FK Željezničar
-
jointunija
Re: FK Željezničar
Ja mislim da bi Seedorf stigao onog Jurića kod drugog gola.Ja bih ga vratio u ekipu.Sa njim možeš i sa tri nazad igrati.
- Lokomotifa
Slažem se. Vrijeme je pokazalo da Holanđani nisu razlog loših rezultata i igara. Tako loše izgledamo zadnje tri tekme da bi Seedorf, Troupee i Ismail bili pojačanje za ovaj tim. Isto mislim za Rakića, on je za Krpića i Jaganjca izmislio fudbal, ako ništa u kretanju i pozicioniranju. Ne mogu da vjerujem da ovo pišem, ali samo činjenice gledam i ništa drugo. A činjenice kažu da nisu samo Holanđani i Rakić krivci za ovu agoniju u koju smo upali.
Savo što prije da ih vrati, i da dovede red u ekipu i svlačionicu.
I totalna mi je enigma da u ovom nedostatku krilnih igrača da niko ne računa npr. na Ibrahima. Vini mi je totalno razočarenje kad god počne utakmicu, on ne može igrati više od 15 minuta i to je to. Milošević u zadnje vrijeme ne može igrati ni od početka, ni sa klupe.
Savo što prije da ih vrati, i da dovede red u ekipu i svlačionicu.
I totalna mi je enigma da u ovom nedostatku krilnih igrača da niko ne računa npr. na Ibrahima. Vini mi je totalno razočarenje kad god počne utakmicu, on ne može igrati više od 15 minuta i to je to. Milošević u zadnje vrijeme ne može igrati ni od početka, ni sa klupe.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
Mi imamo jedan veliki problem, to je gubitnički mentalitet i strah koji se uvukao u sve pore kluba. Veoma je iritantno i frustrirajuće kada mnogo radiš, trudiš se, a na kraju rezultat izostane. Mi trenutno imamo poprilično dobar roster, ali on je gubitnički i treba mnogo vremena da se sve to okrene u našu korist.
Sve su to rezultati višegodišnjeg lutanja i javašluka koji su kad tad morali doći na naplatu. Ovaj negativni niz koji mi imamo bi bio previše za bilo koju ekipu u ligi. Ekipama u ovakvoj situaciji je potreban pozitivni šok, zato mi nije bilo krivo kad je objavljeno da se Edis vraća, on je jedan od rijetkih koji bi mogao podići ovako potonulu ekipu. Niko tu više ne vjeruje u sebe, pa je tako svako dodavanje problem.
Na treninzima se radi poprilično dobro, svi se trude, a onda dođe utakmica i nova šamarčina, i sve se to ponavlja iz sedmice u sedmicu. Raspored nam je takav da nam se vrlo lako može desiti da ne pobijedimo još 5-6 utakmica, sve do domaće protiv Posušja.
Ne sumnjam da se u pozadini odvijaju ozbiljni i veoma važni procesi. Ponavlja nam se ono što smo imali kod Misimovića, sve je super osim famoznog "sportskog segmenta". Ti ljudi zaboravljaju da klubovi postoje zbog tog sportskog segmenta.
Ja sam početkom januara ovu polusezonu zamišljao kao uvertiru pred narednu sezonu, da se selektira roster, vidi na koga se može računati, dovedu ozbiljni igrači na ljeto i da onda napokon krenemo jako i sa jasnim ambicijama (titula). Sad već shvatam da nam ova polusezona neće dati odgovor na pitanja koja nas zanimaju i da ćemo se krpiti do posljednjeg kola. To je veoma loše i ono što me itekako brine.
Sve su to rezultati višegodišnjeg lutanja i javašluka koji su kad tad morali doći na naplatu. Ovaj negativni niz koji mi imamo bi bio previše za bilo koju ekipu u ligi. Ekipama u ovakvoj situaciji je potreban pozitivni šok, zato mi nije bilo krivo kad je objavljeno da se Edis vraća, on je jedan od rijetkih koji bi mogao podići ovako potonulu ekipu. Niko tu više ne vjeruje u sebe, pa je tako svako dodavanje problem.
Na treninzima se radi poprilično dobro, svi se trude, a onda dođe utakmica i nova šamarčina, i sve se to ponavlja iz sedmice u sedmicu. Raspored nam je takav da nam se vrlo lako može desiti da ne pobijedimo još 5-6 utakmica, sve do domaće protiv Posušja.
Ne sumnjam da se u pozadini odvijaju ozbiljni i veoma važni procesi. Ponavlja nam se ono što smo imali kod Misimovića, sve je super osim famoznog "sportskog segmenta". Ti ljudi zaboravljaju da klubovi postoje zbog tog sportskog segmenta.
Ja sam početkom januara ovu polusezonu zamišljao kao uvertiru pred narednu sezonu, da se selektira roster, vidi na koga se može računati, dovedu ozbiljni igrači na ljeto i da onda napokon krenemo jako i sa jasnim ambicijama (titula). Sad već shvatam da nam ova polusezona neće dati odgovor na pitanja koja nas zanimaju i da ćemo se krpiti do posljednjeg kola. To je veoma loše i ono što me itekako brine.
Mi iz nemoci prizivamo Rakica kad Jaganjac igra, Jaganjca kad igra Rakic... svako kolo tako. U pitanju su nijanse. Obojica su zesce tarabe. Po meni ne treba nikoga vracati, mrtvaci su to. Samo svjeza krv.
