Riki gol i asistencija.Avenija je napisao/la: ↑29 ruj 2025, 11:09 https://youtu.be/CThjKDAVDTE?si=BNQHOT8SKCYGjcwv
Izvještaj sa utakmice i izjave trenera.
6.kolo : Čelik Zenica : Stupčanica Olovo
Re: 6.kolo : Čelik Zenica : Stupčanica Olovo
Momak je topgine za ekipu i opasan je jos sto kqzes kad sw adaptira bice puno bolji i korisnijiAvenija je napisao/la: ↑29 ruj 2025, 11:05 Jamaković zasluzuje više pažnje i pohvala jer je po meni otkriće sezone. Znao sam za Mašetića, očekivao od Telalovića ovo ali Jamaković mi je bio nepoznanica. Još je novi dok se navikne na Zenicu, Čelik, Bilino..dok se udomači..ima da eksplodira. Bas ima odlicne karakteristike za krilo. Moderno danasnje 2025 godine.
Momak se bas daje za ekipu
Kako kome, forumski skauti su davno prepoznali potencijal JamakaAvenija je napisao/la: ↑29 ruj 2025, 11:05 Jamaković zasluzuje više pažnje i pohvala jer je po meni otkriće sezone. Znao sam za Mašetića, očekivao od Telalovića ovo ali Jamaković mi je bio nepoznanica. Još je novi dok se navikne na Zenicu, Čelik, Bilino..dok se udomači..ima da eksplodira. Bas ima odlicne karakteristike za krilo. Moderno danasnje 2025 godine.

Generalno dobra utakmica i vazna pobjeda.
Svi su, manje vise, odigrali dobro. Hora je imao par defektni dodavanja i reakcija na pocetku ali se brzo stabilizovao.
Za Jamakovica i Kalesica mozda najbolja utakmica. Sivac se isto ko malo trzno i to raduje, Riki i Masic dobri a Hodzic na kraju za pobjedu.
Marin je iskusan ali se vidi da lagano usporava opet hvala mu na borbi i zalaganju. On i dalje ima svoju ulogu u ovoj ekipi ali recimo da igramo PL tesko da bih i na klupi mogao sjediti.
Zelim biti malo negativan sto se tice zelenog terena. Mozda 5-6 puta smo veoma rizicno drzali lptu pred nasim golom i brat bratu bar 50% nisu bili faulovi gdje je se protivnik trebao usunjat u gol. To me strasno frustrira. OK, za Prvu Ligu mozda jest faul jer bi se sviralo i kontra ali trebamo biti realni da to faula nije vidjelo. Mora se ta lopta rijesit prije uz 1-2 dodavanja ili u najgorem slucaju vrati golmanu u stranu pa nek izbije u aut ili nesto.
Sudija je bio 60-40 naklonjen nama. Ovi iz Olova jesu bili agresivni sve to stoji ali bilo je par propusta sudije 100%. Sta mi je zasmetalo onako objektivno, a obradovalo subjektivno, jest ne davanje zutog kartona Masicu kad kosi lika sa ledja tacno ispred nase klupe. Ono ako nije zuti karton onda nije trebao nikom nista dati. Da je Maske dobio zuti ne bih ga bilo u Bihacu. Ovako mu je data prilika da se ocisti protiv Viteza kuci. Ima tu jos par sitnica ali je pobjeda debelo zaradjena borbom na terenu. Steta oni precki Masketa da je bar jedna usla ali eto prvi gol je produkt prve precke i snalazljivosti Jamakovica. Riki je tu bio da ugura i svaka mu cast na asistenciji Hodzicu u onakvoj guzvari.
Bod bi bio dobar u Bihacu ali treba ici na pobjedu.
Svi su, manje vise, odigrali dobro. Hora je imao par defektni dodavanja i reakcija na pocetku ali se brzo stabilizovao.
Za Jamakovica i Kalesica mozda najbolja utakmica. Sivac se isto ko malo trzno i to raduje, Riki i Masic dobri a Hodzic na kraju za pobjedu.
