih sat ipo vremena prije treninga sve igrače natjerao da slušaju ovaj podcast!

PS. Daj ba napravi dobar edit sa Kemom i izjavama da se proširi po internet
Allgunsblazing

Cuj kljuc u bravu? :mrgreen: :mrgreen: Znaci jebemo se 4 godine vec po selima, dajemo i sta imamo i sta nemamo, i onda treba kljuc u bravu jer nas nesto jebe 2 godine? Pa trebali smo odmah ugasiti klub i ustediti svima ogromnih para.

Drugo, "marketing" radi odlican posao. To sto se vama ne svidjaju rezultati pa sve smeta, ne znaci da klub ne radi dobro u tom segmentu. Redovno izlazi video sadrzaj sa utakmica, prilika, golova, izjava, najava. To isto kao i ona prica sa najboljim igracem. Nemojte to objavljivat jer smo izgubili... Pa dobro, izgubili, opet je bio jedan najbolji. Tacno nekad imas osjecaj da nasi navijaci sami vise ne znaju sta zele.

Tacno uraditi samo ono sto je Hajduk uradio. Ugasiti sve komentare, ukinuti forume jer ovo sve postaje previse toksicno.
KakhaKaladze

Post Postao/la KakhaKaladze »

Allgunsblazing je napisao/la: 12 stu 2024, 08:05 Cuj kljuc u bravu? :mrgreen: :mrgreen: Znaci jebemo se 4 godine vec po selima, dajemo i sta imamo i sta nemamo, i onda treba kljuc u bravu jer nas nesto jebe 2 godine? Pa trebali smo odmah ugasiti klub i ustediti svima ogromnih para.

Drugo, "marketing" radi odlican posao. To sto se vama ne svidjaju rezultati pa sve smeta, ne znaci da klub ne radi dobro u tom segmentu. Redovno izlazi video sadrzaj sa utakmica, prilika, golova, izjava, najava. To isto kao i ona prica sa najboljim igracem. Nemojte to objavljivat jer smo izgubili... Pa dobro, izgubili, opet je bio jedan najbolji. Tacno nekad imas osjecaj da nasi navijaci sami vise ne znaju sta zele.

Tacno uraditi samo ono sto je Hajduk uradio. Ugasiti sve komentare, ukinuti forume jer ovo sve postaje previse toksicno.
Samo ima jedna malecka razlika izmedju nas i Hajduka. Poljud je pun bio Hajduk prvi il zadnji, a mi Bilino u nekom ludom scenariju mozemo napunit dva puta u godini i to ako ti se posloze dobri rezultati plus atraktivan protivnik
Allgunsblazing

Nisam nas uopste poredio sa Hajdukom niti mi trebamo biti Hajduk niti mozemo biti. Samo je cinjenica da je i kod njih toksicna atomsfera, a to nikada nije dobro za klub i ekipu.

Nas interes jeste stabilizacija kluba i na pravom smo putu. Ja sam prezadovoljan ucinjenim.
Guest.1945

Allgunsblazing je napisao/la: 12 stu 2024, 10:31 Nisam nas uopste poredio sa Hajdukom niti mi trebamo biti Hajduk niti mozemo biti. Samo je cinjenica da je i kod njih toksicna atomsfera, a to nikada nije dobro za klub i ekipu.

Nas interes jeste stabilizacija kluba i na pravom smo putu. Ja sam prezadovoljan ucinjenim.
Druze ba.Ti svaki kurac propust u klubu guraš pod tepih i što treba i što ne treba.Kakav bolan marketing kakvi bakrači.K.urcu ne valja bolji je bio dok smo bili u DLC.Ako neko kaze je.bo ga onaj ko je doveo igrače ti se nađes ko advokat.Kasne plate ti branis neodbranjivo, ma nije vako nije nako a po Zenice zna.Jesi ti ba u dure više.Kasne plate i šta sad, znamo svi zašto kasne i u kojoj smo situaciji, a ti se tu opet kao advokat nađeš, nije volko jest nolko, ali nemoj nam više prodavati m.uda pod bubrege i pokušavati nešto to fino upakovati, nego šuti poklopi se kao navijač sagni glavu do boljih vremena i ne brani nikoga i ništa, jer će doc to na raspravu gdje ne treba i pitanje će biti da li u Čeliku kasne i koliko.Ovo govorim generalno za sve nije to tema za ovde.Reagovat cu sto vidim da nije dobro i a isto tako ću pohvaliti što je dobro.Nikad ne možemo imati isto mišlljenje ali treba zajedno normalno da razgovaramo stvorimo širu sliku analiziramo i gledati šta popraviti ako je za popraviti.
Odgovori