Mislim da su doveli Savu jer su sami sebe stavili u takvu poziciju da nije bilo drugih opcija. Da dovedes Sablju, moras opet trpiti "nas" strucni stab i racunati da je bivsi za pola godine. Ne mozes ganjati neka imena kojima se bombalo jer takvima ne pada na pamet dolaziti u ovu stiuaciju. Onda je vjerovatno Savo isplivao kao neko ko je spreman doci, ko moze kratkorocno nesto donijeti, a i eventualno biti dugorocnije rjesenje. Ne znam, ali pretpostavljam da je to logika iza dovodjenja. Licno mislim da je pogresna, ali opet, nemamo druge nego pokusati da ovo izguramo do kraja.
Apsolutno se slazem. Pije nego je Sablja uopste i pomenut ja sam se nadao da ce on sjesti na klupu. Ovo sa Savom je bas kockanje. Nema nam druge nego podrzati, ali je kockanje zestoko.
Mislim da su doveli Savu jer su sami sebe stavili u takvu poziciju da nije bilo drugih opcija. Da dovedes Sablju, moras opet trpiti "nas" strucni stab i racunati da je bivsi za pola godine. Ne mozes ganjati neka imena kojima se bombalo jer takvima ne pada na pamet dolaziti u ovu stiuaciju. Onda je vjerovatno Savo isplivao kao neko ko je spreman doci, ko moze kratkorocno nesto donijeti, a i eventualno biti dugorocnije rjesenje. Ne znam, ali pretpostavljam da je to logika iza dovodjenja. Licno mislim da je pogresna, ali opet, nemamo druge nego pokusati da ovo izguramo do kraja.
broj1 je napisao/la: ↑03 ožu 2026, 14:27Onda je vjerovatno Savo isplivao kao neko ko je spreman doci, ko moze kratkorocno nesto donijeti, a i eventualno biti dugorocnije rjesenje. Ne znam, ali pretpostavljam da je to logika iza dovodjenja. Licno mislim da je pogresna, ali opet, nemamo druge nego pokusati da ovo izguramo do kraja.
Ako misle da im je Savo kratkoročno rješenje onda su se prevarili, on će početi sporije pa će vremenom rasti, to smo najbolje vidjeli kad je bio selektor reprezentacije.
Ja više nemam ni snage ni volje pričati o našim trenerima, svaki profil smo isprobali i vidjeli smo kako je na kraju ispalo. Možda nije do trenera...
Nisam siguran sta misle. Bojim se da je on kompromisno rjesenje, ali nekad se ne isplati praviti kompromise. Nekad moras razmisljati kratkorocno. Sami smo se doveli u tu poziciju.Virtu4L je napisao/la: ↑03 ožu 2026, 14:33Ako misle da im je Savo kratkoročno rješenje onda su se prevarili, on će početi sporije pa će vremenom rasti, to smo najbolje vidjeli kad je bio selektor reprezentacije.broj1 je napisao/la: ↑03 ožu 2026, 14:27Onda je vjerovatno Savo isplivao kao neko ko je spreman doci, ko moze kratkorocno nesto donijeti, a i eventualno biti dugorocnije rjesenje. Ne znam, ali pretpostavljam da je to logika iza dovodjenja. Licno mislim da je pogresna, ali opet, nemamo druge nego pokusati da ovo izguramo do kraja.
Ja više nemam ni snage ni volje pričati o našim trenerima, svaki profil smo isprobali i vidjeli smo kako je na kraju ispalo. Možda nije do trenera...
360 kilometara u jednom, 360 kilometara u drugom pravcu i meni je svaka na Grbavici ustvari gostujuca.
Samo da jednom dozive sta znaci krenuti ujutro iz Krajine, voziti se sest sati, gledati onaj njihov cirkus od igre, krenuti odmah poslije utakmice nazad pa ujutro na posao, mozda bi i shvatili koliko je nama stalo do Zelje pa bi malo stisnuli muda i makar nesto odigrali. Pi.cke
Samo da jednom dozive sta znaci krenuti ujutro iz Krajine, voziti se sest sati, gledati onaj njihov cirkus od igre, krenuti odmah poslije utakmice nazad pa ujutro na posao, mozda bi i shvatili koliko je nama stalo do Zelje pa bi malo stisnuli muda i makar nesto odigrali. Pi.cke
Da je Jurić doveden kod nas iz Kopra, bilo bi da je trener u talu, i što će nam tako star napadač kad imamo Krpića
Zar nas i Keno ono nije tužio pred licencu za 100.000KM pa smo se s njim nešto tužakali? Mislim on sa nama.. 
Uvijek uz tebe i ti to dobro znaš.
- PlavaPorodica
Zna li se jel bio trening, ako nije, kad je?
- PlavaPorodica
E jbg. Jesi išao?
- AmarAmarOsimOsim
Keno je kompetentan i stručan da radi sa golmanima ali je šupak. Još jedan hađija. To je bilo 2009. godine ako se dobro sjećam. 110000 je bio dug prema njemu. 60000 duga i 50000 kamate. Ne sjećam se kako mu se plaćalo. Bila je ta priča aktuelna dosta. Ako se dobro sjećam išlo je sljedećim tokom. On je dobio presudu na 110000. Plaćalo mu se u periodima, da bi 2014. pred monitoring odbio odgodu na 15 dana. U tom momentu mu je bilo isplaćeno oko 80000 i trebao je da sačeka ostalo nekih 15 dana. Prije toga je potpisano da će mu NS isplatiti do decembra te pare ako to klub ne uradi. Na kraju je odbio i naši su bili prisiljeni da sakupljaju pare da ga isplate kako licenca ne bi došla u pitanje.
Sabo i stručni štab su danas prišli raji da se poselame nakon treninga.
Sabo i stručni štab su danas prišli raji da se poselame nakon treninga.
- AmarAmarOsimOsim
Ne. Nije bilo satnice. Ako ugrabim sutra ću. Samo da neko napiše kad je.
- Lokomotifa
Jesu to Holanđani danas trenirali sa ostatkom ekipe? K'o da su me čuli jutros.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."