Marin je iskusan ali se vidi da lagano usporava opet hvala mu na borbi i zalaganju. On i dalje ima svoju ulogu u ovoj ekipi ali recimo da igramo PL tesko da bih i na klupi mogao sjediti.
Zelim biti malo negativan sto se tice zelenog terena. Mozda 5-6 puta smo veoma rizicno drzali lptu pred nasim golom i brat bratu bar 50% nisu bili faulovi gdje je se protivnik trebao usunjat u gol. To me strasno frustrira. OK, za Prvu Ligu mozda jest faul jer bi se sviralo i kontra ali trebamo biti realni da to faula nije vidjelo. Mora se ta lopta rijesit prije uz 1-2 dodavanja ili u najgorem slucaju vrati golmanu u stranu pa nek izbije u aut ili nesto.
Sudija je bio 60-40 naklonjen nama. Ovi iz Olova jesu bili agresivni sve to stoji ali bilo je par propusta sudije 100%. Sta mi je zasmetalo onako objektivno, a obradovalo subjektivno, jest ne davanje zutog kartona Masicu kad kosi lika sa ledja tacno ispred nase klupe. Ono ako nije zuti karton onda nije trebao nikom nista dati. Da je Maske dobio zuti ne bih ga bilo u Bihacu. Ovako mu je data prilika da se ocisti protiv Viteza kuci. Ima tu jos par sitnica ali je pobjeda debelo zaradjena borbom na terenu. Steta oni precki Masketa da je bar jedna usla ali eto prvi gol je produkt prve precke i snalazljivosti Jamakovica. Riki je tu bio da ugura i svaka mu cast na asistenciji Hodzicu u onakvoj guzvari.
Druze, slazem se s tobom, da je brzina reakcije na loptu spora i da mora biti brza, ali to onda ne bi bila Prva Liga Federacije nego Premijer Liga. A za to treba jos malo kvalitetnijih igraca ili da ovi podignu kvalitet svoje igre (ako je moguce).KenoRob je napisao/la: ↑29 ruj 2025, 19:04 Generalno dobra utakmica i vazna pobjeda.
Sto se tice sudjenja, vidljivo je da je sudija pustao ostriju igru. Kao sto Masicu nije pokazao ocigledan zuti za start, tako isto nije ni igracu Stupcanice, koji pravi prekrsaj nad Kalesicem, vukuci ga za dres da ocitije ne moze biti. To je faul iz kojeg je Sero nabacio za 2:1.
I jos nesto, Masic u prvih 6 kola nema nijedan karton

Sto se tice Bihaca, ici u kost i na pobjedu, naravno ne srljati ali ako je moguce nametnuti nas ritam igre i vjerujem da zeljeni rezultat nece izostati. A to je da nastavimo seriju bez poraza i nakon Bihaca.
Samo Čelik zenički !!!
"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Imas i ti pravo al eto ja gledam i leti mi noga da dodam ili izbijem loptu 
Ne znam sta mi bi pa kontam Masic ima 2 zuta. Ko ima po 2? Horic, Sero, Riki i Popovic onda? Mislim da su bila 4 iz prve postave.

Ne znam sta mi bi pa kontam Masic ima 2 zuta. Ko ima po 2? Horic, Sero, Riki i Popovic onda? Mislim da su bila 4 iz prve postave.
I sam sam ti takav, sve guram ovog do sebe kad je neki nas u duelu

Samo Čelik zenički !!!
