Propali kosarkas, "zavrsio" fakultet u Travniku i uvalio se u kanton. Ne treba nama ljakse iz Gornjeg Vakufa gasit klub, imamo mi svojih lokalnih izroda
NK Čelik
-
Re: NK Čelik
Eto onda se ovdje cudom cude sto nam je posjeta losa. Pa gdje nece bit losa kad nas u vlasitom gradu mrze i konstanto nam podapinju. Od kamatara iz ITC-a i ostalih pa do ovog levata sad.
Ovaj klub treutno zanima oko hiljadu i po ljudi kojima nisu bitni ni rezultati, ni vremenski uvjeti, a ni najave na drustvenim mrezama da bi dosli na utkamicu. Da se Celik sutra ugasi pola Zenici bi samo sleglo ramenima. A sto je najgore to nije vise ni sportsko, vec socilosko pitanje.
Sto se tih Vukova tice znam da su dugo bili najgori kosarkaski klub i u Zenici i kanta za nabijanje.
Ovaj klub treutno zanima oko hiljadu i po ljudi kojima nisu bitni ni rezultati, ni vremenski uvjeti, a ni najave na drustvenim mrezama da bi dosli na utkamicu. Da se Celik sutra ugasi pola Zenici bi samo sleglo ramenima. A sto je najgore to nije vise ni sportsko, vec socilosko pitanje.
Sto se tih Vukova tice znam da su dugo bili najgori kosarkaski klub i u Zenici i kanta za nabijanje.
Srce, čast i ponos!
Međutim, Čolić je bio jedini od 30 prisutnih zastupnika koji je glasao protiv zaključaka koji su proizašli iz današnjeg zasjedanja, dok su svi ostali bili za usvajanje predloženih zaključaka. Čolić je, u toku rasprave, problematizirao činjenicu da će samo neki klubovi biti proglašeni za klubove od javnog značaja te tako dobiti znatno veća sredstva iz budžeta tog kantona. Najavio je kako će i sudskim putem pokušati oboriti te kriterije.
Predsjednik Kluba SDP-a Damir Memić kazao je kako pozdravlja povećanje sredstava za sport te ideju da se neki klubovi, koji pronose slavu svojih sredina te kojima treba puno više novca za rad, dobiju više sredstava iz budžeta ZDK.
Skupština je s 29 glasova za te jednim glasom protiv i bez suzdržanih glasova, usvojila Informaciju o stanju sporta i sportske infrastrukture u ZDK te obavezala Vladu da u budžetu za nerednu godinu te u svim narednim budžetima, osigura značajno veća finansijska sredstva na transferu za sport.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
-
Kurbegović obavezno da napravi članak.
Kampanjom za Čelik, a sada opstrukcije prema Čeliku.
Robija dobar transparent na jugu sad pred TOŠK i to onaj kao STEEL CITY one veličine.
Red je da i mi njemu napravimo kampanju.
Toliko opstrukcija prošli i sad nam jedan seronja pravi problem radi svojih ličnih interesa, e nećeš.
- BatistutA19
Nadam se da cemo klepit od kantona vise para ,ne mozes bez politike da ga jebes a tacno je on na onom forumu puno piso o Celiku sa politicke strane i znao je dosta tih stvari ali sam mislio da da je on iskreni navijac.Cuj KK Vukovi pa za njih je NK Zepce Real Madrid po svemu ,nikad cuo za taj klub nisam i onda se cudis neko iz Donjeg Vakufa te jebe kad te jebe nas covjek .Zamisli 29 za i on nesto hoce oborit preko sudova ,koliko god mrzio i SDA i sve ma onaj Duvnjak bar prati raduje se svakom golu pobijedi komentarise skoro svaku objavu Celika.
Sto se tice kupa ima svega ja bi volio sto aktraktivniji tim u Zenici da stadion napunimo ,nikakvo ne bi volio gostovanje njima a ne bi vala volilo ni gostovat ni Varesu ni Gradacac ni RS ,vidjeli smo danas rezultata,em nista ne dobijas em mozes ispast.
Protiv Toska vidjet cemo sta ce Zaimovic spremit i bolju posjetu ,steta za Masica ali jebi ga.
Sto se tice kupa ima svega ja bi volio sto aktraktivniji tim u Zenici da stadion napunimo ,nikakvo ne bi volio gostovanje njima a ne bi vala volilo ni gostovat ni Varesu ni Gradacac ni RS ,vidjeli smo danas rezultata,em nista ne dobijas em mozes ispast.
Protiv Toska vidjet cemo sta ce Zaimovic spremit i bolju posjetu ,steta za Masica ali jebi ga.
Klasicni uhljeb i sitna dusa. Ovakve samo pljuvati na ulici, bolje nisu ni zasluzili.
“ Poslije toliko godina mrtvac je skinut sa aparata.
