ISKRENE FUDBALSKE PRIČE !

Avenija

Re: GOŠK GABELA

Post Postao/la Avenija »

Truhlo je napisao/la: 14 kol 2025, 14:10 Da li skoro 1700 sociosa koji su kupili ubjedljivo najskuplju člansku u državi u 2024. i u 2025. godini, te upumpali u klub kroz članstvo blizu 100 000 KM zaslužuju da znaju kako je klub poslovao u 2024. godini i u prvih 6 mjeseci 2025. godine?
Statut kluba, mrtvo slovo na papiru !

Ima li klub nadzorni odbor?
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

NK GOŠK dogovorio veliko pojačanje ✅️⚽️

Esmir Hasukić uskoro potpisuje ugovor 🤝
Lujo :pray:
Avenija

Post Postao/la Avenija »

Truhlo je napisao/la: 14 kol 2025, 15:06
NK GOŠK dogovorio veliko pojačanje ✅️⚽️

Esmir Hasukić uskoro potpisuje ugovor 🤝
Lujo :pray:
CF koji bi Čelika da je došao stavio ispred Stupčanice po kvaliteti.

Ipak sačekajmo da vidimo kojeg će Čelik napadača predstaviti i kada jer vrijeme otkucava. Nema do utakmica 8-9 dana.
Avenija

Post Postao/la Avenija »

Kad Batistuta drži vaz svima na onoj temi tamo prva liga federacije tačno dobijem nagon da negdje nadjem dobar čošak ili štok i da zveknem glavom.
Avenija

Post Postao/la Avenija »

Tim koji je sastavljen je dobar necu reci da nisam zadovoljan, čekam jos tog napadača ali najvise me strah sistema i organizacije jer ako klub nije na jakim temeljima, stabilan i poslozen organizacijski dzaba sve.
Redbull

Post Postao/la Redbull »

Avenija je napisao/la: 14 kol 2025, 17:14 Kad Batistuta drži vaz svima na onoj temi tamo prva liga federacije tačno dobijem nagon da negdje nadjem dobar čošak ili štok i da zveknem glavom.
Nek ih filuje hajde :mrgreen:

Jos kad ode na temu slobode, pa pocne vazit, mislim da im se kosa digne na glavi.
phillies

Post Postao/la phillies »

Moramo jacati operativu. Mora se primiti jos sposobnih momaka koji ce imati volju raditi kao sto su Cerim, Milak i ostali radili u proteklih pet godina. Ne volontera, nego na platu ili ugovor primiri par momaka i djevojaka i podjeliti im poslove administracije, PR-a, pomoc pri upravljanju racunima na drustvenim mrezama...ti si vec spominjao marketing menadzera, koji ce ovu nasu pricu sto bolje prodati buducim sponzorima - da se ljudi jagme da nam budu pokrovitelji.

Ali, opet sjetimo se odakle smo krenuli, kad je kod cistacice bio kljuc stadiona, samim tim i kluba. onda su dosli navijaci i prica je krenula. Pa prvi UO i NO, pa onda strah ko ce ih naslijediti jer se bas nije jagmilo da se sjedne u Celik, pa se UO prosiri a NO popuni novim ljudima...Korak po korak, gradi se klub u svim segmentima. Mi smo mozda ponekad nestrpljivi (gledam to od sebe), i sve bi da funkcionise odmah onako kako smo mi zamislili i kako treba. Nije ovo iz zle namjere, nego svaki navijac jedva ceka da vidi napredak u svemu i svaki izostanak iste smatra kao da je sansa propustena, ali nije tako. Nekad i objektivne okolnosti ogranicavaju ovaj napredak.

Jedno je sigurno, vrijeme je pred nama!!!

NAPRIJED ČELIK!!!

PS. Neka Batija tamo, nek im vazi ko Đulan rhm birvaktile :D :D mozda im udje sta u glavu.
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Avenija

Post Postao/la Avenija »

Avenija je napisao/la: 14 kol 2025, 13:01
Truhlo je napisao/la: 13 kol 2025, 14:25 :grljenje:
Imamo vijesti za @truhlu. Gotovo nerealne !

slika

Sve je jasno na tabeli.

U 7 mjesecu/2025 u odnosu na isti mjesec prošle godine Zenica je imala veći fiskalni promet za nerealnih, nevjerovatnih 112 miliona KM.

To je ujedno i rekord u povećanju bilo koje opstine u BiH od kako poreske uprava federacije i RS-a objavljuju podatke zadnjih 5 godina a sigurno i u historiji od nezavisnosti jer su se daleko manje brojke vrtile prije korone.

MAKE ZENICA GREAT AGAIN!
Da ponovimo ovu nevjerovatnu vijest. Obaranje rekorda u ekonomskom smislu. 7 mjesec a 2 milijarde prometa već. :pray:

Niksicu gdje pare nazad da se ulazu u Zenicu usta ti se pišam.

Zenica mora imati duplo bolji standard nego sada a na dobrom je putu...