Slazem se s ovim 100% ovo je taj problem tranzicije o kojem sam ranije pricao a koji nas prati ovu sezonu od pocetka. Nemaju jos smirenosti u sebi, moraju malo vise vremena provesti na analiziranju i gledanju videa utakmica. Po meni se te greske desavaju jer ne razmisljaju ili ne razmisljaju dovoljno brzo. Na ovoj utakmici desilo se par puta da i kada imaju odlicnu priliku da krenu naprijed oni vracaju loptu nazad. Mislim da se pola stadiona diglo bar dva tri puta tokom tih propusta da protestvuje. Moraju vise vremena provesti u analizi kretanja svojih saigraca tako da mogu da ocekuju otprilike gdje ce ko da bude da bi mogli imati bolji i precizniji protok lopte. Ova ekipa ima taj kapacitet i kvalitet samo jos malo treba da se ono sto se kaze u vinklo usteli sve. Kvalitetna ekipa moze i mora i da drzi loptu i u odbrani i da razvija napad od noge do noge iz odbrane, samo za to mora postojati puno vise sigurnosti nego sto je mi imamo i puno manje straha nego sto ga mi imamo.KenoRob je napisao/la: ↑29 ruj 2025, 19:04 Zelim biti malo negativan sto se tice zelenog terena. Mozda 5-6 puta smo veoma rizicno drzali lptu pred nasim golom i brat bratu bar 50% nisu bili faulovi gdje je se protivnik trebao usunjat u gol. To me strasno frustrira. OK, za Prvu Ligu mozda jest faul jer bi se sviralo i kontra ali trebamo biti realni da to faula nije vidjelo. Mora se ta lopta rijesit prije uz 1-2 dodavanja ili u najgorem slucaju vrati golmanu u stranu pa nek izbije u aut ili nesto.
Vise nismo zadovoljni samo s kondicionim, sada zahtijevamo i video analiticara. Idemo naprijed.habuba je napisao/la: ↑30 ruj 2025, 19:19Slazem se s ovim 100% ovo je taj problem tranzicije o kojem sam ranije pricao a koji nas prati ovu sezonu od pocetka. Nemaju jos smirenosti u sebi, moraju malo vise vremena provesti na analiziranju i gledanju videa utakmica. Po meni se te greske desavaju jer ne razmisljaju ili ne razmisljaju dovoljno brzo. Na ovoj utakmici desilo se par puta da i kada imaju odlicnu priliku da krenu naprijed oni vracaju loptu nazad. Mislim da se pola stadiona diglo bar dva tri puta tokom tih propusta da protestvuje. Moraju vise vremena provesti u analizi kretanja svojih saigraca tako da mogu da ocekuju otprilike gdje ce ko da bude da bi mogli imati bolji i precizniji protok lopte. Ova ekipa ima taj kapacitet i kvalitet samo jos malo treba da se ono sto se kaze u vinklo usteli sve. Kvalitetna ekipa moze i mora i da drzi loptu i u odbrani i da razvija napad od noge do noge iz odbrane, samo za to mora postojati puno vise sigurnosti nego sto je mi imamo i puno manje straha nego sto ga mi imamo.KenoRob je napisao/la: ↑29 ruj 2025, 19:04 Zelim biti malo negativan sto se tice zelenog terena. Mozda 5-6 puta smo veoma rizicno drzali lptu pred nasim golom i brat bratu bar 50% nisu bili faulovi gdje je se protivnik trebao usunjat u gol. To me strasno frustrira. OK, za Prvu Ligu mozda jest faul jer bi se sviralo i kontra ali trebamo biti realni da to faula nije vidjelo. Mora se ta lopta rijesit prije uz 1-2 dodavanja ili u najgorem slucaju vrati golmanu u stranu pa nek izbije u aut ili nesto.
Pa koliko se moglo vidjeti, mladje kategorije bave se video analitikom, dakle ni to nije daleko ni za prvi tim. Bgm, ako treba ponaosob sa svakim igracem pogledati utakmicu i skrenuti mu paznju, sta je uradio dobro, sta je mogao uraditi bolje i sta nikako ne bi trebao raditi.
Nedavno sam slusao nekog trenera ili sta vec, kad su mu govorili za jednog igraca, kao trci pozrtvovan trudi se, a on im kaze pa za ovaj nivo nogometa to se podrazumjeva, to je osnov....Mi u ovom rangu jos mozemo govoriti o trudu i trci kao nekom bonusu, ali kad se dodje u PL, tamo svi se trude i svi trce, a usput i znaju lopte igrati. Ne kazem da nasi ne znaju, ali...

