I nasi su rostiljali sa Damjanovicem na Smetovima, pa nista.
ISKRENE FUDBALSKE PRIČE !
Re: GOŠK GABELA
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Najgore je bilo u Trebinju, a za nijansu manje u Banjoj Luci i Zenici. Sudije jednostavno nisu štitili gostujuće igrače. Dobio sam poprilične batine po nogama. U Trebinju su stradali moji najdraži kostobrani s likom Ronalda koje mi je poklonio otac Stipe – napisao je u svojoj autobiografiji, nazvanoj “Moja igra”.
Luka Modrić u autobiografskoj knjizi.
Nekada dok je važilo u Zenici "zenički do kosti"

Danas mi se setka Gornji Rahic i Budućnost Bilinim Poljem.

Čelik nikad nije bio zanimljiviji javnosti pa i lokalnoj zeničkoj od istupanja u kanton medjutim to ne zna iskoristiti da napravi hajp, da raste u svim segmentima i popularnosti. To treba da vijesti piće svaki dan, akcije, ponavljanje za člansku za sezonske za sve, mi nemamo objavu da su pripreme uspjesno ili neuspješno okončane na Kupresu. Dajte taj fan shop i dresove urgirajte dok je špica, dajte stranicu, dajte malo interkonekcije sa navijacima, ima li kakav intervju sa Regoje.
Budite se kad je ovako pozitivan period i kad je narod zadovoljan. Odrzavajte tu vatru koja blago tinja a ne da postane pepeo opet.
Mene ne interesuje ni insajderska ni da od jarana saznajem informacije ni preko foruma hocu da kao i svaki normalan klub na svijetu Čelik ima komunikaciju i obavjestavanje svojih navijaca o aktivnostima preko zvanicnih kanala.
Budite se kad je ovako pozitivan period i kad je narod zadovoljan. Odrzavajte tu vatru koja blago tinja a ne da postane pepeo opet.
Mene ne interesuje ni insajderska ni da od jarana saznajem informacije ni preko foruma hocu da kao i svaki normalan klub na svijetu Čelik ima komunikaciju i obavjestavanje svojih navijaca o aktivnostima preko zvanicnih kanala.
Imamo vijesti za @truhlu. Gotovo nerealne !

Sve je jasno na tabeli.
U 7 mjesecu/2025 u odnosu na isti mjesec prošle godine Zenica je imala veći fiskalni promet za nerealnih, nevjerovatnih 112 miliona KM.
To je ujedno i rekord u povećanju bilo koje opstine u BiH od kako poreske uprava federacije i RS-a objavljuju podatke zadnjih 5 godina a sigurno i u historiji od nezavisnosti jer su se daleko manje brojke vrtile prije korone.
MAKE ZENICA GREAT AGAIN!
Da grad koji samo kroz kase prijavi 3.5 milijardi godisnje + sigurno jos 500 miliona sive ekonomije ne moze odvojiti 5 miliona KM za Čelik. Prosto nevjerovatno 

Poreski dug raste prvi put u zadnje 4 godine, neko iz kluba je dužan odmah da se obrati navijacima šta se dešava i zasto se reprogram ne plaća.
Nista pod tepih kao u prošlosti. Zato i jesmo tu gdje jesmo.
Nista pod tepih kao u prošlosti. Zato i jesmo tu gdje jesmo.
17 mjeseci sociosi nisu upoznati kako klub stoji po mnogim pitanjima, koliko je duga ostalo, zašto reprogram nije uredan, zadnje dvije godine dug se umanjivao za manje od 300 000 KM, a budžetom grada je predviđeno 337 000 KM za reprogram.
Možemo samo nagađati šta se dešava, jer klub ne komunicira sa članovima.
Da li skoro 1700 sociosa koji su kupili ubjedljivo najskuplju člansku u državi u 2024. i u 2025. godini, te upumpali u klub kroz članstvo blizu 100 000 KM zaslužuju da znaju kako je klub poslovao u 2024. godini i u prvih 6 mjeseci 2025. godine?
Zar nije to obaveza Grada? Mislim, ne salje Grad klubu pare, pa da on uplacuje, nego direktno Grad placa PU ili kome vec. Vjerovatno bi klub trebao od Grada traziti objasnjenje, ali svakako bi se trebao oglasiti po ovom pitanju, da se zna.
Sada kada su se rijesile mnoge stvari u klubu, na red bi trebala doci i komunikacija kako sa clanstvom tako i sa obicnim navijacima i simpatizerima, jer doslo je vrijeme kad se moze jos dosta ljudi ukljuciti na ovom pozitivnom valu koji je u klubu.
A cobanija podno Vlasica hoce od nasih para plate dva pojacanja, mamicu im nakaradnu.
Sada kada su se rijesile mnoge stvari u klubu, na red bi trebala doci i komunikacija kako sa clanstvom tako i sa obicnim navijacima i simpatizerima, jer doslo je vrijeme kad se moze jos dosta ljudi ukljuciti na ovom pozitivnom valu koji je u klubu.
A cobanija podno Vlasica hoce od nasih para plate dva pojacanja, mamicu im nakaradnu.
Zadnja izmjena: phillies, dana/u 14 kol 2025, 14:16, ukupno mijenjano 1 put.
Samo Čelik zenički !!!
"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Jeste, ali da bi grad uplatio, klub je dužan dostaviti potvrdu iz porezne uprave, da su uplaćeni svi tekući porezi i doprinosi za prethodni mjesec.phillies je napisao/la: ↑14 kol 2025, 14:13 Zar nije to obaveza Grada? Mislim, ne salje Grad klubu pare, pa da on uplacuje, nego direktno Grad placa PU ili kome vec. Vjerovatno bi klub trebao od Grada traziti objasnjenje, ali svakako bi se trebao oglasiti po ovom pitanju, da se zna.
Nema potvrde = nema uplate
Aha, to nisam znao. Ocekujemo saopstenje ili tako nesto.
Samo Čelik zenički !!!
Možemo samo nagađati zašto je dug narastao prvi put od 2021. godine. Dok se klub ne oglasi, sve je mahala i šuplja. Zna i porezna kasno proknjižiti... Al eto bilo bi fino da članovi znaju kako klub stoji nakon 18 mjeseci...
-
Malo je sve to specificno da se objasni. Uglavnom koliko sam upoznat trazi se najbolje rjesenje, sljedeci tromjesecni ce izgledati puni bolje..