Cestitke upravnom odboru Celika, gradskim vijecnicima, uposlenicima kluba te svim simpatizerima i navijacima najstarijeg sportskog kolektiva u Gradu.
Jest da ce ova sljedeca godina biti turbulentna za sve ostale klubove u gradu i vidjet cemo kako ce se odraziti na ostale ali ja vjerujem da cemo svi zajedno uspjeti predeverati.
Racun Mubarek Olsun Roberte Jonjicu
500k iz budzeta za sport. Tu ima i za arenu standardno. I svi ostali 200k za manifestacije i finansiranje.
Prezivjet ce se. Podrzat cemo jedni druge.”
Evo sta je izjavio doticni, prosle godine otprilike…
Cestitke upravnom odboru Celika, gradskim vijecnicima, uposlenicima kluba te svim simpatizerima i navijacima najstarijeg sportskog kolektiva u Gradu.
Jest da ce ova sljedeca godina biti turbulentna za sve ostale klubove u gradu i vidjet cemo kako ce se odraziti na ostale ali ja vjerujem da cemo svi zajedno uspjeti predeverati.
Racun Mubarek Olsun Roberte Jonjicu
500k iz budzeta za sport. Tu ima i za arenu standardno. I svi ostali 200k za manifestacije i finansiranje.
Prezivjet ce se. Podrzat cemo jedni druge.”
Evo sta je izjavio doticni, prosle godine otprilike…
LimVo likČe
-
Na određen broj upita i neke medijske naslove odlučio sam da reagujem pisanim putem.
Prije svega želio bih da istaknem podatak da sam inicijator današnje tematske sjednice o stanju sporta na području Zeničko-dobojskog kantona a koju su podržali sve kolege i kolegice zastupnici.
Također bi želio da pohvalim hrabro opredjeljenje vlade i ministarstva da konačno taj budžet za sport bude dostojan renomea kakav Zeničko-dobojski kanton sigurno da zaslužuje.
Žao mi je što se nije pojavio niko sa viših nivao vlasti, jako mali broj predstavnika sportskih saveza kao i UŽASNO mali broj predstavnika sportskih klubova. Dakle kada ste imali priliku da se čuje Vaš glas šutjeli ste. Tako da i u budućem periodu šutite.
Također sam prilikom pripreme za ovu sjednicu dva puta pozivao SVE zastupnike iz svih političkih opcija da sjednemo i da probamo usaglasiti stavove i mišljenja. Zato mi je danas bilo u najmanju ruku teško sjediti i gledati kako dolazim na sjednicu ( ponavljam iniciranu sa moje strane ) gdje se pojavljuju neki zaključci od nekud i nekoga, spominju neke izmjene zakona i još što šta.
U svom izlaganju sam dostavio JEDAN zaključak i isti ne bude uvršten u prijedlog konačnog zaključka. Zaključak u kojem bi se dostavio prijedlog radne komisije koja bi imala zadatak da dostavi zakonske prijedloge za izmjene kriterija za sport koji do sada nisu imali logičan kriterij.
Također za ovaj određeni broj upita zašto nisam podržao ZAKLJUČAK da se N.K. Čeliku dodijeli "MILION" jednostavan odgovor da navedeni zaključak nije bio ni prijedlog tako da mi je nejasno ni otkud ta informacija da se kao takva plasira.
Pored toga ukoliko postoji ta "volja" pa evo jednostavan prijedlog da se u javnom pozivu ( zakonski i transparetno ) objavi na npr. LOT br. 3 da mogu aplicirati samo oni klubovi koji imaju kapacitet stadiona preko 10.000 mjesta ( nešto slično se radi sa određenim sportskim kolektivima u drugim sredinama ) i da za isti lot bude odvojeno ne jedan milion nego DVA
Da dalje ne ulazim u zakonske okvire na svim nivoima vlasti koji jasno definiraju pravo na takmičenje i konkuretnost, te jasno govore o diskriminaciji, mislim da sam navedenim odgovorio djelomično a za sva dodatna pitanja stojim na raspolaganju medijima i svim ostalim zainteresovanim.
S' poštovanjem
Harun Čolić
Kada kaze diskriminacija u raspodjeli misli na proglasenje Čelika klubom od posebnog znacaja i da ce to obarati pred sudom.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
-
Šta je pisac htio reći gosp. Čoliću
Ublehas je vidio da je provaljen pa se vadi, nek ne sere i nek objasni zbog cega je jedini glasao protiv zakljucaka. I ova suplja i inzistiranje da je on predlagac, znaci ako nije sve po njegovom i ako neko drugi nesto predlozi on je automatski protiv. A nije on ovo sigurno inicirao radi Celika nego radi svog kluba i slicnih privatnih klubcica, valja uzet jos koju hiljadu dok je u kantonu
Ma djaba ti sad da iz svog djepa das milion,necws se oprati! Ljigo jedna seljacka,ugasio ti se klub do sutra aBd!
Samo Čelik!
-
- Zenicanin988