Nedavno sam slusao nekog trenera ili sta vec, kad su mu govorili za jednog igraca, kao trci pozrtvovan trudi se, a on im kaze pa za ovaj nivo nogometa to se podrazumjeva, to je osnov....Mi u ovom rangu jos mozemo govoriti o trudu i trci kao nekom bonusu, ali kad se dodje u PL, tamo svi se trude i svi trce, a usput i znaju lopte igrati. Ne kazem da nasi ne znaju, ali...

Samo Čelik zenički !!!
Kod prošlih ekipa u zadnjih par godina vidis sa tribine da ne znaju da je to taj maksimum i da nema gdje dalje, svjestan mogućnosti pomiriš se, antipropaganda fudbala i to je to.
Kada gledas ovu ekipu u svakoj utakmici od početka sezone pa i onaj laik sto prvi put gleda Čelik vidi da ova se moze dignuti još 50%. Jednostavno i trenutno oni su za malo bolji od svakog protivnika do sada ali tu je prostora toliko za napredak da čovjek stvarno povjeruje da je ovo najkvalitetnija ekipa u ovoj ligi.
Samo to Jusic, Regoje i igrači moraju analizirati, uigrati se..da se jos povežu, fizika se diže već dobro. Ma nema sta samo neka pogledaju video utakmice zajedno sve će im biti jasno.
Premalo smo opasni iz prekida za visoku ekipu kakvu imamo konačno visoku hvala Bogu.
Bila bi velika šteta neiskoristiti puni potencijal ove ekipe.
Meni nekako eto najvise smeta kada se probije po strani što nemamo postavku igrača već dogovorenu i uigrano da igrač sa strane već zna gdje ide lopta. Da dvojica povuku unutra prema petercu a da se Masić izvuce na 16 i čeka loptu do sada bi to proslo sigurno 4-5 puta već i imao ni 8-9 golova datih.
Tako ovo iz Toška igraju, to sijeva sa svih strana. Samo prolaze po strani i nazad povratna šut. Što je najludje kad daju jedan tek se osokole. Oni su ovoj Stupčanici koja je treba spomenuti imala crveni karton napravili u Olovu 10 100% šansi.
Kada gledas ovu ekipu u svakoj utakmici od početka sezone pa i onaj laik sto prvi put gleda Čelik vidi da ova se moze dignuti još 50%. Jednostavno i trenutno oni su za malo bolji od svakog protivnika do sada ali tu je prostora toliko za napredak da čovjek stvarno povjeruje da je ovo najkvalitetnija ekipa u ovoj ligi.
Samo to Jusic, Regoje i igrači moraju analizirati, uigrati se..da se jos povežu, fizika se diže već dobro. Ma nema sta samo neka pogledaju video utakmice zajedno sve će im biti jasno.
Premalo smo opasni iz prekida za visoku ekipu kakvu imamo konačno visoku hvala Bogu.
Bila bi velika šteta neiskoristiti puni potencijal ove ekipe.
Meni nekako eto najvise smeta kada se probije po strani što nemamo postavku igrača već dogovorenu i uigrano da igrač sa strane već zna gdje ide lopta. Da dvojica povuku unutra prema petercu a da se Masić izvuce na 16 i čeka loptu do sada bi to proslo sigurno 4-5 puta već i imao ni 8-9 golova datih.
Tako ovo iz Toška igraju, to sijeva sa svih strana. Samo prolaze po strani i nazad povratna šut. Što je najludje kad daju jedan tek se osokole. Oni su ovoj Stupčanici koja je treba spomenuti imala crveni karton napravili u Olovu 10 100% šansi.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Kondicija nam je jos uvijek problem
. I sigurno moraju da napreduju. Ne trazi se neki napredni vid video analitike ali da se pogleda utakmica (sto se iskreno nadam da vec rade) i analizira utakmica nije neki bauk. Vjerujem da dan nakon svake utakmice rade regeneraciju, uz to dodati i video analizu, popricati kao odrasli ljudi, ukazati ti im gdje grijese, sta se od njih ocekuje slijedecu utakmicu, pa opet isto dok se ne vidi napredak nije neka revolucionarna ideja. I to je osnova danasnjeg fudbala.