Povećanje u jednom mjesecu preko 110 miliona KM.

NIKO NIKAD! NI SARAJEVO!

JAČAJ LOKALNU EKONOMIJU SVE IMA U ZENICI!
phillies

Mali offtopic :D

B tim Sarajeva (u kojem igra bivsi igrac Čelika Martinovic) danas je pobjedio ekipu Bratstva 4:0. Strijelac jednog gola bio je i Martinovic. Ovo je bila generalka ekipi iz Gracanice (bar po njihovoj objavi na FB) i valjda su igrali u najjacem sastavu. Da li je ovo znak da od ove ekipe u sezoni ne mozemo ocekivati rezultate slicnim proslim sezonama, ili je B ekipa Sarajeva toliko dominantna, da bi se prosetala nasom ligom, kad bi je pustili da se takmici.

Mada, jos se ne zna ni gdje ce se ni hoce li se takmiciti ova ekipa, jer ocito nema pravilnika za "rezervne" ekipe, od kojeg ranga startaju, do kojeg ranga maksimalno mogu biti promovisani i sl.
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Rz88

Post Postao/la Rz88 »

phillies je napisao/la: 14 kol 2025, 23:26 Mali offtopic :D

B tim Sarajeva (u kojem igra bivsi igrac Čelika Martinovic) danas je pobjedio ekipu Bratstva 4:0. Strijelac jednog gola bio je i Martinovic. Ovo je bila generalka ekipi iz Gracanice (bar po njihovoj objavi na FB) i valjda su igrali u najjacem sastavu. Da li je ovo znak da od ove ekipe u sezoni ne mozemo ocekivati rezultate slicnim proslim sezonama, ili je B ekipa Sarajeva toliko dominantna, da bi se prosetala nasom ligom, kad bi je pustili da se takmici.

Mada, jos se ne zna ni gdje ce se ni hoce li se takmiciti ova ekipa, jer ocito nema pravilnika za "rezervne" ekipe, od kojeg ranga startaju, do kojeg ranga maksimalno mogu biti promovisani i sl.
Koliko znam B ekipa Sarajeva ima 7 trenera u strucnom stabu. Ima jos faktora, ali ovaj najbolje pokazuje stanje. Pitanje ima li ijedna ekipa u PLFBiH ili Rs-u 7 trenera u strucnom stabu.
Avenija

Post Postao/la Avenija »

phillies je napisao/la: 14 kol 2025, 23:26 Mali offtopic :D

Njihov Staff košta 40 000 KM mjesecno :D

To je ono kad ja pisem nije bitno Čeliku samo dobri igrači. Dzaba ti sve ako je on nezadovoljan, ako nije redovna plata, ako nema uslove, dobre treninge, analize, kvalitetnu hranu, oporavak i jos milion stvari otprilike ih znas.
Zadnja izmjena: Avenija, dana/u 15 kol 2025, 00:07, ukupno mijenjano 1 put.
phillies

Al ce biti bacene pare, ako se ne mognu takmiciti. Koji ce ti onda klinac, da na treninzima izmedju sebe igraju?

Naravno da nije bitno samo dobri igraci, ali da bi dosli do nekih novaca, najprije ti trebaju dobri igraci i iole pristojni uslovi za trening, zdrava sredina da se igrac ne misli o nekim trivijalnostima, nego o treningu i utakmici...a poslije ide nadogradnja, analize, mjerenja, naucni pristup :D
Zadnja izmjena: phillies, dana/u 15 kol 2025, 00:10, ukupno mijenjano 1 put.
Samo Čelik zenički !!!

Avenija

Post Postao/la Avenija »

phillies je napisao/la: 15 kol 2025, 00:07 Al ce biti bacene pare, ako se ne mognu takmiciti. Koji ce ti onda klinac, da na treninzima izmedju sebe igraju?
Nije posteno da ih opstruiraju bez obzira sto im želim sve najgore.
phillies

Ma kod njih se to u kantonalnom savezu nesto zaguzalo, izgleda svi protiv svih...

Licno smatram da se trebaju takmiciti, zasto ne? Nek krenu od kantonalne, i ne mogu vise od Prve Federalne. A kad se spoje entitetske lige, onda nista dalje od treceg ranga i to je to.
Samo Čelik zenički !!!

Avenija

Post Postao/la Avenija »

Da euforija i veliki broj navijaca često znaju izazvati kontra efekat i otežati i klubu i igračima najbolji primjer je Hajduk.
I Partizan. I mnogi drugi ali Hajduk je u Evropi pa i svijetu poznat po tome. Ne moze svako izdrzati pritisak i igrati bistre glave kad si pod moranjem i kad to od tebe očekuje ogroman broj ljudi. Psiha strada a samim tim i igra. Dzaba i 30 000 ljudi i grotlo oba ispadose i prije plej offa za jebenu ligu konferencija i to od nekih Albanaca koji nisu postojali prije 20 godina..
Odgovori